Μου έχει έρθει ειδοποιητήριο. Μπορεί συγγενικό πρόσωπο να το παραλάβει με την ταυτότητα μου(ΔΕΝ είναι συστημένο) ή χρειάζεται εξουσιοδότηση; Θέλω να ξέρω τί ορίζεται βάση νόμου ή κανονισμού και όχι τί γίνεται αν είναι φίλος ο ταχυδρόμος κτλ. Ευχαριστώ
Εμφάνιση 1-9 από 9
-
19-11-13, 21:46 Χρειάζεται εξουσιοδότηση για παραλαβή ΜΗ συστημένου δέματος από τα ΕΛΤΑ #1ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ Α' ΕΘΝΙΚΗ
http://slightlymagic.net
-
19-11-13, 22:09 Απάντηση: Χρειάζεται εξουσιοδότηση για παραλαβή ΜΗ συστημένου δέματος από τα ΕΛΤΑ #2
Έχω την εντύπωση ότι όλα τα δέματα είναι εξορισμού "συστημένα".
ΥΓ: Για την παρανόηση αυτή, που αντιβαίνει στην κοινή λογική, φταίει η ηλίθια, φαφλατάδικη, γεμάτη ΡΑΜισμούς, ελληνική γλώσσα.
Το "συστημένο" δεν έχει καμμία μα καμμία σχέση με τον πρωτότυπο όρο "registered".
Φυσικά και κάθε δέμα είναι από αυτά που "καταγράφονται".
-
19-11-13, 22:18 Απάντηση: Χρειάζεται εξουσιοδότηση για παραλαβή ΜΗ συστημένου δέματος από τα ΕΛΤΑ #3Υδραυλικός, φωτογράφος, εραστής και ποιητής...
http://www.flickr.com/photos/120411235@N06/
-
19-11-13, 22:19 Απάντηση: Χρειάζεται εξουσιοδότηση για παραλαβή ΜΗ συστημένου δέματος από τα ΕΛΤΑ #4
Να συμπληρώσω όταν λέω δέμα εννοώ μικρά πακέτα(συνήθως βιβλία ή dvd ή περιοδικά) όχι τίποτα κούτες κτλ. Ψάχνω να βρώ τί ισχύει βάση νόμου αλλά δεν το βρίσκω μέχρι στιγμής.
ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ Α' ΕΘΝΙΚΗ
-
19-11-13, 22:28 Απάντηση: Χρειάζεται εξουσιοδότηση για παραλαβή ΜΗ συστημένου δέματος από τα ΕΛΤΑ #5
-
19-11-13, 22:35 Απάντηση: Χρειάζεται εξουσιοδότηση για παραλαβή ΜΗ συστημένου δέματος από τα ΕΛΤΑ #6
-
20-11-13, 09:44 Απάντηση: Χρειάζεται εξουσιοδότηση για παραλαβή ΜΗ συστημένου δέματος από τα ΕΛΤΑ #7
Τι σίγουρο είναι πως ΔΕΝ χρειάζεται εξουσιοδήτηση. Οποιοσδήποτε με την ταυτότητά σου μπορεί να το παραλάβει. Τέλος, επειδή μου ζητήθηκε πρόσφατα για πρώτη φορά και δεν γνωρίζω αν είναι καινούργια πρακτική, καλού κακού ρίξε και μια υπογραφή στο πίσω μέρος του ειδοποιητηρίου.
-
20-11-13, 11:24 Απάντηση: Χρειάζεται εξουσιοδότηση για παραλαβή ΜΗ συστημένου δέματος από τα ΕΛΤΑ #8
Ο δημιουργός του νήματος ρωτάει τι λέει ο κανονισμός και ο νόμος. Η αστυνομική μας ταυτότητα είναι απολύτως προσωπική. Απαγορεύεται να την επιδεικνύει τρίτος (γονείς, αδέρφια, γνωστός). Για να παραλάβει λοιπόν τρίτος δικό σου δέμα, κανονικά χρειάζεται η υπογραφή σου στο ειδοποιητήριο, εξουσιοδότηση από εσένα (σφραγισμένη σε αστυνομικό τμήμα που θα πάτε και οι δύο ή σε συμβολαιογράφο) και φυσικά η ταυτότητα του προσώπου που θα παραλάβει.
Αν κάποια ταχυδρομεία έχουν απλουστεύσει τη διαδικασία και μπορεί να παραλάβει όποιος επιδείξει την ταυτότητά σου, παρατυπούν.
Η άποψή μου είναι ότι η διαδικασία θα έπρεπε να απλουστευθεί με online registration των στοιχείων μας με κωδικό. Αν θέλουμε να αλλάξει ο παραλήπτης κάποια φορά, να το δηλώνουμε online με τον κωδικό μας.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ipo : 20-11-13 στις 11:42.
Προπληρωμένες κάρτες ........... 2 savings 4 safety
Τι εστί IBAN, BIC, OUR, SHA, BEN;
"Yesterday is History, Tomorrow a Mystery, Today is a Gift, Thats why it's called the Present."
-
21-11-13, 20:58 Απάντηση: Χρειάζεται εξουσιοδότηση για παραλαβή ΜΗ συστημένου δέματος από τα ΕΛΤΑ #9
Λοιπόν για να απαντήσω εγώ στο νήμα η επίσημη απάντηση των ελτα είναι ότι:
"σας πληροφορούμε ότι παραλαβή απλού ταχυδρομικού αντικειμένου από τρίτο πρόσωπο μπορεί να γίνει με την προσκόμιση του σχετικού ειδοποιητηρίου υπογεγραμμένο από τον παραλήπτη, καθώς και των δύο πρωτότυπων ταυτοτήτων (παραλήπτη/εξουσιοδοτημένου)"
που προσωπικά μου ακούγεται το πιό σωστό. Αν είναι δυνατόν για το κάθε γραμμά/μικροδέμα να έπρεπε να τρέχεις 1-2 φορές την εβδομάδα στα ΑΤ για εξουσιοδοτήσεις. Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας!!ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ Α' ΕΘΝΙΚΗ
Παρόμοια Θέματα
-
Ελεγχος Ταυτότητας για παραλαβή στο σπίτι από την Easy buy world
Από DVader στο φόρουμ Εκτός θέματοςΜηνύματα: 66Τελευταίο Μήνυμα: 10-02-14, 12:13 -
Πόσες ημέρες για αποστολή πολύ μικρού δέματος στο εξωτερικό (E.U.) ?
Από KallitexnisPro στο φόρουμ Εκτός θέματοςΜηνύματα: 1Τελευταίο Μήνυμα: 13-11-13, 14:26 -
Gnome 3.0 : Πέρα από τα όρια...
Από gdp77 στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 631Τελευταίο Μήνυμα: 04-10-13, 18:28 -
ISDN 3 αριθμοι , 2 netmods , κεφαλικό τηλ μακρυα απο τα άλλα (ολα αναλογικες συσκευες)
Από immunity στο φόρουμ Isdn - PstnΜηνύματα: 2Τελευταίο Μήνυμα: 19-03-13, 12:32 -
Άρθρο του BBC για βασανισμούς μη λευκών τουριστών από την ελληνική αστυνομία.
Από lewton στο φόρουμ Πολιτική, Κοινωνικά Θέματα, Επιστήμες και AθλητισμόςΜηνύματα: 0Τελευταίο Μήνυμα: 20-01-13, 23:31
Bookmarks