Χωρίς να ξέρω ακριβώς το θέμα σου, για λίγα ευρώ δεν αξίζει να ασχοληθείς με το να κάνεις αποδοχή, ειδικά αφού ήταν στο εξωτερικό η μόνιμη κατοικία του, πολλά έξοδα.
Πρόσεξε μόνο το αν απαιτείται να κάνεις αποποίηση (ρώτα δικηγόρο) για να απαλλαγείς από τυχόν χρέη/υποχρεώσεις του μακαρίτη. Μη βρεθείς και μπλεγμένος δηλαδή. Και προσοχή υπάρχουν προθεσμίες που αν δεν κάνεις εντός αυτών την αποποίηση γίνεσαι de facto κληρονόμος με ότι συνεπάγεται αυτό.
Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της δημοσκόπησης: Τι απ'τα κατω σας αντιπροσωπευει:
- Ψήφισαν
- 108. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου
-
Στη τραπεζα χρωσταω διαφορα δανεια / καρτες τα οποια ειναι περισσοτερα απο τυχον καταθεσεις
22 20,37% -
Δε χρωσταω στη τραπεζα αλλα δεν εχω και καταθεσεις
19 17,59% -
Εχω καταθεσεις και σκοπευω να τις αφησω στη τραπεζα
38 35,19% -
Εχω καταθεσεις αλλα μαλλον θα τα βγαλω λογω αβεβαιοτητας
17 15,74% -
Τα εχω ηδη βγαλει απ'τη τραπεζα / τα εχω βαλει σε ασφαλες σημειο / τα εχω επενδυσει σε κατι αλλο
8 7,41% -
Τα εχω παει σε τραπεζα του εξωτερικου
4 3,70%
Εμφάνιση 8.551-8.565 από 8732
Θέμα: Καταθεσεις...
-
29-07-18, 12:39 Απάντηση: Καταθεσεις... #8551
-
29-07-18, 12:57 Απάντηση: Καταθεσεις... #8552
Ευχαριστω. Δεν ήταν μόνιμος κάτοικος. Βρισκόταν όμως εκεί περίπου 11 μήνες.
Λέει όμως παραπάνω η τράπεζα << ή τελευταία διαμονή>>
Δηλαδή δεν είχε κάνει στο εξωτερικό ακόμα φορολογική δήλωση.
Θα επικοινωνήσω με μια εταιρεία νομικης προστασίας που έχω συμβόλαιο να δούμε τι θα μου πούνε και αυτοί.
-
29-07-18, 19:22 Απάντηση: Καταθεσεις... #8553Θα επικοινωνήσω με μια εταιρεία νομικης προστασίας που έχω συμβόλαιο να δούμε τι θα μου πούνε και αυτοί.
Feel free to attack the post. Do not feel free to attack the poster.
"If someone said to me that you can have three wishes, my first would have been to get into racing, my second to be in Formula 1, my third to drive for Ferrari" - Gilles Villeneuve
-
29-07-18, 19:44 Απάντηση: Καταθεσεις... #8554
Νόμιζα ότι ήταν πιο απλά τα πράγματα γιατί μου συνέβη και με πρόσωπο στην Ελλάδα. Τα προβλήματα άρχισαν από την στιγμή που αρχίζουν να ζητάνε περίεργα έγγραφα που κοστίζουν κιόλας.
Έχω περιθώριο 1 χρόνο από την στιγμή που ενημερώθηκσ για το συμβάν.
-
01-08-18, 20:30 Απάντηση: Καταθεσεις... #8555
- Περιοχή
- δυο κλικ πιο κατω
- Downloads
- 38
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 24
- Τύπος
- ADSL2+
- Ταχύτητα
- 9500 εως 6500 /650
- ISP
- βρωμονταφον
- Router
- της hol
- SNR / Attn
- 9.5(dB) / 29(dB)
- Path Level
- Interleaved
κατι ψιλοασχετο που διαβασα ,μου ενεπνευσε τις καθολου αδικες ανυσηχιες για την εκδοχη του ηλεκτρονικου χρηματος , οτι θα φτασουν να χρεωνουν και την καθε φορα που κοιταμε το υπολοιπο.
αντεχεις να αμφιβαλεις για ολα οσα εχεις διδαχτει ;εξαιρετικη η μετριοτης !
Cancel my subscription to the Resurrection. Send my credentials to the House of Detention
ο φασισμος ειναι ο νομος των δουλων
AV tip:να ακολουθεις αυτο που ψαχνεις , οχι αυτο που σε βρισκει .
αν δεν υπαρχει δικαιοσυνη δεν υπαρχει νομιμοτητα
-
01-08-18, 20:50 Απάντηση: Καταθεσεις... #8556
- Περιοχή
- Ankh-Morpork, Discworld
- Downloads
- 1
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 4
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 100/40 Mbps
- ISP
- Deutsche Telekom
- Router
- FRITZ!Box 7560
Με 4 τράπεζες ο,τι θέλουν μπορούν να κάνουν, αλλά μπορεί τουλάχιστον η γενιά που καταλαβαίνει από Internet να τους γυρίσει την πλάτη και να χρησιμοποιεί Revolut ή N26.
Δεν είναι ανάγκη να κλείσεις τον λογαριασμό σου στις ελληνικές τράπεζες αλλά μπορείς να κλείσεις την χρεωστική σου και να κάνεις δουλειά με μια από τις 2 που ανέφερα.
-
01-08-18, 21:44 Απάντηση: Καταθεσεις... #8557
Για το "Έξυπνη Αποταμίευση" της ALPHA BANK έχει κανείς καμία γνώμη;
Case:Nemesis NZXT PSU: HEC WinPower 550UB Mobo: ASUS P5K PREMIUM WiFi/AP CPU: C2D E6750 2.66Ghz RAM: 4x1GB DDR2 @ 1066Mhz GPU: ALBATRON ATi RADEON HD4870 1GB [PCI-E] HDD: 1x320GB WD3200YS 2x640GB WD6400AAKS 1x750GB Seagate ST3750330AS 2x1TB SAMSUNG HD103UJ 1x2TB Seagate ST32000542AS Other: Logitech X-530 Sound
-
02-08-18, 07:31 Απάντηση: Καταθεσεις... #8558
-
02-08-18, 09:47 Απάντηση: Καταθεσεις... #8559
Πριν 10 χρόνια θα ήταν παράλογο να μιλάμε για χρέωση έκδοσης κάρτας ή επανέκδοσης της. Τώρα το δεχόμαστε σαν κάτι φυσιολογικό.
Το υπόλοιπο όταν το βλέπεις στο ATM μέσω συστήματος ΔΙΑΣ το πληρώνεις.
Ίσως κάποια στιγμή γίνει υποχρεωτική η χρέωση ενημέρωσης υπολοίπου μέσω του τραπεζικού συστήματος της ίδιας τράπεζας στο ΑΤΜ λόγω λειτουργικών εξόδων κτλ. Στην αρχή οι πέντε πρώτες συναλλαγές δωρεάν και σταδιακά χρέωση σε όλες.
-
02-08-18, 10:57 Απάντηση: Καταθεσεις... #8560
Με την λογική αυτή μπορούν να χρεωθούν τα πάντα από μια τράπεζα, ακόμα και η είσοδος στο φυσικό κατάστημα.
Οι ενέργειες που αναφέρεις έχουν κάποια λειτουργικά κόστη. Η κάρτα δεν είναι άυλη. Όταν κάνεις ερώτημα μέσω ΔΙΑΣ συνομιλείς με άλλη τράπεζα (σημείωση: σε άλλα κράτη δεν υπάρχει καμία χρέωση για διατραπεζικές συναλλαγές μέσω ATM, υποθέτω γιατί το σύστημα είναι πιο αποτελεσματικό).
Και ίσα ίσα που με το ηλεκτρονικό χρήμα τα λειτουργικά κόστη θα πέσουν.You thought there would be a funny slogan here.
You just fell for one of my classical pranks.
Bazinga
-
02-08-18, 12:03 Απάντηση: Καταθεσεις... #8561
Φυσικά και έχουν λειτουργικό κόστος
Για αυτό μειώθηκαν τα φυσικά καταστήματα. Μειώθηκαν οι ταμίες και άρχισαν οι χρεώσεις στις συναλλαγές ακόμα και στα γκισέ.
Παρότρυναν τους πελάτες να χρησιμοποιούν κάρτες και ηλεκτρονικές υπηρεσίες με μηδενικές χρεώσεις συναλλαγών. Έβγαζαν δωρεάν πρόσθετες κάρτες. Δώρα κτλ.
Η χρήση των καρτών όμως έχει γίνει υποχρεωτική για το χτίσιμο του αφορολόγιτου και όχι μόνο. Η έκδοση ανανέωση πλέον, νταβατζιλίκι θα πληρώνετε.
Τώρα θέλουν να μας πάρουν και τα σώβρακα και τις φανέλες.
-
04-12-18, 09:27 Απάντηση: Καταθεσεις... #8562
Μια ερώτηση να κάνω.
Σε περίπτωση που αδρανοποιηθεί ένας λογαριασμός λόγω ακινησίας, πόσα χρόνια μπορεί να παραμείνει αδρανοποιημένος πριν κατασχεθεί το ποσό που έχει μέσα ?
-
04-12-18, 11:27 Απάντηση: Καταθεσεις... #8563
https://analuseto.gr/adranis-logaria...hesis-en-avto/
Mε παίρνει ένας πελάτης και μου λέει: Καλησπέρα, μου ήρθε μία επιστολή από την τάααααδε τράπεζα και λέει κάτι για αδρανή λογαριασμό. Τι ακριβώς είναι; Ποιές οι συνέπειες; Τι να κάνω;; Η απάντηση εν συντομία στο κείμενο που ακολουθεί.
Αν σε ένα τραπεζικό λογαριασμό δεν σημειωθεί οιαδήποτε «κίνηση» (νέα κατάθεση, ανάληψη, μεταφορά χρημάτων από ένα λογαριασμό σε άλλο[1], ενημέρωση βιβλιαρίου) για μεγάλο χρονικό διάστημα, είθισται η τράπεζα να στέλνει διαδοχικές επιστολές ανά τακτά χρονικά διαστήματα στον δικαιούχο με τις οποίες τον ενημερώνει ότι μετά την άπρακτη παρέλευση εικοσαετίας (από την τελευταία συναλλαγή), ο εν λόγω λογαριασμός θα καταστεί αδρανής (άρθρο 8 παρ. 1 του ν. 4151/2013).
Άρα, το γεγονός ότι ένας λογαριασμός μετήλθε σε αδράνεια σημαίνει, σύμφωνα με το άρθρο 7 του ν. 4151/2013, ότι δεν έχει πραγματοποιηθεί αποδεδειγμένα καμία πραγματική ενέργεια για χρονικό διάστημα είκοσι (20) ετών από την τελευταία συναλλαγή. Σε μία τέτοια περίπτωση ο δικαιούχος χάνει τα χρήματα, με αποτέλεσμα το ποσό να μεταπίπτει υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου[2], κατόπιν σχετικής ειδοποίησης της αρμόδιας ΔΟΥ (άρθρο 8 παρ. 2 του ν. 4151/2013 σε συνδυασμό με το άρθρο 8 ν.δ. 1195/1942). Επιπλέον, και οι τόκοι της συγκεκριμένης κατάθεσης χάνονται και περιέρχονται και αυτοί στο Ελληνικό Δημόσιο αν περάσει μία πενταετία «αδιαφορίας» για αυτούς[3] [4]. Να σημειωθεί πως πλέον, μετά τις τελευταίες αλλαγές, έχει εξαλειφθεί το δικαίωμα της τράπεζας να γίνει αυτή, πριν το ποσό μεταπέσει στο Ελληνικό Δημόσιο, νόμιμος δικαιούχος της απαίτησης που ενυπάρχει στο αδρανή λογαριασμό.
Eπίσης, δέον να επισημανθεί ότι η συγκεκριμένη μεταβιβαστική παραγραφή δεν διακόπτεται με την δημιουργία τόκων επί της καταθέσεως ή με την ενημέρωση των προσωπικών στοιχείων του καταθέτη, παρά μόνο, όπως προαναφέρθηκε, με νέα κατάθεση, ανάληψη, μεταφορά χρημάτων ή ενημέρωση του βιβλιαρίου, καθώς αποκλειστικά τότε υφίσταται πράξη που συνεπάγεται μεταβολή του κρίσιμου λογαριασμού. Τέλος, σύμφωνα με το άρθρο 9 του ν. 4151/2013, οι τράπεζες οφείλουν να τηρούν και να εφαρμόζουν πιστά τις προβλεπόμενες διατάξεις για τους αδρανείς λογαριασμούς και εποπτεύονται στο έργο τους αυτό από την Τράπεζα της Ελλάδος. Μάλιστα, σύμφωνα με την απολύτως κρατούσα νομολογία[5], κρίθηκε ότι η ως άνω παραγραφή των αξιώσεων του δικαιούχου μίας κατάθεσης σε αδρανή λογαριασμό δεν παραβιάζει το άρθρο 17 Σ[6] και τις αντίστοιχες διατάξεις τις ΕΣΔΑ[7] για την ιδιοκτησία και ως εκ τούτου είναι καθ’ όλα νόμιμη και ισχυρή.
[1] ΑΠ 739/2004, ΤΝΠ ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ.
[2] Σύμφωνα με το άρθρο 6 του ν. 4151/2013, αποκλειστικός σκοπός των διατάξεων περί αδρανών λογαριασμών, με τον οποίο (νόμο) τροποποιείται το ν.δ. 1195/1942, είναι, μετά την παραγραφή των δικαιωμάτων του καταθέτη (ή των νομίμων κληρονόμων του), η χρήση των κεφαλαίων από αδρανείς καταθέσεις για την κάλυψη αναγκών του Δημοσίου, τα δε ποσά καταγράφονται ως έσοδο στον ετήσιο κρατικό προϋπολογισμό (άρθρο 8 παρ. 4 του ν. 4151/2013).
[3] Ψυχομάνης, Εγχειρίδιο Τραπεζικού Δικαίου, 2009 και του ιδίου, Δίκαιο του Τραπεζικού Συστήματος, Οι Τράπεζες και η Εποπτεία τους, 2009
[4] Αξίζει να αναφερθεί ότι η συμφωνία ανατοκισμού που επέρχεται μετά την κατάθεση, σύμφωνα με μία γνώμη, διακόπτει την παραγραφή αυτών των τόκων με το σκεπτικό ότι οι συγκεκριμένοι τόκοι καθίστανται μέρος του κεφαλαίου και ως εκ τούτου πλέον παραγράφονται μετά την παρέλευση εικοσαετίας και όχι πενταετίας. Βλ. Ψυχομάνης, 2011, οπ, σ. 441-442. Ωστόσο, να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την γραμματική ερμηνεία (άρθρο 8 παρ. 2 εδ. β ν. 4151/2013) και τη βούληση του νομοθέτη, που δεν προέβην σε διάκριση μεταξύ τόκων και τόκου τόκων, ορθότερο είναι να θεωρήσουμε ότι η παραγραφή οποιονδήποτε τόκων είναι πενταετής. Η πίστωση των καταθέσεων με τόκους, καθώς και η κεφαλαιοποίησή τους, δεν συνιστούν συναλλαγή και δεν διακόπτουν την παραγραφή.
[5] ΑΠ 50/2009, ΕπισκΕΔ, 2009, 930 επ. και ΕφΑθ 2452/2006, ΕΕμπΔ 2007, 358 επ.
[6]ΑΠ 739/2004, ΤΝΠ ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ, σύμφωνα με την οποία αφενός μεν οι αξιώσεις των καταθετών δεν αποτελούν εμπράγματα δικαιώματα, αφετέρου δε η εν λόγω παραγραφή που άγει σε φυσική εκπλήρωση δεν αποτελεί αναγκαστική απαλλοτριώση και τέλος ούτε το δικαίωμα του Ελληνικού Δημοσίου για είσπραξη αποτελεί περίπτωση αναγκαστικής απαλλοτρίωσης.
[7] Άρθρο 1 του Πρώτου Πρωτοκόλλου της ΕΣΔΑ (ν.δ. 53/1974, άρθρο 28 Σ) και άρθρο 5 του ιδίου Πρωτοκόλλου (ν. 2400/2085, 28 Σ)
Feel free to attack the post. Do not feel free to attack the poster.
"If someone said to me that you can have three wishes, my first would have been to get into racing, my second to be in Formula 1, my third to drive for Ferrari" - Gilles Villeneuve
-
21-02-19, 19:45 Απάντηση: Καταθεσεις... #8564
Ενταξει; Επεστρεψαν τα χρηματα στα ελληνικα τραπεζικα ιδρυματα...όσοι βεβαιως, είχα ακομη χρήματα;
Γιατι τωρα, το κρατος θα βαζει χερι, και μακρυ χερι, και στις τραπεζικες θυριδες.
Μετα περιμενουν να βγουν τα χρηματα απο τα στρωματα και τα σεντουκια.
https://www.news247.gr/oikonomia/meg...e.6696349.html
-
21-02-19, 23:03 Απάντηση: Καταθεσεις... #8565
Παρόμοια Θέματα
-
Προθεσμιακες Καταθεσεις
Από lalak στο φόρουμ Εκτός θέματοςΜηνύματα: 193Τελευταίο Μήνυμα: 02-02-16, 00:41 -
Προθεσμιακες καταθεσεις
Από tintin στο φόρουμ Εκτός θέματοςΜηνύματα: 25Τελευταίο Μήνυμα: 06-04-12, 16:21 -
Καταθέσεις σε Ξένο Νόμισμα-κριτήρια επιλογής??...
Από anasm στο φόρουμ Πολιτική, Κοινωνικά Θέματα, Επιστήμες και AθλητισμόςΜηνύματα: 5Τελευταίο Μήνυμα: 19-07-10, 22:00 -
BWIN - αναληψεις και καταθεσεις
Από Αστροβασίλης στο φόρουμ Internet, web surfing και online υπηρεσίεςΜηνύματα: 9Τελευταίο Μήνυμα: 11-05-10, 15:40 -
Καταθέσεις......!!!!
Από NeKaKoS στο φόρουμ Εκτός θέματοςΜηνύματα: 13Τελευταίο Μήνυμα: 16-06-06, 08:54
Bookmarks