Σελ. 133 από 137 ΠρώτηΠρώτη ... 113123128131132133134135 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 1.981-1.995 από 2054
    Περιοχή
    ΚΥΠΡΟ
    Downloads
    7
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    102400/10240
    ISP
    CYTA CYPRUS
    Router
    Technicolor TG799vn v2
    Path Level
    Interleaved
    Δηλαδή το καλύτερο σενάριο από τα παραπάνω είναι 22%+5%;
    Και αυτό το χάλι είναι επειδή η μαμά εταιρεία είναι Αμερική;
    Αν ήταν από Ευρώπη θα ήταν καλύτερα ή τα ίδια;
    Ryzen PC:3600x@4.550Ghz, Gigabyte Aorus x570 mobo, MSI 6700xt, G.Skill Trident Z 3733 15-14-14-1T
    Oneplus 12 16/512 & 9 Pro 8/128gb: Rooted, OOS Android 15
    OnePlus WATCH 2: WEAR OS 4
    Blackview Tab 11 Tablet 8/128gb: Android 11
    Amazon Firestick: 4k max

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από RASTAVIPER Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δηλαδή το καλύτερο σενάριο από τα παραπάνω είναι 22%+5%;
    Και αυτό το χάλι είναι επειδή η μαμά εταιρεία είναι Αμερική;
    Αν ήταν από Ευρώπη θα ήταν καλύτερα ή τα ίδια;
    Νομιζω το καλυτερο ειναι το #3, οπου πληρωνω 22% - αν δεν θα χρωσταω και ΦΠΑ. Αλλα δεν εχω βρει λογιστη που να ξερει αν θα χρωσταω και ΦΠΑ. Ετσι θα γλιτωνα και τον μπελλα και κοστος να διατηρω ΙΚΕ με διπλα βιβλια

Αν ηταν απο Ευρωπη θα χρωστουσα σιγουρα και ΦΠΑ σε ολες τις εχδοχες, αρα χειρωτερα η το ιδιο

Downloads
    18
    Uploads
    0
    ISP
    Inalan
    πιστεύω οτι δεν θα χρεώσεις φπα. Δες και την ανάλογη συζήτηση εδω εαν δεν το εχεις ηδη διαβάσει https://www.michanikos.gr/forums/top...7%CF%80%CE%B1/
    "Από την άλλη ακούω: ου δύνασθε Θεώ δουλεύειν και μαμωνά. […]. Οταν ένας πολιτισμός αφήνει το Θεό και βάζει το μαμωνά (παντού το βλέπομε) για ανώτατο αγαθό, summum bonum, καταλαβαίνετε τι πολιτισμός πρέπει να είναι αυτός. Διαλέξαμε, φαίνεται, τον πολιτισμό που μας άξιζε. […]"

Ζ.Λορεντζάτος,
    COLLECTANEA

Περιοχή
    ΚΥΠΡΟ
    Downloads
    7
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    102400/10240
    ISP
    CYTA CYPRUS
    Router
    Technicolor TG799vn v2
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Ioannis69 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Νομιζω το καλυτερο ειναι το #3, οπου πληρωνω 22% - αν δεν θα χρωσταω και ΦΠΑ. Αλλα δεν εχω βρει λογιστη που να ξερει αν θα χρωσταω και ΦΠΑ. Ετσι θα γλιτωνα και τον μπελλα και κοστος να διατηρω ΙΚΕ με διπλα βιβλια

Αν ηταν απο Ευρωπη θα χρωστουσα σιγουρα και ΦΠΑ σε ολες τις εχδοχες, αρα χειρωτερα η το ιδιο
    Ακούγεται τρελός μπελάς.
    Και τι γίνεται από τρίτες χώρες; Πχ Κουρασάο;
    Φαντάζομαι στην Ελλάδα να βρεις σωστό λογιστή να ξέρει αυτά τα σενάρια είναι λαχείο.
    Άλλος ένας λόγος που δεν παίζει με τίποτα να γυρίσω έδρα εταιρείας στην Ελλάδα από Κύπρο που είμαι τώρα.
    Ryzen PC:3600x@4.550Ghz, Gigabyte Aorus x570 mobo, MSI 6700xt, G.Skill Trident Z 3733 15-14-14-1T
    Oneplus 12 16/512 & 9 Pro 8/128gb: Rooted, OOS Android 15
    OnePlus WATCH 2: WEAR OS 4
    Blackview Tab 11 Tablet 8/128gb: Android 11
    Amazon Firestick: 4k max

Περιοχή
    Thess
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    Other / Άλλο
    Ταχύτητα
    ~ 20/20
    ISP
    (κ)ΟΤΕ 4G
    Router
    BT Home Hub 5A (OpenWRT)
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από voithostyrempora2 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Το φροντιστηριο δεν ειναι απαραίτητο
    Μιας και αναφέρει για ορθοφωνία. Τί υλικό χρησιμοποιούν ξερεις;

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από marvelx Εμφάνιση μηνυμάτων
    Eπιστρέφουν οι νέοι στην Ελλάδα; Μην βιάζεστε...
    https://www.naftemporiki.gr/story/17...a-min-biazeste
    Btw το άρθρο της ναυτεμπορικής κατέβηκε. Λίγο περίεργο...

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Veldrin Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μη λέμε ότι θέλουμε, πλην της αποφυγής διπλής φορολόγησης, η ΔΟΥ κατοίκων εξωτερικού μόνο προβλήματα φέρνει. Πέραν των τυπικών προβλημάτων, έχω ιστορίες μαζί τους για να γράψω βιβλίο stand up comedy.
    Ανοιξε νέο thread (Write that down, write that down) και γράφε!

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Ioannis69 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Η επιχειρηση που δουλευω θελει να με πληρωνει μεσω μιας επιχειρησης που δεν θα εχει το ονομα μου (οχι δηλαδη οπως ειναι οι στανταρ επιχειρησεις ελευθερων επαγγελματιων), φοβουνται την Ελληνικη νομοθεσια.
    Καλή ιδέα έχουν. Αν δεν έχεις πολλά έξοδα ανα έτος (πχ ενοίκιο σπιτιού, οικογένεια), θα μπορούσε το παραπάνω να δουλέψει στήνοντας την εταιρεία που σου ζητάν (αντί για εδώ) εκεί, με άλλο πρόσωπο διαχ/στή και εταίρο/μέτοχο. Αν δεν χρειάζεται να τραβας πολλά χρήματα ανα έτος(<10k) μπορεί να γίνει, αλλιώς δεν συνίσταται.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος MyISLM : 19-08-23 στις 17:49.

Περιοχή
    Ankh-Morpork, Discworld
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Άρθρα
    4
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    100/40 Mbps
    ISP
    Deutsche Telekom
    Router
    FRITZ!Box 7560
    Eπιστροφή στην Ελλάδα για εργασία να κάθομαι.

Μερικές φορές σκέφτομαι να σταματήσω να δουλεύω και να επιστρέψω στην Ελλάδα μόνιμα με τα χρήματα που έχω μαζέψει και να ασχολούμαι μόνο με επενδύσεις και για μόνιμο εισόδημα να έχω 2 σπίτια που έχω ως Airbnb.
    Από ποια ηλικία και μετά μπορώ να γυρίσω χωρίς να πρέπει να πάω στο στρατό; Έχω απαλλαγή ως ΜΚΕ. Ισχύει ότι από τα 45 μπορώ να επιστρέψω χωρίς να υπηρετήσω; Θα πρέπει να πληρώσω κάτι;
    Για να έχω ασφάλιση υγείας από το (φοβερό και τρομερό) ΕΣΥ τι πρέπει να κάνω; Υπάρχουν επιλογές για ιδωτική ασφάλιση υγείας που μπορώ να πάρω ως μη εργαζόμενος οι οποίες όμως να αξίζουν και να ξέρω ότι είμαι καλυμμένος;

Τίποτα άλλο που πρέπει να προσέξω;

Περιοχή
    Νέα Υόρκη
    Downloads
    6
    Uploads
    2
    Τύπος
    Cable
    Ταχύτητα
    600 Mbps down/20 Mbps up
    ISP
    Spectrum
    Για το στρατό, τελευταία φορά που το κοίταξα ήταν 45 χρονών και έπρεπε να εξαγοράσεις τη θητεία σου. Για ασφάλιση, σύνταξη δικαιούσαι, έστω και μειωμένη; Αν ναι, η σύνταξή σου περιλαμβάνει ασφάλιση υγείας, και μετά τη μεταφέρεις στην Ελλάδα (αν δεν την πάρεις εξ' αρχής στην Ελλάδα). Όσο για το τι να προσέξεις, το Airbnb είναι εφήμερο. Αν είσαι 40 χρονών και το θες για μόνιμο εισόδημα, πόσο σκοπεύεις να ζήσεις; Αν πούμε 80, πιστεύεις ότι το Airbnb ή κάτι αντίστοιχο θα αντέξει τόσα χρόνια; Προφανώς μπορείς να το μετατρέψεις σε κανονικό ενοίκιο (ο κόσμος πάντα θα νοικιάζει) αλλά απλά σκέφτομαι δυνατά...

Downloads
    16
    Uploads
    0
    ISP
    Εξωτερικό
    Αν έχεις κληρονομιά και εισόδημα είσαι τυχερός. Εγώ δεν καταλαβαίνω όλους όσους μπορούν και σκίζονται. Κάνεις και την δουλειά σου part time από Ελλάδα.
    Ζητώ συγνώμη εκ των προτέρων για κάποια χαζά λάθη, αλλά υπάρχει θέμα με τα μάτια.
    Αν τα djmixes2k και tranceaddict μιλάνε βαθιά στην ψυχή σου, pleaaaaase στείλε μου πμ.

Downloads
    4
    Uploads
    0
    ISP
    .
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από lewton Εμφάνιση μηνυμάτων

Μερικές φορές σκέφτομαι να σταματήσω να δουλεύω και να επιστρέψω στην Ελλάδα μόνιμα με τα χρήματα που έχω μαζέψει και να ασχολούμαι μόνο με επενδύσεις και για μόνιμο εισόδημα να έχω 2 σπίτια που έχω ως Airbnb.
    Καλη σταδιοδρομια ως επενδυτης.

Απλα να θυμασαι...

Spoiler:

go woke... GO BROKE

Περιοχή
    #skg
    Downloads
    0
    Uploads
    1
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300M/150M
    ISP
    HCN
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΒΥΖΑΝΤΙΟ
    Router
    Nokia

Από ποια ηλικία και μετά μπορώ να γυρίσω χωρίς να πρέπει να πάω στο στρατό; Έχω απαλλαγή ως ΜΚΕ. Ισχύει ότι από τα 45 μπορώ να επιστρέψω χωρίς να υπηρετήσω; Θα πρέπει να πληρώσω κάτι;
    Για να έχω ασφάλιση υγείας από το (φοβερό και τρομερό) ΕΣΥ τι πρέπει να κάνω; Υπάρχουν επιλογές για ιδωτική ασφάλιση υγείας που μπορώ να πάρω ως μη εργαζόμενος οι οποίες όμως να αξίζουν και να ξέρω ότι είμαι καλυμμένος;

μεγαλυτερη εντυπωση μου κανει που εισαι μονο 40 ετων
    VAMOS ARIS

Downloads
    18
    Uploads
    0
    ISP
    Inalan
    Για το στρατό 45 (μόλις μπει ο χρόνος που τα κλείνεις) και δεν χρειάζεται να εξαγοράσεις.

- - - Updated - - -

Για την ασφάλεια ίσως θα μπορούσες να δηλώσεις νέος αγρότης και να πληρώνεις τα ανάλογα ασφάλιστρα. Δεν ξέρω πόσο είναι, παλαιότερα ήταν μικρό ποσό.
    "Από την άλλη ακούω: ου δύνασθε Θεώ δουλεύειν και μαμωνά. […]. Οταν ένας πολιτισμός αφήνει το Θεό και βάζει το μαμωνά (παντού το βλέπομε) για ανώτατο αγαθό, summum bonum, καταλαβαίνετε τι πολιτισμός πρέπει να είναι αυτός. Διαλέξαμε, φαίνεται, τον πολιτισμό που μας άξιζε. […]"

Ζ.Λορεντζάτος,
    COLLECTANEA

Περιοχή
    Παλαιό Φάληρο
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    FTTH Φως το αληθ
    ISP
    OTE
    Router
    Fritz 7590
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από tsigarid Εμφάνιση μηνυμάτων
    Για το στρατό, τελευταία φορά που το κοίταξα ήταν 45 χρονών και έπρεπε να εξαγοράσεις τη θητεία σου. Για ασφάλιση, σύνταξη δικαιούσαι, έστω και μειωμένη; Αν ναι, η σύνταξή σου περιλαμβάνει ασφάλιση υγείας, και μετά τη μεταφέρεις στην Ελλάδα (αν δεν την πάρεις εξ' αρχής στην Ελλάδα). Όσο για το τι να προσέξεις, το Airbnb είναι εφήμερο. Αν είσαι 40 χρονών και το θες για μόνιμο εισόδημα, πόσο σκοπεύεις να ζήσεις; Αν πούμε 80, πιστεύεις ότι το Airbnb ή κάτι αντίστοιχο θα αντέξει τόσα χρόνια; Προφανώς μπορείς να το μετατρέψεις σε κανονικό ενοίκιο (ο κόσμος πάντα θα νοικιάζει) αλλά απλά σκέφτομαι δυνατά...
    delete me
    " Ούτε λαχανικά δεν θα φόρτωνα. "

----
    No fm radio ?
    No headphone jack ?

Sorry no phone.

Περιοχή
    Ankh-Morpork, Discworld
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Άρθρα
    4
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    100/40 Mbps
    ISP
    Deutsche Telekom
    Router
    FRITZ!Box 7560
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από 8anos Εμφάνιση μηνυμάτων
    Για την ασφάλεια ίσως θα μπορούσες να δηλώσεις νέος αγρότης και να πληρώνεις τα ανάλογα ασφάλιστρα. Δεν ξέρω πόσο είναι, παλαιότερα ήταν μικρό ποσό.
    Τι είπες τώρα.
    Και έχω και ένα μικρό χωράφι με ελιές. Άρα όλα νόμιμα και ηθικά.

- - - Updated - - -

Για ασφάλιση, σύνταξη δικαιούσαι, έστω και μειωμένη; Αν ναι, η σύνταξή σου περιλαμβάνει ασφάλιση υγείας, και μετά τη μεταφέρεις στην Ελλάδα (αν δεν την πάρεις εξ' αρχής στην Ελλάδα).
    Στη Γερμανία δικαιούμαι σύνταξη μετά από 11 χρόνια διαρκούς εργασίας (μείον 9 μήνες ανεργίας επί COVID) αλλά θα την πάρω όταν κλείσω την ηλικία που θα ισχύει για εμένα όταν φτάσω εκεί. Υποθέτω ότι μέχρι τότε δε μπορώ να έχω ασφάλιση από το γερμανικό δημόσιο.
    Έχω και ένα συνταξιοδοτικό κεφάλαιο από την Ελβετία (4,5 χρόνια εκεί) που μπορώ να το πάρω όποτε θέλω αν δεσμευτώ να μην επιστρέψω ποτέ και να μη ζητήσω τίποτα άλλο από αυτούς.

Αν είσαι 40 χρονών και το θες για μόνιμο εισόδημα, πόσο σκοπεύεις να ζήσεις; Αν πούμε 80, πιστεύεις ότι το Airbnb ή κάτι αντίστοιχο θα αντέξει τόσα χρόνια; Προφανώς μπορείς να το μετατρέψεις σε κανονικό ενοίκιο (ο κόσμος πάντα θα νοικιάζει) αλλά απλά σκέφτομαι δυνατά...
    Όχι σωστά τα λες.
    Πόσο έχω σκοπό να ζήσω; Μέχρι τα 120 και να είναι υγιέστατος και να τα έχω 400. Αλλά δυστυχώς δεν πάει με το τι σκοπεύουμε. Δεν ξέρεις πότε μπορεί να σε βρει κάτι. Για αυτό θεωρώ ότι η ζωή είναι μικρή για να δουλεύω μέχρι τα 65-70 με την ελπίδα ότι μετά θα έχω άλλα 20 χρόνια ποιοτικής ζωής.

Περιοχή
    Παλαιό Φάληρο
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    FTTH Φως το αληθ
    ISP
    OTE
    Router
    Fritz 7590
    delete me

- - - Updated - - -

Πολύ μικρός να σταματήσεις εντελώς, θα ψάχνεις για παρέα και δεν θα βρίσκεις.
    Μπορείς να υποαπασχοληθείς σε ότι σε ενδιαφέρει και να συνεχίσεις να τρίβεσαι με ανθρώπους (κοινωνικός)

Η ζωή έχει γυρίσματα και σε 5-6 χρόνια θάχεις ξεχάσει αυτά που ξέρεις και θάναι δύσκολο να ξαναξεκινήσεις.

ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ δημόσια ασφάλιση και ένσημα για σύνταξη, αν θες βάλε και ιδιωτική αλλά μην ελπίζεις σε πολλά.

Αυτό που πρέπει να προσέξεις, μην τα ματώσεις απ' το ξύσιμο.
    Καλή τύχη

"Φέρτε πίσω τα κλεμμένα"
    " Ούτε λαχανικά δεν θα φόρτωνα. "

----
    No fm radio ?
    No headphone jack ?

Sorry no phone.

Περιοχή
    Ankh-Morpork, Discworld
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Άρθρα
    4
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    100/40 Mbps
    ISP
    Deutsche Telekom
    Router
    FRITZ!Box 7560
    Μετά τον COVID έχω αλλάξει τρόπο ζωής και ζω πολύ πιο υγιεινά και οικονομικά, όχι από τσιγγουνιά αλλά επειδή δε με ενδιαφέρει να χαλάσω λεφτά.
    Πέρασα τα 24-36 γυρίζοντας τον κόσμο, working hard and partying hard, αλλά από τα 36 και μετά την έχω δει αλλιώς και είμαι πολύ ευτυχισμένος.
    Ένα μεγάλο μέρος των οικονομιών μου το έβαλα για να αγοράσω ένα σπίτι (thread) και σε συνδυασμό με άλλο ένα που έχω κληρονομήσει, συν τις επενδύσεις μου που πάνε καλά (και όταν δεν πάνε καλά το βλέπω ως ευκαιρία για να αγοράσω και άλλο) θεωρώ ότι κατά μέσο όρο θα χαλάω λιγότερα από όσα θα μπαίνουν στο ταμείο κάθε χρόνο.
    Άρα σκέφτομαι μήπως ήρθε η ώρα απλά να σταματήσω να δουλεύω.

Σελ. 133 από 137 ΠρώτηΠρώτη ... 113123128131132133134135 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Μηνύματα: 1256
    Τελευταίο Μήνυμα: 13-05-24, 20:38
  2. Μηνύματα: 1
    Τελευταίο Μήνυμα: 29-01-13, 19:07
  3. Μηνύματα: 5
    Τελευταίο Μήνυμα: 02-10-12, 01:20

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα