Σελ. 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 1-15 από 16
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Vodafone
    Γεια χαρά σε όλους!

Πριν από μερικούς μήνες, προέκυψαν προβλήματα και φωνές (...),
    γιατί η εντοιχισμένη ντουλάπα του αποκάτω διαμερίσματος, που βρίσκεται αντίστοιχα, στο μέσο του μπαλκονιού μου,
    είχε μαζέψει μούχλα από τη υγρασία...

Ο καημένος ο Σπιτονοικοκύρης μου,
    πραγματικά καλόκαρδος ανθρωπάκος,
    έδωσε ένα σωρό χρήματα, και άλλαξε το (παλιό) μωσαϊκό του μπαλκονιού,
    βάζοντας πλακάκι και σιλικόνη για μόνωση.

Το τελευταίο 2μηνο, με τις βροχές που έκανε, μάζεψε πάλι μούχλα η ντουλάπα του αποκάτω...!!

Σίγουρα, θα έχουν τύχει παρόμοια ευτράπελα σε πολλά μέλη της κουβέντας μας...

Κάθε σκέψη και εμπειρία σας, κάτι παραπάνω από καλοδεχούμενη...!!

Για παράδειγμα, σκεφτόμουνα :

1) Υπάρχουν Ειδικά Συνεργεία, που έχουν τη γνώση και τον Εξοπλισμό, να εντοπίσουν μια η περισσότερες εστίες διαρροής??
    2) Τι κόστος να έχει η Πραγματογνωμοσύνη αυτή??
    Θα μπορούσε, κατά ένα μέρος της, να συμπεριληφθεί στα Κοινόχρηστα της Πολυκατοικίας??

Συγχωρήστε με για το "μακροσκελές"...
    Σας ευχαριστώ θερμά, για το χρόνο σας και την προσοχή σας...!

Περιοχή
    Χαλάνδρι
    Downloads
    7
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    95/11 Mbps
    ISP
    Vodafone
    SNR / Attn
    10.3(dB) / 16.7(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Το νερό έχει το κακό ότι σπανίως εμφανίζεται εκεί από όπου μπαίνει! Ακολουθεί την παραμικρή τριχοειδή ρωγμίτσα που θα βρει μέσα (ή ανάμεσα) στα δομικά στοιχεία, και μπορεί να σου βγει μέτρα παραπέρα και να ψάχνεσαι. Οι σοβαροί μονωσάδες χρησιμοποιούν θερμοκράμερα, που εντοπίζει τα νερά (και την πορεία τους) μέσα στα δομικά στοιχεία, για να εντοπιστεί το σημείο εισόδου. Αυτό χρειάζεσαι. Προσοχή μόνο γιατί ο καθένας χρεώνει ό,τι θέλει για τη θερμοκάμερα, έρευνα πρώτα.
    Τώρα για το κατά πόσον η δαπάνη βαρύνει τον ιδιοκτήτη του συγκεκριμένου διαμερίσματος ή όλη την πολυκατοικία, δεν το ξέρω νομικά, αλλά υποθέτω ότι εξαρτάται και από το πού θα εντοπιστεί το σημείο εισόδου.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Vodafone
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από nyannaco Εμφάνιση μηνυμάτων
    Το νερό έχει το κακό ότι σπανίως εμφανίζεται εκεί από όπου μπαίνει! Ακολουθεί την παραμικρή τριχοειδή ρωγμίτσα που θα βρει μέσα (ή ανάμεσα) στα δομικά στοιχεία, και μπορεί να σου βγει μέτρα παραπέρα και να ψάχνεσαι. Οι σοβαροί μονωσάδες χρησιμοποιούν θερμοκράμερα, που εντοπίζει τα νερά (και την πορεία τους) μέσα στα δομικά στοιχεία, για να εντοπιστεί το σημείο εισόδου. Αυτό χρειάζεσαι. Προσοχή μόνο γιατί ο καθένας χρεώνει ό,τι θέλει για τη θερμοκάμερα, έρευνα πρώτα.
    Τώρα για το κατά πόσον η δαπάνη βαρύνει τον ιδιοκτήτη του συγκεκριμένου διαμερίσματος ή όλη την πολυκατοικία, δεν το ξέρω νομικά, αλλά υποθέτω ότι εξαρτάται και από το πού θα εντοπιστεί το σημείο εισόδου.
    Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!!!

Αν ξέρετε, γενικά, κατά μέσο όρο, τί τιμές ακούγονται...??

Βέβαια, πρακτικά και ρεαλιστικά,
    βασικό μέλημά μου, ΔΕΝ είναι να εντοπίσω την εστία της βλάβης,
    όσο να γίνει έλεγχος, και να τεκμηριωθεί, αν η μόνωση -στεγανότητα της ταράτσας μου, είναι ακέραια...??
    Άρα, και για την περίπτωση αυτή, θεωρείτε, οτι η θερμοκάμερα, είναι μονόδρομος...??
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος anasm : 06-02-13 στις 00:54.

Περιοχή
    Χαλάνδρι
    Downloads
    7
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    95/11 Mbps
    ISP
    Vodafone
    SNR / Attn
    10.3(dB) / 16.7(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από anasm Εμφάνιση μηνυμάτων
    κατά μέσο όρο, τί τιμές ακούγονται...?
    Φήμες έχω ακούσει για 500άρικα, αλλά δεν σημαίνει κάτι απαραίτητα. Πάει και καιρός, και έχουν πληθύνει οι θερμοκάμερες στην αγορά. Πιθανόν να βρείτε και δωρεάν πλέον, από κάποιον που θέλει να πάρει τη δουλειά. Λίγο ψάξιμο χρειάζεται (google και τηλέφωνα).
    βασικό μέλημά μου, ΔΕΝ είναι να εντοπίσω την εστία της βλάβης,
    όσο να γίνει έλεγχος, και να τεκμηριωθεί, αν η μόνωση -στεγανότητα της ταράτσας μου, είναι ακέραια...??
    Είμαι σίγουρος ότι για τον αποκάτω ο ερντοπισμός της πηγής του προβλήματος είναι το βασικό του μέλημα! Κατά την ταπεινή μου γνώμη, από τη στιγμή που είστε υποχρεωμένοι εκτ ων πραγμάτων να συνυπάρχετε, είναι πολύ καλύτερα να αντιμετωπίσετε από κοινού ένα πρόβλημα που εμπλέκει και τους δύο. Θα έλεγα λοιπόν ότι το καλύτερο είναι να γίνει συνεννόηση μεταξύ των δύο ιδιοκτητών.
    Άρα, και για την περίπτωση αυτή, θεωρείτε, οτι η θερμοκάμερα, είναι μονόδρομος...??
    Χωρίς να είμαι ο πλέον ειδικός, δεν έχω υπόψη μου κάτι καλύτερο.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Vodafone
    Φήμες έχω ακούσει για 500άρικα, αλλά δεν σημαίνει κάτι απαραίτητα. Πάει και καιρός, και έχουν πληθύνει οι θερμοκάμερες στην αγορά. Πιθανόν να βρείτε και δωρεάν πλέον, από κάποιον που θέλει να πάρει τη δουλειά. Λίγο ψάξιμο χρειάζεται (google και τηλέφωνα).
    Είμαι σίγουρος ότι για τον αποκάτω ο ερντοπισμός της πηγής του προβλήματος είναι το βασικό του μέλημα!
    Κατά την ταπεινή μου γνώμη, από τη στιγμή που είστε υποχρεωμένοι εκτ ων πραγμάτων να συνυπάρχετε, είναι πολύ καλύτερα να αντιμετωπίσετε από κοινού ένα πρόβλημα που εμπλέκει και τους δύο. Θα έλεγα λοιπόν ότι το καλύτερο είναι να γίνει συνεννόηση μεταξύ των δύο ιδιοκτητών.
    Χωρίς να είμαι ο πλέον ειδικός, δεν έχω υπόψη μου κάτι καλύτερο.
    Το "ευχαριστώ", είναι πραγματικά πολύ λίγο...!
    Να 'στε καλά, για το χρόνο σας και το ενδιαφέρον σας...!!

Η αλήθεια είναι, οτι, Λογικές και συμπεριφορές "παρτακισμού", ποτέ δεν μου άρεσαν...
    Απλά, η στάση του "αποκάτω" (τοπογραφικά το θέτω), οτι, "ντε και καλά" (!!) φταίει η ταράτσα μου,
    όταν μάλιστα, πριν από λίγους μήνες, έγιναν σοβαρές Εργασίες Στεγανοποίησης και Μόνωσης,
    σίγουρα, μου ξυπνάει "αντανακλαστικά εσωστρέφειας"...!

Συζητώντας το θέμα αυτό, μου προέκυψε και το σενάριο της "Ψευδο-διαρροής" (...)
    Δηλαδή,
    εμφανίζονται (εντονότατα!!) προβλήματα Υγρασίας, σαν να επρόκειτο για Διαρροή,
    αλλά στην πραγματικότητα,
    το πρόβλημα είναι η υγροποίηση της Υγρασίας του εξωτερικού περιβάλλοντος, μέσα σε κρύους (εξωτερικούς) τοίχους.
    Και πράγματι, ο τοίχος αυτός, της εντοιχισμένης ντουλάπας του αποκάτω διαμερίσματος
    είναι εξωτερικός...!!!

Αυτό το απλούστατο,
    του να γεμίσω την ταράτσα μου με νερό, για μία μέρα συνεχόμενη (να την κάνω πισίνα!!),
    και, να μου πεί ο αποκάτω, αν φουντώνει η υγρασία του,
    μήπως, τελικά, θα έπρεπε να είναι το πρώτο και βασικό στάδιο Ελέγχου...?!!

Downloads
    218
    Uploads
    48
    Άρθρα
    6
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    Wind
    Router
    Technicolor DGA4130
    SNR / Attn
    6(dB) / 2.8(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Δηλαδή,
    εμφανίζονται (εντονότατα!!) προβλήματα Υγρασίας, σαν να επρόκειτο για Διαρροή,
    αλλά στην πραγματικότητα,
    το πρόβλημα είναι η υγροποίηση της Υγρασίας του εξωτερικού περιβάλλοντος, μέσα σε κρύους (εξωτερικούς) τοίχους.
    Και πράγματι, ο τοίχος αυτός, της εντοιχισμένης ντουλάπας του αποκάτω διαμερίσματος
    είναι εξωτερικός...!!
    99% είναι αυτό, το εμφάνισε καινούριο διαμέρισμα και η λύση ήταν η εσωτερική μόνωση της πλάτης της ντουλάπας.
    We'll build a fortress to keep them out and in a world gone silent I'll be your sound and if they try to hurt you I'll tear them down I'm always with you now....
    I forgot that I might see, so many Beautiful things
    everything that has a beginning has an end
    See the mirror in your eyes-see the truth behind your lies-your lies are haunting me See the reason in your eyes-giving answer to the why- your eyes are haunting me

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Vodafone
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από nnn Εμφάνιση μηνυμάτων
    99% είναι αυτό, το εμφάνισε καινούριο διαμέρισμα και η λύση ήταν η εσωτερική μόνωση της πλάτης της ντουλάπας.
    Ή, ακόμα καλύτερα ενδεχομένως, για να μην διαβρώνεται χρονίως ο εξωτερικός αυτός τοίχος (κάτι σαν Χρόνια Πάθηση),
    η Εξωτερική Μόνωση του εκτεθειμένου αυτού τοίχου...??

Downloads
    218
    Uploads
    48
    Άρθρα
    6
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    Wind
    Router
    Technicolor DGA4130
    SNR / Attn
    6(dB) / 2.8(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Αν είναι εφικτή η εξωτερική μόνωση ακόμα καλύτερα.
    We'll build a fortress to keep them out and in a world gone silent I'll be your sound and if they try to hurt you I'll tear them down I'm always with you now....
    See the mirror in your eyes-see the truth behind your lies-your lies are haunting me See the reason in your eyes-giving answer to the why- your eyes are haunting me

Περιοχή
    Χαλάνδρι
    Downloads
    7
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    95/11 Mbps
    ISP
    Vodafone
    SNR / Attn
    10.3(dB) / 16.7(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Εχεις απόλυτο δίκιο, παρασύρθηκα από την κουβέντα περί μόνωσης μπαλκονιού και μίλαγα σαν να πρόκειται de facto για εισροή υγρασίας. Η πραγματικότητα είναι ότι είναι πάρα πολύ πιθανό να πρόκειται απλώς για υγροποιήσεις. Είναι συνηθισμένο σε ντουλάπες σε εξωτερικούς τοίχους, ειδικά σε παλιότερες οικοδομές που δεν έχουν καθόλου θερμομόνωση. Η δικιά σας από πότε είναι;
    Επίσης, μήπως ο φίλος μας χρησιμοποιεί καμιά σόμπα υγραερίου;

Downloads
    218
    Uploads
    48
    Άρθρα
    6
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    Wind
    Router
    Technicolor DGA4130
    SNR / Attn
    6(dB) / 2.8(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Στην περίπτωση της αδελφής μου μιλάμε για διαμέρισμα 3ετίας, χωρίς μόνωση στο κέλυφος

Περιοχή
    Χαλάνδρι
    Downloads
    7
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    95/11 Mbps
    ISP
    Vodafone
    SNR / Attn
    10.3(dB) / 16.7(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Μήπως ο εργολάβος άφησε το τούβλο μονό στην πλάτη της ντουλάπας, για να κερδίσει το βάθος;

Downloads
    218
    Uploads
    48
    Άρθρα
    6
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    Wind
    Router
    Technicolor DGA4130
    SNR / Attn
    6(dB) / 2.8(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Μάγος είσαι ?

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Vodafone
    Εχεις απόλυτο δίκιο, παρασύρθηκα από την κουβέντα περί μόνωσης μπαλκονιού και μίλαγα σαν να πρόκειται de facto για εισροή υγρασίας. Η πραγματικότητα είναι ότι είναι πάρα πολύ πιθανό να πρόκειται απλώς για υγροποιήσεις. Είναι συνηθισμένο σε ντουλάπες σε εξωτερικούς τοίχους, ειδικά σε παλιότερες οικοδομές που δεν έχουν καθόλου θερμομόνωση. Η δικιά σας από πότε είναι;
    Επίσης, μήπως ο φίλος μας χρησιμοποιεί καμιά σόμπα υγραερίου;
    Στην περίπτωση της αδελφής μου μιλάμε για διαμέρισμα 3ετίας, χωρίς μόνωση στο κέλυφος
    Μήπως ο εργολάβος άφησε το τούβλο μονό στην πλάτη της ντουλάπας, για να κερδίσει το βάθος;
    Μάγος είσαι ?
    Σας υπέρ-υπέρευχαριστώ, πραγματικά...!!
    Και μόνο τα ερεθίσματα σκέψης που μου δώσατε, είναι, σχεδόν η επίλυση του προβλήματος...!!

Διαδικτυακά μου φιλαράκια (χωρίς παρεξήγηση, και με όλον τον αληθινό σεβασμό!!), να είστε καλά!!!

Περιοχή
    Χαλάνδρι
    Downloads
    7
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    95/11 Mbps
    ISP
    Vodafone
    SNR / Attn
    10.3(dB) / 16.7(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Νάσαι καλά και εσύ, μόνο ενημέρωσέ μας τί έγινε, έχουμε περιέργεια

Περιοχή
    Αθήνα - Αμπελόκηποι
    Downloads
    26
    Uploads
    5
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    110Mbps/11Mbps
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ
    Router
    Fritz 7590
    Όπως έγραψαν και οι ειδικότεροι, μάλλον για υγροποίηση πρόκειται.
    Σε πιθανή διαρροή θα υπήρχε εμφανές μόνιμο πρόβλημα.

Πέρυσι στο διπλανό διαμέρισμα υπήρχε διαρροή από σωλήνα νερού χαμηλά (εντός του τοίχου) στο μπαλκόνι με μωσαϊκό και έβγαινε στο κάτω όροφο από ένα μόνο σημείο σταγόνα-σταγόνα στη άκρη του περβαζιού. Μερικές μέρες μετά οι σταγόνες εμφανίσθηκαν και σε άλλο σημείο, οπότε άρχισαν οι φασαρίες των 2 διαμερισμάτων.
    Κάποια στιγμή 1-2 βδομάδες αργότερα, ο από κάτω κτυπά το κουδούνι μου και με ρωτά αν πλέναμε το μπαλκόνι γιατί είχε νερά από το δικό μας χώρο. Βγαίνοντας έξω διαπιστώσαμε (δεν το είχα προσέξει νωρίτερα) ανερχόμενη υγρασία στον εξωτερικό μου τοίχο από το σοβατεπί, που και αυτό είναι από μωσαϊκό και τελικά βρέθηκε η αιτία.

Σελ. 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. "Σκάλωμα" μεταξύ παρόχων !
    Από spyrakisgr στο φόρουμ ADSL
    Τελευταίο Μήνυμα: 04-02-13, 15:44
  2. Μηνύματα: 11
    Τελευταίο Μήνυμα: 19-10-12, 23:18
  3. Μηνύματα: 23
    Τελευταίο Μήνυμα: 03-08-12, 13:36
  4. Μηνύματα: 59
    Τελευταίο Μήνυμα: 31-07-12, 00:37
  5. Μηνύματα: 24