Πρόσφατα αγόρασα το Netgear DGN 2200 v3 διαβάζοντας τα διάφορα θετικά του στα post των μελών εδώ μέσα. Το πρόβλημα μου ήταν ότι για το συγκεκριμένο router (καθώς είναι συνέχεια του πολύ πετυχημένου DGN2000, 2200v1 αλλά και παρεμφερές του 3500 και 3700 ) έπρεπε να διαβάσω πολλά σκόρπια θέματα γαι να πετύχω όλα όσα ήθελα αγοράζοντας αυτό το router. Μιας και έκανα το κόπο και τα διάβασα όλα αυτά (ή τελος πάντων όσα κατάφερα) για να παραμετροποιήσω το δικό μου σκεφτηκα να φτιάξω ένα συγκεντρωτικό οδηγό ώστε να γλιτώσουν το διάβασμα οι επόμενοι .
Γιαυτό το λόγο και ξεκινώ καινούργιο θέμα ώστε όλες οι πληροφορίες να είναι συγκεντρωμένες στη πρώτη σελίδα και όχι στην 5 ή 85 κάποιου παλαιότερου. Οτι μου έχει ξεφύγει συπληρώστε το από κάτω και εγώ θα ενημερώνω το πρώτο post.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εαν θέλουμε να δουλέψουμε με το DMT tools ΤΟΤΕ καταρχήν δίνουμε στον browser μας την διεύθυνση http://διευθυνση που είναι ο router στο δίκτυο μας/setup.cgi?todo=debug και με αυτό το τρόπο ενεργοποιούμε το telnet στο router μας. Θα πρέπει να το κάνουμε κάθε φορά πριν συνδεθούμε με το DMT εφόσον έχει γίνει restart στο router από την τελευταία φορά που το ενεργοποίησαμε.
Αφού ενεργοποιήσουμε το telnet κατεβάζουμε από εδώ http://dmt.mhilfe.de/ την έκδοση DMT v8.07
Στο κουτί της διεύθυνσης βάζουμε την ip του router μας στο δίκτυο, Login name : admin και password αυτό που χρησιμοποιούμε για να κάνουμε login στο router από το browser μας.
Κοιτάμε να μην είναι τσεκαρισμένο το κουτάκι special logon. Δίνουμε connect και συνδεθήκαμε.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εαν θέλουμε να δουλέψουμε με το software OrbMT τότε πάλι κάνουμε την πιο πάνω διαδικασία για την ενεργοποίηση του telnet.
Κατεβάζουμε την τελευταία έκδοση OrbMT από εδώ http://blog.orbmu2k.de/tools/orbmt-m...sidebar-gadget
Στα settings στο modem type χρησιμοποιούμε το Adslctl(BCM6338) και συμπληρώνουμε τα υπόλοιπα στοιχεία διεύθυνση router, login, pass κλπ Πατάμε refresh και είμαστε έτοιμοι.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εαν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε custom firmware με δυνατότητα αυξομείωσης του SNR margin, του WiFi power και δυνατότητα wake on lan ενώ το υπόλοιπο μενού διαχείρησης του ρουτερ να παραμείνει ίδιο με το αρχικό τότε κατεβάζουμε από εδώ http://www.mediafire.com/?8smpadqxfwfvdi6 το custom firmware (με δική μας πάντα ευθύνη κανείς δεν εγγυάτε τίποτα αλλά χωρίς να γνωρίζουμε δυσάρεστες επιπτώσεις μέχρι στιγμής) και το εγκαθιστούμε κανονικά από το σκληρό μας δίσκο σαν να κάναμε κανονική αναβάθιση του router από το μενού router update. Τυχόν νέα custom firmware μπορούμε να τα παρακολουθούμε από τη σελίδα στο facebook https://www.facebook.com/pages/Modfs/195263613907006
Εαν δώσουμε στη σχετική καρτέλα τιμή SNR = 60 ισοδυναμεί περίπου με 6 db, 50 ισοδυναμεί περίπου με 5 db κτλ με κατώτερη τιμή το 3 db (δηλαδή και 10 ή 5 να βάλετε δε θα πέσετε κάτω από 3db) Εαν θέλετε να πέσετε κάτω από 3 πρέπει να πειραματιστείτε με μεγάλες τιμές 10000, 65000 κλπ Θεωρώ πως πρέπει να ξεκινήσετε από τα 6db και να χαμηλώνετε μέχρι να δείτε που πετυχαίνετε τη καλύτερη αναλογία κλειδώματος γραμμής αλλά και σταθερότητας. Δεν έχει νόημα να πετύχετε το θεωρητικό maximum της γραμμής σας για την απόσταση που βρίσκεστε από το κέντρο αν έχετε έτσι συνεχή restart του ρουτερ ή μπουκώματα (είσαστε συνδεδεμένοι μεν αλλά αργεί πολύ να κατεβάσει data)
Εαν θέλουμε να περάσουμε custom firmware του project Μodfs μέσω από τη θύρα USB του router με περισσότερες δυνατότητες σχετικά με το πιο πάνω custom fw που ανέφερα τότε διαβάζουμε μέσω google translator από Ιταλικά σε Αγγλικά το παρακάτω link που εξηγεί το project καθώς και οδηγίες εγκαταστασης http://www.hwupgrade.it/forum/showpo...61&postcount=2. Προσωπική άποψη ότι το 95% των χρηστών δεν το χρειάζεται εφόσον υπάρχει το πιο πάνω custom fw που κάνει τη βασική ρύθμιση της γραμμής μας μέσω SNR margin πολύ εύκολα.
Εμφάνιση 1-15 από 17
-
16-09-12, 03:51 Netgear DGN2200 v3 Χρησιμες πληροφορίες και links #1....... Linux ....... simply the Best ........
-
17-09-12, 01:34 Απάντηση: Netgear DGN2200 v3 Χρησιμες πληροφορίες και links #2
Ευγε!.Πολύ καλό.
-
17-09-12, 12:10 Απάντηση: Netgear DGN2200 v3 Χρησιμες πληροφορίες και links #3
Πολυ καλο και χρησιμο θα μου χρειαστει συντομα μιας και κοιταω προς 2200.
Μιας και το αναφερεις το 3500 τι εχει παραπανω και κοστιζει τα διπλασια σχεδον χρηματα?The world can change by your actions not by your opinions
-
17-09-12, 13:34 Απάντηση: Netgear DGN2200 v3 Χρησιμες πληροφορίες και links #4
το 3500 δινει καλυτερα στατιστικα απο το 2200.το ειχα και εκεινο συχρονιζει υψηλοτερα..οτι πληρωνεις παιρνεις
-
18-09-12, 10:30 Απάντηση: Netgear DGN2200 v3 Χρησιμες πληροφορίες και links #5
Συγκριτικα με τα Belkin N600, Draytek Vigor 2700G το θεωρειτε καλυτερο ?
-
19-09-12, 14:52 Απάντηση: Netgear DGN2200 v3 Χρησιμες πληροφορίες και links #6
Σήμερα παρέλαβα από το Πλαίσιο , το version 3 φυσικά !
Πέρασα και το custom firmware που σου επιτρέπει να παίζεις με το SNR και έχω ανεβάσει κατά πολύ την ταχύτητα μου χωρίς μέχρι στιγμής κάποιο πρόβλημα.
Από το SNR 9 που είχα πριν τώρα το έχω αφήσει σταθερά στα 5.8 , αλλά αν θέλω φυσικά πάει και πολύ πιο κάτω !
Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι πως το DGN2200 version 3 μου κατέβασε το Line Attenuation !!!!
Από το 29 που είχα πριν με πήγε στο 27 !!!!!!
Εδώ και 4-5 ώρες κανένα πρόβλημα , αποσύνδεση ή κάτι άλλο.... το μηχανάκι πετάει !!!!!Didimos GR
-
19-09-12, 16:30 Απάντηση: Netgear DGN2200 v3 Χρησιμες πληροφορίες και links #7
ειναι οντως καλο το ειχα αλλα μου την εδεινε που ειναι σταθερα τα λαμπακια
πηρα το 3.500 εχει καλυτερα στατισστικα απο το 2200 αλλα οτι πληρωνεις παιρνειςμην νομιζεις καμμια σημαντικη διαφορα αλλα για μενα που ειμαι μακρια
-
20-09-12, 01:15 Απάντηση: Netgear DGN2200 v3 Χρησιμες πληροφορίες και links #8
Δεν σου το κατέβασε απλά οι ενδείξεις είτε του προηγούμενου είτε του 2200 μπορεί να μην είναι ακριβής, ιδίως για διαφορές 2 db. Πάντως είναι γενικότερα πιο σωστό στις μετρήσεις αν κρίνω από το ZTE του ΟΤΕ που έδειχνε στο Θεό, από 44 έως 54 db (διαφορετικά ZTE μεταξύ τους) ενώ στη πραγματικότητα έχω 37 μετρημένο από analyzer τεχνικού του ΟΤΕ και κάτω στο κατανεμητή και στη πρίζα. Το 2200 μου δείχνει 38 που είναι μία διαφορά ανεκτή.
Πάντως με 37 att εγώ δε μπορώ να κατέβω κάτω 5.8 με 6 χωρίς συχνές αποσυνδέσεις. Εσύ με 27 θεωρώ μπορείς να φτάσεις μέχρι και 3 εύκολα αν δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα στη γραμμή........ Linux ....... simply the Best ........
-
20-09-12, 01:30 Απάντηση: Netgear DGN2200 v3 Χρησιμες πληροφορίες και links #9
My SNR history :
SNR 30.5 (Alcatel Lucent CellPipe 7130)
SNR 29.5 (TP-Link TD-W8960N)
SNR 29.0 (NetGear DGN2200 version 1)
SNR 27.0 (NetGear DGN2200 version 3)Didimos GR
-
20-09-12, 13:37 Απάντηση: Netgear DGN2200 v3 Χρησιμες πληροφορίες και links #10
paradisegr, σε συγκριση με το ΖΤΕ ZXV10 W300 στην καλυψη του WiFi τι λεει ;
-
21-09-12, 11:38 Απάντηση: Netgear DGN2200 v3 Χρησιμες πληροφορίες και links #11
-
01-10-12, 21:51 Απάντηση: Netgear DGN2200 v3 Χρησιμες πληροφορίες και links #12
-
19-12-12, 23:16 Απάντηση: Netgear DGN2200 v3 Χρησιμες πληροφορίες και links #13
[QUOTE=Didimos_GR;4816639]Σήμερα παρέλαβα από το Πλαίσιο , το version 3 φυσικά !
Πέρασα και το custom firmware που σου επιτρέπει να παίζεις με το SNR και έχω ανεβάσει κατά πολύ την ταχύτητα μου χωρίς μέχρι στιγμής κάποιο πρόβλημα.
Από το SNR 9 που είχα πριν τώρα το έχω αφήσει σταθερά στα 5.8 , αλλά αν θέλω φυσικά πάει και πολύ πιο κάτω !
Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι πως το DGN2200 version 3 μου κατέβασε το Line Attenuation !!!!
Από το 29 που είχα πριν με πήγε στο 27 !!!!!!
και μένα μια απο τα ίδια απο 40db πήγα στα 38 πρώτη φορά στα χρονικά
-
30-01-13, 23:34 Απάντηση: Netgear DGN2200 v3 Χρησιμες πληροφορίες και links #14
DGN2200v3-V1.1.00.22_1.00.22 (BETA) το έβαλα έχει και υποστήριξη ipv6,εντελώς καινούργιο interface,το μόνο κακό είναι ότι είναι beta
link https://www.yousendit.com/dl?phi_act...dWNqV0JDaDhUQw
Η σελίδα που το βρήκα http://translate.google.com/translat...&ie=iso-8859-1
-
31-01-13, 17:36 Απάντηση: Netgear DGN2200 v3 Χρησιμες πληροφορίες και links #15
Υπάρχουν θέματα για το ν3.
Όπως και εκείνα έτσι και αυτό αν αρχίσουν να αυξάνονται κατά πολύ οι απαντήσεις θα είναι δύσκολο να βρεις μια πληροφορία.
Καλό είναι να φτιάξει κάποιος ένα tutorial.| "Anyone can build a fast CPU.
| The trick is to build a fast system."
|____________Seymour Cray...
Παρόμοια Θέματα
-
[Netgear] Netgear DGN2200 και πρόβλημα;
Από wesker στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπΜηνύματα: 15Τελευταίο Μήνυμα: 29-06-12, 10:52 -
Πρόβλημα με Samsung smart tv και netgear dgn2200.
Από yiannis1981 στο φόρουμ DVB-T, Tηλεοράσεις, IPTVΜηνύματα: 3Τελευταίο Μήνυμα: 07-05-12, 01:16 -
Wind και Netgear DGN2200
Από vagblad στο φόρουμ Nova ADSLΜηνύματα: 2Τελευταίο Μήνυμα: 06-04-12, 22:40 -
Χρησιμες Πληροφορίες - ΑΤΤΙΚΗ
Από briki στο φόρουμ Internet, web surfing και online υπηρεσίεςΜηνύματα: 4Τελευταίο Μήνυμα: 25-06-06, 20:47
Bookmarks