Σελ. 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 1-15 από 36
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    HOL
    Χαιρετίζω όλα τα μέλη του forum μιας και είναι το πρώτο μου post.

Έχω παρακολουθήσει αρκετές απο τις συζητήσεις του forum ώστε να ξέρω οτι σε αυτό συμμετέχουν πολλά μέλη καταρτισμένα γύρω απο θέματα τηλεπικοινωνιών. Θα ήθελα να ζητήσω ορισμένες πληροφορίες προκειμένου να συντάξω μελέτη ασθενών ρευμάτων για μια μονοκατοικία. Ομολογώ οτι έχω μπερδευτεί αρκετά με το θέμα. Ορίστε λοιπόν οι απορίες μου:

1. Πόσα ζεύγη θα πρέπει να έχει το καλώδιο εισαγωγής του ΟΤΕ,
    2. Απο τι εξαρτάται ο αριθμός των ζευγών
    3. Τι είδους καλώδια χρησιμοποιούνται στην εσωτερική καλωδίωση

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    55.000/5.500
    ISP
    COSMOTE
    Router
    AVM FRITZ!Box 7530
    SNR / Attn
    25(dB) / 9(dB)
    Path Level
    Interleaved

H εισαγωγή του ΟΤΕ εξαρτάται από τον αριθμό των διαμερισμάτων που θα εξυπηρετεί, υπολογίζοντας πάντα και ένα επιπλέον
    αριθμό ζευγών για έξτρα γραμμές πού μπορεί να ζητηθούν.
    Την εσωτερική καλωδίωση είναι απαραίτητο να την κάνουμε με καλώδιο UTP λόγω της ''ανοσίας'' του σε παρεμβολές.
    Imagination is more important than knowledge.
    Knowledge is limited

IMAGINATION ENCIRCLES THE WORLD

Albert Einstein

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    HOL
    Σε ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση..

Δηλαδή για μια μονοκατοικία βάζουμε καλώδιο 2 ζευγών? Τι σημαίνει πρακτικά 2 ζεύγη? Δύο διαφορετικές γραμμές? Με διαφορετικό δηλαδή αριθμό?
    Αυτό το καλώδιο καταλήγει στον κατανεμητή και απο κει αρχίζει η εσωτερική καλωδίωση με καλώδια UTP πόσων ζευγών? Βλέπεις είμαι λίγο μπερδεμένος!

Περιοχή
    Νότια Φινλανδία
    Downloads
    22
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    17640/1020
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΒΥΖΑΝΤΙΟ
    Router
    Asus DSL-N17U
    SNR / Attn
    1.0(dB) / 20.2(dB)
    Path Level
    Interleaved

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από panrok Εμφάνιση μηνυμάτων
    ... να συντάξω μελέτη ασθενών ρευμάτων για μια μονοκατοικία.
    Ασθενή ρεύματα, είναι και τα θυροτηλέφωνα/θυροτηλεοράσεις.
    Αυτό, θέλεις, ή δίκτυο/δομημένη καλωδίωση ;
    Runtime Erro
    Τον Ken Lee, τον ξέρετε ;
    Με τη βοήθεια του θεού, λεφτά υπάρχουν.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    HOL
    Αυτό που με ενδιαφέρει κυρίως είναι η τηλεφωνική εγκατάσταση και Η/Υ. Αν κάποιος γνωρίζει ας μου κάνει μια σύντομη περιγραφή. Ας πούμε οτι θέλω να εγκαταστήσω σε μια μονοκατοικία 6 διπλές πρίζες RJ45. Η καθεμία θα μπορεί να εξυπηρετεί μια τηλεφωνική συσκευή και έναν Η/Υ. Ποιά είναι η καλωδίωση που απαιτείται?

Περιοχή
    Αθήνα - Αμπελόκηποι
    Downloads
    26
    Uploads
    5
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    110Mbps/11Mbps
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ
    Router
    Fritz 7590
    Ασθενή ρεύματα είναι οι εγκαταστάσεις που περιλαμβάνουν ραδιοτηλεοπτικό-δορυφορικό σήμα, τηλεφωνία-internet, μεταφορά δεδομένων, συστήματα ασφάλειας, θυροτηλεοράσεις και ένα σωρό άλλα σήματα.
    Εσύ ρωτάς μόνο για τηλεφωνία, για την οποία χρειάζεται μόνο ένα ζεύγος για κάθε γραμμή που έρχεται από τον πάροχο.
    Επειδή φαίνεσαι μπερδεμένος, δεν μας λες τι ακριβώς θέλεις να κάνεις;

Περιοχή
    Νότια Φινλανδία
    Downloads
    22
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    17640/1020
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΒΥΖΑΝΤΙΟ
    Router
    Asus DSL-N17U
    SNR / Attn
    1.0(dB) / 20.2(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Ποιά είναι η καλωδίωση που απαιτείται?
    Θα ορίσεις ένα μέρος απ' όπου θα ξεκινάει η καλωδίωση (εκει θα μπεί και το patch panel) και θα οδηγήσεις δύο καλώδια utp cat6 σε κάθε θέση διπλής πρίζας RJ45.
    Runtime Erro
    Τον Ken Lee, τον ξέρετε ;
    Με τη βοήθεια του θεού, λεφτά υπάρχουν.

Περιοχή
    Αθήνα - Αμπελόκηποι
    Downloads
    26
    Uploads
    5
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    110Mbps/11Mbps
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ
    Router
    Fritz 7590
    Αυτό που με ενδιαφέρει κυρίως είναι η τηλεφωνική εγκατάσταση και Η/Υ. Αν κάποιος γνωρίζει ας μου κάνει μια σύντομη περιγραφή. Ας πούμε οτι θέλω να εγκαταστήσω σε μια μονοκατοικία 6 διπλές πρίζες RJ45. Η καθεμία θα μπορεί να εξυπηρετεί μια τηλεφωνική συσκευή και έναν Η/Υ. Ποιά είναι η καλωδίωση που απαιτείται?
    Κάθε utp καλώδιο αποτελείται από 4 ζεύγη.
    Η τηλεφωνία θέλει 1 ζεύγος.
    Tα data (Η/Υ) θέλουν 2 ζεύγη για ταχύτητες έως 100Mbps (Fast Ethernet) και 4 ζεύγη για 1000Mbps (Gigabit).

Θα τραβήξεις λοιπόν 2 καλώδια utp από κάθε πρίζα προς τον χώρο όπου θα έρχεται και η γραμμή από τον πάροχο.
    Προσοχή, κάθε καλώδιο θα έρχεται κατευθείαν χωρίς ενδιάμεσες συνδέσεις.

- - - Updated - - -

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από cranky Εμφάνιση μηνυμάτων
    Θα ορίσεις ένα μέρος απ' όπου θα ξεκινάει η καλωδίωση (εκει θα μπεί και το patch panel) και θα οδηγήσεις δύο καλώδια utp cat6 σε κάθε θέση διπλής πρίζας RJ45.
    Για τέτοια μικρή εγκατάσταση, αντί patch panel, μπορεί να τοποθετήσεις αντίστοιχες τερματικές πρίζες.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    HOL
    Γνωρίζω τι περιλαμβάνει η εγκατάσταση ασθενών ρευμάτων. Αυτό όμως που με ενδιαφέρει είναι μόνο τηλεφωνία-internet. Αυτό που θέλω να κάνω είναι μια γενική περιγραφή για υποβολή στην πολεοδομία. Ποιά είναι λοιπόν η περιγραφή των καλωδίων για το παράδειγμα που προανέφερα? Έχουμε ένα παροχετευτικό καλώδιο 2 ζευγών (1 ζεύγος + 1 εφεδρικό) που καταλήγει στον κατανεμητή και απο κει καλώδια UTP προς τις πρίζες? Αυτά πόσων ζευγών είναι?

Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    55.000/5.500
    ISP
    COSMOTE
    Router
    AVM FRITZ!Box 7530
    SNR / Attn
    25(dB) / 9(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Σε ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση..

Δηλαδή για μια μονοκατοικία βάζουμε καλώδιο 2 ζευγών? Τι σημαίνει πρακτικά 2 ζεύγη? Δύο διαφορετικές γραμμές? Με διαφορετικό δηλαδή αριθμό?
    Αυτό το καλώδιο καταλήγει στον κατανεμητή και απο κει αρχίζει η εσωτερική καλωδίωση με καλώδια UTP πόσων ζευγών? Βλέπεις είμαι λίγο μπερδεμένος!
    Καλό είναι να βάλεις καλώδιο τεσσάρων ζευγών για παν ενδεχόμενο. Η διαφορά στην τιμή είναι ασήμαντη.
    Δυο ζεύγη είναι δύο διαφορετικές γραμμές, με διαφορετικό αριθμό.
    Από τον κατανεμητή θα μπεί καλώδιο UTP το οποίο έχει 4 ζεύγη οπότε είσαι καλυμμένος.
    Το καλύτερο είναι τα καλώδια από τις τηλεφωνικές πρίζες να καταλήγουν σε ένα σημείο του σπιτιού(πατάρι, ντουλάπα κ.λ.π.) και να γίνεται από εκεί η διανομή.
    Eκεί θα καταλήγει και το καλώδιο από τον κατανεμητή οπότε υπάρχει ευελιξία αλλαγών.
    Τώρα τα καλώδια για το δίκτυο θα καταλήγουν όλα στο σημείο που θα μπεί το ρούτερ.
    Να υπολογίσεις την εμβέλεια του WI-FI ώστε να βάλεις και μία πρίζα δικτύου εκεί που μπορεί να τοποθετηθεί ένα Access point.
    Knowledge is limited

Albert Einstein

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    HOL
    Όταν λέμε καλώδιο UTP 4 ζευγών τι εννοούμε? Έχει καμια σχέση με τον αριθμό ζευγών του καλωδίου του ΟΤΕ? Νομίζω οτι αυτό το σημείο με έχει μπερδέψει πολύ...
    Μια πρίζα RJ45 τροφοδοτείται απο ένα καλώδιο UTP 4 ζευγών που έρχεται κατευθείαν απο τον κατανεμητή? Μπορεί να συνδεθεί μια τηλεφωνική συσκευή και ένας Η/Υ σε αυτήν την πρίζα?

Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    55.000/5.500
    ISP
    COSMOTE
    Router
    AVM FRITZ!Box 7530
    SNR / Attn
    25(dB) / 9(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Όταν λέμε καλώδιο UTP 4 ζευγών τι εννοούμε? Έχει καμια σχέση με τον αριθμό ζευγών του καλωδίου του ΟΤΕ? Νομίζω οτι αυτό το σημείο με έχει μπερδέψει πολύ...
    Μια πρίζα RJ45 τροφοδοτείται απο ένα καλώδιο UTP 4 ζευγών που έρχεται κατευθείαν απο τον κατανεμητή? Μπορεί να συνδεθεί μια τηλεφωνική συσκευή και ένας Η/Υ σε αυτήν την πρίζα?
    To UTP έχει τέσσερα ζεύγη από την κατασκευή του.Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση. 

Όνομα:  CAT6UTP.jpg 
Εμφανίσεις:  3 
Μέγεθος:  589,3 KB 
ID: 133634
    Δεν έχει σχέση με το καλώδιο του ΟΤΕ.
    Στην διπλή πρίζα θα πρέπει να έρθουν δύο ανεξάρτητα καλώδια UTP, ένα για το τηλέφωνο και ένα για το δίκτυο.
    Knowledge is limited

Albert Einstein

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    HOL
    Δηλαδή όταν λέμε ζεύγος εννοούμε δύο διαφορετικά πράγματα:

1. Για το καλώδιο του ΟΤΕ τον αριθμό των συνδρομητικών γραμμών
    2. Για τα καλώδια UTP τον αριθμό των συνεστραμμένων συρμάτων

Σωστά? Κάποιος μου είπε οτι ο αριθμός των ζευγών του καλωδίου του ΟΤΕ θα πρέπει να ισούται με το άθροισμα των ζευγών των UTP καλωδίων. Προφανώς αυτό είναι λάθος και απο κει ξεκινάει το μπέρδεμα...

Περιοχή
    Αθήνα - Αμπελόκηποι
    Downloads
    26
    Uploads
    5
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    110Mbps/11Mbps
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ
    Router
    Fritz 7590
    Τα καλώδια που χρησιμοποιεί ο ΟΤΕ είναι απλά τηλεφωνικά καλώδια Χ ζευγών.
    Τα UTP καλώδια που χρησιμοποιούνται για μεταφορά τηλεφωνίας και Internet είναι αποκλειστικά 4 ζευγών. Στο προηγούμενο μήνυμά μου έγραψα για το UTP και τα ζεύγη του.
    Αν και μοιάζουν μεταξύ τους, εν τούτοις έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά (κυρίως στο πάχος του αγωγού και τον αριθμό συστροφών κάθε ζεύγους ανά εκατοστό).

Στην εσωτερική εγκατάσταση, η τηλεφωνία δουλεύει με ένα ζεύγος παντού. Αυτό που έρχεται από τον ΟΤΕ θα συνδεθεί στον κατανεμητή με τα αντίστοιχα των πριζών της οικίας.
    Στο ερώτημά σου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα μόνο UTP (4 ζευγών) για μεταφορά τηλεφωνίας και δεδομένων (Η/Υ), αλλά θεωρείται κακή πρακτική και τσιγκουνιά του μελετητή-εγκαταστάτη.
    Το κόστος του επιπλέον καλωδίου είναι αμελητέο και συνήθως γίνεται όταν δεν υπάρχει εκ των υστέρων άλλη λύση.

Μιας και είσαι στον αρχικό σχεδιασμό φρόντισε κάθε πρίζα να έχει το δικό της καλώδιο UTP. Σε περίπτωση 2πλής πρίζας θέλεις 2 καλώδια UTP.
    Τα καλώδια που θα περαστούν οπωσδήποτε πρέπει να είναι μονόκλωνα UTP κατηγορίας Cat6.

Περιοχή
    Αργυρούπολη
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    2048/256
    ISP
    OTEnet
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
    Χωρίς καμία διάθεση να σε προσβάλω, έχω την εντύπωση οτι πρώτη φορά ασχολείσαι με κάτι τέτοιο.

Θα βοηθούσε πολύ να πείς ακριβώς τι θέλεις να κάνεις έτσι ώστε να μπορούμε να βοηθήσουμε με τη σειρά μας.

π.χ: πόσες τηλ. γραμμές και τι τύπου (θα) υπάρχουν, πόσα σημεία θες να καλύψεις, τι εξοπλισμός υπάρχει (ή θα μπεί) κ.λ.π

το UTP καλώδιο είναι απλά το μέσο σύνδεσης - ο πάροχος για κάθε τηλ γραμμή θα σου "τερματίσει" 1 ζεύγος σε κάποια αναμονή.
    Από εκεί και μετά, οι οδεύσεις είναι δικό σου θέμα

Σελ. 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Ασύρματα δίκτυα σε μονοκατοικία
    Από nm96027 στο φόρουμ Wireless Networking
    Τελευταίο Μήνυμα: 29-09-13, 20:40
  2. Μηνύματα: 10
    Τελευταίο Μήνυμα: 05-08-13, 12:18
  3. Μηνύματα: 16
    Τελευταίο Μήνυμα: 17-05-13, 10:54
  4. Κοινό ρολόι της ΔΕΗ σε μονοκατοικία
    Από NeuroN στο φόρουμ Εκτός θέματος