Η ιστορία έχει ως εξής:
Προχθές το βράδυ όπως συνήθως έβαλα το tablet μου (TurboX Breeze II) να φορτίσει (στην πρίζα όχι απο USB) και το άφησα. Το πρωί έφυγα και επέστρεψα αργά το απόγευμα. Στην επιστροφή μου παρατήρησα πως η οθόνη του tablet ήταν ανοιχτή (?!?) και πως το μόνο που φαινόταν ήταν άσπρο background με χρωματιστές γραμμές και μια μεγάλη μαύρη κηλίδα... Αμέσως κατάλαβα τι μπορεί να είναι (αν και δεν το πίστευα...) δοκίμασα να σβήσω την οθόνη με το power button αλλά δεν άλλαξε τίποτα. Απο ότι φαίνεται η οθόνη είναι σπασμένη...
Δεν έριξα το tablet μου
Δεν κάθισα στο tablet μου
Στο σπίτι δεν μένει κανείς άλλος και δεν έχω κατοικίδιο άρα 100% η ζημιά δεν έγινε απο άλλο άτομο ή ζώο
Το tablet είναι ολοκαίνουριο, λίγων εβδομάδων. Το θέμα μου είναι πώς θα το γυρίσω στο Πλαίσιο? Πως θα τους πω οτι έσπασε η οθόνη ενώ φόρτιζε? Θα νομίσουν οτι τους κοροϊδεύω (και με το δίκιο τους, όντως ακούγεται απίστευτο...) αλλά έτσι έγινε!
Έχει συμβεί σε κανέναν άλλο κάτι παρόμοιο? Καμία συμβουλή για το πως να το χειριστώ?
Edit: Η οθόνη τώρα είναι κάπως έτσι![]()
Εμφάνιση 1-15 από 49
-
15-09-13, 12:08 Σπάσιμο οθόνης απο μόνη της? WTF? #1>> James Randi <<--- A man to admire, a man to respect
Linux4Coffee
You'll never know what you're missing until you try Arch
"Next time you want to buy a computer, consider buying a mac (and installing Windows/Linux on it). Even after five years, when it's cheap chinese hardware is obsolete there will be someone ignorant enough to buy it for ten times the price."
-
15-09-13, 12:22 Απάντηση: Σπάσιμο οθόνης απο μόνη της? WTF? #2
Με μια γρήγορη αναζήτηση βρήκα αυτό http://productforums.google.com/forum/#!topic/mobile/TAdXRUzEwjY[1-25-false] Από ότι κατάλαβα απλά συμβαίνει και χωρίς να την σπάσει ο ιδιοκτήτης την οθόνη. Τώρα το θέμα είναι αν καλύπτεται απο την εγγύηση και πως θα χειριστείς το θέμα
Επίσης http://forums.androidcentral.com/goo...-warranty.htmlΓκομπιούντερ.
-
15-09-13, 12:26 #3
Απίστευτο , επειδή η φωτογραφία δεν ειναι σε καλή ανάλυση φαντάζομαι ότι απο το σημείο που ξεκινάει το σπάσιμο ειναι εμφανές ότι δεν εχει χτυπηθεί με κάτι ;
-
15-09-13, 13:20 Απάντηση: Σπάσιμο οθόνης απο μόνη της? WTF? #4
μήπως έγινε κανένα μικρό μπαμ κατά την φόρτιση εσωτερικά στο tablet και δημιούργησε το πρόβλημα ?
μήπως έπεσε κανένα αιχμηρό αντικείμενο πάνω στην οθόνη ?
δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο«Αν θες να πας γρήγορα πήγαινε μόνος σου, αν θες να πάς μακριά, πήγαινε με παρέα»
-
15-09-13, 13:32 Απάντηση: Σπάσιμο οθόνης απο μόνη της? WTF? #5
Σίγουρα δεν έχεις κάποια εφαρμογή του στυλ http://www.google.com/m?q=android+ap...le&channel=new
-
15-09-13, 18:50 Απάντηση: Σπάσιμο οθόνης απο μόνη της? WTF? #6
Κανονικά επειδή δεν το προκάλεσε κακή χρήση πρέπει να καλύπτεται απο την εγγύηση, το θέμα είναι πως άντε να τους αποδείξω οτι δεν είναι κάτι που έγινε εσκεμμένα και πως δεν το προκάλεσα εγώ, αυτό με προβληματίζει.
Αυτή η φωτογραφία είναι απο άλλο tablet που μοιάζει απλά με το πως φαίνεται η δικιά μου. Η οθόνη εξωτερικά είναι σε άψογη κατάσταση (δεν έχω καν αφαιρέσει την προστατευτική μεμβράνη...) υποψιάζομαι πως αυτό που έχει σπάσει είναι στο εσωτερικό γιατί βλέπω κι εγώ αυτό το άσπρο με χρωματιστές γραμμές και τη μαύρη κηλίδα.
Σίγουρα δεν έπεσε κάτι πάνω αφού το tablet φόρτιζε στο γραφείο και δεν υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να πέσει πάνω του εκεί, μόνο στην φόρτιση μπορώ να το αποδώσω. Στο σπίτι δεν υπήρχε άλλο άτομο και είμαι απόλυτα σίγουρος πως όταν το άφησα να φορτίσει δούλευε κανονικά. Το tablet εσωτερικά λειτουργεί, μέχρι και το ξυπνητήρι χτύπησε σήμερα (το οποίο σταμάτησα βάζοντας ακουστικά μιας και η οθόνη δείχνει μονο άσπρο...)
1000% δεν έχω κάτι τέτοιο>> James Randi <<--- A man to admire, a man to respect
Linux4Coffee
"Next time you want to buy a computer, consider buying a mac (and installing Windows/Linux on it). Even after five years, when it's cheap chinese hardware is obsolete there will be someone ignorant enough to buy it for ten times the price."
-
15-09-13, 18:55 Απάντηση: Σπάσιμο οθόνης απο μόνη της? WTF? #7
- Downloads
- 218
- Uploads
- 48
- Άρθρα
- 6
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 204800/20480
- ISP
- Wind
- Router
- Technicolor DGA4130
- SNR / Attn
- 6(dB) / 2.8(dB)
- Path Level
- Interleaved
Πολύ παράξενο,μια υποψία θα ήταν να υπερθερμάνθηκε και κάποια διαστολή να πίεσε εσωτερικά το panel.
We'll build a fortress to keep them out and in a world gone silent I'll be your sound and if they try to hurt you I'll tear them down I'm always with you now....
I forgot that I might see, so many Beautiful things
everything that has a beginning has an end
See the mirror in your eyes-see the truth behind your lies-your lies are haunting me See the reason in your eyes-giving answer to the why- your eyes are haunting me
-
16-09-13, 08:20 #8
Δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα αφού ειναι εμφανες ότι ειναι απο μέσα.
Turbo x + android "Τα σπάει"(lagman humor)
-
17-09-13, 13:56 Απάντηση: Σπάσιμο οθόνης απο μόνη της? WTF? #9
Θα το πάω στο Πλαίσιο σήμερα και θα εξηγήσω την κατάσταση. Πιστεύω πως επειδή το έχω πολύ προσεγμένο και θα εξηγήσω λεπτομερώς τι έγινε να το δεχτούν έστω για επισκευή. Απλά είναι απογοητευτικό ότι έπεσα σε μια τέτοια περίπτωση χωρίς να φταίω και είμαι προβληματισμένος για το αν θα παρουσιάσει τέτοια συμπεριφορά και στο μέλλον αφού επισκευαστεί (αν επισκευαστεί).
Ειρωνεία: ο λόγος που έψαχνα για tablet απο Ελλάδα (βλ. εδώ) ήταν ακριβώς για να με καλύπτει η εγγύηση σε περίπτωση που παρουσιαστεί πρόβλημα...>> James Randi <<--- A man to admire, a man to respect
Linux4Coffee
-
17-09-13, 14:47 Απάντηση: Σπάσιμο οθόνης απο μόνη της? WTF? #10
DreamAxe, βάλε φωτό από το δικό σου tablet. Στο άλλο που δείχνεις είναι εμφανές ότι υπήρχε πιεση στο κεντρικό σημείο απ' όπου ξεκινάνε οι γραμμές.
Ο μόνος τρόπος να γίνει κάτι τέτοιο μόνο του είναι να φουσκώσει η μπαταρία του tablet και να πιέσει την οθόνη.
Βλαβες στην LCD χωρίς σπάσιμο του touch είναι συνήθως αποτέλεσμα πίεσης- κάμψης. Ελαττωματική LCD είναι αν υπάρχει μόνο μαύρο "blob" συνοδευόμενο από κάθετες, οριζόντιες γραμμές χωρίς καμπύλες.
Στο σπίτι σίγουρα δεν μπήκε κανείς; Καθαρίστρια, ακάλεστη μαμά να συμμαζέψει, κάτι;
- - - Updated - - -
Θες να σπάσεις την LCD σου χωρίς κανένα σημάδι; Πίεσε με τα δάχτυλα στη μέση και κάμψε (στη μεγάλη διάσταση) την ταμπλέτα. Όταν ακούσεις *κρακ* σταμάτα. Το αποτέλεσμα θα είναι παρόμοιο με αυτό της συνημμένης φωτό του DreamAxe. Παραμένει όμως σπάσιμο που έκανες εσύΤελευταία επεξεργασία από το μέλος yiapap : 17-09-13 στις 14:53.
Όσο πιο βαθιά βάζουν το χέρι οι εταίροι στις τσέπες μας, τόσο πιο κοντά φθάνουν στα @@ μας
-
17-09-13, 14:54 Απάντηση: Σπάσιμο οθόνης απο μόνη της? WTF? #11
Στο άλλο που δείχνεις είναι εμφανές ότι υπήρχε πιεση στο κεντρικό σημείο απ' όπου ξεκινάνε οι γραμμές.
Ο μόνος τρόπος να γίνει κάτι τέτοιο μόνο του είναι να φουσκώσει η μπαταρία του tablet και να πιέσει την οθόνη.
Βλαβες στην LCD χωρίς σπάσιμο του touch είναι συνήθως αποτέλεσμα πίεσης- κάμψης. Ελαττωματική LCD είναι αν υπάρχει μόνο μαύρο "blob" συνοδευόμενο από κάθετες, οριζόντιες γραμμές χωρίς καμπύλες.
Στο σπίτι μένεις μόνος σου; Αν όχι... αναζήτα τον ένοχο στους άλλους
Κλειδιά δεν έχει κανείς άλλος ούτε έλλειπε κάτι απο μέσα για να υποψιαστώ οτι έγινε διάρρηξη>> James Randi <<--- A man to admire, a man to respect
Linux4Coffee
-
17-09-13, 14:56 Απάντηση: Σπάσιμο οθόνης απο μόνη της? WTF? #12
-
17-09-13, 15:05 Απάντηση: Σπάσιμο οθόνης απο μόνη της? WTF? #13
Γι αυτό ξενερώνω, αν το είχα κάνει μόνος μου ή αν το πετούσα θα έφταιγα και προφανώς δεν θα μπορούσα να μιλάω, αλλά τώρα...
Θα περιγράψω στα παιδιά στο Πλαίσιο την ιστορία με κάθε λεπτομέρεια και απο εκεί και πέρα απλά ελπίζω οτι θα ασχοληθούν σοβαρά. Αν μου πούν οτι είναι εκτός εγγύησης απλά θα έχω κάνει λάθος που επέλεξα τη συγκεκριμένη μάρκα εξ' αρχής. Δεν νομίζω οτι έχω άλλες επιλογές πέρα απο αυτά. Αν οστόσο το επισκευάσουν (ακόμα και επι πληρωμή σε λογικά πλαίσια) ή αν μου δώσουν πιστωτικό για να πάρω κάτι αντίστοιχο θα είμαι πολύ ικανοποιημένος απο την εγγυησή τους.>> James Randi <<--- A man to admire, a man to respect
Linux4Coffee
-
17-09-13, 15:09 Απάντηση: Σπάσιμο οθόνης απο μόνη της? WTF? #14
Είμαι ο τελευταίος που θα υποστηρίξει το Πλαίσιο αλλά στο συγκεκριμένο κανείς κατασκευαστής δεν θα σου το περνούσε εντός εγγύησης (εκτός της περίπτωσης της μπαταρίας που σου είπα).
Δυστυχώς θα πληρώσεις όοοολους αυτούς που ενώ το σπάσανε και το ξέρουν λένε ότι δικαιολογία τους κατέβει στο κεφάλι για να γλυτώσουν το κόστος επισκευής.Όσο πιο βαθιά βάζουν το χέρι οι εταίροι στις τσέπες μας, τόσο πιο κοντά φθάνουν στα @@ μας
-
17-09-13, 15:18 Απάντηση: Σπάσιμο οθόνης απο μόνη της? WTF? #15
ετσι οπως περιγραφεται η ζημια, δεν γινεται να ειναι κατι αλλο εκτος της μπαταριας, ή γενικοτερα διαστολη του εσωτερικου, κατι που θα φανει με το ανοιγμα της συσκευης. οποτε, ακομα κι αν το βγαλουν εκτος εγγυησης αρχικα, πες τους να ριξουν μια ματια.
Παρόμοια Θέματα
-
Διακοπές ήχου μετά απο εγκατασταση της 7870
Από kiriongr στο φόρουμ Κάρτες ήχου, γραφικών, ηχεία και οθόνεςΜηνύματα: 19Τελευταίο Μήνυμα: 26-08-13, 10:48 -
Ευκολος τροπος δημιουργιας user interface απο elements της javascript?
Από zaranero στο φόρουμ Προγραμματισμός και γλώσσες προγραμματισμούΜηνύματα: 6Τελευταίο Μήνυμα: 25-07-13, 12:58 -
Σε Windows 7, Απενεργοποιημένη συσκευή και ενεργοποιείτε μόνη της ξανά
Από x9V3V8x στο φόρουμ WindowsΜηνύματα: 2Τελευταίο Μήνυμα: 05-06-13, 14:53 -
Προβλημα με κατεβασμα video απο webtv της ΝΕΤ
Από nodasz στο φόρουμ Software γενικάΜηνύματα: 6Τελευταίο Μήνυμα: 28-04-13, 13:44 -
Κενό ασφαλείας στο iOS 6.1 επιτρέπει την παράκαμψη του κωδικού της οθόνης κλειδώματος
Από Mouse Potato στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 14Τελευταίο Μήνυμα: 16-02-13, 18:03
Bookmarks