Συνδικαιούχος και αν γίνεται να του ανοίξουν καινούριο μη "ειδικό" λογαριασμό (τι είναι αυτός ο ειδικός λογαριασμός πάλι μπαναγία μου) που θα έχει απ'όλα, και internet banking και κάρτα και από όλα.
Εν ανάγκη ανοίξτε λογαριασμό σε άλλη τράπεζα για να τα έχει όλα κανονικά και να μπαίνει η σύνταξη εκεί - υποθέτω πως είναι σύνταξη(?).
Αν είναι σύνταξη ΙΚΑ, παίρνεις ένα χαρτί από το ΙΚΑ (κωδικός ΔΙΑΣ), το δίνεις στην καινούρια τράπεζα και κάνει αυτή τη μεταφορά της σύνταξης.
Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της δημοσκόπησης: Τι απ'τα κατω σας αντιπροσωπευει:
- Ψήφισαν
- 108. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου
-
Στη τραπεζα χρωσταω διαφορα δανεια / καρτες τα οποια ειναι περισσοτερα απο τυχον καταθεσεις
22 20,37% -
Δε χρωσταω στη τραπεζα αλλα δεν εχω και καταθεσεις
19 17,59% -
Εχω καταθεσεις και σκοπευω να τις αφησω στη τραπεζα
38 35,19% -
Εχω καταθεσεις αλλα μαλλον θα τα βγαλω λογω αβεβαιοτητας
17 15,74% -
Τα εχω ηδη βγαλει απ'τη τραπεζα / τα εχω βαλει σε ασφαλες σημειο / τα εχω επενδυσει σε κατι αλλο
8 7,41% -
Τα εχω παει σε τραπεζα του εξωτερικου
4 3,70%
Εμφάνιση 8.521-8.535 από 8732
Θέμα: Καταθεσεις...
-
04-07-18, 10:48 Απάντηση: Καταθεσεις... #8521You thought there would be a funny slogan here.
You just fell for one of my classical pranks.
Bazinga
-
04-07-18, 10:52 Απάντηση: Καταθεσεις... #8522
Ευχαριστω πολυ για ολες τις προτασεις παιδια.
Για συνδικαιουχος, εκτος απο αστυν.ταυτοτητες, ξερει κανεις τι αλλο θελουν απο χαρτια;
Επισης, για την λυση της 'εξουσιοδοτησης' χωρις συμβολαιογραφο, μπορει να γινει με μια επικυρωση σε κεπ;
-
04-07-18, 11:04 Απάντηση: Καταθεσεις... #8523
Θα σου ζητήσουν ότι χαρτιά ζητάνε για να ανοίξεις εσύ καινούριο λογαριασμό. Ρώτα τους κιόλας αλλά λογικά θα θέλουν:
- εκκαθαριστικό εφορίας
- λογαριασμούς κοινής ωφέλειας στο όνομα σου (ή έστω σε γονιό)
- λογαριασμό κινητής - αν έχεις καρτοκινητό ζητάς από ένα κατάστημα του παρόχου ένα αποδεικτικό λογαριασμού για να δώσεις στην τράπεζα, θα καταλάβουν
- αν έχεις αποδεικτικά μισθοδοσίας πάρτα και αυτά
Για να μην πηγαίνεις 2 και 3 φορές ρώτα και στην τράπεζα, περιέγραψε τους ακριβώς την κατάσταση, τι δικαιολογητικά μπορείς να φέρεις, αν έχεις λογαριασμό σε άλλη τράπεζα κλπ.You thought there would be a funny slogan here.
Bazinga
-
04-07-18, 11:56 Απάντηση: Καταθεσεις... #8524The 3 most dangerous things in the world are a computer technician with a software patch, a programmer with a screwdriver and a customer with an idea....
Εγκατάσταση Ubuntu και Joomla
-
04-07-18, 13:59 Απάντηση: Καταθεσεις... #8525
Εγώ προσπαθώ να κλείσω λογαριασμό αποθανόντα που έχει σχεδόν μηδενικό υπόλοιπο κάτι σεντς δηλαδή. Δεν υπάρχει συνδικαιούχος.
Είμαι ο οντινότερος συγγενής και κληρονόμος.
Το πρόβλημα είναι ότι επειδή κάθε χρόνο λάμβανει ο λογαριασμός ένα λεπτό τόκο πρέπει να υποβάλλω και φορολογική δήλωση αλλιώς πληρώνω πρόστιμο στην εφορία για μην κατάθεση φορολογικής δήλωσης του αποθανόντα και εγγράφως.
Η τράπεζα μου λέει ότι διερευνάται το θέμα επειδή ο θάνατος επήλθε στο εξωτερικό. Τους έχω πάει όλα τα απαιτούμενα έγγραφα.
Στο μεταξύ δεν δίνουν εγγραφή απάντηση για τους λόγους καθυστέρησης ή που βρίσκεται η πορεία του θέματος.
Η τράπεζα είναι η alpha bank
-
04-07-18, 14:16 Απάντηση: Καταθεσεις... #8526
-
04-07-18, 14:20 Απάντηση: Καταθεσεις... #8527You thought there would be a funny slogan here.
Bazinga
-
04-07-18, 14:28 Απάντηση: Καταθεσεις... #8528
-
04-07-18, 14:57 Απάντηση: Καταθεσεις... #8529
-
04-07-18, 15:01 Απάντηση: Καταθεσεις... #8530
Μάλλον επειδη είναι κληρονόμος ταλαιπωρείται, αν εισαι συνδικαιούχος, είναι μια απλή κίνηση στη δήλωση!
Αυτόματα δεν εμφανίζονται στο Ταχις;
-
04-07-18, 15:09 Απάντηση: Καταθεσεις... #8531
Δεν είναι υπερβολικός ο λογιστής. Οι κληρονόμοι οφείλουν εγγράφως να κάνουν την δήλωση του αποθανόντα.
Το ένα λεπτό από τόκους θεωρείται εισόδημα από καταθέσεις. Μου το είπαν και στην εφορεία αυτό. Ας μην υπάρχει άλλο εισόδημα.
Ο μόνος τρόπος είναι να αποποιηθώ την κληρονομιά.
Ο θάνατος δηλώθηκε κανονικά στην εφορία μαζί με τα απαιτούμενα έγγραφα στο μητρώο.
Ακολουθεί η κατάθεση της φορολογικής δήλωσης. Επίσης για αυτό το ένα λεπτό θα πρέπει να γίνει ξανά υποβολή δήλωσης του χρόνου γιατί ο αποθανών ζούσε κάποιους μήνες το 2018.
Στο μεταξύ πόσοι δεν γνωρίζουν και μετά τους έρχονται τα πρόστιμα. Εγώ συνήθως το ψάχνω λίγο παραπάνω.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος thourios : 04-07-18 στις 15:15.
-
04-07-18, 15:26 Απάντηση: Καταθεσεις... #8532
Μπερδεύτηκα κι εγώ όπως το διάβασα γιατί φαίνεται σαν να συνέδεσες το ένα θέμα (κλείσιμο του λογαριασμού) με το άλλο (διαδικαστικά σε περίπτωση θανάτου).
Και να είχαν κλείσει χτες το λογαριασμό, την υποβολή δύο χειρόγραφων δηλώσεων δεν την γλιτώνεις, αφού ο θανών όντως απέκτησε εισόδημα. Θα μπορούσες στην καλύτερη περίπτωση να κάνεις τη φετεινή δήλωση ηλεκτρονικά πριν τη δήλωση του θανάτου - είναι παράτυπο αλλά συνήθως το δέχονται (εκ των υστέρων, όχι αν τους ρωτήσεις πρώτα).
Η μόνη περίπτωση να απέφευγες εντελώς τα γραφειοκρατικά θα ήταν, αν από τον θανόντα δεν έχεις να κληρονομήσεις κάτι σημαντικό, να μην είχες κάνει απολύτως τίποτα εκτός από το να τους χαιρετήσεις περπατώντας αργά προς τα πίσω.
Οπότε και είναι απίθανο είτε η εφορία είτε η τράπεζα να ψάξουν με δική τους πρωτοβουλία εάν και πότε πέθανε και ποιος είναι κληρονόμος για να τον μπλέξουν.
-
04-07-18, 15:28 Απάντηση: Καταθεσεις... #8533
- Περιοχή
- Περιστέρι Αττικής
- Downloads
- 0
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 12
- Τύπος
- FTTH
- Ταχύτητα
- 500M/250M
- ISP
- Cosmote
- DSLAM
- ΟΤΕ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
- Router
- Speedport Plus 2
- Path Level
- Interleaved
-
04-07-18, 15:48 Απάντηση: Καταθεσεις... #8534
Για ΚΛΕΙΣΙΜΟ λογαριασμού, γιατί χρειάζεται πρώτα επικαιροποίηση;
Ήθελα να κλείσω λογαριασμό στην Alpha και με έπρηξαν γιατί έπρεπε πρώτα να κάνω επικαιροποίηση των στοιχείων μου.
Μιας και δεν ήθελα να αφιερώσω αρκετό χρόνο, το άφησα προς το παρόν.
Sorry αν θεωρείται offtopic..Πού θα πάει, πού θα πάει τούτη η ρόδα που κολλάει
κι όλο στην αρχή γυρνάει
πού θα πάει θα ξεκολλήσει
κι ο κόσμος σα σαράβαλο γι'αλλού θα ροβολήσει
-
04-07-18, 15:50 Απάντηση: Καταθεσεις... #8535
Όταν το κράτος ψάχνει για λεφτά κάποια στιγμή τα βρίσκει και βάζει και τρελλούς τόκους στα ποσά που ζητάει. Απλά για να είναι και άπαντες χρεωμένοι.
Άσχετο
Πόσοι έχουν μηχανάκια στην τροχαία παπιά κτλ αλλά κατεστραμμένα, κλεμμένα ή διαλειμένα που δεν τα έχουν διαγράψει;
Και εκεί να πας θα σου πουν άστο έτσι.Δεν σε συμφέρει γιατί είναι μεγάλο το ποσό που έχει συσσωρευτεί από τα τέλη.
Όταν τα ρίξει τα πόσα στην εφορία τότε θα ψάχνονται πολλά άτομα.
Είναι στα ψιλά των μνημονίων και αυτό.
- - - Updated - - -
Όταν δεν έχει δουλειά ο διάολος....το παρακάτω το ξέρεις.
Παρόμοια Θέματα
-
Προθεσμιακες Καταθεσεις
Από lalak στο φόρουμ Εκτός θέματοςΜηνύματα: 193Τελευταίο Μήνυμα: 02-02-16, 00:41 -
Προθεσμιακες καταθεσεις
Από tintin στο φόρουμ Εκτός θέματοςΜηνύματα: 25Τελευταίο Μήνυμα: 06-04-12, 16:21 -
Καταθέσεις σε Ξένο Νόμισμα-κριτήρια επιλογής??...
Από anasm στο φόρουμ Πολιτική, Κοινωνικά Θέματα, Επιστήμες και AθλητισμόςΜηνύματα: 5Τελευταίο Μήνυμα: 19-07-10, 22:00 -
BWIN - αναληψεις και καταθεσεις
Από Αστροβασίλης στο φόρουμ Internet, web surfing και online υπηρεσίεςΜηνύματα: 9Τελευταίο Μήνυμα: 11-05-10, 15:40 -
Καταθέσεις......!!!!
Από NeKaKoS στο φόρουμ Εκτός θέματοςΜηνύματα: 13Τελευταίο Μήνυμα: 16-06-06, 08:54
Bookmarks