Σελ. 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 1-15 από 21
    Περιοχή
    London
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    SKY
    Πρόκειται να μεταβώ στο Ηνωμένο Βασίλειο στο Λονδίνο για σπουδές και προσπαθώ να δω με πιο τρόπο θα μεταφέρω τα χρήματα για τα δίδακτρα σε τράπεζα του UK ώστε να πληρώσω τη μικρότερη προμήθεια καθώς μιλάμε για ένα σημαντικό ποσό.
    Ο λογαριασμός θα ανοιχθεί από εμένα σε τράπεζα του Λονδίνου και η μεταφορά θα γίνει στη συνέχεια (οπότε φαντάζομαι ότι θα γνωρίζω τα IBAN και SWIFT).

Σε πρώτη φάση σκέφθηκα να στείλω έμβασμα στο εξωτερικό.
    Απ'ότι έχω δει μέχρι τώρα, αν και δεν μπορώ να πω ότι τα έχω ξεκαθαρίσει πλήρως, η διαφορά στη προμήθεια για έμβασμα μέσω web banking σε σχέση με έμβασμα από υποκατάστημα είναι σημαντική. Ωστόσο επειδή δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με e banking δεν γνωρίζω πόσο εύκολη είναι η διαδικασία και τι άλλα κόστη μπορεί να περιλαμβάνει. Για παράδειγμα η Πειραιώς έχει έναν υπολογιστή εξόδων για εμβάσματα στο site της σύμφωνα με το οποίο το κόστος για το έμβασμα με web banking είναι μόλις 3 €. Αυτό το ποσό καλύπτει πλήρως τα έξοδα? Γιατί η υπάλληλος στην τράπεζα που ρώτησα μου είπε ότι χρεώνει προμήθεια και η τράπεζα του εξωτερικού που δέχεται τα χρήματα.

Επιπλέον δεν έχω καταλάβει πως επηρεάζει το κόστος η αποστολή του εμβάσματος σε ευρώ ή σε λίρες Αγγλίας. Γνωρίζει κάποιος να μου εξηγήσει τι να προσέξω πάνω σε αυτό καθώς στις τράπεζες οι υπάλληλοι ή δεν ξέρουν ή μου τα μασάνε.

Επίσης, οι τράπεζες που με ενδιαφέρουν (Εθνική, Πειραιώς, Alpha) έχουν υποκατάστημα στο Λονδίνο. Κερδίζω κάτι αν προτιμήσω τα συγκεκριμένα υποκαταστήματα για να ανοίξω λογαριασμό έναντι τραπεζών της Αγγλίας? Θα μπορώ να κάνω συναλλαγές μέσω Atm σα να είμαι στην Ελλάδα?

Αν γνωρίζει κάποιος κάτι παραπάνω ή έχει αντίστοιχη εμπειρία και μπορεί να βοηθήσει θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα!

Περιοχή
    Στο σπίτι του Θόδωρα
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    Χίλια/Χίλια
    ISP
    INALAN
    Router
    UniFi Express
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από miledent Εμφάνιση μηνυμάτων
    Επίσης, οι τράπεζες που με ενδιαφέρουν (Εθνική, Πειραιώς, Alpha) έχουν υποκατάστημα στο Λονδίνο. Κερδίζω κάτι αν προτιμήσω τα συγκεκριμένα υποκαταστήματα για να ανοίξω λογαριασμό έναντι τραπεζών της Αγγλίας? Θα μπορώ να κάνω συναλλαγές μέσω Atm σα να είμαι στην Ελλάδα!
    Για αυτό μπορώ να σου πω με σιγουριά πως αποκλείεται!
    Θα ανοίξεις λογαριασμό σε Αγγλική τράπεζα, θα σου πρότεινα Lloyds ή Barclays. NatWest με τίποτα καθώς αν τραβήξεις λεφτά από ΑΤΜ άλλης τράπεζας θα έχεις χρέωση (στην Αγγλία τραβάς λεφτά από οποιοδήποτε ΑΤΜ χωρίς χρέωση, αρκεί να γράφει Free Cash Withdrawals).

Όσον αφορά τα παραπάνω, είχα μεταφέρει ένα ποσό πριν κάτι μήνες αλλά δεν θυμάμαι λεπτομέριες, θα το κοιτάξω λίγο και θα σου απαντήσω.

Που θα είσαι αν επιτρέπεται (πανεπιστήμιο, περιοχή) ;
    You thought there would be a funny slogan here.
    You just fell for one of my classical pranks.
    Bazinga

Το avatar του μέλους bomberb17
    bomberb17 Guest
    Η eurobank έχει δωρεάν εξερχομενα εμβάσματα αν έχεις υπόλοιπο πάνω από 3000.
    Παράθεση Παράθεση Posted from Android app

Downloads
    2
    Uploads
    0
    ISP
    Vodafone
    DSLAM
    HOL - ΚΟΖΑΝΗ
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από bomberb17 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Η eurobank έχει δωρεάν εξερχομενα εμβάσματα αν έχεις υπόλοιπο πάνω από 3000.
    Αγγλία και λίρες; Αποκλείεται. Εισερχόμενα δωρεάν λογικά έχει, άντε και εμβάσματα σε άλλες τράπεζες Ελλάδα.

Τώρα για το φίλο που ρώτησε, λογικά σε έμβασμα εάν επιτρέπει η τράπεζα που σε ενδιαφέρει έμβασμα σε ξένο νόμισμα (λίρες αγγλίας) από το ίντερνετ και έχεις ευχέρεια να το χειριστείς εσύ (δεν είναι και τίποτα τρομερό) τότε δεν το συζητάμε κάντο από εκεί, οι διαφορά σε προμήθειες είναι μεγάλη (αναλόγως του ποσού βέβαια).

Τα έξοδα ενός εμβάσματος είναι 2 (για την ακρίβεια 3 αλλά μη το μπλέκουμε). Το 1ο κομμάτι αφορά τις χρεώσεις που αφορούν την τράπεζα τη δική σου, αυτή την ξέρεις από το τιμολόγια της τράπεζάς σου ή ρωτώντας εκεί. Είναι τι σε χρεώνει για να στείλει το έμβασμα. Το 2ο κομμάτι αφορά τι τυχόν χρεώνει η ξένη τράπεζα για να πιστώσει έμβασμα από τράπεζα εξωτερικού. Αυτό διαφέρει από τράπεζα σε τράπεζα και από πελάτη σε πελάτη ακόμα (π.χ. αυτό που είπε κάποιος η Eurobank σε κάποια είδη λογαριασμών έχει μηδενική χρέωση για εισερχόμενα εμβάσματα από Ελλάδα ή δεν ξέρω από που αλλού). Οπότε αφού ξέρεις τράπεζα και λογαριασμό μπορείς να ξέρεις και τι τυχόν θα σε χρεώσει.

Περιοχή
    Αθήνα/Αγ.Δημήτριος
    Downloads
    5
    Uploads
    0
    Αν κάνεις μεταφορά μεγάλου ποσού μεταξύ δικών σου λογαριασμών φρόντισε να δικαιολογείται η απόκτηση του από εσένα προσωπικά. Έχουν αγριέψει τα πράγματα - στις αρχές του χρόνου ειδοποιήθηκαν όσοι είχαν κάνει μεταφορές τα τελευταία 3 χρόνια να τα δικαιολογήσουν. Δεν έχουν ρίξει ακόμα καμπάνες, αλλα στη θέση σου θα σκεφτόμουν σοβαρά να τα μεταφέρω physically τμηματικα.

Περιοχή
    London
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    SKY
    Καταρχάς σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια.
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από gioannou Εμφάνιση μηνυμάτων
    Για αυτό μπορώ να σου πω με σιγουριά πως αποκλείεται!
    Θα ανοίξεις λογαριασμό σε Αγγλική τράπεζα, θα σου πρότεινα Lloyds ή Barclays. NatWest με τίποτα καθώς αν τραβήξεις λεφτά από ΑΤΜ άλλης τράπεζας θα έχεις χρέωση (στην Αγγλία τραβάς λεφτά από οποιοδήποτε ΑΤΜ χωρίς χρέωση, αρκεί να γράφει Free Cash Withdrawals).

Όσον αφορά τα παραπάνω, είχα μεταφέρει ένα ποσό πριν κάτι μήνες αλλά δεν θυμάμαι λεπτομέριες, θα το κοιτάξω λίγο και θα σου απαντήσω.

Που θα είσαι αν επιτρέπεται (πανεπιστήμιο, περιοχή) ;
    Για λογαριασμό στην Barclays προσανατολίζομαι. Δεν το ήξερα αυτό που λες για τα free cash withdrawals... Εννοείς ότι μπορώ να κάνω ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ που φέρει τη συγκεκριμένη ένδειξη από λογαριασμό ελληνικής τράπεζας χωρίς επιπλέον χρέωση (πέρα από τη μετατροπή με βάση την ισοτιμία?) ή ότι απλά εκεί δεν ισχύει η αντίστοιχη χρέωση του συστήματος ΔΙΑΣ στην Ελλάδα για αναλήψεις από ΑΤΜ άλλης τράπεζας?

Θα είμαι στο Λονδίνο και το πανεπιστήμιο είναι το Eastman Dental Institute, UCL. Ακόμα σπίτι δεν έχω βρει...
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από narsis Εμφάνιση μηνυμάτων
    Τώρα για το φίλο που ρώτησε, λογικά σε έμβασμα εάν επιτρέπει η τράπεζα που σε ενδιαφέρει έμβασμα σε ξένο νόμισμα (λίρες αγγλίας) από το ίντερνετ και έχεις ευχέρεια να το χειριστείς εσύ (δεν είναι και τίποτα τρομερό) τότε δεν το συζητάμε κάντο από εκεί, οι διαφορά σε προμήθειες είναι μεγάλη (αναλόγως του ποσού βέβαια).

Τα έξοδα ενός εμβάσματος είναι 2 (για την ακρίβεια 3 αλλά μη το μπλέκουμε). Το 1ο κομμάτι αφορά τις χρεώσεις που αφορούν την τράπεζα τη δική σου, αυτή την ξέρεις από το τιμολόγια της τράπεζάς σου ή ρωτώντας εκεί. Είναι τι σε χρεώνει για να στείλει το έμβασμα. Το 2ο κομμάτι αφορά τι τυχόν χρεώνει η ξένη τράπεζα για να πιστώσει έμβασμα από τράπεζα εξωτερικού. Αυτό διαφέρει από τράπεζα σε τράπεζα και από πελάτη σε πελάτη ακόμα (π.χ. αυτό που είπε κάποιος η Eurobank σε κάποια είδη λογαριασμών έχει μηδενική χρέωση για εισερχόμενα εμβάσματα από Ελλάδα ή δεν ξέρω από που αλλού). Οπότε αφού ξέρεις τράπεζα και λογαριασμό μπορείς να ξέρεις και τι τυχόν θα σε χρεώσει.
    Οπότε απ'ότι καταλαβαίνω οι περισσότεροι προτείνετε έμβασμα μέσω web banking. Γιατί γράφεις "εάν επιτρέπει η τράπεζα έμβασμα σε ξένο νόμισμα(λίρες αγγλίας)"? Τι κερδίζω δλδ αν στείλω το έμβασμα από την ελληνική τράπεζα σε λίρες αγγλίας και ποια η διαφορά αν το στείλω σε ευρώ?
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από mezger Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αν κάνεις μεταφορά μεγάλου ποσού μεταξύ δικών σου λογαριασμών φρόντισε να δικαιολογείται η απόκτηση του από εσένα προσωπικά. Έχουν αγριέψει τα πράγματα - στις αρχές του χρόνου ειδοποιήθηκαν όσοι είχαν κάνει μεταφορές τα τελευταία 3 χρόνια να τα δικαιολογήσουν. Δεν έχουν ρίξει ακόμα καμπάνες, αλλα στη θέση σου θα σκεφτόμουν σοβαρά να τα μεταφέρω physically τμηματικα.
    Από εμένα προσωπικά πως να δικαιολογείται η απόκτηση? Χρήματα που θα βάλουν οι γονείς μου είναι. Ο λόγος που γίνεται η μεταφορά επιβεβαιώνεται από το offer letter του πανεπιστημίου. Physically μεταφορά δεν παίζει.

Περιοχή
    Αθήνα/Αγ.Δημήτριος
    Downloads
    5
    Uploads
    0
    Από εμένα προσωπικά πως να δικαιολογείται η απόκτηση? Χρήματα που θα βάλουν οι γονείς μου είναι. Ο λόγος που γίνεται η μεταφορά επιβεβαιώνεται από το offer letter του πανεπιστημίου. Physically μεταφορά δεν παίζει.
    Την εφορία δεν την ενδιαφέρει ο λόγος, θα δει απλά ότι ο miledent έβγαλε έξω το Χ ποσό, αλλά δεν φαίνεται να έχει δηλώσει τόσα έσοδα τα προηγούμενα χρόνια, άρα είχε έσοδα που δεν δήλωνε, άρα φοροδιέφευγε, άρα φέρε το 40% συν πρόστιμα και είμαστε πάτσι. Δεν θέλω να σε τρομάξω αλλά ακριβώς αυτό έγινε φέτος, μείον την είσπραξη (απ'ότι λένε το προχωράνε).
    Το ότι στα έδωσαν οι γονείς σου έιναι θεμιτό, αλλά για να είσαι εντάξει πρέπει να δηλωθεί η δωρεά στην εφορία πριν πάρεις τα λεφτά και να πληρωθεί το 10% που είναι ο φόρος της δωρεάς (ναι, ακόμα και από γονέα σε παιδί). Αναδρομικά δεν γίνεται να δηλωθεί, γιαυτό στα λέω τώρα να ξέρεις πως έχουν τα πράγματα. Η πιο πρακτική λύση μετά τη βαλίτσα IMHO είναι να ανοίξει γονέας τους λογαριασμούς και μέσα και έξω και να μπεις εσύ συνδικαιούχος.

Περιοχή
    London
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    SKY
    Την εφορία δεν την ενδιαφέρει ο λόγος, θα δει απλά ότι ο miledent έβγαλε έξω το Χ ποσό, αλλά δεν φαίνεται να έχει δηλώσει τόσα έσοδα τα προηγούμενα χρόνια, άρα είχε έσοδα που δεν δήλωνε, άρα φοροδιέφευγε, άρα φέρε το 40% συν πρόστιμα και είμαστε πάτσι. Δεν θέλω να σε τρομάξω αλλά ακριβώς αυτό έγινε φέτος, μείον την είσπραξη (απ'ότι λένε το προχωράνε).
    Το ότι στα έδωσαν οι γονείς σου έιναι θεμιτό, αλλά για να είσαι εντάξει πρέπει να δηλωθεί η δωρεά στην εφορία πριν πάρεις τα λεφτά και να πληρωθεί το 10% που είναι ο φόρος της δωρεάς (ναι, ακόμα και από γονέα σε παιδί). Αναδρομικά δεν γίνεται να δηλωθεί, γιαυτό στα λέω τώρα να ξέρεις πως έχουν τα πράγματα. Η πιο πρακτική λύση μετά τη βαλίτσα IMHO είναι να ανοίξει γονέας τους λογαριασμούς και μέσα και έξω και να μπεις εσύ συνδικαιούχος.
    Χμ... Θα το ρωτήσω για να το ξεκάθαρίσω. Ευχαριστώ για την επισήμανση! Στον ελληνικό λογαριασμό είμαι συνδικαιούχος αλλά στο λογαριασμό του εξωτερικού δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να μπει κάποιος από τους γονείς συνδικαιούχος αφού με τα ελληνικά δεδομένα για να προσθέσεις δικαιούχο σε ένα λογαριασμό πρέπει να είναι και ο ίδιος παρών.

Downloads
    2
    Uploads
    0
    ISP
    Vodafone
    DSLAM
    HOL - ΚΟΖΑΝΗ
    Εντάξει μην υπερβάλλουμε. Όντως γίνονται έλεγχοι και όντως το ψάχνουνε. Αλλά επίσης υπάρχουν και οι αιτιολογίες του εμβάσματος (και φυσικά υπάρχει και για λόγους σπουδών) και για λόγους σπουδών δεν νομίζω να στείλεις έξω 100.000€. Κσι φυσικά για να σπουδάσει το παιδί τους δεν θα πάνε οι γονείς του να δηλώσουν δωρεά!!! Απλά το απόλυτα σωστό είναι ο γονέας να στείλει σε λογαριασμό του παιδιού έμβασμα με αιτιολογία (κωδ. συναλλαγής δηλαδή έμβασμα σε φοιτητή εξωτερικού ή κάπως έτσι). Τώρα εάν είναι σε κατάστημα τράπεζας και ΑΝ είναι μεγάλο το ποσό δώσε και ένα χαρτί να βάλουν πίσω από το έμβασμα και κανείς δεν θα σε ενοχλήσει εκτός αν στείλεις έξω κάποιο εξωφρενικό ποσό.

Στο θέμα του ξένου νομίσματος (δλδ. να στείλεις λίρες). Πρώτον εάν τα στείλεις από εδώ σε λίρες, ξέρεις ακριβώς πόσα στέλνεις, δλδ. στέλνεις 10.000 λίρες και σου κοστίζει 12.000€. Ξέρεις με τι ισοτιμία αλλάζει η τράπεζα εδώ το νόμισμα και πόσα θα μπουν στο λογαριασμό σου εκεί. Εάν στείλεις ευρώ, δεν ξέρεις πόσα θα μπουν στο λογαριασμό σου εκεί (με ποια ισοτιμία θα σου τα αλλάξει η αγγλική τράπεζα και τι έξτρα κόστος θα πληρώσεις). Μετά δεν είμαι 100% σίγουρος τι γίνεται με τις αγγλικές τράπεζες, όταν σε λογαριασμό λιρών έρθει ένα έμβασμα που είναι σε ευρώ. Κάνουν αυτόματα μετατροπή με κάποια ισοτιμία; Δεν το εκτελούν; Έχει τύχει σε έμβασμα (όχι σε αγγλική τράπεζα) που έστειλα για κάποια αγορά, το τιμολόγιο έλεγε 2 λογαριασμούς, 1 σε ευρώ και 1 σε δολάρια αμερικής σε ρωσική τράπεζα αν θυμάμαι καλά, έστειλα σε λογαριασμό λάθος νομίσματος και είχα πρόβλημα (η τράπεζα εκεί δεν πίστωνε τον λογ/σμό).
    Τέλος επειδή σε εμβάσματα ξένων νομισμάτων υπάρχουν 2-3 τέτοια θέματα, πολλές τράπεζες δεν αφήνουν να κάνεις από το ίντερνετ τέτοια εμβάσματα και πρέπει να πας σε κατάστημα .

Περιοχή
    Στο σπίτι του Θόδωρα
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    Χίλια/Χίλια
    ISP
    INALAN
    Router
    UniFi Express
    ...ή ότι απλά εκεί δεν ισχύει η αντίστοιχη χρέωση του συστήματος ΔΙΑΣ στην Ελλάδα για αναλήψεις από ΑΤΜ άλλης τράπεζας?

Θα είμαι στο Λονδίνο και το πανεπιστήμιο είναι το Eastman Dental Institute, UCL. Ακόμα σπίτι δεν έχω βρει...
    Αυτο ακριβώς τίποτα άλλο
    Αααα σε ωραίο σημείο είναι το campus, είναι δίπλα στο Angel, εκεί συνήθως τριγυρνάω τα ΣΚ

Χμ... Θα το ρωτήσω για να το ξεκάθαρίσω. Ευχαριστώ για την επισήμανση! Στον ελληνικό λογαριασμό είμαι συνδικαιούχος αλλά στο λογαριασμό του εξωτερικού δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να μπει κάποιος από τους γονείς συνδικαιούχος αφού με τα ελληνικά δεδομένα για να προσθέσεις δικαιούχο σε ένα λογαριασμό πρέπει να είναι και ο ίδιος παρών.
    Ούτε αυτό γίνεται δυστυχώς γιατί ο συνδικαιούχος πρέπει να είναι κάτοικος Αγγλίας (το είχε ρωτήσει φίλος που είχε λογαριασμό στην Barclays, πριν 2 χρόνια περίπου αυτό, αλλά δε νομίζω να έχει αλλάξει κάτι).

Όσο για τη μεταφορά, όταν έρθεις με το καλό μπορείς να ρωτήσεις την εδώ τράπεζα τι ισοτιμία θα σου προσφέρει και αν είναι ανταγωνιστική με την αντίστοιχη της Ελληνικής. Δεν υπάρχει commission (προμήθεια) για την ανταλλαγή συναλλάγματος σε μια τράπεζα εφόσον είσαι πελάτης της. Δηλαδή αν τους πας ευρώ θα σου τα αλλάξουν σε λίρες χωρίς χρέωση. Το θέμα είναι ότι από ότι θυμάμαι η ισοτιμία που έδιναν (στη Lloyds τότε αυτό) μας έβγαινε πολύ ακριβότερη από την Ελληνική, γι'αυτό και προτιμήσαμε να στείλουμε το έμβασμα από Πειραιώς σε λίρες (δηλαδή αγοράσαμε λίρες από την Πειραιώς και το έμβασμα έφυγε σε λίρες).

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από narsis Εμφάνιση μηνυμάτων
    Τέλος επειδή σε εμβάσματα ξένων νομισμάτων υπάρχουν 2-3 τέτοια θέματα, πολλές τράπεζες δεν αφήνουν να κάνεις από το ίντερνετ τέτοια εμβάσματα και πρέπει να πας σε κατάστημα .
    Ελλάδα-> Αγγλία, εγώ προσωπικά το έκανα χωρίς κάποιο ιδιαίτερο θέμα 2 φορές και γνωρίζω κι άλλους που το κάνουν αρκετά συχνά.

Σε γενικές γραμμές, το έμβασμα μέσω web banking είναι η πιο φθηνή λύση. Έτσι τα στέλνει και ο πατέρας του συγκάτοικου. Όπως και να'χει, έλα εσύ με το καλό, φέρε μαζί σου κάποια μετρητά και μόλις βρεις σπίτι ή εστία πήγαινε να ανοίξεις λογαριασμό. Έχεις ήδη βρει σπίτι;
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Φιλόσοφος_Στ@ρχίδας : 08-08-13 στις 14:52.
    You thought there would be a funny slogan here.
    You just fell for one of my classical pranks.
    Bazinga

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Αυτά μόνο ο Ευαγγελάτος τα λέει και τα πιστεύει.

Περιοχή
    Αθήνα/Αγ.Δημήτριος
    Downloads
    5
    Uploads
    0
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από gsenso Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αυτά μόνο ο Ευαγγελάτος τα λέει και τα πιστεύει.
    Καλα, ότι πεις, εσύ ξέρεις καλύτερα, εγω προφανως στον υπνο μου εβλεπα οτι εκανα δηλωσεις ποθεν εσχες και τροποποιητικες και αναλωσεις κεφαλαιου κλπ κλπ.

http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1724457
    http://www.tanea.gr/news/economy/article/4727597/?iid=2
    http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/11342
    http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/12795
    http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/12044
    http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/12056
    http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/12592

Και τις 82 σελίδες εδω ο ευαγγελάτος τις έγραψε
    http://www.taxheaven.gr/acforum/inde...howtopic=89513

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Ρε φίλε θέλουν οι γονείς του να του στείλουν λεφτά για τις σπουδές του του παιδιού και κάνεις λες και πρόκειται για βρώμικο πολιτικό χρήμα για μίζες για όπλα και δεν ξέρω τι. Λίγο λογική δεν βλάπτει.

Περιοχή
    Αθήνα/Αγ.Δημήτριος
    Downloads
    5
    Uploads
    0
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από gsenso Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ρε φίλε θέλουν οι γονείς του να του στείλουν λεφτά για τις σπουδές του του παιδιού και κάνεις λες και πρόκειται για βρώμικο πολιτικό χρήμα για μίζες για όπλα και δεν ξέρω τι. Λίγο λογική δεν βλάπτει.
    Εγώ δεν "κάνω" τίποτα, η εφορία κάνει. Πάρα πολλοί από αυτούς που ειδοποιήθηκαν ήταν απόλυτα νόμιμοι, αλλα η εφορία τους έτρεξε και μέχρι σήμερα δεν έχουν πάρει απάντηση ότι ξέμπλεξαν στα σίγουρα.
    Εσύ δεν καταλαβαίνω τι κάνεις εκτός απ'το να μιλάς χωρις προφανώς να έχεις καμία γνώση για το θέμα.
    Επειδή δε μ'αρέσουν τα άχρηστα posts και συγνώμη κι όλας να συνοψίσω λίγο και δεν ξαναμιλάω.

Ισχύουν τα εξής:
    α) Η εφορία έχει πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα εμβασμάτων εξωτερικού.
    β) Φέτος ζήτησε να δικαιολογηθεί η προέλευση των χρημάτων για εμβάσματα που έγιναν τα τελευταία 3 χρόνια, προφανώς βάζοντας κάποιο κατώτατο όριο που δεν το γνωριζουμε.
    γ) Το "μου τα έδωσαν οι γονείς μου", όσο περίεργο κι αν φαίνεται, ΔΕΝ είναι δωρεάν, φορολογείται με 10% από το 1ο ευρώ, γιατί όπως ξέρουμε όλοι έχουμε σούπερ ουαου νομοθέτες στο ελλαδισταν.
    δ) Δεν έχουμε ιδέα τι θα γίνει του χρόνου - μπορεί να το ξανακάνουν, μπορεί και όχι, μπορεί με μεγαλύτερο όριο, μπορεί με μικρότερο.

Προτείνω λοιπόν στα πλαίσια μιας υγιούς παράνοιας αν θέλει να έχει τα λεφτά σε λογαριασμό στο όνομά του, να μην τα βάλει εκεί με έμβασμα από τράπεζα εσωτερικού.

Περιοχή
    London
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    SKY
    Ηρεμία παίδες! Ο καθένας όλο και κάτι χρήσιμο έχει να προσθέσει.
    @mezger Επειδή ακόμα δεν το έχω ξεκαθαρίσει μπορείς αν γνωρίζεις να μου απαντήσεις στο εξής:
    Είμαι συνδικαιούχος σε λογαριασμό με τους γονείς μου και μάλιστα έχω φορολογηθεί για τους φόρους των τόκων του συγκεκριμένου λογαριασμού. Αν ανοίξω εγώ λογαριασμό στο εξωτερικό και μεταφέρω χρήματα από το λογαριασμό που είμαι συνδικαιούχος στο λογαριασμό του εξωτερικού έχω πρόβλημα? Δεν μπορεί να ισχυρισθεί κανείς ότι δεν γνώριζε ότι υπήρχαν τα χρήματα γιατί αυτά έχουν φορολογηθεί (οι τόκοι τους). Ισχύει ή όχι αυτό?
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από gioannou Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αυτο ακριβώς τίποτα άλλο
    Αααα σε ωραίο σημείο είναι το campus, είναι δίπλα στο Angel, εκεί συνήθως τριγυρνάω τα ΣΚ
    Ούτε αυτό γίνεται δυστυχώς γιατί ο συνδικαιούχος πρέπει να είναι κάτοικος Αγγλίας (το είχε ρωτήσει φίλος που είχε λογαριασμό στην Barclays, πριν 2 χρόνια περίπου αυτό, αλλά δε νομίζω να έχει αλλάξει κάτι).
    Όσο για τη μεταφορά, όταν έρθεις με το καλό μπορείς να ρωτήσεις την εδώ τράπεζα τι ισοτιμία θα σου προσφέρει και αν είναι ανταγωνιστική με την αντίστοιχη της Ελληνικής. Δεν υπάρχει commission (προμήθεια) για την ανταλλαγή συναλλάγματος σε μια τράπεζα εφόσον είσαι πελάτης της. Δηλαδή αν τους πας ευρώ θα σου τα αλλάξουν σε λίρες χωρίς χρέωση. Το θέμα είναι ότι από ότι θυμάμαι η ισοτιμία που έδιναν (στη Lloyds τότε αυτό) μας έβγαινε πολύ ακριβότερη από την Ελληνική, γι'αυτό και προτιμήσαμε να στείλουμε το έμβασμα από Πειραιώς σε λίρες (δηλαδή αγοράσαμε λίρες από την Πειραιώς και το έμβασμα έφυγε σε λίρες).

Ελλάδα-> Αγγλία, εγώ προσωπικά το έκανα χωρίς κάποιο ιδιαίτερο θέμα 2 φορές και γνωρίζω κι άλλους που το κάνουν αρκετά συχνά.

Σε γενικές γραμμές, το έμβασμα μέσω web banking είναι η πιο φθηνή λύση. Έτσι τα στέλνει και ο πατέρας του συγκάτοικου. Όπως και να'χει, έλα εσύ με το καλό, φέρε μαζί σου κάποια μετρητά και μόλις βρεις σπίτι ή εστία πήγαινε να ανοίξεις λογαριασμό. Έχεις ήδη βρει σπίτι;
    Δυστυχώς ακόμα δεν έχω βρει σπίτι γιατί από το ucl accommodation μόλις σήμερα απέρριψαν την αίτησή μου και δεν θέλω να κλείσω σπίτι χωρίς να το δω πρώτα. Θα ανέβω προς το τέλος αυγούστου για να ψάξω και ελπίζω να βρω κάτι. Αν θες μια και είμαστε και κοντά απ'ότι λες μπορούμε να τα πούμε κι από κοντά αν έχεις χρόνο!
    Τελικά καταλήγω στο ότι το έμβασμα μέσω web banking κατευθείαν με λίρες είναι η πιο normal επιλογή. Θα δω στις επόμενες μέρες τις λεπτομέρειες και θα αποφασίσω.

Σελ. 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Μηνύματα: 5
    Τελευταίο Μήνυμα: 05-06-13, 10:29
  2. Μεταφορά γραμμής σε άλλο διαμέρισμα
    Από raidenfreeman στο φόρουμ ADSL
    Τελευταίο Μήνυμα: 03-05-13, 01:22
  3. Μηνύματα: 3
    Τελευταίο Μήνυμα: 07-04-13, 17:51
  4. Μηνύματα: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 29-11-12, 11:17

Bookmarks