Σελ. 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 1-15 από 21
    Downloads
    6
    Uploads
    0
    DSLAM
    Forthnet - ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ
    Καλημέρα,

Έχω μία Mastercard από γνωστή τράπεζα.
    Πριν λίγες μέρες θέλησα να τη χρησιμοποιήσω για αγορά με άτοκες δόσεις.Εδώ σημειώνω
    ότι το αίτημα για άτοκες δόσεις έγινε από εμένα λόγω του ποσού που ήταν σχετικά μεγάλο.
    Ο υπεύθυνοςτην έδωσε στο λογιστήριο για έλεγχο υποτίθεται.Μετά από λίγα λεπτά η υπάλληλος μου
    ανέφερε ότι η κάρτα μου δεν έχει δικαίωμα σε άτοκες δόσεις,παρά μόνο εφ άπαξ ανάληψη
    στην αγορά και θα πληρώσω εγώ έντοκα το προιόν.

Μπορεί να ισχύει αυτό ή είναι φούμαρα από την εταιρία που δεν ήθελαν τις άτοκες τελικά;
    Η τράπεζα μπορεί να μπλοκάρει το δικαίωμα σε άτοκες;
    Σημειωτέον έχω ξαναγοράσει με άτοκες χωρίς πρόβλημα.

Περιοχή
    POTS & Mobile γωνια
    Downloads
    19
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    ~11700 / 775
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΦΑΛΗΡΟΥ
    Router
    TP-Link TD-W8960N
    Path Level
    Interleaved
    Οι άτοκες δόσεις δεν είναι δικαίωμα, είναι θέμα τράπεζας και συμφωνίας της τράπεζας με το μαγαζί.

Downloads
    6
    Uploads
    0
    DSLAM
    Forthnet - ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από papdoux Εμφάνιση μηνυμάτων
    Οι άτοκες δόσεις δεν είναι δικαίωμα, είναι θέμα τράπεζας και συμφωνίας της τράπεζας με το μαγαζί.
    Αν θες δώσε λεπτομέρειες.Ποιός επιβαρύνεται με το άτοκο ποσό;
    Η τράπεζα προφανώς και όχι έτσι;Εκτός και αν μοιράζονται τη "χασούρα".

Το avatar του μέλους sdikr
    sdikr Guest
    Την επιβάρυνση την έχει το κατάστημα, η επιβάρυνσή είναι ίδια ή κάνεις την αγορά με δόσεις ή την κάνεις με την μια, η διαφορά είναι ότι στην αγορά με δόσεις το κατάστημα θα πάρει τα χρήμματα του σε δόσεις.

η κάθε τράπεζα επιλέγει το ποιες κάρτες θα δεχτεί στα μηχανάκια της και πόσες δόσεις θα δώσει, το κατάστημα πάλι μπορεί και αυτό να επιλέξει το πόσες δόσεις θα κάνει (απο αυτές που του δίνει σαν δυνατότητα η τράπεζα)

Downloads
    6
    Uploads
    0
    DSLAM
    Forthnet - ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από sdikr Εμφάνιση μηνυμάτων
    Την επιβάρυνση την έχει το κατάστημα, η επιβάρυνσή είναι ίδια ή κάνεις την αγορά με δόσεις ή την κάνεις με την μια, η διαφορά είναι ότι στην αγορά με δόσεις το κατάστημα θα πάρει τα χρήμματα του σε δόσεις.

η κάθε τράπεζα επιλέγει το ποιες κάρτες θα δεχτεί στα μηχανάκια της και πόσες δόσεις θα δώσει, το κατάστημα πάλι μπορεί και αυτό να επιλέξει το πόσες δόσεις θα κάνει (απο αυτές που του δίνει σαν δυνατότητα η τράπεζα)
    Εγώ γιατί είχα την εντύπωση ότι στα 1000 ευρώ αγοράς,το κατάστημα θα πάρει εφ άπαξ μικρότερο ποσό,πχ 950 και το 50άρικο θα το πάρει η τράπεζα σε βάθος χρόνου πχ 6 μήνες;
    Για αυτό είπα μήπως μοιράζονται τη χασούρα.

sdikr Guest
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Larry71 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εγώ γιατί είχα την εντύπωση ότι στα 1000 ευρώ αγοράς,το κατάστημα θα πάρει εφ άπαξ μικρότερο ποσό,πχ 950 και το 50άρικο θα το πάρει η τράπεζα σε βάθος χρόνου πχ 6 μήνες;
    Για αυτό είπα μήπως μοιράζονται τη χασούρα.
    Και με τις δόσεις και με το εφάπαξ θα πάρει 950 (δεν είναι ακριβώς τόσα, είναι ανάλογα το ποσοστό που έχουν συμφωνήσει)

Περιοχή
    Χαλάνδρι
    Downloads
    9
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ Cyta Hellas
    Ταχύτητα
    14036/1020
    ISP
    Cyta Hellas
    DSLAM
    Cyta Hellas - ΨΥΧΙΚΟ
    Router
    Ζαντολάστιχο
    SNR / Attn
    5,5(dB) / 31,8(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Βρέθηκα σε κατάστημα που δε μπορούσε να δεχτεί άτοκες δόσεις για αγορά μεγάλης αξίας γιατί η πιστωτική μου ήταν απο λογαριασμό μισθοδοσίας!
    Επτά χρόνια που την χρησιμοποιώ, πρώτη φορά που έτυχε τέτοια περίπτωση.

Περιοχή
    Αθήνα - Κ. Πατήσια
    Downloads
    33
    Uploads
    2
    Άρθρα
    4
    Ταχύτητα
    20480/1023
    ISP
    Conn-x OTE
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΔΑΓΚΛΗΣ
    Router
    thomson speedtouch 585 v6
    Κάθε τράπεζα δίνει δικαίωμα δόσεων σε όποια κάρτα θέλει. Μου έχει τύχει και εμένα (παλιά όταν είχα κάρτες) Mastercard από συγκεκριμένη τράπεζα να μην δέχεται δόσεις ενώ με τη Visa της ίδιας τράπεζας όλα ήταν ΟΚ.

Το avatar του μέλους tzelen
    tzelen Guest

Αν και τα υπόλοιπα είναι σωστά, το bold όχι. Ο έμπορος θα πληρωθεί μόλις στείλει πακέτο, δηλαδή μόλις σταλούν συγκεντρωτικά οι αγορές, από το μηχανάκι του. Ασχέτως δόσεων ή όχι, ο έμπορος παίρνει όλο το ποσό (μείον τις όποιες προμήθειες).

sdikr Guest
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από tzelen Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αν και τα υπόλοιπα είναι σωστά, το bold όχι. Ο έμπορος θα πληρωθεί μόλις στείλει πακέτο, δηλαδή μόλις σταλούν συγκεντρωτικά οι αγορές, από το μηχανάκι του. Ασχέτως δόσεων ή όχι, ο έμπορος παίρνει όλο το ποσό (μείον τις όποιες προμήθειες).
    Επειδή έχω μηχανάκι στην δουλειά για αυτό το λέω, υπάρχει η δυνατότητα να πάρει το πόσο άμεσα με εξτρά επιβάρυνση (που δεν συμφέρει)

Το avatar του μέλους tzelen
    tzelen Guest
    Επειδή έχω μηχανάκι στην δουλειά για αυτό το λέω, υπάρχει η δυνατότητα να πάρει το πόσο άμεσα με εξτρά επιβάρυνση (που δεν συμφέρει)

(σωστό, υπάρχουν πολλές παράμετροι και δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος να ζαλίσουμε τον κόσμο με λεπτομέρειες)

Περιοχή
    Άλιμος - Άνω Καλαμάκι
    Downloads
    11
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1 Gbit
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
    Router
    Fritz!Box 5590
    Τις άτοκες τις επιβαρύνεται το κατάστημα ΠΑΝΤΑ. Δηλαδή θα εισπράττει το πόσό σε όσες δόσεις έχει δώσει στον πελάτη. Αν θέλει να προεισπράξει τις δόσεις (αυτό μπορεί να γίνει μόνο από την τράπεζα και όχι από τον πελάτη), θα πρέπει να συμφωνήσει με την τράπεζα να της πληρώσει ένα επιτόκιο προεξόφλησης υπό τη μορφή κεφαλαίου κίνησης. Αυτό όπως είπα επιβαρύνει πάντα το κατάστημα και όχι τον πελάτη εφόσον έχει γίνει η αγορά σε άτοκες δόσεις. Άτοκες μπορούν να μπουν σε όλες τις κάρτες εφόσον το μηχανάκι (POS) τις δέχεται έστω και για εφάπαξ χρέωση, απλά για συγκεκριμένες κάρτες η τράπεζα δεν εγκρίνει ή δεν έχει συμφωνήσει να προεξοφλήσει τις άτοκες δόσεις. Kαι επειδή 9 στις 10 επιχειρήσεις που κάνουν άτοκες, δουλεύουν με προεξόφληση, γι' αυτό και κάποιες κάρτες δεν τις δέχονται για άτοκες.
    Για να καταλάβουμε γιατί μια επιχείρηση προτιμάει να πληρώνει αρκετά τσουχτερό επιτόκιο προεξόφλησης και όχι να περιμένει να τα πάρει σε δόσεις υπάρχουν δύο πλεονεκτήμητα: Πρώτον ενισχύει το cash flow στα αποθεματικό της και
    δεύτερον ευελπιστεί ότι με τις άτοκες δόσεις θα ενισχυθούν οι πωλήσεις και ο τζίρος και άρα θα ενισχυθεί η κερδοφορία σε σχέση με την εφάπαξ χρέωση όπου αν το ποσό είναι ανάμεσα στα χίλια και το άπειρο, οι δόσεις (άτοκες ή μη) είναι μονόδρομος.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος gorath : 14-08-13 στις 03:08.
    Κώστας

Περιοχή
    Παγκράτι
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    8192/1024
    ISP
    Cyta Hellas
    DSLAM
    Cyta Hellas - ΜΟΙΡΕΣ
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Νικαετός Εμφάνιση μηνυμάτων
    Κάθε τράπεζα δίνει δικαίωμα δόσεων σε όποια κάρτα θέλει. Μου έχει τύχει και εμένα (παλιά όταν είχα κάρτες) Mastercard από συγκεκριμένη τράπεζα να μην δέχεται δόσεις ενώ με τη Visa της ίδιας τράπεζας όλα ήταν ΟΚ.
    Μπορεί να είναι και θέμα τι πιστωτικό όριο ήταν διαθέσιμο ή και πόσος χρόνος απομένει ως την λήξη της κάρτας.

Downloads
    2
    Uploads
    0
    ISP
    Vodafone
    DSLAM
    HOL - ΚΟΖΑΝΗ
    Το σημείο κλειδί είναι άλλο στο συγκεκριμένο θέμα και μου κάνει εντύπωση που δεν το πρόσεξε κανείς!!!! Το θέμα δόσεις και προεξόφλησή τους το έχουμε πει πολλές φορές, και αναφέρθηκε και εδώ ότι το Κατάστημα για κάθε συναλλαγή με πιστωτική πληρώνει μια μικρή προμήθεια. Εάν βάλει δόσεις θα τις εισπράξει είτε μήνα με το μήνα (άσχετα εάν ο πελάτης πληρώνει την κάρτα ή όχι) ή θα πληρώσει στην τράπεζα ένα επιτόκιο και θα προεξοφλήσει τις δόσεις και θα πάρει το ποσό άμεσα. Αυτά δεν αφορούν τον πελάτη και είναι η συμφωνία μεταξύ εμπόρου και τράπεζας.
    Το εντυπωσιακό είναι ζήτησαν από το λογιστήριο (και το χειρότερο ότι ο φίλος έδωσε) την κάρτα για "έλεγχο";;; Δηλαδή τι έλεγχο μπορεί να κάνει το λογιστήριο στην κάρτα; Ποτέ δεν δίνουμε την κάρτα "για έλεγχο" και πάντα οι συναλλαγές στο POS μπροστά μας. Εφόσον η αγορά μπορεί να περάσει με εφάπαξ συναλλαγή, μπορεί να περάσει και με δόσεις. Αυτό που σου είπαν (και μάλιστα μετά από δήθεν έλεγχο) κατά 99% ήταν πα%$ρια μάντολες. Πιθανότατα δεν είχαν προεξόφληση δόσεων και απλά δεν ήθελαν να εισπράξουν το ποσό σε βάθος χρόνου.

sdikr Guest
    Δυστυχώς δεν ισχύει το αν περνάει εφάπαξ, έχει και άτοκες δόσεις (προσοχή στο άτοκες, απλές δόσεις έχει)

Σελ. 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Μηνύματα: 5
    Τελευταίο Μήνυμα: 17-03-13, 10:42
  2. Sony Vaio και προσπάθεια επιδιόρθωσης μετά απο μια κούπα τσάι
    Από Geocheats2 στο φόρουμ Laptop, tablet και mobile computing
    Τελευταίο Μήνυμα: 06-02-13, 11:57
  3. Μηνύματα: 85
    Τελευταίο Μήνυμα: 07-01-13, 18:00

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές