Καλησπέρα σε όλους.
Έχω αναλάβει ένα turbo-x laptop(C-15M) να του κάνω φορματ και συγκεκριμένα downgrade απο windows 8 σε windows 7. Δεν ήξερα τι παίζει και δεν μου έκανε boot με τον πατροπαράδοτο τρόπο ούτε υπήρχε συνδυασμός για
quick boot, ούτε boot menu,και στα bios δεν έβλεπε τίποτα πέραν του σκληρού,κι αυτόν τον έδειχνε σαν toshiba στα boot priorities αλλά με άλλο όνομα, boot..κάτι... Αποφάσισα κι εγώ σαν βιαστικός που ήμουν με τις κινήσεις μου να περάσω windows 7 στον σκληρό του αλλά σε άλλο laptop. Έκανα και το ΜΕΓΑ λάθος να σβήσω όλα τα partitions. Εκει τα έκανα όλα χάλια. Δεν ξαναείδε ποτέ τον σκληρό,όπως και το cd-rom,usb,external cd-rom, τίποτα. Ψάχνοντας βρήκα οτι χρειάζομαι PK keys και ΚΕΚ keys για να προχωρήσω. Εγώ όμως δεν τα έχω γιατί έσβησα τα partitions. Τι κάνω τώρα? Αν υπάρχει κανείς που μπορεί να βοηθήσει θα το εκτιμούσα πολύ. Παλεύω απο χθές. Δεν μου έχει ξανατύχει κάτι τέτοιο.
Εμφάνιση 1-15 από 16
Θέμα: Windows 8 UEFI + Turbo X
-
14-09-14, 17:23 Windows 8 UEFI + Turbo X #1
-
14-09-14, 17:35 Απάντηση: Windows 8 UEFI + Turbo X #2
Φτιάξε ένα usb ή dvd με υποστήριξη uefi boot,δεν νομίζω να χρειάζεται το οτιδήποτε άλλο.
http://hodgin.ca/2012/10/02/creating...pt-partitions/
-
14-09-14, 17:37 Απάντηση: Windows 8 UEFI + Turbo X #3
Καλώς ήρθες στο φόρουμ
Στο BIOS πρέπει να απενεργοποιήσεις το secure boot και, αν τα Windows που θέλεις να περάσεις είναι 32μπιτα, να ενεργοποιήσεις το παραδοσιακό boot χωρίς UEFI. Μπορεί να το λέει CSM, legacy boot ή κάτι παρόμοιο.- Κάνετε τη δουλειά σας γρήγορα, αξιόπιστα, με ασφάλεια, χωρίς τεχνητούς περιορισμούς και δωρεάν με το Linux.
- Οι δίσκοι χαλάνε! Σκεφτείτε τα αρχεία σας πριν την πατήσετε. Κάνετε τακτικά backup.
-
14-09-14, 17:42 Απάντηση: Windows 8 UEFI + Turbo X #4
Once this is done you will need to get a copy of the EFI boot manager firmware file from a computer that has windows 64 bit installed on a UEFI system. Έχω κάνει format τα partitions που θα βρώ αυτόν τον φάκελο?
- - - Updated - - -
Το secure boot το απενεργοποιώ, αλλά δεν έχει πουθενά legacy, ούτε CSM ούτε επιλογή να απενεργοπιήσεις το UEFI
-
14-09-14, 17:50 Απάντηση: Windows 8 UEFI + Turbo X #5
Στην ενότητα «Boot» τι επιλογές έχει;
- Κάνετε τη δουλειά σας γρήγορα, αξιόπιστα, με ασφάλεια, χωρίς τεχνητούς περιορισμούς και δωρεάν με το Linux.
- Οι δίσκοι χαλάνε! Σκεφτείτε τα αρχεία σας πριν την πατήσετε. Κάνετε τακτικά backup.
-
14-09-14, 17:53 Απάντηση: Windows 8 UEFI + Turbo X #6
-
14-09-14, 18:04 Απάντηση: Windows 8 UEFI + Turbo X #7
-
14-09-14, 18:08 Απάντηση: Windows 8 UEFI + Turbo X #8
Μήπως υποψιάζεσαι τι? Δεν θέλω να διαφωνήσω μαζί σου, αλλά μόλις έσβησα όλα τα partitions καπουτ.
-
14-09-14, 18:20 Απάντηση: Windows 8 UEFI + Turbo X #9
Δεν έχω ιδέα από τα συγκεκριμένα Laptop, αλλά δεν έχει και καμία λογική η σύνδεση αυτών των εισόδων με τον σκληρό,
γιατί δεν θα κάναμε Format ποτέ.
Περίμενε μήπως σε βοηθήσει κάποιος άλλος, αλλιώς πάρε αύριο στο Πλαίσιο και ρώτησε.
- - - Updated - - -
Να πω και μια βλακεία.... δοκίμασες default settings;;;Imagination is more important than knowledge.
Knowledge is limited
IMAGINATION ENCIRCLES THE WORLD
Albert Einstein
-
14-09-14, 18:24 Απάντηση: Windows 8 UEFI + Turbo X #10
Τα πάντα δοκίμασα. Έχω απελπιστεί. Δεν υπάρχει το τούβλο χ σου λεω
-
14-09-14, 18:28 Απάντηση: Windows 8 UEFI + Turbo X #11
-
15-09-14, 00:10 Απάντηση: Windows 8 UEFI + Turbo X #12
Έκανα αυτό και βρίσκει το USB αλλά δεν συνεχίζει..Κάτι πάει να γίνει...
https://www.youtube.com/watch?v=sDm8rWr3dV8
- - - Updated - - -
Καμια άλλη γνώμη παιδιά?
- - - Updated - - -
Το πρόβλημα λύθηκε με τον τρόπο που δίνεται στο παραπάνω βίντεο! Ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια!Τελευταία επεξεργασία από το μέλος liakostsg : 14-09-14 στις 19:17.
-
22-09-14, 22:41 Απάντηση: Windows 8 UEFI + Turbo X #13
-
22-09-14, 23:08 Απάντηση: Windows 8 UEFI + Turbo X #14
Το efi/uefi είναι ενα partition στο δίσκο, νομίζω fat32.
To bootαρισμα πλέον είναι bios->efi και συνεχίζει. Αντικαθιστά το mbr που υπήρχε στην αρχή κάθε δίσκου. Καταστρέφεις το efi είναι σαν να καταστρέφεις το mbr. Δεν μπουτάρει. Το mbr ήτανε καλά κρυμμένο, το efi είναι ένα φανερό partition
Αμα σου πέσει στα χέρια σου νέο laptop/desktop θα πρέπει να διαβάσεις για
efi/uefi
secure boot
gpt
kai να διαπιστώσεις αν το λειτουργικό που πρόκειται να εγκαταστήσεις είναι efi compatible ή mbr
Αυτά ΠΡΙΝ ΣΒΥΣΕΙΣ ΚΑΤΙ
Τα έμαθα πέρισυ τέτοια εποχή όπου εκτος το ότι δεν μπορούσα να μπώ στο bios ( έπρεπε πρώτα να φορτωθούν τα 8 και μέσα από τα 8 να αλλάξω ρυθμίσεις στο bios ώστε στο επόμενο bootαρισμα να μπορώ να μπώ στο bios) του φόρτωσα και λειτουργικό που βασιζότανε στο mbr
-
02-10-14, 15:23 Απάντηση: Windows 8 UEFI + Turbo X #15
Παρόμοια Θέματα
-
turbo x
Από sportg στο φόρουμ Laptop, tablet και mobile computingΜηνύματα: 14Τελευταίο Μήνυμα: 06-01-14, 13:15 -
turbo-x 17 άρι πρόβλημα στην οθόνη
Από sportg στο φόρουμ Laptop, tablet και mobile computingΜηνύματα: 8Τελευταίο Μήνυμα: 02-01-14, 15:07 -
turbo x G510s
Από giorgosthess στο φόρουμ AndroidΜηνύματα: 4Τελευταίο Μήνυμα: 21-12-13, 00:08 -
turbo x mininote drivers
Από unprodz στο φόρουμ WindowsΜηνύματα: 10Τελευταίο Μήνυμα: 27-11-13, 14:46 -
Windows 8.1 UEFI installation
Από Nik_Gr στο φόρουμ WindowsΜηνύματα: 0Τελευταίο Μήνυμα: 25-11-13, 16:24
Bookmarks