Θελω να κανω εξουσιοδοτηση στον πατερα μου για μεγαλο χρονικο διαστημα 1-2 ετη.
Σε δικηγορο ή συμβολαιογραφο παω? Ποσο να αναμενω να με χρεωσει για την εξουσιοδοτηση?
Εμφάνιση 1-15 από 22
Θέμα: Κοστος εξουσιοδοτησης...
-
29-05-13, 23:13 Κοστος εξουσιοδοτησης... #1
-
29-05-13, 23:22 Απάντηση: Κοστος εξουσιοδοτησης... #2
Σε συμβολαιογραφο καλυτερα. Αναλογα βεβαια την περιπτωση αλλα συνηθως ο συμβολαιογραφος ειναι για αυτες τις δουλειες. Το 100αρικο να το εχεις στανταρ. Απο εκει ξεκινας.
-
29-05-13, 23:32 Απάντηση: Κοστος εξουσιοδοτησης... #3
Εξουσιοδότηση ή πληρεξούσιο;
-
30-05-13, 01:36 Απάντηση: Κοστος εξουσιοδοτησης... #4You thought there would be a funny slogan here.
You just fell for one of my classical pranks.
Bazinga
-
30-05-13, 03:45 Απάντηση: Κοστος εξουσιοδοτησης... #5
Θα ηθελα να του δωσω πληρη ελευθερια σε οτι χρειαστει διοτι θα λειπω εκτος και δεν μπορω να σκεφτω τι εκτακτο θα προκειψει.
Και τα 100ευρω πολλα μου φαινονται.
υγ. Την διαφορα πληρεξουσιο και εξουσιοδοτηση δεν την γνωριζω. Μπορει να με ενημερωσει καποιος? Ευχαριστω.
-
30-05-13, 03:57 Απάντηση: Κοστος εξουσιοδοτησης... #6
Να κάνει τι ακριβώς;
-
30-05-13, 08:54 Απάντηση: Κοστος εξουσιοδοτησης... #7
Αν δεν κάνω λάθος, η εξουσιοδότηση αφορά συγκεκριμένη ενέργεια/διαδικασία, και καθίσταται άχρηστη με την ολοκλήρωσή της. Δεν χρειάζεται ούτε δικηγόρο ούτε συμβολαιογράφο, γίνεται σε απλό έντυπο υπέυθυνης δήλωσης με επικύρωση γνησίου υπογραφής.
Το πληρεξούσιο δίνει σε κάποιον τη δυνατότητα να ενεργεί γαι λογαριασμό σου οποιδήποτε δικαιοπραξία ή ένα καθοριζόμενο εύρος, επομένως είναι πολύ πιο ισχυρό χαρτί, και δυνητικά πολύ πιο επικίνδυνο (γενικά μιλάω, δεν αναφέρομαι στον πατέρα σου).
-
30-05-13, 09:07 Απάντηση: Κοστος εξουσιοδοτησης... #8
Καποιος που θα λειψει απο την χωρα για 1-2 χρονια οπως λεει, χρειαζεται να εκδοσει-εκχωρησει ενα πληρεξουσιο και οχι μια απλη εξουσιοδοτηση. Εκτος κι αν σκοπευει να δουλευει απο την τοπικη πρεσβεια, κατι που ομως δεν ειναι σιγουρο εαν ειναι απλουστερο ή πιο οικονομικο. Αρα απαιτειται στις περισσοτερες περιπτωσεις η συμβουλη εστω δικηγορου ή συμβολαιογραφου για το τι μπορει να κανει. Και οι αμοιβες επαναλαμβανω, ξεκινουν απο τα 100€.
Ας δεις ομως εναν δικηγορο καθως σε καποιες περιπτωσεις ενδεχεται να εξυπηρετηθεις ακομη και απο τα ΚΕΠ.
-
30-05-13, 11:56 Απάντηση: Κοστος εξουσιοδοτησης... #9
Panagioth απο το να διακοψει το ιντερνετ στο σπιτι (λεμε τωρα), να παρει κατι απο την εφορια ή μεχρι να βαλει υπογραφες για μενα κλπ. Δεν εχω στο μυαλο μου κατι συγκεκριμενο. Απλα θελω να εχω το κεφαλι μου ησυχο για οτι προκυψει, δεν θα πρεπει να τρεχω στην πολη μου και θα το τακτοποιησει αλλο προσωπο για μενα.
Ευχαριστω ολους για τις απαντησεις και τον χρονο σας.
Οποτε κοιταω για πληρεξουσιο σε δικηγορο.
Πληρη ελευθερια μπορω να δωσω σε ενα πληρεξουσιο?
Για ονομαστικες ενεργειες αμα δηλωσω, σιγουρα θα ξεχασω καποιες και δεν εχει νοημα.
-
30-05-13, 11:58 Απάντηση: Κοστος εξουσιοδοτησης... #10
-
30-05-13, 11:59 Απάντηση: Κοστος εξουσιοδοτησης... #11
Μηπως τυχον ξερεις και ποια ειναι η μεγιστη χρονικη του διαρκεια? Ευχαριστω.
-
30-05-13, 12:23 Απάντηση: Κοστος εξουσιοδοτησης... #12
Οχι, δεν το ξέρω. Από τη στιγμή όμως που έτσι κι αλλιώς θα χρειααστείς δικηγόρο ή συμβολαιογράφο να στο συντάξει, ό,τι και να λέμε εμέις εδώ δεν έχει και πολλή σημασία, κάνε καλύτερα τις ερωτήσεις κατευθείαν εκεί.
-
30-05-13, 13:09 Απάντηση: Κοστος εξουσιοδοτησης... #13
Στην εξουσιοδότηση πρέπει να γράψεις για τι τον εξουσιοδοτείς. Είναι για κάτι συγκεκριμένο-α πράγματα. Δεν έχει κόστος και δεν χρειάζεται δικηγόρο.
Το πληρεξούσιο δίνει μεγαλύτερη δύναμη και μπορείς να ορίσεις τα πάντα και γίνεται για σοβαρούς λόγους. Έχει κόστος γιατί χρησιμοποιείς συμβολαιογράφο κι έχει και ημερομηνία λήξης (6 μήνες αν δεν κάνω λάθος)...
-
30-05-13, 13:41 Απάντηση: Κοστος εξουσιοδοτησης... #14
καμμια σχεση σου προτεινω να κανεις τις δουλειες σου απο τη πρεσβεια/προξενειο στη χωρα που εισαι. (εκ πειρας σε 2 διαφορετικες χωρες). Περνεις το εγγραφο και το στελνεις μονος σου ή το στελνεις απο τη πρεσβεια
-Οι πρεσβεις βγαζουν εξουσιοδοτησεις σε dt το μονο δυσκολο ειναι να πετυχεις να ειναι στη πολη που διαμενεις
-το πληρεξουσιο "κολλαει" παρα πολλες φορες σε υπηρεσιες και τμηματα (ειτε καθυστερει αφανταστα ειτε τρως ακυρο)
-
30-05-13, 13:56 Απάντηση: Κοστος εξουσιοδοτησης... #15
Παρόμοια Θέματα
-
Κοστος μεγαλης φιαλης υγραεριου και γεμισμα της
Από nodasz στο φόρουμ Εκτός θέματοςΜηνύματα: 64Τελευταίο Μήνυμα: 07-10-15, 10:08 -
Η κονσόλα Ouya με κόστος 77 ευρώ και Google Android άρχισε να αποστέλεται στους πρώτους κατόχους της
Από nnn στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 107Τελευταίο Μήνυμα: 12-12-13, 19:58 -
Επίσημη διάθεση του Kinect για Windows με κόστος 249$
Από nnn στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 26Τελευταίο Μήνυμα: 16-10-12, 21:17 -
7ο Συνέδριο ΕΕΤΤ: Ομιλία καθ. Σ. Κάτσικα - Fiber to the home: 2 εκ. συνδέσεις με κόστος 1 δις ευρώ
Από nm96027 στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 28Τελευταίο Μήνυμα: 19-06-12, 00:20 -
Το πρόγραμμα αναβάθμισης από Windows 7 σε Windows 8 Pro ξεκινάει στις 2 Ιουνίου με κόστος 15 δολλάρια
Από nnn στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 27Τελευταίο Μήνυμα: 30-05-12, 11:57
Bookmarks