Καλημέρα,
Έχω μία Mastercard από γνωστή τράπεζα.
Πριν λίγες μέρες θέλησα να τη χρησιμοποιήσω για αγορά με άτοκες δόσεις.Εδώ σημειώνω
ότι το αίτημα για άτοκες δόσεις έγινε από εμένα λόγω του ποσού που ήταν σχετικά μεγάλο.
Ο υπεύθυνοςτην έδωσε στο λογιστήριο για έλεγχο υποτίθεται.Μετά από λίγα λεπτά η υπάλληλος μου
ανέφερε ότι η κάρτα μου δεν έχει δικαίωμα σε άτοκες δόσεις,παρά μόνο εφ άπαξ ανάληψη
στην αγορά και θα πληρώσω εγώ έντοκα το προιόν.
Μπορεί να ισχύει αυτό ή είναι φούμαρα από την εταιρία που δεν ήθελαν τις άτοκες τελικά;
Η τράπεζα μπορεί να μπλοκάρει το δικαίωμα σε άτοκες;
Σημειωτέον έχω ξαναγοράσει με άτοκες χωρίς πρόβλημα.
Εμφάνιση 1-15 από 21
-
11-08-13, 11:28 Πιστωτική και άρνηση άτοκων δόσεων από κατάστημα #1
-
11-08-13, 11:35 Απάντηση: Πιστωτική και άρνηση άτοκων δόσεων από κατάστημα #2
Οι άτοκες δόσεις δεν είναι δικαίωμα, είναι θέμα τράπεζας και συμφωνίας της τράπεζας με το μαγαζί.
-
11-08-13, 11:54 Απάντηση: Πιστωτική και άρνηση άτοκων δόσεων από κατάστημα #3
-
11-08-13, 12:01 Απάντηση: Πιστωτική και άρνηση άτοκων δόσεων από κατάστημα #4
Την επιβάρυνση την έχει το κατάστημα, η επιβάρυνσή είναι ίδια ή κάνεις την αγορά με δόσεις ή την κάνεις με την μια, η διαφορά είναι ότι στην αγορά με δόσεις το κατάστημα θα πάρει τα χρήμματα του σε δόσεις.
η κάθε τράπεζα επιλέγει το ποιες κάρτες θα δεχτεί στα μηχανάκια της και πόσες δόσεις θα δώσει, το κατάστημα πάλι μπορεί και αυτό να επιλέξει το πόσες δόσεις θα κάνει (απο αυτές που του δίνει σαν δυνατότητα η τράπεζα)
-
11-08-13, 12:13 Απάντηση: Πιστωτική και άρνηση άτοκων δόσεων από κατάστημα #5
-
11-08-13, 12:48 Απάντηση: Πιστωτική και άρνηση άτοκων δόσεων από κατάστημα #6
-
11-08-13, 14:15 Απάντηση: Πιστωτική και άρνηση άτοκων δόσεων από κατάστημα #7
Βρέθηκα σε κατάστημα που δε μπορούσε να δεχτεί άτοκες δόσεις για αγορά μεγάλης αξίας γιατί η πιστωτική μου ήταν απο λογαριασμό μισθοδοσίας!
Επτά χρόνια που την χρησιμοποιώ, πρώτη φορά που έτυχε τέτοια περίπτωση.
-
11-08-13, 19:50 Απάντηση: Πιστωτική και άρνηση άτοκων δόσεων από κατάστημα #8
- Περιοχή
- Αθήνα - Κ. Πατήσια
- Downloads
- 33
- Uploads
- 2
- Άρθρα
- 4
- Ταχύτητα
- 20480/1023
- ISP
- Conn-x OTE
- DSLAM
- ΟΤΕ - ΔΑΓΚΛΗΣ
- Router
- thomson speedtouch 585 v6
Κάθε τράπεζα δίνει δικαίωμα δόσεων σε όποια κάρτα θέλει. Μου έχει τύχει και εμένα (παλιά όταν είχα κάρτες) Mastercard από συγκεκριμένη τράπεζα να μην δέχεται δόσεις ενώ με τη Visa της ίδιας τράπεζας όλα ήταν ΟΚ.
-
12-08-13, 12:56 Απάντηση: Πιστωτική και άρνηση άτοκων δόσεων από κατάστημα #9
-
12-08-13, 13:02 Απάντηση: Πιστωτική και άρνηση άτοκων δόσεων από κατάστημα #10
-
12-08-13, 13:52 Απάντηση: Πιστωτική και άρνηση άτοκων δόσεων από κατάστημα #11
-
14-08-13, 03:01 Απάντηση: Πιστωτική και άρνηση άτοκων δόσεων από κατάστημα #12
Τις άτοκες τις επιβαρύνεται το κατάστημα ΠΑΝΤΑ. Δηλαδή θα εισπράττει το πόσό σε όσες δόσεις έχει δώσει στον πελάτη. Αν θέλει να προεισπράξει τις δόσεις (αυτό μπορεί να γίνει μόνο από την τράπεζα και όχι από τον πελάτη), θα πρέπει να συμφωνήσει με την τράπεζα να της πληρώσει ένα επιτόκιο προεξόφλησης υπό τη μορφή κεφαλαίου κίνησης. Αυτό όπως είπα επιβαρύνει πάντα το κατάστημα και όχι τον πελάτη εφόσον έχει γίνει η αγορά σε άτοκες δόσεις. Άτοκες μπορούν να μπουν σε όλες τις κάρτες εφόσον το μηχανάκι (POS) τις δέχεται έστω και για εφάπαξ χρέωση, απλά για συγκεκριμένες κάρτες η τράπεζα δεν εγκρίνει ή δεν έχει συμφωνήσει να προεξοφλήσει τις άτοκες δόσεις. Kαι επειδή 9 στις 10 επιχειρήσεις που κάνουν άτοκες, δουλεύουν με προεξόφληση, γι' αυτό και κάποιες κάρτες δεν τις δέχονται για άτοκες.
Για να καταλάβουμε γιατί μια επιχείρηση προτιμάει να πληρώνει αρκετά τσουχτερό επιτόκιο προεξόφλησης και όχι να περιμένει να τα πάρει σε δόσεις υπάρχουν δύο πλεονεκτήμητα: Πρώτον ενισχύει το cash flow στα αποθεματικό της και
δεύτερον ευελπιστεί ότι με τις άτοκες δόσεις θα ενισχυθούν οι πωλήσεις και ο τζίρος και άρα θα ενισχυθεί η κερδοφορία σε σχέση με την εφάπαξ χρέωση όπου αν το ποσό είναι ανάμεσα στα χίλια και το άπειρο, οι δόσεις (άτοκες ή μη) είναι μονόδρομος.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος gorath : 14-08-13 στις 03:08.
Κώστας
-
15-08-13, 02:42 Απάντηση: Πιστωτική και άρνηση άτοκων δόσεων από κατάστημα #13
-
15-08-13, 12:44 Απάντηση: Πιστωτική και άρνηση άτοκων δόσεων από κατάστημα #14
Το σημείο κλειδί είναι άλλο στο συγκεκριμένο θέμα και μου κάνει εντύπωση που δεν το πρόσεξε κανείς!!!! Το θέμα δόσεις και προεξόφλησή τους το έχουμε πει πολλές φορές, και αναφέρθηκε και εδώ ότι το Κατάστημα για κάθε συναλλαγή με πιστωτική πληρώνει μια μικρή προμήθεια. Εάν βάλει δόσεις θα τις εισπράξει είτε μήνα με το μήνα (άσχετα εάν ο πελάτης πληρώνει την κάρτα ή όχι) ή θα πληρώσει στην τράπεζα ένα επιτόκιο και θα προεξοφλήσει τις δόσεις και θα πάρει το ποσό άμεσα. Αυτά δεν αφορούν τον πελάτη και είναι η συμφωνία μεταξύ εμπόρου και τράπεζας.
Το εντυπωσιακό είναι ζήτησαν από το λογιστήριο (και το χειρότερο ότι ο φίλος έδωσε) την κάρτα για "έλεγχο";;; Δηλαδή τι έλεγχο μπορεί να κάνει το λογιστήριο στην κάρτα; Ποτέ δεν δίνουμε την κάρτα "για έλεγχο" και πάντα οι συναλλαγές στο POS μπροστά μας. Εφόσον η αγορά μπορεί να περάσει με εφάπαξ συναλλαγή, μπορεί να περάσει και με δόσεις. Αυτό που σου είπαν (και μάλιστα μετά από δήθεν έλεγχο) κατά 99% ήταν πα%$ρια μάντολες. Πιθανότατα δεν είχαν προεξόφληση δόσεων και απλά δεν ήθελαν να εισπράξουν το ποσό σε βάθος χρόνου.
-
15-08-13, 13:07 Απάντηση: Πιστωτική και άρνηση άτοκων δόσεων από κατάστημα #15
Δυστυχώς δεν ισχύει το αν περνάει εφάπαξ, έχει και άτοκες δόσεις (προσοχή στο άτοκες, απλές δόσεις έχει)
Παρόμοια Θέματα
-
Ισπανία: Η Vodafone και η Orange επενδύουν από κοινού €1 δισεκ. σε δίκτυο FTTH
Από DJG στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 5Τελευταίο Μήνυμα: 17-03-13, 10:42 -
Sony Vaio και προσπάθεια επιδιόρθωσης μετά απο μια κούπα τσάι
Από Geocheats2 στο φόρουμ Laptop, tablet και mobile computingΜηνύματα: 23Τελευταίο Μήνυμα: 06-02-13, 11:57 -
OTE: Αιχμές κατα της ΕΕΤΤ, νέα εθελούσια έξοδος προσωπικού και εμπορική διάθεση VDSL απο τις 26/11/2012
Από nm96027 στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 85Τελευταίο Μήνυμα: 07-01-13, 18:00
Bookmarks