Σελ. 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 1-15 από 22
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Θελω να κανω εξουσιοδοτηση στον πατερα μου για μεγαλο χρονικο διαστημα 1-2 ετη.
    Σε δικηγορο ή συμβολαιογραφο παω? Ποσο να αναμενω να με χρεωσει για την εξουσιοδοτηση?

Downloads
    11
    Uploads
    0
    ISP
    Nova
    Σε συμβολαιογραφο καλυτερα. Αναλογα βεβαια την περιπτωση αλλα συνηθως ο συμβολαιογραφος ειναι για αυτες τις δουλειες. Το 100αρικο να το εχεις στανταρ. Απο εκει ξεκινας.

Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL Tellas Full
    Ταχύτητα
    12000/999
    ISP
    Wind
    DSLAM
    Tellas - ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
    Router
    Oxygen
    Εξουσιοδότηση ή πληρεξούσιο;

Περιοχή
    Στο σπίτι του Θόδωρα
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    Χίλια/Χίλια
    ISP
    INALAN
    Router
    UniFi Express
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Panagioths Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εξουσιοδότηση ή πληρεξούσιο;
    Καλή ερώτηση.
    Επιπλέον, επειδή πολλά έχω δει, έχεις κάποιο συγκεκριμένο πεδίο υπηρεσιών στο οποίο θα αναθέσεις στον πατέρα σου το πληρεξούσιο/εξουσιοδότηση;
    Γιατί ενδέχεται να πρέπει να τα αναφέρεις όλα χαρτί και καλαμάρι στο έγγραφο.

Spoiler:
    Περίπτωση φίλου που έκανε πληρεξούσιο στη μητέρα του. Πήγε η μάνα του στην Χ εταιρία κινητής να κάνει διακοπή συμβολαίου και της είπαν "δεν αναφέρει το πληρεξούσιο 'Διακοπή συμβολαίου κινητής τηλεφωνίας στη Χ'". Όταν έφτασε στο σημείο να μιλήσει με το νομικό τμήμα της είπαν "έχετε κάποιο χαρτί που να αποδεικνύει ότι δεν δεχθήκαμε το πληρεξούσιο;"...μέχρι να γίνει αυτό είχε ήδη πληρώσει άλλους 3-4 λογαριασμούς χωρίς να χρησιμοποιήσει ΚΑΝ το κινητό του.
    You thought there would be a funny slogan here.
    You just fell for one of my classical pranks.
    Bazinga

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Θα ηθελα να του δωσω πληρη ελευθερια σε οτι χρειαστει διοτι θα λειπω εκτος και δεν μπορω να σκεφτω τι εκτακτο θα προκειψει.
    Και τα 100ευρω πολλα μου φαινονται.

υγ. Την διαφορα πληρεξουσιο και εξουσιοδοτηση δεν την γνωριζω. Μπορει να με ενημερωσει καποιος? Ευχαριστω.

Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL Tellas Full
    Ταχύτητα
    12000/999
    ISP
    Wind
    DSLAM
    Tellas - ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
    Router
    Oxygen
    Να κάνει τι ακριβώς;

Περιοχή
    Χαλάνδρι
    Downloads
    7
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    95/11 Mbps
    ISP
    Vodafone
    SNR / Attn
    10.3(dB) / 16.7(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Αν δεν κάνω λάθος, η εξουσιοδότηση αφορά συγκεκριμένη ενέργεια/διαδικασία, και καθίσταται άχρηστη με την ολοκλήρωσή της. Δεν χρειάζεται ούτε δικηγόρο ούτε συμβολαιογράφο, γίνεται σε απλό έντυπο υπέυθυνης δήλωσης με επικύρωση γνησίου υπογραφής.
    Το πληρεξούσιο δίνει σε κάποιον τη δυνατότητα να ενεργεί γαι λογαριασμό σου οποιδήποτε δικαιοπραξία ή ένα καθοριζόμενο εύρος, επομένως είναι πολύ πιο ισχυρό χαρτί, και δυνητικά πολύ πιο επικίνδυνο (γενικά μιλάω, δεν αναφέρομαι στον πατέρα σου).

Downloads
    11
    Uploads
    0
    ISP
    Nova
    Καποιος που θα λειψει απο την χωρα για 1-2 χρονια οπως λεει, χρειαζεται να εκδοσει-εκχωρησει ενα πληρεξουσιο και οχι μια απλη εξουσιοδοτηση. Εκτος κι αν σκοπευει να δουλευει απο την τοπικη πρεσβεια, κατι που ομως δεν ειναι σιγουρο εαν ειναι απλουστερο ή πιο οικονομικο. Αρα απαιτειται στις περισσοτερες περιπτωσεις η συμβουλη εστω δικηγορου ή συμβολαιογραφου για το τι μπορει να κανει. Και οι αμοιβες επαναλαμβανω, ξεκινουν απο τα 100€.

Ας δεις ομως εναν δικηγορο καθως σε καποιες περιπτωσεις ενδεχεται να εξυπηρετηθεις ακομη και απο τα ΚΕΠ.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Panagioth απο το να διακοψει το ιντερνετ στο σπιτι (λεμε τωρα), να παρει κατι απο την εφορια ή μεχρι να βαλει υπογραφες για μενα κλπ. Δεν εχω στο μυαλο μου κατι συγκεκριμενο. Απλα θελω να εχω το κεφαλι μου ησυχο για οτι προκυψει, δεν θα πρεπει να τρεχω στην πολη μου και θα το τακτοποιησει αλλο προσωπο για μενα.

Ευχαριστω ολους για τις απαντησεις και τον χρονο σας.

Οποτε κοιταω για πληρεξουσιο σε δικηγορο.
    Πληρη ελευθερια μπορω να δωσω σε ενα πληρεξουσιο?
    Για ονομαστικες ενεργειες αμα δηλωσω, σιγουρα θα ξεχασω καποιες και δεν εχει νοημα.

Περιοχή
    Χαλάνδρι
    Downloads
    7
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    95/11 Mbps
    ISP
    Vodafone
    SNR / Attn
    10.3(dB) / 16.7(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από equilibrium1984 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Πληρη ελευθερια μπορω να δωσω σε ενα πληρεξουσιο?
    Απ'όσο ξέρω ναι, μπορείς.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Μηπως τυχον ξερεις και ποια ειναι η μεγιστη χρονικη του διαρκεια? Ευχαριστω.

Περιοχή
    Χαλάνδρι
    Downloads
    7
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    95/11 Mbps
    ISP
    Vodafone
    SNR / Attn
    10.3(dB) / 16.7(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Οχι, δεν το ξέρω. Από τη στιγμή όμως που έτσι κι αλλιώς θα χρειααστείς δικηγόρο ή συμβολαιογράφο να στο συντάξει, ό,τι και να λέμε εμέις εδώ δεν έχει και πολλή σημασία, κάνε καλύτερα τις ερωτήσεις κατευθείαν εκεί.

Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL Tellas Full
    Ταχύτητα
    12000/999
    ISP
    Wind
    DSLAM
    Tellas - ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
    Router
    Oxygen
    Στην εξουσιοδότηση πρέπει να γράψεις για τι τον εξουσιοδοτείς. Είναι για κάτι συγκεκριμένο-α πράγματα. Δεν έχει κόστος και δεν χρειάζεται δικηγόρο.
    Το πληρεξούσιο δίνει μεγαλύτερη δύναμη και μπορείς να ορίσεις τα πάντα και γίνεται για σοβαρούς λόγους. Έχει κόστος γιατί χρησιμοποιείς συμβολαιογράφο κι έχει και ημερομηνία λήξης (6 μήνες αν δεν κάνω λάθος)...

Περιοχή
    Central Europe/Canada
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    ISP
    Proximus/Telus
    καμμια σχεση σου προτεινω να κανεις τις δουλειες σου απο τη πρεσβεια/προξενειο στη χωρα που εισαι. (εκ πειρας σε 2 διαφορετικες χωρες). Περνεις το εγγραφο και το στελνεις μονος σου ή το στελνεις απο τη πρεσβεια

-Οι πρεσβεις βγαζουν εξουσιοδοτησεις σε dt το μονο δυσκολο ειναι να πετυχεις να ειναι στη πολη που διαμενεις
    -το πληρεξουσιο "κολλαει" παρα πολλες φορες σε υπηρεσιες και τμηματα (ειτε καθυστερει αφανταστα ειτε τρως ακυρο)
    Κωστής/kostis

podi-latis.blogspot.com

Downloads
    11
    Uploads
    0
    ISP
    Nova
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από vamvakoolas Εμφάνιση μηνυμάτων
    καμμια σχεση σου προτεινω να κανεις τις δουλειες σου απο τη πρεσβεια/προξενειο στη χωρα που εισαι. (εκ πειρας σε 2 διαφορετικες χωρες). Περνεις το εγγραφο και το στελνεις μονος σου ή το στελνεις απο τη πρεσβεια

-Οι πρεσβεις βγαζουν εξουσιοδοτησεις σε dt το μονο δυσκολο ειναι να πετυχεις να ειναι στη πολη που διαμενεις
    -το πληρεξουσιο "κολλαει" παρα πολλες φορες σε υπηρεσιες και τμηματα (ειτε καθυστερει αφανταστα ειτε τρως ακυρο)
    Μου ετυχε να περιμενω τον συνεργατη μου να μου στειλει εξουσιοδοτηση απο Ελβετια, για πανω απο 40 ημερες. Ολα μπορουν να.... κολλησουν.

Σελ. 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Κοστος μεγαλης φιαλης υγραεριου και γεμισμα της
    Από nodasz στο φόρουμ Εκτός θέματος
    Τελευταίο Μήνυμα: 07-10-15, 10:08
  2. Μηνύματα: 107
    Τελευταίο Μήνυμα: 12-12-13, 19:58
  3. Μηνύματα: 26
    Τελευταίο Μήνυμα: 16-10-12, 21:17
  4. Μηνύματα: 28
    Τελευταίο Μήνυμα: 19-06-12, 00:20
  5. Μηνύματα: 27