Καλησπέρα,
1-2 ερωτήσεις αν θα μπορούσε κάποιος να μου απαντήσει:
1) Έχω διαβάσει ότι προσωπικός εξοπλισμός δεν μπαίνει σε HCN (δεν δίνουν δλδ ξεχωριστό ONT αν ζητήσεις), ισχύει ακόμα αυτό?
Δεν υπάγεται η HCN στον νόμο που υποχρεώνει τους παρόχους να δίνουν την δυνατότητα προσωπικού εξοπλισμού στους καταναλωτές?
2) Βλέπω ότι πακέτα με απεριόριστα κινητά δεν υπάρχουν, γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει κάτι σε στυλ "add-on" για να πληρώνεις παραπάνω και να σου δίνουν παραπάνω λεπτά απ τα ονομαστικά στα πακέτα?
Αν όχι, μπορώ κάπου να βρω τις χρεώσεις τους ανά κλήση/διάρκεια? Έριξα μια ματιά αλλά δεν κατάφερα να βρω κάτι (το website τους λίγο μάπα...)
Εμφάνιση 2.206-2.220 από 2244
-
18-12-24, 13:18 Απάντηση: Παρουσίαση καλωδιακού πάροχου HCN (FTTH/FFTB) στην Θεσσαλονίκη #2206
-
18-12-24, 14:43 Απάντηση: Παρουσίαση καλωδιακού πάροχου HCN (FTTH/FFTB) στην Θεσσαλονίκη #2207
Μπορείς να ζητήσεις να κάνουν bridge τον δικό τους εξοπλισμό, οπότε δουλεύει σαν ONT και μπορείς να βάλεις δικό σου router από πίσω που θα πάρει την public IP. (Όσον αφορά το Internet. Η τηλεφωνία είναι σε άλλο VLAN και αναγκαστικά συνεχίζει να παίζει από τον εξοπ0λισμό τους.)
Δεν έψαξες πολύ μάλλον. https://www.hcn.gr/el/paketa/tilefon...fonias-analog/
Το Talk GR + έχει απεριόριστα κινητά, αλλά με +15,76€/μήνα δεν νομίζω ότι αξίζει.
Οι χρεώσεις επίσης είναι 0.05€/λεπτό προς σταθερά και 0.0945€/λεπτό προς κινητά. (https://www.hcn.gr/el/paketa/tilefon...fonias-analog/)
-
18-12-24, 15:15 Απάντηση: Παρουσίαση καλωδιακού πάροχου HCN (FTTH/FFTB) στην Θεσσαλονίκη #2208
Άρα απλά είναι κλειδωμένο στο User Interface το bridge mode, αλλά αν τους το ζητήσω το ενεργοποιούν αυτοί απομακρυσμένα?
Μάλιστα, ενδιαφέρον!
Ομολογουμένως πήγα στην καρτέλα ψηφιακή, στην οποία έχει απλά ένα σχεδιάγραμμα, καμία χρήσιμη πληροφορία.
H VoIP δεν θεωρείται ψηφιακή? Ή δεν είναι VoIP η τηλεφωνία της HCN?
-
18-12-24, 16:09 Απάντηση: Παρουσίαση καλωδιακού πάροχου HCN (FTTH/FFTB) στην Θεσσαλονίκη #2209
-
18-12-24, 17:40 Απάντηση: Παρουσίαση καλωδιακού πάροχου HCN (FTTH/FFTB) στην Θεσσαλονίκη #2210
-
21-12-24, 23:17 Απάντηση: Παρουσίαση καλωδιακού πάροχου HCN (FTTH/FFTB) στην Θεσσαλονίκη #2211
Καλησπέρα στο forum.
Πριν 10 μέρες που προσπάθησα να κάνω αίτηση για gigabit voucher (έμεινα στην προσπάθεια γιατί δε μπόρεσα καν να κάνω υποβολή), είδα ότι στους παρόχους που συμμετείχαν στο πρόγραμμα εκτός από τους γνωστούς, εμφανιζόταν και η HCN.
Αν και έκανα αίτηση ενδιαφέροντος για να ρωτήσω μερικά πράγματα, επειδή είδα ότι είμαι στην περιοχή κάλυψης της HCN, έχω την εξής απορία και όποιος γνωρίζει ας απαντήσει.
Το ότι βρίσκομαι στην περιοχή κάλυψης σημαίνει ότι βρίσκομαι εντός του ιδιόκτητου δικτύου της; Ή σημαίνει, ότι η εταιρία μπορεί να μου δώσει οπτική επάνω στις υποδομές άλλου παρόχου (στην προκειμένη περίπτωση του ΟΤΕ);
Απλώς να πω ότι η πολυκατοικία στην οποία μένω έχει ήδη το τερματικό έτοιμο έξω από το κάθε διαμέρισμα, επειδή είχε προηγηθεί εγκατάσταση από τον ΟΤΕ για να καλύψει ένοικο που ζήτησε οπτική.
Προσωπικά δεν έχω δει κανένα κουτί της HCN στον τόπο διαμονής μου.
Είδα ότι υπάρχει το πακέτο των Flow+ (360 up/down) το οποίο οικονομικά είναι εφικτό (29,25 ευρώ) ακόμη και χωρίς επιδότηση.
Εδώ όμως έχω και μια άλλη απορία. Αν η HCN δίνει οπτική ίνα πάνω σε υποδομές άλλου παρόχου (ΟΤΕ), άραγε η τιμή θα παραμείνει η ίδια ή υπάρχει άλλη τιμολόγηση; Γιατί αν υπάρχει άλλη τιμή για το πακέτο θα ισχύουν τα 360up/down;Τελευταία επεξεργασία από το μέλος testament : 21-12-24 στις 23:34.
-
21-12-24, 23:20 Απάντηση: Παρουσίαση καλωδιακού πάροχου HCN (FTTH/FFTB) στην Θεσσαλονίκη #2212
Μόνο η HCN το ξέρει αυτό. Αν δεν έχει κουτί HCN η πολυκατοικία σου ή έστω κάποια διπλανή, τότε κατά πάσα πιθανότητα δεν έχεις κάλυψη στο ιδιόκτητο δίκτυο.
Πάνω από υποδομές ΟΤΕ υπάρχουν άλλα πακέτα: https://www.hcn.gr/el/paketa/internet/paketa-last-mile/
Ενδεικτικά: 300/150 Mbps, απεριόριστα σταθερά, 360' κινητά: 33,00€ χωρίς επιδότηση / 23,00€ με επιδότηση
-
22-12-24, 11:32 Απάντηση: Παρουσίαση καλωδιακού πάροχου HCN (FTTH/FFTB) στην Θεσσαλονίκη #2213
Η HCN δίνει πλέον συσκευή ONT,
και κωδικούς για την τηλεφωνία!
https://www.adslgr.com/forum/threads...14#post7678414
Καλή κίνηση!
-
22-12-24, 12:22 Απάντηση: Παρουσίαση καλωδιακού πάροχου HCN (FTTH/FFTB) στην Θεσσαλονίκη #2214
Ευχαριστώ για την διευκρίνιση, κάπως έτσι το περίμενα κι εγώ. Όχι δεν υπάρχει κάποιο κουτί σε διπλανά σπίτια αλλά όπως έγραψα και πιο πριν δεν έχω δει και κάποιο κουτί HCN στην περιοχή μου. Οπότε όταν θα μου μιλήσουν στο τηλέφωνο να ξέρω πως θα κινηθώ. Δυστυχώς δε μπορώ να φύγω άμεσα από τον πάροχό μου διότι άλλο να πληρώσω πέναλτι 20 μηνών κι άλλο ένα πέναλτι 5-6 μηνών. Το συμβόλαιο μου μπορώ να το σπάσω μόνο στον ίδιο τον πάροχο μου με κάποιο μεγαλύτερο πακέτο. Ωστόσο η HCN θα είναι στα υπόψιν.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος testament : 22-12-24 στις 12:30.
-
22-12-24, 14:07 Απάντηση: Παρουσίαση καλωδιακού πάροχου HCN (FTTH/FFTB) στην Θεσσαλονίκη #2215
-
27-12-24, 22:53 Απάντηση: Παρουσίαση καλωδιακού πάροχου HCN (FTTH/FFTB) στην Θεσσαλονίκη #2216
Εδώ και 2 μήνες είμαι στην HCN με FTTH 300/150 και αντιμετωπίζω κολλήματα με το internet και με το σταθερό τηλέφωνο. Στην αρχή τα προβλήματα ήταν με το σταθερό και μου αντικατέστησαν το router Nokia G-240W-C με το Nokia G-240W-B όμως τα προβλήματα συνεχίζονται. Συνήθως δεν υπάρχει σύνδεση με internet και στις δύο συχνότητες 2,4&5GHZ και άλλοτε δεν βγάζει γραμμή το σταθερό.
Το πρόβλημα με μια επανεκκίνηση διορθώνεται αλλά δεν είναι λύση. Έχετε κάτι να προτείνετε; Από την HCN μου πρότειναν αν το πρόβλημα συνεχιστεί να μου αλλάξουν το router με ένα NUCOM. Τι άποψη έχετε γι’αυτα;
-
28-12-24, 00:36 Απάντηση: Παρουσίαση καλωδιακού πάροχου HCN (FTTH/FFTB) στην Θεσσαλονίκη #2217
-
31-12-24, 01:42 Απάντηση: Παρουσίαση καλωδιακού πάροχου HCN (FTTH/FFTB) στην Θεσσαλονίκη #2218
εγώ από τον σεπτεμβριο που έχω HCN είμαι ευχαριστημένος,δεν έχω αποσυνδέσεις είμαι οκ!
-
01-01-25, 12:16 Απάντηση: Παρουσίαση καλωδιακού πάροχου HCN (FTTH/FFTB) στην Θεσσαλονίκη #2219
Εσείς τι router έχετε;
-
16-01-25, 01:14 Απάντηση: Παρουσίαση καλωδιακού πάροχου HCN (FTTH/FFTB) στην Θεσσαλονίκη #2220
Στο Κιλκίς έπεσε το ίντερνετ. Ξέρετε τι συμβαίνει;;;
Παρόμοια Θέματα
-
adslgr.com: Hellenic Cable Networks (HCN) καλωδιακή τηλεόραση και καλωδιακό internet στην Ελλάδα
Από sdikr στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 325Τελευταίο Μήνυμα: 10-07-20, 12:13 -
VDSL στην Θεσσαλονίκη?
Από DANNYGR στο φόρουμ COSMOTE VDSLΜηνύματα: 486Τελευταίο Μήνυμα: 05-12-15, 00:00 -
World of Warcraft και HCN στη Θεσσαλονίκη
Από Cyriano στο φόρουμ Games και Online GamingΜηνύματα: 1Τελευταίο Μήνυμα: 20-10-13, 18:07 -
Αναζήτηση φοιτητικής στέγης στην Θεσσαλονίκη.
Από satcur στο φόρουμ Εκτός θέματοςΜηνύματα: 0Τελευταίο Μήνυμα: 29-08-13, 22:12
Bookmarks