Οταν κατεβάζω Ελληνικους υπότιτλους στο PC σε ANSI κωδικοποίηση διαβάζοντε μια χαρά με
το NOTEPAD. Οταν τους ιδιους τους κατεβάζω στο Laptop με το Notepad ειναι Κινέζικα !!! Αν τους
μετατρέψω (?) στο Laptop σε Unicode παραμένουν Κινέζικα. Αν τους μετατρέψω στο PC σε Unicode και
τους μεταφέρω στο Laptop με το NOTEPAD παντα ειναι μια χαρά Ελληνικά !!!
Τι δεν υπάρχει στο Laptop ? Και τα δύο εχουν Win 7 Ultimate.
Ευχαριστώ για κάθε υπόδειξη.
Εμφάνιση 1-15 από 17
Θέμα: ANSI στο NOTEPAD
-
13-03-14, 11:27 ANSI στο NOTEPAD #1
-
13-03-14, 16:07 Απάντηση: ANSI στο NOTEPAD #2
Στο Laptop έχεις ρυθμίσει την γλώσσα για τους μη Unicode χαρακτήρες, σε Eλληνικά;
Δες στο Έναρξη ->Π'ινακας Ελέγχου ->Πάτα το "Περιοχή και γλώσσα"
Στο παράθυρο που θα ανοίξει πάτα την καρτέλα "Διαχείριση" από πανω,
και δες αν η "Γλώσσα για προγράμματα που δεν υποστηρίζουν Unicode" αναφέρει Ελληνικά.
Αν όχι, πάτα το κουμπί "Αλλαγή τοπικών ρυθμίσεων συστήματος..." κι άλλαξε το σε Ελληνικά.
Πάτα ΟΚ να κλείσεις όλα τα παράθυρα. Δες αν διορθώθηκε με αυτή την ρύθμιση.
ΕΝ ΟΙΔΑ ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ
-
13-03-14, 16:10 Απάντηση: ANSI στο NOTEPAD #3
Μετάτρεπε τους πάντα σε Unicode για να μην έχεις πρόβλημα πουθενά. Αυτό μπορείς να το κάνεις και με το Notepad++.
- Κάνετε τη δουλειά σας γρήγορα, αξιόπιστα, με ασφάλεια, χωρίς τεχνητούς περιορισμούς και δωρεάν με το Linux.
- Οι δίσκοι χαλάνε! Σκεφτείτε τα αρχεία σας πριν την πατήσετε. Κάνετε τακτικά backup.
-
13-03-14, 17:43 Απάντηση: ANSI στο NOTEPAD #4
Simpleton χιλια ευχαριστώ. Στο πολύ κάποτε 1968-1970 γράφαμε δύο ταμπέλλες ( απο - σε ) σε Hex
ή Bin για να πάει και γρήγορα και τέλειωσε. Τώρα θέλει πολύ ψάχνε και το βαρέθηκα πιά.
Ευχαριστώ.
-
13-03-14, 18:55 Απάντηση: ANSI στο NOTEPAD #5
-
13-03-14, 19:49 Απάντηση: ANSI στο NOTEPAD #6
-
13-03-14, 23:41 Απάντηση: ANSI στο NOTEPAD #7
Biggeo65 ευχαριστώ. Καμιά φορά ξεχνάμε και τά κλειδιά μέσα στο ψυγείο. Όσο αφορά για
το τόσο χαριτομένο σχόλιο απο τον /την άοκνο Honouree με τα52000 μηνύματα !! για την οκνηρία μου
τι να πώ .Τα σχόλια άς τα κάνουν άλλοι.
Ευχαριστώ και τον aDSL για την φιλοξενία.
-
13-03-14, 23:50 Απάντηση: ANSI στο NOTEPAD #8
-
13-03-14, 23:59 Απάντηση: ANSI στο NOTEPAD #9
To έχω, το χρησημοποιώ από την χρονιά που βγήκε το Notepad++,
γιατί με αυτά που κάνω,εμένα με εξυπηρετεί αφάνταστα.
Αλλά το να ζητά χρήστης βοήθεια και να του λες να αλλάξει το Notepad,
ενώ καθαρά δεν φταίει το Notepad, δεν βοηθάς έτσι.
Δεν είναι όλες οι λύσεις "πονάει κεφάλι" ="αλλάζεις κεφάλι"ΕΝ ΟΙΔΑ ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ
-
14-03-14, 00:07 Απάντηση: ANSI στο NOTEPAD #10
-
14-03-14, 00:15 Απάντηση: ANSI στο NOTEPAD #11
Mην δίνεις σημασία στα σχόλια. Ο ίδιος είναι που δήλωσε ότι
" η MS δεν ξέρει τα Windows και γράφει ... ενίοτε"
- - - Updated - - -
Δεν θα συνεχίσω την κουβέντα. Η δουλειά του χρήστη γίνεται μια χαρά με το Notepad.
Απόδειξη ότι στο desktop του, δουλεύει μια χαρά η μετατροπή. Άρα κάτι άλλο φταίει.
Αν έχεις πρόβλημα με τα Windows, αλλάζεις λειτουργικό; Κι επειδή μάθατε να γράφετε,
σε τι ακριβώς είναι "επικίνδυνο" το Notepad; Για να μαθαίνω κι εγώ.ΕΝ ΟΙΔΑ ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ
-
14-03-14, 00:21 Απάντηση: ANSI στο NOTEPAD #12
Και ποιος σου είπε ότι χρησιμοποιώ Windows; Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν έχω δεί εκτενώς στην πράξη τόσο το κλασικό Notepad, όσο και το Notepad++. Μιλώντας για επικινδυνότητα, εσύ πώς θα χαραχτήριζες έναν editor που, εν έτει 2014, χαλάει την μορφοποίηση και την κωδικοποίηση ενός κειμένου;
-
14-03-14, 00:37 Απάντηση: ANSI στο NOTEPAD #13
Έχεις δει να χαλάει κωδικοποίηση; Από την άλλη είναι απλός επεξεργαστής palin text.
Αν θέλεις διατήρηση μορφοποίησης και άλλων χαρακτηρηστικών χρησημοποιείς Wordpad.
Kι αυτό υπάρχει στα Windows, για κάποιον που δεν χρειάζεται τα έξτρα του Notepad++.
Να το θέσω αλλοιώς, αν έχεις π[ρόβλημα με το Arch Linux με κάποιον driver,
θα το αλλάξεις σε Ubuntu επειδή εκεί δουλεύει ο driver;ΕΝ ΟΙΔΑ ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ
-
14-03-14, 00:45 Απάντηση: ANSI στο NOTEPAD #14
-
14-03-14, 16:47 Απάντηση: ANSI στο NOTEPAD #15
Αγαπητοί μου ούτε με το Notepad αλλάζαν ούτε με το ++ ( φαινομενικά βέβαια ) γιατι ΕΓΩ ο
οκνυρός παρέλειψα να δηλώσω τα Ελληνικα στην " Περιοχη και γλώσσα ".Ε !! στα 77 μισοεπιτρέπεται.
Αλλωστε έσκασε και η ευκαιρία σε κάποιον να το επισημάνει με ΤΑΚΤ με το 25001 μήνυμά του.
Ευχαριστώ και πάλι.
Παρόμοια Θέματα
-
Λατινικό iii στο word 2007
Από kostis_74 στο φόρουμ Software γενικάΜηνύματα: 3Τελευταίο Μήνυμα: 23-03-14, 20:30 -
H/Y και 5.1 ηχεία στο σαλόνι
Από konc στο φόρουμ Κάρτες ήχου, γραφικών, ηχεία και οθόνεςΜηνύματα: 19Τελευταίο Μήνυμα: 03-07-13, 11:19 -
Notepad ++
Από cranky στο φόρουμ Software γενικάΜηνύματα: 4Τελευταίο Μήνυμα: 11-06-13, 10:36 -
Μορφοποίηση ANSI σε bash
Από antonis556 στο φόρουμ Προγραμματισμός και γλώσσες προγραμματισμούΜηνύματα: 0Τελευταίο Μήνυμα: 26-05-13, 14:40
Bookmarks