Εμφάνιση 1-8 από 8
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL
    Ταχύτητα
    8192/512
    ISP
    Wind
    DSLAM
    Wind - ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ
    (SOS)

Ηθελα την βοηθεια σας παιδια,αν τυχον υπαρχει και καποιος δικηγορος συνφορουμιτης να με βοηθησει με καμια συμβουλη,ειμαι ανεργος και δεν εχω χρηματα να παω σε δικηγορο,επικοινωνησα με καποιους δικηγορους στο ιντερνετ (με mail) που βρηκα τυχαια και απαντηση δυστηχως δεν εχω παρει τοσο καιρο.Και δεν εχω βγαλει ακρη.

Ειμαι και εγω ενας απο τους αμετρητους ανεργους 35ρηδες που γερναμε σιγα σιγα στο πατρικο μας σπιτι,κατοικω μαζι με την μητερα μου και την αδερφη μου,πεθανε προσφατα ο πατερας μου και μας αφησε κληρονομια 3 ακινητα.Δεν ειχε κανει διαθηκη αλλα μας αφησε κληρονομια απο τον νομο οπου οριζει 25% στην συζηγο και απο 37.5 + 37.5 στα 2 παιδια δικαιουμασθε αυτα τα ποσοστα ο καθενας.

Απο μετρητα κτλ δεν μας αφησε απολυτως τιποτα,περα απο κατι χρεη που ειχε,δεν ειχε χρηματα στην ακρη,καθως οτι μαζευε τοσα χρονια απο χρηματα τα εριχνε μεχρι και πριν το 2002 στα ακινητα.Μετα τον φαγαν κατι χρεη σε τραπεζες που ευτυχως προλαβε μεχρι περισυ και τα ξεχρεωσε.

Τα 2 ακινητα ειναι (εξοχικες κατοικιες),το αλλο (το σπιτι που μενουμε).Με την μανα-αδερφη μου δυστηχως δεν τα πηγενουμε καθολου καλα τα τελευταια χρονια,υπαρχουν καποια προβληματα απο παλια καθως θελουν να με διωξουν απο το σπιτι πολυ πριν τον θανατο του πατερα μου.

Πηγανε τωρα σε εναν γνωστο τους λογιστη και κανονισανε και τους συστησε εναν συμβολαιογραφο να πανε και θελουν να φτιαξουν τωρα μια διαθηκη και να ορισουν το ποιος περνει τι απο την κληρονομια.Και θελουν να το κανουν (να τα ορισουν) με επικαρπια (την μητερα μου).

Το προβλημα ειναι οτι θελουν να μου φορτωσουν (με το ζορι) το ενα προβληματικο ακινητο που ειναι εκτος Αθηνων (για τα υπολοιπα ακινητα δεν το συζηταν καν),το οποιο το νοικιαζε ο πατερας μου σε καποιον και του εκανε τα χατηρια για ναχει το νοικι,ο οποιος μενει εκει ακομα αλλα τον ειχε αφησει να φτιαξει καποια πραγματα (κτιστα) μεσα στο ακινητο και αυτος απο παλια μας εκανε κατι ιστοριες οτι εχει χαλασει πολλα χρηματα κτλ δεν φευγει απο εκει,και απο την αλλη βεβαια θελει η μητερα μου να (μην φυγει αυτος) για να περνει εκεινη το νοικι.

Δηλαδη θελουν να μου φορτωσουν (με το ζορι) το προβληματικο ακινητο που νοικιαζουν να μπει η μητερα μου (με επικαρπια σε αυτο) για να περνει και το νοικι εκεινη και να μην μπορω εγω να το εκμεταλευτω να το πουλησω η να το ανταλλαξω με καποιο αλλο ακινητο στην Αθηνα.Εγω τους ειπα οτι ηθελα να το πουλησω η να το ανταλλαζα με μια κατοικια εδω στην Αθηνα,να αποχτουσα και εγω επιτελους ενα σπιτακι δικο μου,και σιγα σιγα που θα εβρισκα και μια δουλεια να το συντηρουσα η να το νοικιαζα απο τωρα μεχρι να βρω δουλεια.

Δεν σηκωνουν κουβεντα και ΜΕ ΑΠΕΙΛΟΥΝ οτι θα με διωξουν απο το σπιτι αν δεν γινει το δικο τους και οτι θα βρω την πορτα κλειδωμενη.(Αν δεν μπει η μητερα μου με επικαρπια),και μαλιστα συντομα μου λενε αυτην η την αλλη βδομαδα πρεπει να το κανουμε αυτο σε συμβολαιογραφο για να γλυτωσουμε δηθεν εναν φορο κληρονομιας 10000 Ευρω.Παραμυθια τους συμβουλεψε ο λογιστης να μου λενε,καθως το εψαξα με τους φορους κληρονομιας βρηκα οτι υπαρχει το αφορολογητο οριο μεχρι 150.000 ευρω κληρονομουμενης αξιας.Με πιεζουν και με παραμυθιαζουν με χιλια δυο να παμε γρηγορα σε συμβολαιογραφο να υπογραψουμε τα χαρτια της επικαρπιας και να ορισουν ποιος περνει τι.

Ηθελα τις συμβουλες σας στα παρακατω:

1)Με λιγα λογια με ΑΠΕΙΛΟΥΝ και με ΔΙΩΧΝΟΥΝ στεγνα απο το σπιτι,και με απειλουν οτι αν δεν παμε συντομα (εντος των ημερων) να φτιαξουμε τα χαρτια,θα βρω κλειδωμενη την πορτα και θα αλλαξουν και κλειδαρια!!!Κοψε τον λαιμο σου μου λενε,η δεχεσαι με επικαρπια (την μητερα) και το προβληματικο ακινητο η μεινε στα παγκακια!!!Δεν φτανει που θελουν να μου φορτωσουν το (προβληματικο ακινητο) θελουν να περνουν και το νοικι απο αυτο!!!

Ηθελα να ρωτησω σε περιπτωση που δεν υπογραφα εγω (επικαρπιες κτλ) μπορουσαν να με διωξουν απο το σπιτι που κατοικουμε εδω τωρα?Αν τυχον βρω πορτα κλειδωμενη η αλλαξουν κλειδαρια,μπορω να κανω κατι αμεσα η να παω στην Αστυνομια και να απαιτησω να ανοιξουν την πορτα?Αφου απο το σπιτι μας που μενουμε που με απειλουν να με διωξουν εχω μερος του 37.5% και ειμαι συνιδιοκτητης πλεον.Τι μπορω να κανω βρε παιδια σε αυτην την περιπτωση???Το προβλημα ειναι οτι εχουν βρει και πατανε πανω σε αυτο (γιατι δεν εχω πουθενα αλλου να παω να μεινω ουτε σε συγγενη ουτε σε φιλο πουθενα).Ετσι πατανε σε αυτο και με απειλουν για να γινει το δικο τους.

2)Γνωριζεται μηπως μπορουν να μου το φορτωσουν (με το ζορι) με καποιο αλλο τροπο (δικαστικο η αλλο-οι 2 τους σε συμφωνια μεταξυ τους αφου κατεχουν μεγαλυτερο ποσοστο κληρονομιας απο εμενα 25%+37.5%)?Και τι μπορω να κανω σε μια τετοια περιπτωση?

3)ΓΕΝΙΚΑ παιδια το θεμα ειναι οτι ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΗΝ ΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ,τα ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ!Και το Εξοχικο τους να πηγενουνε και το σπιτακι τους στην Αθηνα και το αλλο σπιτι να περνουν το νοικι.Ευτυχως που υπαρχει ο νομος δηλαδη και οριζει τα ποσοστα.Το προβλημα τωρα ειναι οτι περα αποτι κατοικω μαζι τους και περα απο την μουρμουρα το βρισιμο και τις κατηγοριες,πατανε σε αυτο και με απειλουν.Το θεμα τωρα ειναι πως θα διεκδικησω το δικαιο ποσοστο που μου ανηκει μεσω νομου και τι να κανω σε περιπτωση που κανουν την κινηση να αλλαξουν κλειδαριες στο σπιτι.Δεν εχω και χρηματα για δικηγορους κτλ.Ελεος δηλαδη,ταχω χασει δεν ξερω τι αλλο να πω.

(Sorry για το κατεβατο,επρεπε να γραψω την κατασταση οπως εχει)

Ευχαριστω εκ των προτερων για καθε συμβουλη και βοηθεια.

Downloads
    16
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    109023/11255
    ISP
    Vodafone
    DSLAM
    HOL - ΑΓ. ΑΡΤΕΜΙΟΣ
    Path Level
    Fastpath
    γεια σου ακη . Δεν ειμαι δικηγορος αλλα περιπου στην ιδια κατασταση ειναι ο περισσοτερος κοσμος που εχει κληρονομησει απο τους γονεις του.

λοιπον εφοσον ο πατερας σου ειχε 3 ακινητα και οι δικαιουχοι ειναι 3 δηλαδη εσυ η μανα σου και η αδελφη σου δικαιουστε το 1/3 ο καθενας της περιουσιας που ειχε ο πατερας σου στο ονομα του. Νομιζω οτι οχι 25 % η μητερα σου αλλα το 1/3 ολοι.

τωρα δεν υπαρχει διαθηκη οποτε δεν φτιαχνεις διαθηκη..

πρεπει να γινει συμβολαιο που να γραφει οτι αποκτας το 1/3 ολων των σπιτιων και να γινει αποδοχη κληρονομιας απο την περιουσία του πατερα σου. (αυτο θα γινει ετσι και αλλιως) ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ -

μην κανονισεις κανενα συμβιβασμο ουτε να υπογραψεις καμια παραχωρηση ποσοστου απο αυτα που δικαιουσαι .

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΠΕΤΑΞΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ σπιτι που μενεις γιατι εισαι και εσυ δικαιουχος απο τον πατερα σου..

τωρα εαν απο τα 3 σπιτια θες να δωσεις το ποσοστο σου στην αδελφη σου η στη μανα σου αυτο γινεται με αλλο συμβολαιο . η να σου δωσουν αυτοι ...

δεν ξερω αν βοηθησα αν υπαρχει και αλλος εδω να μας πει για τα ποσοστα ας μας πει . καλο ειναι να συμβουλευτεις καποιον που να ξερει..
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος SV1BKN : 09-06-14 στις 09:04.

Downloads
    2
    Uploads
    0
    ISP
    Vodafone
    DSLAM
    HOL - ΚΟΖΑΝΗ
    Δικηγόρος δεν είμαι, και σε γενικές γραμμές ισχύει ότι είπε και ο παραπάνω. Αλλά, επειδή Ελλάδα είμαστε και μπορεί να "βρεθεί ξαφνικά" καμιά ιδιόχειρη διαθήκη (δεν γνωρίζω με τι όρους και προϋποθέσεις γίνεται δεκτή), νομίζω ότι αν και γενικά το θεωρώ απίθανο να σε πετάξουν εκτός μια και είσαι τέκνο, καλύτερα να βρεις και να μιλήσεις με κάποιον δικηγόρο. Σε αυτές τις περιπτώσεις και εφόσον δεν υπάρχει συνεννόηση με τους συν-κληρονόμους καλό είναι να μιλήσεις υπεύθυνα με κάποιον που γνωρίζει. Από διαδίκτυο δεν θα βρεις άκρη, χωρίς να ξέρεις ποιος και με τι γνώσεις ή "γνώσεις" σε συμβουλεύει. Σε κάποιον δικηγόρο που εμπιστεύεσαι είναι η μόνη λύση, καταλαβαίνω αυτό που λες ότι δεν υπάρχουν χρήματα για σπατάλη, αλλά στην περίπτωσή σου είναι ανάγκη και όχι σπατάλη.

Περιοχή
    Θεσσαλονικη
    Downloads
    19
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    100/100
    ISP
    Inalan
    Router
    FRITZ!Box Fon WLAN 7360
    Ότι δικαιούστε το δικαιούστε και οι τρεις εξ΄αδιαίρετου. Έτσι κανένας δεν μπορεί να διώξει κανέναν ακόμη και αν έχει μεγαλύτερο ποσοστό
    Εκτός από την αποδοχή κληρονομιάς, που πρέπει να κάνετε όλοι δεν είσαι υποχρεωμένος να υπογράψεις ή να πληρώσεις τίποτε άλλο. Επικαρπίες παραχωρήσεις ή οτιδήποτε άλλο δεν μπορούν να γίνουν αν δεν συμφωνήσεις ρητά

Τα έξοδα του συμβολαιογράφου για την αποδοχή είναι λίγα και μοιράζονται δια 3
    Ακόμη και αν δεν έχεις λεφτά για την αποδοχή δεν σε υποχρεώνει κανείς να την κάνεις τώρα, μπορείς να την κάνεις όποτε θέλεις πχ μετά από 5 χρόνια
    Να έχεις υπόψιν σου όμως ότι όταν αποδέχεσαι την κληρονομιά αποδέχεσαι και τα τυχόντα χρέη

Δεν μπορούν να σε κλείσουν έξω αλλάζοντας κλειδαριά, μπορείς την επόμενη στιγμή με έναν κλειδαρά ή με έναν αστυνομικό να μπεις στο σπίτι σου
    Τον προβληματικό ενοικιαστή μπορείς να τον διώξεις τώρα γιατί το συμβόλαιο που έκανε με τον πατέρα σου δεν ισχύει (αφού πέθανε). Δεν χρειάζεσαι κανενός έγκριση για τον διώξεις

Δυστυχώς τα θέματα με τα κληρονομικά (και τα διαζύγια) είναι πονεμένη ιστορία. Κανείς δεν βρίσκει το δίκιο του τελικά και πολλά ακίνητα καταλήγουν να ερημώνουν ανεκμετάλλευτα γιατί διαφωνούν οι κληρονόμοι. Σε τελική βγαίνουν όλοι ζημιωμένοι και οι μόνοι που κερδίζουν είναι οι δικηγόροι

Πάνω από όλα ψυχραιμία. Μην κάνεις πράγματα που θα μετανιώσεις μετά
    Μην σε πικραίνει τόσο το δίκιο που έχεις. Δεν θα το βρεις. Πρέπει να αποφασίσεις ότι αυτή η ιστορία θα καταλήξει με ζημιά για όλους σας, όσο ποιο γρήγορα το αποφασίσεις τόσο μικρότερη θα είναι η ζημιά
    Κάνε μια μικρή παραχώρηση τώρα αν νομίζεις ότι έτσι θα λυθεί το θέμα παρά να περιμένεις να βρεις το δίκιο σου μετά από χρόνια

Κουράγιο μη σε παίρνει από κάτω δεν είσαι ο μόνος, συμβαίνει συνεχώς γύρω μας

Downloads
    2
    Uploads
    0
    ISP
    Vodafone
    DSLAM
    HOL - ΚΟΖΑΝΗ
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από stelios4711 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Τον προβληματικό ενοικιαστή μπορείς να τον διώξεις τώρα γιατί το συμβόλαιο που έκανε με τον πατέρα σου δεν ισχύει (αφού πέθανε). Δεν χρειάζεσαι κανενός έγκριση για τον διώξεις
    Αν και στα άλλα συμφωνούμε σε γενικές γραμμές, σε αυτό είσαι λάθος. Ακόμα και να πουληθεί το σπίτι σε άλλον ιδιοκτήτη το συμβόλαιο ενοικίασης ισχύει, πόσο μάλλον όταν κληρονομείται οπότε μαζί με το σπίτι πάνε όλα τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις όπως σωστά είπες.

Περιοχή
    Θεσσαλονικη
    Downloads
    19
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    100/100
    ISP
    Inalan
    Router
    FRITZ!Box Fon WLAN 7360
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από narsis Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αν και στα άλλα συμφωνούμε σε γενικές γραμμές, σε αυτό είσαι λάθος. Ακόμα και να πουληθεί το σπίτι σε άλλον ιδιοκτήτη το συμβόλαιο ενοικίασης ισχύει, πόσο μάλλον όταν κληρονομείται οπότε μαζί με το σπίτι πάνε όλα τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις όπως σωστά είπες.
    Δεν ισχύει μπορείς να ζητήσεις απόδοση μισθίου για ιδιοκατοίκηση αφού είσαι πλέον ιδιοκτήτης
    Φυσικά δεν μπορείς να πας να μείνεις μετά εκτός αν συμφωνήσουν να σε αφήσουν οι υπόλοιποι συνιδιοκτήτες
    Αν δεν συμφωνούν με τίποτε (που δεν θα συμφωνούν) τότε μπορείς ή να αγοράσεις το ποσοστό τους ή να πουληθεί και να μοιραστούν τα χρήματα παρουσία συμβολαιογράφου κάτι όμως που θα πάρει χρόνια να γίνει και μέχρι τότε δεν θα μπορεί κανείς να μείνει μέσα ή να το νοικιάσει

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL
    Ταχύτητα
    8192/512
    ISP
    Wind
    DSLAM
    Wind - ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ
    Καταρχας ΧΙΛΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ παιδια για ολες τις απαντησεις και που μπηκατε στον κοπο να διαβασετε το μυνημα μου.

Αφηστε να πανε παιδια,εχω σκασει και δεν ξερω τι να κανω,δεν εχω κανεναν συγγενη η φιλο να με βοηθησει,με δανεικα χρηματα η προσωρινη φιλοξενια.

Το ποσοστο κληρονομιας μας ειπε ο λογιστης ειναι οντως 25% η συζηγος και 75% και τα 2 παιδια μαζι.Επισης δεν μας αφησε ευτυχως χρεη ο πατερας μου,τα τελευταια χρεη που ειχε προλαβε και ταχε ξεχρεωσει περισυ,αυτο ειναι το μονο καλο.

Σχετικα με το (προβληματικο ακινητο) και τον ενοικιαστη,το προβλημα παραμενει γενικα οτι η μητερα μου θελει μονο με Επικαρπια να γινει ο διαχωρισμος και η αποδοχη της κληρονομιας.Αμεσα τωρα θελουν να πανε σε συμβολαιογραφο και να φτιαξουν ενα συμβολαιο (κατι σαν διαθηκη μας ειπε ο λογιστης) και να ορισουν το ποιος περνει τι με απαραιτητη προυποθεση να ειναι η μητερα μου σε επικαρπια.

Καταρχας μπορουνε να με διωξουν απο το σπιτι?Αυτονοητο ειναι οτι δεν μπορουν.Αφου πλεον δεν ειμαι φιλοξενουμενος αλλα συνιδιοκτητης.Σε περιπτωση που αλλαξουν κλειδαρια μπορω να παω στην αστυνομια?Τι αλλες κινησεις νομιμες μπορω αμεσα να κανω??Γιατι δεν εχω δυστηχως πουθενα αλλου να μεινω.Ουτε χρηματα για δικηγορους κτλ.Εκει εχουμε καταντησει στην Ελλαδα του σημερα.

Μπορουν να μου φορτωσουν με το ζορι το προβληματικο ακινητο με επικαρπια?Αυτο που θελω να κανω ειναι να παρω ενα απο τα 3 ακινητα (εκτος του προβληματικου) για να μπορεσω να αγορασω επιτελους και εγω ενα σπιτακι δικο μου η να το ανταλλαζα με αλλο σπιτι στην Αθηνα η να το νοικιαζα προσωρινα.Το ενα σπιτι ειναι το σπιτι που μενουμε (αυτο ετσι και αλλιως δεν θα το εκμεταλευομουν),το αλλο ειναι το εξοχικο τους (ουτε για αυτο σηκωνουν κουβεντα,προτιμουν ναχουν το εξοχικο τους και να ειμαι στον δρομο εγω,παρα να το ανταλαζαμε η πουλουσαμε για αλλο ακινητο στην Αθηνα),και το αλλο ειναι το προβληματικο ακινητο που θελουν να μου φορτωσουν με επικαρπια για να περνουν και το νοικι (η μητερα μου).Βασικη προυποθεση για την μητερα μου ειναι η Επικαρπια (για διαμοιρασμο οποιουδηποτε ακινητου),αλλιως αλλαζει κλειδαριες στο σπιτι (με απειλουν).Τι αλλες κινησεις μπορω να κανω σε περιπτωση που κανουν την κινηση και με κλειδωνουν εξω και γενικα για να διεκδικησω το ΔΙΚΑΙΟ μεριδιο (37.5%) που μου ανηκει?Και αν οχι το 37.5% μονο το 1 ακινητο εστω,θα τους το χαρισω το υπολοιπο μεριδιο μου.

stelios4711
    Ακόμη και αν δεν έχεις λεφτά για την αποδοχή δεν σε υποχρεώνει κανείς να την κάνεις τώρα, μπορείς να την κάνεις όποτε θέλεις πχ μετά από 5 χρόνια
    Μετα τους 4 πρωτους μηνες πουχει καποιος το δικαιωμα να αποποιηθει την κληρονομια θεωρηται αυτοματα κληρονομος.Αν δεν μπορεσω να κανω τωρα την αποδοχη,για τους φορους των ακινητων (Ενιαιο φορο ακινητων το καναν τωρα αντι για το χαρατσι της Δεη),θα μου ερθει του χρονου στο εκαθαριστικο μου να πληρωσω φορο αναλογα του μεριδιου που μου οριζει ο νομος?(37.5%)?Παροτι δηλαδη που δεν θα υπογραψω αποδοχη κληρονομιας θα πληρωσω του χρονου φορους???

SV1BKN
    ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ -
    μην κανονισεις κανενα συμβιβασμο ουτε να υπογραψεις καμια παραχωρηση ποσοστου απο αυτα που δικαιουσαι.
    Επηδη ολα πρεπει να τα περιμενω,σε περιπτωση που με κοροιδεψουν και μου εχουν στα συμβολαια καμια κρυφη παγιδα με ψιλα γραμματα περι (επικαρπιας) τι να κανω?Να ζητησω το συμβολαιο να το παω σε καποιον δικηγορο να το ελεγξει?Πλαστογραφηση υπογραφης μπορουν να κανουν?Ετσι οπως μου φερονται και τις βλεπω να κανουν μεχρι εκει παει ο νους μου δυστηχως.

SV1BKN
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΠΕΤΑΞΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ σπιτι που μενεις γιατι εισαι και εσυ δικαιουχος απο τον πατερα σου..
    Πες οτι το πρατουν οπως με απειλουν συνεχως,και με κλειδωνουν εξω η αλλαζουν κλειδαρια ενω λειπω.Αν παω στην αστυνομια αμεσα θα μπορεσουν να κανουν κατι?Πες φωναξω κλειδαρα και τηλεφωνησουν στην αστυνομια,τι κανουμε εκει περα?Φενονται παιδια υπερβολικα οσα λεω,πιστεψτε με ΔΕΝ ειναι καθολου υπερβολικα τα πραγματα,ετσι ακριβως οπως τα λεω εχει η κατασταση.

Χιλια Ευχαριστω και παλι
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Akis_P : 09-06-14 στις 17:30.

Downloads
    11
    Uploads
    0
    ISP
    Nova
    Να παρατηρησω παντως οτι το ολο ζητημα, οπως και οι απαντησεις που δοθηκαν, δεν εξεταζουν ή δεν δινουν και την σωστη σημασια στο οτι η ολη υποθεση ειναι εντελως κλειστη και οικογενειακη σε πρωτο βαθμο. Τετοιες περιπτωσεις λυνονται ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ εντος της οικογενειας και ακομα και η μεσολαβηση διαιτητη-δικαστη, μονο χρονο και χρημα θα κοστισει, οπως και πιθανοτατα θα ζημιωσει ολους.

Εαν λοιπον, σε καποιο ακινητο, υπηρχε ψιλη κυριοτητα και επικαρπια του μακαριτη, αμεσως μετα τον θανατο η ψιλη κυριοτητα μετατρεπαται σε πληρη και κανεις αλλος δεν εχει δικαιωμα σε αυτην.

Ολα τα υπολοιπα εμπιπτουν καθαρα στους νομους περι κληρονομιας, τα μεριδια ειναι εξ αδιαιρετου σε τετοιες περιπτωσεις, κανεις δεν εχει παραπανω ή λιγοτερα δικαιωματα απο τα σαφη καθορισμενα και ολες οι αποφασεις, πχ πωληση, ενοικιαση, εκμεταλλευση παιρνονται απο κοινου. Οχι απο την πλειοψηφια ουτε κι απο την μειοψηφια. Εαν δηλαδη οι δυο συνιδιοκτητες συμφωνησουν στην πωληση ενος ακινητου, θα μπορουν να πουλησουν μονον τα ποσοστα, δηλαδη τα μεριδια τους, εαν βρουν και τον καταλληλο αγοραστη. Εαν ομως θελουν να ενοικιασουν-εκμεταλλευτουν, τοτε δεν θα μπορεσουν χωρις την συμφωνια και του τριτου συνιδιοκτητη.

Τωρα, εαν ο ενας συνιδιοκτητης θελει να πουλησει και οι αλλοι δυο δεν συμφωνουν, εχει την δυνατοτητα να προσφυγει σε δικαστηριο το οποιο και θα δωσει την -αναγκαστικη- λυση.

Ομως, και παλι, οταν υπαρχουν τετοια προβληματα και μαλιστα οχι σογιου αλλα καθαρα οικογενειακα, οποιαδηποτε λυση μεσω τριτου θα ζημιωσει τους παντες συν το γεγονος οτι οι καταστασεις θα εξελιχθουν σε αδιεξοδα και δεν θα μπορεσουν ενδεχομενως να διορθωθουν και ποτε, οταν ξεπεραστει ενα σημειο.

Εν ολιγοις, βρειτε τα, καθιστε και συζητηστε και προσπαθηστε να μιλησετε λογιστικα για λεφτα χωρις την εμπλοκη συναισθηματισμων και παλιοτερων καταστασεων. Εαν δεν γινεται, ψαξτε για δικηγορο, λεφτα και στην καλυτερη καμια δεκαετια απο τη ζωη σας.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος 29gk : 10-06-14 στις 03:35.

Παρόμοια Θέματα

1. Μηνύματα: 781
    Τελευταίο Μήνυμα: 05-07-18, 12:00
  2. Πλυντήριο Brandt θέματα με το ρεύμα
    Από LOUKAS32 στο φόρουμ Εκτός θέματος
    Τελευταίο Μήνυμα: 09-11-13, 23:13
  3. Αλλαγή κυριότητας αυτοκινήτου
    Από chal_4 στο φόρουμ Εκτός θέματος
    Τελευταίο Μήνυμα: 30-06-13, 20:08
  4. Πρόβλημα με firefox, internet exlporer κτλ κτλ
    Από Zounds στο φόρουμ Internet, web surfing και online υπηρεσίες
    Τελευταίο Μήνυμα: 13-06-13, 14:19