Δηλαδή το καλύτερο σενάριο από τα παραπάνω είναι 22%+5%;
Και αυτό το χάλι είναι επειδή η μαμά εταιρεία είναι Αμερική;
Αν ήταν από Ευρώπη θα ήταν καλύτερα ή τα ίδια;
Εμφάνιση 1.981-1.995 από 2054
-
17-08-23, 10:55 Απάντηση: Επιστροφή στην Ελλάδα για εργασία #1981Ryzen PC:3600x@4.550Ghz, Gigabyte Aorus x570 mobo, MSI 6700xt, G.Skill Trident Z 3733 15-14-14-1T
Oneplus 12 16/512 & 9 Pro 8/128gb: Rooted, OOS Android 15
OnePlus WATCH 2: WEAR OS 4
Blackview Tab 11 Tablet 8/128gb: Android 11
Amazon Firestick: 4k max
-
18-08-23, 14:58 Απάντηση: Επιστροφή στην Ελλάδα για εργασία #1982
Νομιζω το καλυτερο ειναι το #3, οπου πληρωνω 22% - αν δεν θα χρωσταω και ΦΠΑ. Αλλα δεν εχω βρει λογιστη που να ξερει αν θα χρωσταω και ΦΠΑ. Ετσι θα γλιτωνα και τον μπελλα και κοστος να διατηρω ΙΚΕ με διπλα βιβλια
Αν ηταν απο Ευρωπη θα χρωστουσα σιγουρα και ΦΠΑ σε ολες τις εχδοχες, αρα χειρωτερα η το ιδιο
-
18-08-23, 15:50 Απάντηση: Επιστροφή στην Ελλάδα για εργασία #1983
πιστεύω οτι δεν θα χρεώσεις φπα. Δες και την ανάλογη συζήτηση εδω εαν δεν το εχεις ηδη διαβάσει https://www.michanikos.gr/forums/top...7%CF%80%CE%B1/
"Από την άλλη ακούω: ου δύνασθε Θεώ δουλεύειν και μαμωνά. […]. Οταν ένας πολιτισμός αφήνει το Θεό και βάζει το μαμωνά (παντού το βλέπομε) για ανώτατο αγαθό, summum bonum, καταλαβαίνετε τι πολιτισμός πρέπει να είναι αυτός. Διαλέξαμε, φαίνεται, τον πολιτισμό που μας άξιζε. […]"
Ζ.Λορεντζάτος, COLLECTANEA
-
18-08-23, 15:56 Απάντηση: Επιστροφή στην Ελλάδα για εργασία #1984Ryzen PC:3600x@4.550Ghz, Gigabyte Aorus x570 mobo, MSI 6700xt, G.Skill Trident Z 3733 15-14-14-1T
Oneplus 12 16/512 & 9 Pro 8/128gb: Rooted, OOS Android 15
OnePlus WATCH 2: WEAR OS 4
Blackview Tab 11 Tablet 8/128gb: Android 11
Amazon Firestick: 4k max
-
19-08-23, 17:40 Re: Απάντηση: Επιστροφή στην Ελλάδα για εργασία #1985
Μιας και αναφέρει για ορθοφωνία. Τί υλικό χρησιμοποιούν ξερεις;
Btw το άρθρο της ναυτεμπορικής κατέβηκε. Λίγο περίεργο...
Ανοιξε νέο thread (Write that down, write that down) και γράφε!
Καλή ιδέα έχουν. Αν δεν έχεις πολλά έξοδα ανα έτος (πχ ενοίκιο σπιτιού, οικογένεια), θα μπορούσε το παραπάνω να δουλέψει στήνοντας την εταιρεία που σου ζητάν (αντί για εδώ) εκεί, με άλλο πρόσωπο διαχ/στή και εταίρο/μέτοχο. Αν δεν χρειάζεται να τραβας πολλά χρήματα ανα έτος(<10k) μπορεί να γίνει, αλλιώς δεν συνίσταται.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος MyISLM : 19-08-23 στις 17:49.
-
14-01-25, 15:51 Απάντηση: Επιστροφή στην Ελλάδα για εργασία #1986
- Περιοχή
- Ankh-Morpork, Discworld
- Downloads
- 1
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 4
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 100/40 Mbps
- ISP
- Deutsche Telekom
- Router
- FRITZ!Box 7560
Eπιστροφή στην Ελλάδα για
εργασίανα κάθομαι.
Μερικές φορές σκέφτομαι να σταματήσω να δουλεύω και να επιστρέψω στην Ελλάδα μόνιμα με τα χρήματα που έχω μαζέψει και να ασχολούμαι μόνο με επενδύσεις και για μόνιμο εισόδημα να έχω 2 σπίτια που έχω ως Airbnb.
Από ποια ηλικία και μετά μπορώ να γυρίσω χωρίς να πρέπει να πάω στο στρατό; Έχω απαλλαγή ως ΜΚΕ. Ισχύει ότι από τα 45 μπορώ να επιστρέψω χωρίς να υπηρετήσω; Θα πρέπει να πληρώσω κάτι;
Για να έχω ασφάλιση υγείας από το (φοβερό και τρομερό) ΕΣΥ τι πρέπει να κάνω; Υπάρχουν επιλογές για ιδωτική ασφάλιση υγείας που μπορώ να πάρω ως μη εργαζόμενος οι οποίες όμως να αξίζουν και να ξέρω ότι είμαι καλυμμένος;
Τίποτα άλλο που πρέπει να προσέξω;
-
14-01-25, 16:09 Απάντηση: Επιστροφή στην Ελλάδα για εργασία #1987
Για το στρατό, τελευταία φορά που το κοίταξα ήταν 45 χρονών και έπρεπε να εξαγοράσεις τη θητεία σου. Για ασφάλιση, σύνταξη δικαιούσαι, έστω και μειωμένη; Αν ναι, η σύνταξή σου περιλαμβάνει ασφάλιση υγείας, και μετά τη μεταφέρεις στην Ελλάδα (αν δεν την πάρεις εξ' αρχής στην Ελλάδα). Όσο για το τι να προσέξεις, το Airbnb είναι εφήμερο. Αν είσαι 40 χρονών και το θες για μόνιμο εισόδημα, πόσο σκοπεύεις να ζήσεις; Αν πούμε 80, πιστεύεις ότι το Airbnb ή κάτι αντίστοιχο θα αντέξει τόσα χρόνια; Προφανώς μπορείς να το μετατρέψεις σε κανονικό ενοίκιο (ο κόσμος πάντα θα νοικιάζει) αλλά απλά σκέφτομαι δυνατά...
-
14-01-25, 16:41 Απάντηση: Επιστροφή στην Ελλάδα για εργασία #1988
Αν έχεις κληρονομιά και εισόδημα είσαι τυχερός. Εγώ δεν καταλαβαίνω όλους όσους μπορούν και σκίζονται. Κάνεις και την δουλειά σου part time από Ελλάδα.
Ζητώ συγνώμη εκ των προτέρων για κάποια χαζά λάθη, αλλά υπάρχει θέμα με τα μάτια.
Αν τα djmixes2k και tranceaddict μιλάνε βαθιά στην ψυχή σου, pleaaaaase στείλε μου πμ.
-
14-01-25, 17:32 Απάντηση: Επιστροφή στην Ελλάδα για εργασία #1989
-
14-01-25, 17:35 Απάντηση: Επιστροφή στην Ελλάδα για εργασία #1990
-
14-01-25, 19:21 Απάντηση: Επιστροφή στην Ελλάδα για εργασία #1991
Για το στρατό 45 (μόλις μπει ο χρόνος που τα κλείνεις) και δεν χρειάζεται να εξαγοράσεις.
- - - Updated - - -
Για την ασφάλεια ίσως θα μπορούσες να δηλώσεις νέος αγρότης και να πληρώνεις τα ανάλογα ασφάλιστρα. Δεν ξέρω πόσο είναι, παλαιότερα ήταν μικρό ποσό."Από την άλλη ακούω: ου δύνασθε Θεώ δουλεύειν και μαμωνά. […]. Οταν ένας πολιτισμός αφήνει το Θεό και βάζει το μαμωνά (παντού το βλέπομε) για ανώτατο αγαθό, summum bonum, καταλαβαίνετε τι πολιτισμός πρέπει να είναι αυτός. Διαλέξαμε, φαίνεται, τον πολιτισμό που μας άξιζε. […]"
Ζ.Λορεντζάτος, COLLECTANEA
-
14-01-25, 19:24 Απάντηση: Επιστροφή στην Ελλάδα για εργασία #1992
-
14-01-25, 19:28 Απάντηση: Επιστροφή στην Ελλάδα για εργασία #1993
- Περιοχή
- Downloads
- 1
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 4
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 100/40 Mbps
- ISP
- Deutsche Telekom
- Router
- FRITZ!Box 7560
Τι είπες τώρα.
Και έχω και ένα μικρό χωράφι με ελιές. Άρα όλα νόμιμα και ηθικά.
- - - Updated - - -
Στη Γερμανία δικαιούμαι σύνταξη μετά από 11 χρόνια διαρκούς εργασίας (μείον 9 μήνες ανεργίας επί COVID) αλλά θα την πάρω όταν κλείσω την ηλικία που θα ισχύει για εμένα όταν φτάσω εκεί. Υποθέτω ότι μέχρι τότε δε μπορώ να έχω ασφάλιση από το γερμανικό δημόσιο.
Έχω και ένα συνταξιοδοτικό κεφάλαιο από την Ελβετία (4,5 χρόνια εκεί) που μπορώ να το πάρω όποτε θέλω αν δεσμευτώ να μην επιστρέψω ποτέ και να μη ζητήσω τίποτα άλλο από αυτούς.
Όχι σωστά τα λες.
Πόσο έχω σκοπό να ζήσω; Μέχρι τα 120 και να είναι υγιέστατος και να τα έχω 400. Αλλά δυστυχώς δεν πάει με το τι σκοπεύουμε. Δεν ξέρεις πότε μπορεί να σε βρει κάτι. Για αυτό θεωρώ ότι η ζωή είναι μικρή για να δουλεύω μέχρι τα 65-70 με την ελπίδα ότι μετά θα έχω άλλα 20 χρόνια ποιοτικής ζωής.
-
14-01-25, 19:31 Απάντηση: Επιστροφή στην Ελλάδα για εργασία #1994
delete me
- - - Updated - - -
Πολύ μικρός να σταματήσεις εντελώς, θα ψάχνεις για παρέα και δεν θα βρίσκεις.
Μπορείς να υποαπασχοληθείς σε ότι σε ενδιαφέρει και να συνεχίσεις να τρίβεσαι με ανθρώπους (κοινωνικός)
Η ζωή έχει γυρίσματα και σε 5-6 χρόνια θάχεις ξεχάσει αυτά που ξέρεις και θάναι δύσκολο να ξαναξεκινήσεις.
ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ δημόσια ασφάλιση και ένσημα για σύνταξη, αν θες βάλε και ιδιωτική αλλά μην ελπίζεις σε πολλά.
Αυτό που πρέπει να προσέξεις, μην τα ματώσεις απ' το ξύσιμο.
Καλή τύχη
"Φέρτε πίσω τα κλεμμένα"" Ούτε λαχανικά δεν θα φόρτωνα. "
----
No fm radio ?
No headphone jack ?
Sorry no phone.
-
14-01-25, 19:34 Απάντηση: Επιστροφή στην Ελλάδα για εργασία #1995
- Περιοχή
- Downloads
- 1
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 4
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 100/40 Mbps
- ISP
- Deutsche Telekom
- Router
- FRITZ!Box 7560
Μετά τον COVID έχω αλλάξει τρόπο ζωής και ζω πολύ πιο υγιεινά και οικονομικά, όχι από τσιγγουνιά αλλά επειδή δε με ενδιαφέρει να χαλάσω λεφτά.
Πέρασα τα 24-36 γυρίζοντας τον κόσμο, working hard and partying hard, αλλά από τα 36 και μετά την έχω δει αλλιώς και είμαι πολύ ευτυχισμένος.
Ένα μεγάλο μέρος των οικονομιών μου το έβαλα για να αγοράσω ένα σπίτι (thread) και σε συνδυασμό με άλλο ένα που έχω κληρονομήσει, συν τις επενδύσεις μου που πάνε καλά (και όταν δεν πάνε καλά το βλέπω ως ευκαιρία για να αγοράσω και άλλο) θεωρώ ότι κατά μέσο όρο θα χαλάω λιγότερα από όσα θα μπαίνουν στο ταμείο κάθε χρόνο.
Άρα σκέφτομαι μήπως ήρθε η ώρα απλά να σταματήσω να δουλεύω.
Παρόμοια Θέματα
-
Ερευνητικό πρόγραμμα αναζητά εθελοντές (και) στην Ελλάδα για την μέτρηση πραγματικών ευρυζωνικών ταχυτήτων
Από nm96027 στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 1256Τελευταίο Μήνυμα: 13-05-24, 20:38 -
Μελέτη του ΙΟΒΕ σε συνεργασία με την Google για την διάδοση και χρήση του διαδικτύου στην Ελλάδα
Από nnn στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 1Τελευταίο Μήνυμα: 29-01-13, 19:07 -
ΕΕΚΤ: Ο κλάδος κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα τρίτος σε επενδύσεις στην Ευρώπη, παρά την κρίση
Από Seitman στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 5Τελευταίο Μήνυμα: 02-10-12, 01:20
Bookmarks