Καλημέρα σας!
Έχω ένα θέμα και θέλω κυρίως την εμπειρία σας επί τούτου καθώς η τράπεζα μου δε μπορεί να βοηθήσει:
Τη προηγούμενη Τετάρτη έγινε κατάθεση ενός ποσού στο λογαριασμό μου από τράπεζα χώρας του εξωτερικού (..και εκτός Ε.Ε. αν αυτό έχει ουδεμία σημασία). Σύμφωνα με τον καταθέτη, το ποσό θα εμφανιζόταν στο λογαριασμό μου μετά τη πάροδο 3 εργάσιμων ημερών. Έως και αυτή τη στιγμή, 6 εργάσιμες μέρες μετά, το ποσό δεν έχει εμφανιστεί. Θεωρούμε πως ο καταθέτης από τη πλευρά του έχει κάνει τη κατάθεση.
Η τράπεζα μου εδώ δε μπορεί να δει αν υπάρχει έμβασμα προς αναμονή, ας πούμε - οπότε δε μπορεί και να με βοηθήσει.
Το θέμα είναι πως η παραπάνω περίπτωση έχει πραγματοποιηθεί αρκετές φορές στο παρελθόν με τη διαφορά πως τώρα μιλάμε για μεγάλο ποσό. Σε ερώτηση μου στη τράπεζα αν αυτό παίζει ρόλο στη καθυστέρηση, μου είπαν όχι.
Οπότε, τις πταίει; Έχετε καμία ιδέα; Έχετε εσείς συναλλαγές με το εξωτερικό ώστε εμπειρικά, να καταλάβω τι παίζει;
Θα το έψαχνα στο Google αλλά όλα τα αποτελέσματα περιορίζονται στους μεγαλοκαταθέτες που κυνηγάει η δικαιοσύνη αυτή τη στιγμή![]()
Εμφάνιση 1-3 από 3
-
29-11-12, 10:39 Κατάθεση χρημάτων από τράπεζα του εξωτερικού. Πόσο χρόνο θέλουν να εμφανιστούν; #1
- Περιοχή
- Καλλιθέα, Αθήνα
- Downloads
- 46
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 1
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 212751/21998
- ISP
- Vodafone
- Router
- Vodafone H 300s
- SNR / Attn
- 17.6(dB) / 0.0(dB)
- Path Level
- Interleaved
-
29-11-12, 10:58 Απάντηση: Κατάθεση χρημάτων από τράπεζα του εξωτερικού. Πόσο χρόνο θέλουν να εμφανιστούν; #2
Οι 3 εργάσιμες μέρες που σου είπαν ισχύουν για εκτός ΕΕ. Για εντός ΕΕ είναι 1 εργάσιμη. Αλλά αυτός είναι ο κανόνας, θα έπρεπε να σου λένε 3-5 εργάσιμες, μπορεί πολλά πράγματα να καθυστερήσουν ένα έμβασμα. Αν πήγε προς το τέλος της μέρας ίσως να μην πρόλαβαν να το καταχωρήσουν αυθημερόν, αν μεσολαβεί κάποιος τρίτος και δεν κάνουν απευθείας το έμβασμα μέσω τράπεζας μπορεί να τα κρατά για 1-2 εργάσιμες. Συμβαίνει. Επίσης αν κάτι έγραψαν λάθος στο λογαριασμό ή αν δεν ξέρουν τι είναι iban μπορεί να έχεις καθυστερήσεις ή ακόμα και να γυρίσουν τα χρήματα πίσω, και αυτό μπορεί να το αντιληφθεί μετά από αρκετό χρόνο.
Στην εδώ τράπεζα, ανάλογα με την τράπεζα πάντα και το ύψος του ποσού, άλλες κάνουν διασταύρωση του δικαιούχου του λογαριασμού με το ονοματεπώνυμο που φαίνεται στο έμβασμα, ενώ άλλες όχι. Μπορεί η τράπεζά σου κάτω από ένα ποσό να τα περνάει αυτόματα, πάνω από ένα ποσό να κάνουν με το χέρι διασταύρωση στο όνομα και κάτι να μη συμφωνεί ή απλά να καθυστερούν να κάνουν τη διασταύρωση. Στη Eurobank που ξέρω, αυτό γινόταν πολύ παλιά σε επίπεδο καταστήματος, τώρα πιά γίνεται κεντρικά και δεν θα μπορούσαν να σου πουν στο κατάστημα, δεν ξέρω τι κάνουν άλλες τράπεζες.
Απλά λάβε υπόψη σου πως αν μιλάμε για Αμερική δεν είναι 6 εργάσιμες, είναι 5 και στην ουσία 4 (Πέμπτη ήταν thanksgiving και Παρασκευή δεν λειτουργούσε τίποτα πλην εμπορικών).hnesne
-
29-11-12, 11:17 Απάντηση: Κατάθεση χρημάτων από τράπεζα του εξωτερικού. Πόσο χρόνο θέλουν να εμφανιστούν; #3
- Περιοχή
- Καλλιθέα, Αθήνα
- Downloads
- 46
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 1
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 212751/21998
- ISP
- Vodafone
- Router
- Vodafone H 300s
- SNR / Attn
- 17.6(dB) / 0.0(dB)
- Path Level
- Interleaved
Παρόμοια Θέματα
-
Μεταφορά χρημάτων σε τράπεζα εξωτερικού
Από RASTAVIPER στο φόρουμ Internet, web surfing και online υπηρεσίεςΜηνύματα: 14Τελευταίο Μήνυμα: 11-06-12, 09:57 -
Μετατροπή γραμμής PSTN σε ISDN πόσο χρόνο θέλουν?
Από kronos911 στο φόρουμ COSMΟΤΕ ADSLΜηνύματα: 5Τελευταίο Μήνυμα: 13-11-10, 00:30 -
Ερώτηση για κατάθεση χρημάτων.
Από SALONIKAG στο φόρουμ Εκτός θέματοςΜηνύματα: 4Τελευταίο Μήνυμα: 29-05-10, 19:37 -
Κατάθεση σε τράπεζα του εξωτερικού (SOS)!!
Από Mouse Potato στο φόρουμ Εκτός θέματοςΜηνύματα: 27Τελευταίο Μήνυμα: 19-05-10, 22:42 -
Καταθεση χρηματων σε site (vistabet)
Από kronos281 στο φόρουμ Internet, web surfing και online υπηρεσίεςΜηνύματα: 3Τελευταίο Μήνυμα: 13-03-09, 21:26
Bookmarks