Θέλω να πάρω ανεμιστήρα οροφής για το υπνοδωμάτιο.
Με ενδιαφέρει να είναι αθόρυβος (προφανώς) και να έχει λειτουργία ανάστροφης λειτουργίας για τον χειμώνα.
Τι μάρκες να κοιτάξω να αξιόπιστα προϊόντα;
Εμφάνιση 1-15 από 107
Θέμα: Ανεμιστήρας Οροφής
-
24-06-14, 15:22 Ανεμιστήρας Οροφής #1
-
24-06-14, 16:01 Απάντηση: Ανεμιστήρας Οροφής #2
subscribed
Θές και φώτα?
Κάτι όμορφο ή καφενείου?
Πόσα δίνεις?
Τηλεχειριζόμενο ή υπάρχει καλώδιο για διακόπτη τοίχου?
(Και εγώ ψάχνομαι)
-
24-06-14, 16:59 Απάντηση: Ανεμιστήρας Οροφής #3
Είχα χρόνια και είναι μεγάλο εργαλείο.
Όμως να συνεστησω κάποια πράγματα.
Να είσαι σίγουρος ότι έχεις γερό τσιγκέλι στο ταβάνι ή έχεις σκοπό να ανοίξεις τρύπες για να το βιδώνεις.
Αν βρεις μετά χειρισμών τότε αυτό που έχεις να φοβηθείς είναι αν έχει χαλάσει η συμμετρία
-
24-06-14, 17:20 Απάντηση: Ανεμιστήρας Οροφής #4
Απ'ότι ξέρω οι Hunter θεωρούνται από τους κορυφαίους (και σε τιμή, βέβαια...)
Η πλειοψηφία στην αγορά είναι κινεζιές που βράζουν στο ίδιο καζάνι. Αν πας σε κινεζιά, είναι πολύ σημαντικό από πλευράς θορύβου να τον βιδώσεις στο ταβάνι για να μην παλαντζάρει, κρεμαστός κάνει αρκετά περισσότερο θόρυβο.
Δεν ξέρω σε ποιό βαθμό ισχύει το ίδιο για τους ακριβούς, πιθανόν να είναι καλύτερα ζυγοσταθμισμένοι και να μην έχουν τόσο θέμα.
Αν έχει διπλό διακόπτη φώτων στο δωμάτιο (απίθανο σε κρεββατοκάμαρα) το Τ/Χ δεν είναι απαραίτητο, αν όχι όμως δες το σοβαρά.
-
24-06-14, 17:50 Re: Ανεμιστήρας Οροφής #5
Θα ήθελα κάτι όμορφο
Θα ήθελα να μείνω κάτω από 300 (αρχικά έλεγα 200 αλλά με αυτά που βλέπω φοβάμαι ότι μάλλον δεν παίζει)
Ο διακόπτης φοβάμαι ότι είναι μονός.
Ο γάντζος φαίνεται καλός αλλά αν χρειαστεί θα βάλω καλύτερο. Τώρα που το σκέφτομαι όμως ότι γάτζο και να έχω δεν θα "παίζει" όταν λειτουργεί;
Οι Hunter από όσο είδα είναι ή άσχημοιή εκτός budget. Άλλες αξιόπιστες μάρκες έχουμε;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Rama : 24-06-14 στις 18:00.
-
24-06-14, 18:35 Απάντηση: Ανεμιστήρας Οροφής #6
WESTINGHOUSE, φτηνοί, αθόρυβοι και με 10 χρόνια εγγύηση.
Η βάση βιδώνει στο ταβάνι. Φρόντισε να πάρεις με το μεγαλύτερο άνοιγμα στα φτερά, ώστε να καλύπτει μεγαλύτερη επιφάνεια.Imagination is more important than knowledge.
Knowledge is limited
IMAGINATION ENCIRCLES THE WORLD
Albert Einstein
-
24-06-14, 19:14 Απάντηση: Ανεμιστήρας Οροφής #7
Έχω βάλει 5-6, σπίτι και εξοχικό.
Εύκολοι στην εγκατάσταση, τρύπες με τρυπάνι, βιδώνεις μία λάμα στην οροφή που από την τρύπα της στο μέσον περνάει το καλώδιο.
Συνδέεις καλώδια με κλέμα και κρεμάς/βιδώνεις το μοτέρ πάνω στη λάμα. Μετά βιδώνεις τα πτερύγια πάνω στο μοτέρ.
Οι γάντζοι δεν χρειάζονται, είναι για φωτιστικά, εμποδίζουν την εγκατάσταση, ίσως χρειαστεί να τους κόψεις.
Όλοι με ξύλινα πτερύγια αγορασμένοι στο Praktiker και στο Leroy νομίζω γύρω στα 70-80 €, ένας ήταν πιο ακριβός.
Μονή τροφοδοσία, με 2 κορδόνια που κρέμονται. Ένα αναβοσβήνει το φως το άλλο αναβοσβήνει και ρυθμίζει ταχύτητα στον ανεμιστήρα.
Την αντιστροφή της λειτουργίας μιά φορά την χρησιμοποίησα, δεν είδα αισθητή διαφορά.
Αν και ο χώρος έχει κλιματισμό προτιμώ τον ανεμιστήρα οροφής.
Σημαντικό: Λειτουργεί και σαν κουνουπιέρα.
-
25-06-14, 10:48 Απάντηση: Ανεμιστήρας Οροφής #8
Εύκολοι στην εγκατάσταση αρκεί να μην έχεις παλιό σπίτι με ροζέτες στο ταβάνι.
Εκεί φαντάζομαι η μόνο λύση είναι να το κρεμάσεις από το γάντζο; ή θα είναι επικύνδυνο;
-
25-06-14, 12:08 Απάντηση: Ανεμιστήρας Οροφής #9
Εξαρτάται από το πόσο γερά είναι πακτωμένος ο γάντζος. Σε κάθε περίπτωση πάντως το βίδωμα στο ταβάνι είναι πολύ πιο σωστή δουλειά , και από πλευράς αντοχής/σταθερότητας αλλά και από πλευράς θορύβου. Αν υπάρχει ροζέτα με αμφίβολης αντοχής γάτζο, μπορεί να ξηλωθεί εύκολα (η ροζέτα και ο γάτζος) σε ιδιόκτητο σπίτι, ή σε νοικιασμένο μπορεί να κρεμαστεί λίγο έκκεντα έξω από τη ροζέτα.
Πάντως όποιος αποφασίσει να τρυπήσει ταβάνι, καλά θα κάνει να προμηθευτεί και ένα συλλέκτη σκόνης για το τρυπάνι. Το να τρυπάς πάνω απ'το κεφάλι σου και να σου πέφτουν και οι σκόνες στα μούτρα δεν είναι και το καλύτερο.
-
25-06-14, 15:08 #10
Είχα ανεμιστήρες μεταξύ τεσσάρων σπιτιών. Στα σχετικά καινούργια φοβόμουν τον γάτζο. Στο ένα ειδικά δεν τους έβαλα. Στο παλαιότερο σπίτι ήταν πολύ δύσκολος ο γατζος γιατί δεν άλλαζε σχήμα.
Γενικά κοίταξε καλά τι θα κάνεις.
Για μένα είναι τόσο χρήσιμοι που θα επρεπε κάθε σπίτι στην Ελλάδα να έχει υπέροχες για αυτούς.
Προφανώς δεν συμπαθώ τον κλιματισμό ειδικά όταν κοιμάμαι
Sent from my W200 using Forum RunnerΖητώ συγνώμη εκ των προτέρων για κάποια χαζά λάθη, αλλά υπάρχει θέμα με τα μάτια.
Αν τα djmixes2k και tranceaddict μιλάνε βαθιά στην ψυχή σου, pleaaaaase στείλε μου πμ.
-
26-06-14, 10:25 Re: Ανεμιστήρας Οροφής #11
Το σπίτι είναι παλιό, το υπνοδωμάτιο έχει ροζέτα και νοικιάζω
Μετά από intenet-ικο ψάξιμο κατέληξα ότι μάλλον θα πρέπει να βάλω το χέρι βαθιά στην τσέπη:
http://www.skroutz.gr/s/4445438/Vam-Italia-Vega.html
http://www.zlatanis.gr/%CE%B1%CE%BD%...aro-33296.html
http://www.plus4u.gr/anemisthras-oro...92-102084392/p
http://www.anemis.gr/%CE%B1%CE%BD%CE...own-by-la-creu
-
26-06-14, 19:44 Απάντηση: Re: Ανεμιστήρας Οροφής #12
Δες κι αυτούς: http://www.enconhellas.gr/
Έχω αγοράσει 5 βιδωτούς κι 1 κρεμαστό τα τελευταία 20 χρόνια. Ως τώρα το μόνο που αντιμετώπισα ήταν ένας καμένος πυκνωτής στον έναν, μετά από πολλά χρόνια εξαντλητικής χρήσης.
Όσο γιά την ανάστροφη λειτουργία, είναι γιά το χειμώνα, σε συνδυασμό με κάποια πηγή θέρμανσης.
-
27-06-14, 16:38 Re: Ανεμιστήρας Οροφής #13
-
27-06-14, 16:43 Απάντηση: Ανεμιστήρας Οροφής #14
'Η την ξηλώνεις, ή τίποτα, εφόσν μιλάμε για βίδωμα. Για κρέμασμα από το γάτζο δεν έχεις πρόβλημα με τη ροζέτα.
-
27-06-14, 16:45 Απάντηση: Re: Ανεμιστήρας Οροφής #15
Παρόμοια Θέματα
-
Πειράζει που δεν δουλεύει ο ανεμιστήρας ?
Από _mpampinos_ στο φόρουμ Κουτιά, τροφοδοτικά και ψύξηΜηνύματα: 8Τελευταίο Μήνυμα: 21-03-14, 23:39 -
ανεμιστηρας για να βγαζει τον αερα
Από lak100 στο φόρουμ Κουτιά, τροφοδοτικά και ψύξηΜηνύματα: 9Τελευταίο Μήνυμα: 16-03-14, 01:35 -
Ο ανεμιστήρας του επεξεργαστή δουλεύει πολύ
Από my8os στο φόρουμ Motherboards, CPU και memoryΜηνύματα: 15Τελευταίο Μήνυμα: 30-09-13, 19:14
Bookmarks