Σελ. 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 1-15 από 32
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τι πρέπει να προσέξει κανείς αν θέλει να ψήσει κάτι στο φούρνο μέσα σε πήλινο; Πήρα μια μακαρονάδα από ντιλίβερι γιατί ήταν σε πήλινο, για να αποκτήσω το σκεύος. Τώρα μπορώ να ψήσω σε αυτό. Τι πρέπει να προσέξω; Θερμαίνεται όλο ομοιόμορφα; Κανονικά; Για ποια λειτουργία είναι πιο κατάλληλο; Αυτή που λειτουργούν και οι πάνω και οι κάτω αντιστάσεις; Για τη λειτουργία γκρίλ; Για τη λειτουργεία του ψησίματος με αέρα;

Επίσης ποια φαγητά είναι πιο κατάλληλα για το σκεύος αυτό; Πχ σκέφτομαι σήμερα να κόψω μερικά λουκάνικα σε κομμάτια να τα βάλω στο πήλινο με λίγο λεμόνι και λίγο σκόρδο και να τα ψήσω στη λειτουργία του φούρνου πάνω-κάτω. Ή να σπάσω δυο αυγά και να τα ψήσω σαν ομελέτα στο πήλινο με την πάνω-κάτω λειτουργία. Θα έχω πρόβλημα με αυτά ή έτσι πρέπει να γίνουν;

Downloads
    29
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    20480/1024
    ISP
    Wind
    DSLAM
    Wind - ΚΑΛΛΙΘΕΑ
    Router
    Linksys WAG200
    Path Level
    Interleaved
    Ψήσιμο στον αέρα
    Να ανάψεις ολόκληρο φούρνο για 2 αυγά το βλέπω υπερβολικό.
    Συνήθως στο πήλινο μπορείς να κάνεις κάποια φαγητά π.χ. Μακαρόνια φούρνου, Γιουβέτσι για ατομικό σερβίρισμα.
    Δηλαδή κάνεις αλλού την προετοιμασία και μετά το βάζεις στο πήλινο για την παρουσίαση.
    Μπορείς να κάνεις ορεκτικά π.χ φέτα ψητή

Περιοχή
    Αθήνα
    Downloads
    93
    Uploads
    16
    ISP
    HOL
    διάφορα κίτρινα τυριά
    τυρί τύπου ροκφόρ για επίγευση
    λιγότερη φέτα
    κρέμα γάλακτος
    ψιλοκομμένο μπέηκον
    κρουτόνς ή μικρά παξιμαδάκια
    ελαιόλαδο
    κομμάτια λουκάνικου χωρίς πέτσα όμως

μια χαρά συνταγή για πήλινο για τον σκοπό μας

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από TheUser Εμφάνιση μηνυμάτων
    Πήρα μια μακαρονάδα από ντιλίβερι γιατί ήταν σε πήλινο, για να αποκτήσω το σκεύος.
    ποιο μαγαζι-ντελίβερι στελνει το φαγητο του σε πηλινο??? καλη φαση! δωρο το πηλινο? αν επιτρεπεται ποσο παει η μεριδα?
    οσες μακαροναδες φουρνου εχω παρει παντα σε συσκευασια αλουμινιου τις στελνουν τα delivery

Περιοχή
    Athens
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL
    Ταχύτητα
    10240/1024
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΠΑΤΗΣΙΑ
    Router
    Οτι του ΟΤΕ
    SNR / Attn
    6.9(dB) / 28(dB)
    Πρωτα απ ολα πρεπει να δεις αν το πήλινο κανει για ψησιμο.Καποια απο κατασκευης τους δεν ειναι ψημενα σε ψηλες θερμοκρασιες οποτε αν τα βαλεις στον φουρνο σε ψηλες θερμοκρασιες σε λιγη ωρα απλα ραγιζουν.Δοκιμασε το σε πρωτη φαση με νερο...αντε πετα και καμια πατατα μεσα να μην λες οτι εβαλες τον φουρνο αδικα.Την μακαροναδα μπορει απλα να την ζεσταναν και οχι να την εψησαν εκει.
    Σχετικα με τα φαγητα που μπορει να ψησεις εκει,δεν νομιζω οτι θα δεις καμια διαφορα με το αν εψηνες σε ενα μεταλλικο σκευος.Η χρηση του πηλινου είναι περισσοτερο στην λειτουργια του ως γαστρα δηλαδη με καπακι.Η θερμοκρασια μοιραζεται ομοιομορφα και το καπακι δεν αφηνει τα υγρα να εξατμιστουν και αρα ψηνεται "υγρα" και ομοιομορφα.Αν ψησεις αυγα ή λουκανικο νομιζω οτι δεν θα υπαρχει διαφορα.
    Asus P5Q3-Intel Core2Quad Q9550 @ 3792 MHz- L2-12MB - Patriot 2x4096 - ASUS 9800GT@690/1Gb-SSD Samsung EVO 850 250GB-WD katram 640GB - Seagate 320gb-WD 1.5TB - WD 2.0TB
    The truth is out there.

Downloads
    3
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    102400/10240
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
    Router
    Speedport Plus 2
    SNR / Attn
    26(dB) / 2(dB)
    Path Level
    Interleaved
    .....Ή να σπάσω δυο αυγά και να τα ψήσω σαν ομελέτα στο πήλινο με την πάνω-κάτω λειτουργία. Θα έχω πρόβλημα με αυτά ή έτσι πρέπει να γίνουν;
    Να σπάσεις δυο αυγά και να τα ψήσεις σαν ομελέττα στο φούρνο.....;;;;;
    Ελπίζω την τελευταία φορά που πήγες super-market να αγόρασες αρκετό χαρτί

Επίσης, σε συμβατικό φούρνο ελάχιστα (κατα την γνώμη μου, κανένα) φαγητά μπορείς να μαγειρέψεις μέσα σε πήλινο χωρίς να χαλάσεις το φαγητό..
    Το πήλινο δεν είναι για συμβατικό φούρνο και κυρίως δεν είναι για 'αέρα'.
    Άλλο το πήλινο και άλλο η γάστρα.
    (στην περίπτωση σου γάστρα χρειάζεσαι)

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από jjokeris Εμφάνιση μηνυμάτων
    Πρωτα απ ολα πρεπει να δεις αν το πήλινο κανει για ψησιμο.Καποια απο κατασκευης τους δεν ειναι ψημενα σε ψηλες θερμοκρασιες οποτε αν τα βαλεις στον φουρνο σε ψηλες θερμοκρασιες σε λιγη ωρα απλα ραγιζουν.Δοκιμασε το σε πρωτη φαση με νερο...αντε πετα και καμια πατατα μεσα να μην λες οτι εβαλες τον φουρνο αδικα.Την μακαροναδα μπορει απλα να την ζεσταναν και οχι να την εψησαν εκει.
    Σχετικα με τα φαγητα που μπορει να ψησεις εκει,δεν νομιζω οτι θα δεις καμια διαφορα με το αν εψηνες σε ενα μεταλλικο σκευος.Η χρηση του πηλινου είναι περισσοτερο στην λειτουργια του ως γαστρα δηλαδη με καπακι.Η θερμοκρασια μοιραζεται ομοιομορφα και το καπακι δεν αφηνει τα υγρα να εξατμιστουν και αρα ψηνεται "υγρα" και ομοιομορφα.Αν ψησεις αυγα ή λουκανικο νομιζω οτι δεν θα υπαρχει διαφορα.

Μάλιστα, κι εγώ αναρωτήθηκα αν ψήσανε την μακαρονάδα στο πήλινο ή απλά τη βάζουν εκεί, αλλά είχε από πάνω μία ομοιόμορφαψημένη στρώση τυρί και υποθέτω ότι αυτό είναι αποτέλεσμα ψησίματος στο πήνικο, ενώ έχουν βάλει αλουμινόχαρτο σαν καπάκι ή κάτι τέτοιο.
    Πάντως με τα λουκάνικα που δοκίμασα, δεν έσπασε ούτε ράγισε.

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από jmk5 Εμφάνιση μηνυμάτων
    ποιο μαγαζι-ντελίβερι στελνει το φαγητο του σε πηλινο??? καλη φαση! δωρο το πηλινο? αν επιτρεπεται ποσο παει η μεριδα?
    οσες μακαροναδες φουρνου εχω παρει παντα σε συσκευασια αλουμινιου τις στελνουν τα delivery

Είναι το φθηνότερο ντιλίβερι που έχω βρει. 3.50 ευρώ η οικογενειακή πίτσα 26 εκ. και 5 ευρώ η γίγας, 34 εκατοστά, όλες οι πίτσες ίδια τιμή. Δεν είναι τίποτα το φαντασμαγορικό, δεν έχουν πλειάδα από κάθε υλικό, αλλά τρώγονται. Και η πιο φθηνή οικογενειακή από το σούπερ μάρκετ κατεψυγμένη, είναι 3.50 ευρώ. Έχουν επίσης τη μερίδα μακαρονάδα 3.50 ευρώ, με ψωμάκι δώρο! Όλες οι μακαρονάδες ίδια τιμή. Μη φανταστείς τρελό πήλινο, 15 εκατοστά διάμετρο είχε και 5 εκ. ύψος.

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από FuS Εμφάνιση μηνυμάτων
    Να σπάσεις δυο αυγά και να τα ψήσεις σαν ομελέττα στο φούρνο.....;;;;;
    Ελπίζω την τελευταία φορά που πήγες super-market να αγόρασες αρκετό χαρτί

Επίσης, σε συμβατικό φούρνο ελάχιστα (κατα την γνώμη μου, κανένα) φαγητά μπορείς να μαγειρέψεις μέσα σε πήλινο χωρίς να χαλάσεις το φαγητό..
    Το πήλινο δεν είναι για συμβατικό φούρνο και κυρίως δεν είναι για 'αέρα'.
    Άλλο το πήλινο και άλλο η γάστρα.
    (στην περίπτωση σου γάστρα χρειάζεσαι)

Ήδη έκανα τα αυγά, σαν ομελέτα, με λίγο γάλα και τυρί σε κομμάτια, σε ένα αλουμινένιο πιάτο από αυτά που δίνουν τα ντελίβερι και δεν πιτσίλισε καθόλου, για την ακρίβεια ψήθηκε πολύ καλά, στη λειτουργία γκριλ, μόνο λίγο έχασε σε ψήσιμο στο κάτω μέρος.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    τωρα που μας ανοιξες την ορεξη... για πες μας ποιο μαγαζι ειναι? γιατι με τετοιες τιμες σιγουρα αξιζει ενα μπραβο κ αν ειναι να το δοκιμασουμε κιολας!

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Pizza Venezzia λέγεται, Θεσσαλονίκη, Τούμπα.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Λιγο μακρια πεφτει... να τους παρω τηλ αν στελνουν μερικες εκατονταδες χλμ μακρια ντελιβερι?

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    ΕΔΕΤ Δίοδος
    Τι πρέπει να προσέξει κανείς αν θέλει να ψήσει κάτι στο φούρνο μέσα σε πήλινο; Πήρα μια μακαρονάδα από ντιλίβερι γιατί ήταν σε πήλινο, για να αποκτήσω το σκεύος. Τώρα μπορώ να ψήσω σε αυτό. Τι πρέπει να προσέξω; Θερμαίνεται όλο ομοιόμορφα; Κανονικά; Για ποια λειτουργία είναι πιο κατάλληλο; Αυτή που λειτουργούν και οι πάνω και οι κάτω αντιστάσεις; Για τη λειτουργία γκρίλ; Για τη λειτουργεία του ψησίματος με αέρα;

Επίσης ποια φαγητά είναι πιο κατάλληλα για το σκεύος αυτό; Πχ σκέφτομαι σήμερα να κόψω μερικά λουκάνικα σε κομμάτια να τα βάλω στο πήλινο με λίγο λεμόνι και λίγο σκόρδο και να τα ψήσω στη λειτουργία του φούρνου πάνω-κάτω. Ή να σπάσω δυο αυγά και να τα ψήσω σαν ομελέτα στο πήλινο με την πάνω-κάτω λειτουργία. Θα έχω πρόβλημα με αυτά ή έτσι πρέπει να γίνουν;
    Μα καλά, για να πάρεις το πήλινο σκεύος παράγγειλες ντελίβερι;.. Εκτός από τη φοβερή μακαρονάδα που έχει.
    Αυτό που πρέπει να προσέξεις, σου το είπαν και οι προλαλήσαντες, είναι τα φαγητά που θέλεις να μαγειρέψεις, και οι θερμοκρασίες. Δεν είναι όλα τα φαγητά για ψήσιμο σε πήλινο σκεύος. Τα φαγητά που κάνουν σε πήλινο είναι σπετζοφάι πηλιορείτικο με λουκάνικο, τυρί φέτα και πιπεριές, ρεβυθάδα κυκλάδων, και γιουβέτσι. Με τη σημαντική διαφορά ότι το σκεύος μπαίνει σε φούρνο με πέτρα, όχι σε ηλεκτρική κουζίνα. Αν θέλεις να το κάνεις σε κουζίνα, πρόσεξε τις θερμοκρασίες, πρέπει να σιγοψήνεται το φαγητό και να μην υπερθερμανθεί το πήλινο σκεύος. Το αλουμινόχαρτο που βάζουν πάνω από το φαγητό και κάτω από το καπάκι είναι για να κρατάει τη θερμότητα το φαγητό, τους χυμούς του, και και να μην ξεραθεί. Ομελέτα μόνη της μέσα σε πήλινο σκεύος δεν ξέρω αν γίνεται. Αν βάλεις κάποιο φαγητό και βάλεις τα αυγά από πάνω στο τελείωμα, κάτι μπορείς να κάνεις. Θα σου πρότεινα γκριλ σε θερμοκρασία και σίγουρα όχι αέρα. Και στα σούπερ μάρκετ βρίσκεις αν θέλεις σε καλή τιμή πήλινα σκεύη και με μεγαλύτερη χωρητικότητα και διάμετρο.

Καλή επιτυχία.

Περιοχή
    Στη δυτική πλευρά της Νήσου Ντάσχαν
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ
    Router
    Speedport 2
    SNR / Attn
    9(dB) / 6(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από jmk5 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Κι εγώ είχα κανα δυο τέτοια, που μου τα είχαν φέρει χροοοονια πριν από delivery. Πλέον όντως δε φέρνουν, αλλά αν θες το σκεύος, πάρε ένα γιαουρτάκι σε πήλινο από super market. Μια χαρά τα κάνει φούρνου τα μακαρόνια που περισσεύουν!
    - Albert Einstein: “Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the the universe.”

-Terry Pratchett:
    “An education was a bit like a communicable sexual disease. It made you unsuitable for a lot of jobs and then you had the urge to pass it on.”

Περιοχή
    City of light with thy violet crown
    Downloads
    23
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    200/20Mbps
    ISP
    Cosmote FTTH
    Router
    Opnsense
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από OxAp0d0 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Κι εγώ είχα κανα δυο τέτοια, που μου τα είχαν φέρει χροοοονια πριν από delivery. Πλέον όντως δε φέρνουν, αλλά αν θες το σκεύος, πάρε ένα γιαουρτάκι σε πήλινο από super market. Μια χαρά τα κάνει φούρνου τα μακαρόνια που περισσεύουν!
    Σωστός!! Μπορείς να βάλεις και τη φέτα με την πιπεριά (και λίγο τομάτα, λάδι και ρίγανι) που αναφέρθηκε πιο πάνω σε αυτά τα πήλινα για γιαούρτι. Σκεπάζεις με λίγο αλουμινόχαρτο και έτοιμη η γκουρμεδιά! Σε αντίστοιχη φάση γνωρίζω ζαχαροπλαστείο/αρτοπωλείο στο Μαρούσι που κάποια από τα γλυκά του τα δίνει σε πήλινο
    Όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο - Παναγιώτης Γιαννάκης

Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion -
    Michael Jordan

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Wind
    Πάρα πολύ παλιά έπαιρνα γιαούρτια στο πήλινο τα μεγάλα και τα μεσαία (γιαούρτια) και όλα τα πήλινα τα κρόταγα…. Σε αυτά ψήνω στο θερμό και λίγο γκριλ μακαρονάδες με τυρί κίτρινο, με ζαμπόν και λίγο μπέικον και γίνεται ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ. Βάζω 6-7 πήλινα μέσα και τα έχω να τα τρώω σε μερικές μέρες….άσε που όταν κάνω άρχετε η αδελφή μου και μου τα παίρνει στο σπίτι της…
    Τώρα για αυγά…..τι να πω; δεν ξέρω και ούτε είναι οικονομικό να ανοίξεις φούρνο έστω και μικρό φούρνο μικροκυμάτων (αυτοί που έχουν ΚΑΙ θερμό αέρα) για 2 αυγά!!!!!
    Άντε και καλή σας όρεξη ότι και αν κάνετε….

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Οπότε αν έχω καταλάβει καλά:

Όταν χρησιμοποιήσουμε το πήλινο, πρέπει να είναι πάντα σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο.

Η λειτουργία η κατάλληλη είναι πάνω-κάτω, ή με αέρα αλλά για πιο πολύ ώρα.

Η θέση του να είναι στη μέση του φούρνου, ή στο πιο κάτω σημείο;

Φασόλια και μακαρόνια ΔΕΝ ψήνονται από την αρχή με κάποιο τρόπο σε πήλινο, παρά μόνο ΑΦΟΥ έχουν βραστεί κανονικά σε κατσαρόλες.

Σωστά;

Σελ. 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Να πάρω φούρνο μικροκυμάτων;
    Από TheUser στο φόρουμ Εκτός θέματος
    Τελευταίο Μήνυμα: 21-06-13, 18:20

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα