καλησπερα,
μηπως ξερετε ποσα λιτρα πετρελαιου ανα ωρα μπορει να καταναλωνει ενα διαμερισμα που εχει 4 σωματα? Η πολυκατοικια εχει καυστηρα 10ετιας, οροφοι 6.
το ξερω οτι ισως να παιζουν πολλα ρολο, απλα ρωταω να εχουμε μια απλως εικονα καπως γενικη.
Εμφάνιση 1-15 από 18
-
12-01-14, 23:33 καταναλωση πετρελαιου θερμανσης #1
-
13-01-14, 09:28 Απάντηση: καταναλωση πετρελαιου θερμανσης #2
Εχεις πρόβλημα με την κατανομή των δπανών θέρμανσης στα κοινόχρηστα, ε; Ωρομέτρηση, ε;
Δεν θα βγάλεις άκρη έτσι, δυστυχώς. Αν είχες το δικό σου αυτόνομο λέβητα θα σου έλεγα χοντρικά κάτι λιγότερο από ένα λίτρο την ώρα. Με λέβητα 10-20 φορές μεγαλύτερο από τις ανάγκες του διαμερίσματός σου, με ωρομέτρηση, με μπόιλερ στα πατάρια (έχετε κι απ'αυτά; ) και με ποιός-ξέρει-τί άλλο από τα θαύματα της αυτονομίας αλά εργολαβιέν, το τί καις, το πόσο παίρνεις από αυτό που καις και το πόσο πληρώνεις, καμία σχέση.
-
13-01-14, 16:04 Απάντηση: καταναλωση πετρελαιου θερμανσης #3
-
13-01-14, 16:25 Απάντηση: καταναλωση πετρελαιου θερμανσης #4
Προς τα κάτω υπάρχει ένα όριο στο πόσο μπορεί να πάει. Προς τα πάνω, όρεξη να έχεις να κάνεις μλκίες! Ολα γίνονται
Αυτό με το κεντρικό μπόιλερ είναι δυνητικά (και συνήθως) μια τεράστια μαύρη τρύπα για το πετρέλαιο, ανάλογα πώς το δουλεύετε. Επίσης θα είχα την περιέργεια να μάθω πώς κατανέμετε τη σχετική δαπάνη.
-
13-01-14, 22:39 Απάντηση: καταναλωση πετρελαιου θερμανσης #5
θα σε γελασω... η αληθεια ειναι δεν καθισα ποτε να καταλαβω ακριβως πως βγαινουν... εσυ εχεις ασχοληθει με διαχειριση? εχεις πειρα?
-
13-01-14, 22:50 Απάντηση: καταναλωση πετρελαιου θερμανσης #6
Αν δεν κανω λαθος απο τα χιλιοστα που γραφει στο συμβολαιο ιδιοκτησιας του ακινητου. Παντως και εκει σε πολυκατοικιες κανα λαδιες και ριχνα περισοτερα χιλιοστα σε μικρα διαμερισματα και τα μεγαλα που θα το κρατουσε ο ιδιοκτητης η εργολαβος περνουσε στα συμβολαια λιγα.
Με λιγα λογια οσο το πετρελαιο ηταν φθηνο κανενας δεν ασχολιοταν.
-
14-01-14, 09:54 Απάντηση: καταναλωση πετρελαιου θερμανσης #7
Ας προσθέσω και εγώ τον οβολό μου..Με ωρομέτρηση, σε πολυκατοικία κάπου 6 ετίας με καλή μόνωση γενικά μου έβγαινε περίπου 4 ευρώ την ώρα. Αυτό το μήνα ήρθανε σε όλους 300-400-500 ευρώ κοινόχρηστα με χρεώσεις του στυλ "300 ευρώ 44 ώρες" και σε μένα 88 ευρώ 10 ώρες. Η επίσημη δικαιολογία είναι ότι ο θερμοστάτης ανέβηκε από 75 στους 100 βαθμούς. Η αλήθεια είναι ότι είχαμε συνέχεια άπειρο καυτό νερό και μου είχε κάνει εντύπωση αλλά δεν έδωσα σημασία, πίστευα ότι το καίγανε απλά πολύ τις ώρες που τύχαινε να κάνω ντουζ.
Δικαιολογείται τέτοια αύξηση στο ανά ώρα λόγω μόνο θερμοστάτη; Περιττό να πω ότι σε πολυκατοικία 12 διαμερισμάτων 3όροφη στην Αθήνα κάψαμε 700 λίτρα πετρέλαιο σε λιγότερο από μήνα.
Στην κατανομή των δαπανών δε, συνολική κατανομή ότι κάψαμε μαζί τα κάψαμε, πρώτη απάντηση 30 ευρώ το μήνα, δεύτερη απάντηση μετά από 30 λεπτά 30% της δαπάνης πετρελαίου. Είπα να μην ξαναρωτήσω...
Φυσικό αέριο και ατομικό λεβητάκι, καταλαβαίνω γιατί δεν το βάζει κανείς (γυφτιές των κατασκευαστών σε σπίτια που τα πουλούσανε 300 χιλιάρικα τρομάρα τους) αλλά είναι η μόνη λύση...
-
14-01-14, 09:59 Απάντηση: καταναλωση πετρελαιου θερμανσης #8
Οχι, δεν έχω ασχοληθεί με διαχείριση, έχω ασχοληθεί με ΚΘ, εξ'ού και τα παρακάτω ως απάντηση στο πώς βγάινουν τα κοινόχρηστα:
Σε πολυκατοικίες προ του '85 (αν θυμάμαι καλά), οι δαπάνες θέρμανσης επιμερίζονται όντως με βάση τα χιλιοστά ιδιοκτησίας (πολύ κακός τρόπος).
Το '85 (αν θυμάμαι καλά, πάντα) τέθηκε σε ισχύ το προεδρικό διάταγμα που καθορίζει τα της κατανομής δαπανών θέρμανσης όχι πλέον με τα χιλιοστά ιδιοκτησίας, αλλά με βάση τις θερμικές απώλειες των ιδιοκτησιών και με διορθωτικούς συντελεστές για κάποιους παράγοντες. Πολύ μεγάλη βελτίωση σε σχέση με την κατανομή βάσει χιλιοστών ιδιοκτησίας, όσον αφορά το δίκαιο της κατανομής.
Κάποια στιγμή μπαίνει στη ζωή μας η "αυτονομία". Κανονικά θα έπρεπε να γίνεται με θερμιδομέτρηση, αλλά επειδή στο Ελλαδιστάν είμαστε πιο μάγκες και πιο ξύπνιοι από τους κουτόφραγκους, βρήκαμε την πατέντα της ωρομέτρησης (παρεμπιπτόντως είναι και αρκετά φτηνότερη για τον εργολάβο - κατασκευαστή, σε μια πολυκατοικία 10 διαμερισμάτων εξοικονομεί γύρω στα δύο χιλιάρικα). Εγγενώς ανακριβής (και άρα άδικος) επιμερισμός, και επειπλέον πολύ δεκτικός σε λαθροχειρίες για αχρέωτη θέρμανση σε βάρος των υπολοίπων (κοινώς κλοπή).
Για να γίνουν τα πράγματα ακόμα χειρότερα, αρχίζουν να μπαίνουν και τα μπόιλερ στα πατάρια, που ζεσταίνουν το νερό "τσάμπα" όταν ανάβει το καλοριφέρ. Αλλη στρεβλωσάρα εκεί!
Οσον αφορά την περίπτωση του κεντρικού μπόιλερ, το πράγμα δυσκολεύει ακόμη περισσότερο, καθώς δεν υπάρχει οικονομικά προσιτός τρόπος δίκαιης κατανομής της σχετικής δαπάνης. Ο καθένας κάνει ό,τι καταλαβαίνει! Και καταλαβαίνεις ότι πολύ λίγοι, ασχολούμενοι με το αντικείμενο, καταλαβαίνουν.
-
14-01-14, 10:47 Απάντηση: καταναλωση πετρελαιου θερμανσης #9
Απορω πως δεν εχεις αρχισει ακομα τα χαστουκια.
Ενταξει το οτι πηγε 100 βαθμους θα εχεις αυξημενη καταναλωση,αλλα τοσο πολυ μου μοιαζει υπερβολικο.Ποιος το ανεβασε και γιατι?τι δικαιολογια ?ας πανε να τα παρουνε απο αυτον.
παμε τωρα στην κατανομη.τα 30€ και 30% δεν τα καταλαβαινω και τα προσπερναω.Στην πολυκατοικια εχει γινει υποχρωτικα κατανομη.Αυτη η κατανομη 'λεει΄ και ποσα θα πληρωσεις παγιο και ποσα θα πληρωσεις σε αναλογουντα χιλιοστα.Αν ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΑΓΙΟ δεν το πληρωνεις αυθαιρετα αλλα βαση της κατανομης .
-
14-01-14, 12:16 Απάντηση: καταναλωση πετρελαιου θερμανσης #10
Το ανέβασε ένας που ήρθε να συντηρήσει τον καυστήρα που οι μεν λένε ότι τον έφερε ο διαχειριστής, οι δε ότι τον έφερε ο εργολάβος και κανείς δεν αναλαμβάνει ευθύνη. Με αποτέλεσμα οι μισοί να λένε ας τα πληρώσει άλλος και να μην πληρώνουν κοινόχρηστα.
Η δε ευφυέστατη λύση ήταν να δανειστούμε από το αποθεματικό και να το μειώσουμε.Ότι κάνει το Ελληνικό Κράτος τόσα χρόνια δηλαδή, με όποιον δάσκαλο καθήσεις..
Η πολυκατοικία δεν έχει καταστατικό. Μια μελέτη του μηχανικού όταν χτίστηκε λέει 30% πάγιο. Μάλλον 30% είναι το πάγιο, απλά ακούστηκε κ το 30Ε ανεξαρτήτως δαπάνης..
Με 2 λόγια, 1000 ευρώ πετρέλαιο -> 300 ευρώ πάγιο μοιράζεται με τα χιλιοστά των διαμερισμάτων κ τα 700 ευρώ του πετρελαίου μοιράζονται με βάση τις ώρες.
Κ άσε την λύση, η λύση είναι ότι δεν πρόκειται να βρεθεί λύση..Στο ότι ανήκω στους μισούς που ΚΑΙ πληρώσαμε κοινόχρηστα ΚΑΙ δεν έχουμε θέρμανση πως το λες;
Spoiler:
- - - Updated - - -
Ωρομέτρηση και κεντρικό μπόιλερ πετρελαίου. Για να γλυτώσει 2 χιλιάρικα στην πολυκατοικία που πουλούσε το ένα σπίτι 300 χιλιάρικα..
Αυτό που λες, όλοι είναι κουτόφραγκοι και εμείς τα ξυπνιοπούλια..
-
14-01-14, 15:21 Απάντηση: καταναλωση πετρελαιου θερμανσης #11
Kennyyy, για να αποφύγετε στο μέλλον παρόμοια θέματα, καλό είναι να συζητήσετε τη εγκατάσταση αντιστάθμισης θέρμανσης. Ουσιαστικά ο θερμοστάτης ρυθμίζεται αυτόματα βάσει της εξωτερικής θερμοκρασίας. Όταν πχ έχει χειμώνα εξωτερική θερμοκρασία 18-19°C, το να έχεις θερμοστάτη στους 100 είναι κοροϊδία. Επίσης, εγώ ως διαχειριστής βρίσκομαι παρών όταν ο συντηρητής του καυστήρα του βάζει χέρι. Αν δω κάτι που δεν μου αρέσει, ή μου φαίνεται περίεργο, έχω απορία. Το θέμα δεν είναι ποιος τον έφερε, το θέμα είναι ότι ο διαχειριστής όφειλε να ελέγξει και να ξέρει. Η διαχείριση δεν είναι μόνο να βγάζεις τα Κ/Χ και να τα εισπράττεις. Έχει τρέξιμο...
-
15-01-14, 19:50 Απάντηση: καταναλωση πετρελαιου θερμανσης #12
Αν ο διαχειριστης ξερει τοτε γιατι να φωναξει συντηρητη και να μην κανει ο ιδιος συντηρηση??Ο διαχειριστης δεν ειναι υποχρεωμενος να γνωριζει.
ο συντηρητης να την εκανε την δουλεια μου φαινεται περιεργο.Περιεργο μου φαινεται και το κεντρικο μποιλερ,αληθεια πως μοιραζεστε τα εξοδα?την καταναλωση του νερου?
τις δαπανες κοινοχρηστων πως τις βγαζετε? δεν εχεις καποια μελετη στα χερια σου????ποιος μηχανικος ειπε 30%
Στις σημερινες πολυκατοικιες ισχυουν καποιες μελετες απωλειων (fi,ei κλπ) .βαση αυτων υπολογιζονται τα παντα.Υπαρχει καποιος τυπος ο οποιος Εφαρμοζοντας τον βγαζει απο ενα σημειο και μετα καποιο ποσο.Αυτο ειναι το παγιο,και οχι το 30% αυθαιρετα.
-
16-01-14, 10:24 Απάντηση: καταναλωση πετρελαιου θερμανσης #13
Τα έξοδα του μπόιλερ πάνε στη ΔΕΗ (500 περίπου ο λογαριασμός, μοιράζεται με τα χιλιοστά). Τα μεγάλα έξοδα της ΔΕΗ όμως δεν πιστεύω πως είναι το μπόιλερ αλλά το γεγονός ότι ο καθένας στην αποθήκη του έχει και 1-2 ψυγεία. Μία έχει και πλυντήριο ρούχων. Τα έξοδα του νερού επίσης με τα χιλιοστά και είναι σε παρόμοια επίπεδα.
Υπάρχει κάποια "μελέτη", δηλαδή ένα χειρόγραφο χωρίς όνομα και υπογραφές που φημολογείται ότι το έκανε ο μηχανικός του εργολάβου της πολυκατοικίας με έναν τύπο με fi,ei όντως που βγάζει 30% για το πάγιο όπως είδα πρόσφατα.
-
16-01-14, 10:36 Απάντηση: καταναλωση πετρελαιου θερμανσης #14
-
16-01-14, 11:15 Απάντηση: καταναλωση πετρελαιου θερμανσης #15
Παρόμοια Θέματα
-
Επίδομα θέρμανσης
Από cool11 στο φόρουμ Εκτός θέματοςΜηνύματα: 409Τελευταίο Μήνυμα: 05-10-21, 04:06 -
πάνελ υπέρυθρης θέρμανσης
Από yiannakos στο φόρουμ Εκτός θέματοςΜηνύματα: 67Τελευταίο Μήνυμα: 10-02-15, 15:10 -
Τροπος θέρμανσης επαγγελματικου χωρου
Από sportguy στο φόρουμ Εκτός θέματοςΜηνύματα: 4Τελευταίο Μήνυμα: 15-10-13, 16:50 -
Κατανάλωση ρεύματος & διαφορά ταχύτητας από HDD σε SSD
Από keristas στο φόρουμ Σκληροί δίσκοι, αποθηκευτικά μέσα και λοιπά περιφερειακάΜηνύματα: 8Τελευταίο Μήνυμα: 04-04-13, 01:02 -
Κλοπή σε σύστημα αυτόνομης θέρμανσης πολυκατοικίας
Από bomberb17 στο φόρουμ Εκτός θέματοςΜηνύματα: 6Τελευταίο Μήνυμα: 18-02-13, 20:57
Bookmarks