Σελ. 96 από 586 ΠρώτηΠρώτη ... 7686919495969798101106116 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 1.426-1.440 από 8776
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Τι δεν κατάλαβες?! Άλλο ALPHA BANK Αγγλίας και άλλο Ελλάδας!

Περιοχή
    Νομός Αττικής
    Downloads
    43
    Uploads
    2
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300/150 Mbps
    ISP
    COSMOTE
    Router
    Arcadyan Speedport Smart
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από kover Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ξεκίνησα να χρησιμοποιώ χρεωστικες απο τότε που ειμουν στην αγγλια (1999) και συνέχισαν στην Ελλάδα μόνο με άλφα γιαι απλά έκανε τη δουλειά της όπως έπρεπε.
    Από το παραπάνω κατάλαβα ότι έβγαλε χρεωστική στην Alpha Bank όταν ήρθε στην Ελλάδα, όχι ότι είχε εκδώσει από την Αγγλία χρεωστική της τοπικής Alpha Bank.
    Προπληρωμένες κάρτες ........... 2 savings 4 safety

Τι εστί IBAN, BIC, OUR, SHA, BEN;
    "Yesterday is History, Tomorrow a Mystery, Today is a Gift, Thats why it's called the Present."

Downloads
    2
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Από που προκύπτει αυτό?! Λέει ότι ξεκίνησε να χρησιμοποιεί όταν ήταν στην Αγγλία, χωρίς να λέει από που την έβγαλε και συνέχισε στην Ελλάδα με Αλφα χωρίς να λέει αν έβγαλε καινούργια ή όχι!
    Εγώ ρώτησα για το ενδεχόμενο αυτό μήπως βρει κάποια λύση!

Περιοχή
    Ankh-Morpork, Discworld
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Άρθρα
    4
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    100/40 Mbps
    ISP
    Deutsche Telekom
    Router
    FRITZ!Box 7560
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από jimmakosx Εμφάνιση μηνυμάτων
    Τι δεν κατάλαβες?! Άλλο ALPHA BANK Αγγλίας και άλλο Ελλάδας!
    Αυτήν που δεν έχει καν domain name εννοείς;
    http://www.alpha.gr/page/default.asp?id=2544&la=2

Downloads
    2
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Να ξέρεις ότι λειτουργεί με τελείως διαφορετικό τρόπο από την εδώ Αλφα! Απλώς αλληλοεξυπηρετούνται!

Downloads
    3
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    100000/10000
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Router
    Fritzbox
    Path Level
    Fastpath
    Όχι καλέ. Ελλάδα όλα. Η αλφα της Αγγλίας btw είναι ανύπαρκτη. Ένα υποκατάστημα έχει

Downloads
    10
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    16384/1024
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΤΟΙΧΙΟ
    Router
    Linksys wag160N
    SNR / Attn
    3,8(dB) / 16(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από jap Εμφάνιση μηνυμάτων
    Λοιπόν, σχετικά με την Alpha και της χρεώσεις. Προσωπικά δεν έχω πλέον χρεωστική από την Alpha ούτε και χρησιμοποιώ χρεωστικές, μόνο πιστωτικές (χρεωστικές ίσως να έχω-τις χρησιμοποιώ ως cashcard). Σε 2 συγκεκριμένες συναλλαγές μου λοιπόν με πιστωτική, εμφανίστηκε δέσμευση ποσού 1% για αγορά από το Amazon Αγγλίας με AmEx και 15% για αγορά από το e-shop με Visa. Σε άλλες αγορές με τις κάρτες της Alpha (σε paypal και σούπερ μάρκετ τις χρησιμοποιώ) δεν υπήρχε τέτοια χρέωση.

Είδα λοιπόν την πρώτη (τη δεύτερη την είδα σήμερα το πρωί) και πήρα τηλ. να μου πουν τι είναι, κυρίως γιατί ήταν μικρό ποσό και είναι πρακτική όταν έχουν κλέψει τα στοιχεία μιας κάρτας να κάνουν δοκιμαστικές αγορές με πολύ μικρά ποσά και μετά να του δίνουν να καταλαβαίνει. Από την Alpha λοιπόν μου είπαν ότι πρέπει να είναι δέσμευση που την κάνει ο έμπορος κι όχι αυτοί για να δει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την κάρτα πριν την κανονική χρέωση. Σε ερώτησή μου πώς μπορώ να είμαι σίγουρος για αυτό με έβαλαν σε αναμονή (στις εγκρίσεις δεν φαίνεται ο έμπορος, μόνο το είδος της επιχείρησης) και μετά μου επιβεβαίωσαν ότι όντως αφορούσε τον ίδιο έμπορο.

Το θέμα λοιπόν είναι αν η Alpha έχει όντως αυτή την πρακτική για κάποια είδη συναλλαγών και την εφαρμόζει τόσο σε χρεωστικές, όσο και σε πιστωτικές. Την πρακτική την ήξερα για ξενοδοχεία ειδικά και εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων στο εξωτερικό αλλά ήταν πρακτική των εμπόρων, όχι των τραπεζών.

Προβληματίζομαι καταρχάς για την έλλειψη ενημέρωσης από την τράπεζα, αλλά και γιατί έτσι δυσκολεύει η χρήση των καρτών, τόσο λόγω του στην πράξη περιορισμού του ορίου, όσο και για την αδιαφάνεια στις δεσμεύσεις και την ανασφάλεια που θα έχουμε για περιπτώσεις απάτης.

Σε σχέση με το συγκεκριμένο νήμα, η ενδεδειγμένη χρήση μιας χρεωστικής για αγορές, για μεγαλύτερη ασφάλεια, είναι να βάζεις στον αντίστοιχο λογαριασμό όσα ακριβώς θα χρειαστείς, για να μην υπάρχουν λεφτά να σου κλέψουν. Αυτό με τη συγκεκριμένη πρακτική ακυρώνεται.
    φιλε μου τους τελευταιους 2 μηνες για καφε αγορα μου με paypal δεσμευεται και 1 ευρω το οποιο μου επιστρεφεται μετα απο 15 μερες και αυτον το μηνα μου δεσμευσαν και 39 ευρω τα οποια επεστρεψαν εγω εχω πιστωτικη Alpha Bonus Visa σε ερωτηση μου βποια επιχειρηση δεσμευει το ποσο μου ειπαν οτι δεν μπορουν να δουν το ειδος της επιχειρησης επειδη δεν εχει λογιστηκοποιηθει το ποσο

Downloads
    6
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    102400/10240
    ISP
    Wind
    DSLAM
    Wind - ΝΙΚΑΙΑ
    Router
    Technicolor TG789vac v2
    Path Level
    Fastpath
    Το χειρότερο όλων είναι οι αγορές στο internet που δε διαφοροποιούνται και απλά υπάρχει 20% παρακράτηση χρημάτων για 3 μέρες.
    Διαπίστωσα σήμερα, χρησιμοποιώντας τη χρεωστική μου κάρτα alpha bank, πως μου κρατήσαν περίπου 22% περισσότερα χρήματα από την αγορά μου. Στο e-banking λέει πως είναι κρατήσεις που θα αποδεσμευτούν σε 3 μέρες.
    ....
    Να το συνοψίσω: Πλέον η alpha bank κρατάει για 3 ημέρες 15 έως 22% επιπλέον των χρημάτων που ξοδέυει ο κάθε πελάτης της χρησιμοποιώντας τη χρεωστική του κάρτα.
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από jap;4071556Σε 2 συγκεκριμένες συναλλαγές μου λοιπόν με πιστωτική, εμφανίστηκε δέσμευση ποσού [B
    1% [/B]για αγορά από το Amazon Αγγλίας με AmEx και 15% για αγορά από το e-shop με Visa. Σε άλλες αγορές με τις κάρτες της Alpha (σε paypal και σούπερ μάρκετ τις χρησιμοποιώ) δεν υπήρχε τέτοια χρέωση.
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από lak100 Εμφάνιση μηνυμάτων
    φιλε μου τους τελευταιους 2 μηνες για καφε αγορα μου με paypal δεσμευεται και 1 ευρω το οποιο μου επιστρεφεται μετα απο 15 μερες και αυτον το μηνα μου δεσμευσαν και 39 ευρω τα οποια επεστρεψαν εγω εχω πιστωτικη Alpha Bonus Visa σε ερωτηση μου βποια επιχειρηση δεσμευει το ποσο μου ειπαν οτι δεν μπορουν να δουν το ειδος της επιχειρησης επειδη δεν εχει λογιστηκοποιηθει το ποσο
    Με τέτοια ποικιλία στα νούμερα, δεν έχω πειστεί ότι μιλάμε όλοι για το ίδιο πράγμα κι ότι οφείλεται στον ίδιο λόγο.

........Auto merged post: jap πρόσθεσε 2 λεπτά και 10 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Σε ένα άλλο blog (ο θεός να το κάνει!) που αναφέρονται στο ίδιο θέμα, λένε 12 ως 25%, 18% και κάτι άλλα αυθαίρετα νούμερα.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος jap : 09-04-11 στις 16:22. Αιτία: auto merged post
    hnesne

Downloads
    3
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    100000/10000
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Router
    Fritzbox
    Path Level
    Fastpath
    Ρε μάγκες δε μιλάω καλά Ελληνικά? Γιατί τα μπλέκετε.

1) Ελληνική χρεωστική κάρτα alpha bank. Η Αγγλία συνδέθηκε εντελώς φιλολογικά για να σας μεταφέρω πόσο πολύ χρησιμοποιώ τις χρεωστικές και από πότε. Τίποτα παραπάνω

2) 3 αγορές έχω κάνει στο ιντερετ τις τελευταίες 7 μέρες και μου κράτησε και στις 3 παραπάνω χρήματα. Από 15% μέχρι 22%. Δεν είναι στάνταρ και αλλάζει λογικά ανάλογα με τη κατηγορία μαγαζιού.

3) Στο Βασιλόπουλο σήμερα δε μου κράτησε τίποτα αλλά αυτό ήταν αναμενόμενο. Μου το είχαν πει και στο τηλεφωνο. Τις κατηγορίες που θα κρατάνε χρήματα από εδώ και πέρα τις έχω γράψει παραπάνω με τη μεγαλύτερη να είναι όλες οι αγορές μέσω internet και οι εξοφλίσεις λογαριασμών μέσω internet χρησιμοποιώντας τη χρεωστική.

Λένε αυθέρετε νούμερα γιατί όντως είναι. Ούτε οι τηλεφωνήτριες στο κέντρο δεν έχουν ιδέα πόσο κρατάνε κάθε φορά και κάθε φορά λένε άλλα πράγματα. Η ίδια η τράπεζα δεν έχει βγάλει καμία ανακοίνωση ούτε αναφέρετε σε κανένα όρο περί καρτών. Η ουσία είναι πως υπάρχει και είναι μιά καινούρια τσακπινιά της alpha.

Downloads
    10
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    16384/1024
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΤΟΙΧΙΟ
    Router
    Linksys wag160N
    SNR / Attn
    3,8(dB) / 16(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Το θεμα ειναι οτι εμενα ο εκπροσωπος του cc μου ειπε για επιχειρησεις που δεσμεουν το ποσο και οχι για την ιδια την τραπεζα. εχω σκοπ να απεθυνθω στο ΙΝΚΑ για να βρω τι παιζει

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    12288/1024
    ISP
    Wind
    DSLAM
    Wind - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
    SNR / Attn
    9db(dB) / 26db(dB)
    με αυτά και με αυτά, να ρωτησω κι εγω κατι για τη κάρτα μου...
    Έβγαλα πολύ πρόσφατα μια φοιτητική πιστωτική απο την Marfin, και την έβαλα ως τρόπο πληρωμής στο iTunes. Μεχρι τωρα χρησιμοποιούσα τη χρεωστική μου και ολα οκ, ωστοσο τωρα με τη πιστωτική δεν μπορώ να καταλάβω κάτι.
    Με το που αλλάζω τα στοιχεία της παλιάς κάρτας με τη καινούργια στις ρυθμίσεις λογαριασμού του iTunes, χωρίς να κάνω καμία αγορά, μου έρχεται χρέωση (εχω την υπηρεσια alerts) 1,98 ευρώ
    Λίγο αργότερα αγοράζω ένα τραγούδι το οποίο κοστίζει 0,79 ευρώ, και μου έρχεται alert για χρέωση συναλλαγής 1 ευρώ.
    Μπορεί να μου το εξηγήσει κάποιος? Έιχα την εντύπωση οτι σου κρατάει προμήθεια οταν ειναι σε ξενο νομισμα, αλλα σε ευρώ που έχω εγω γιατι που δεσμεύει παραπάνω ποσό? Και δεν ειμαι στην Alpha by the way οπως διαβάζω που εχει αντιστοιχα προβλήματα, αλλα στη Marfin. Ή μήπως εφαρμόζουν κι εδώ το σύστημα αυτό?
    Ευχαριστώ

Downloads
    42
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    250/40
    ISP
    Vodafone
    Τώρα που προέκυψε το "πρόβλημα" αυτό με την κάρτα της alpha, ποια είναι η χρεωστική , η οποία είναι εξίσου αποδεκτή από το internet (πχ. ebay, amazon κτλ);
    Θυμάμαι ότι λέγατε σε παλιότερα posts για την τράπεζα Πειραιώς, αλλά και ότι άλλαξαν αρκετά με την "green"..
    Πού θα πάει, πού θα πάει τούτη η ρόδα που κολλάει
    κι όλο στην αρχή γυρνάει
    πού θα πάει θα ξεκολλήσει
    κι ο κόσμος σα σαράβαλο γι'αλλού θα ροβολήσει

Περιοχή
    Αθήνα
    Downloads
    5
    Uploads
    0
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από papi_tam Εμφάνιση μηνυμάτων
    Με το που αλλάζω τα στοιχεία της παλιάς κάρτας με τη καινούργια στις ρυθμίσεις λογαριασμού του iTunes, χωρίς να κάνω καμία αγορά, μου έρχεται χρέωση (εχω την υπηρεσια alerts) 1,98 ευρώ
    Στην πραγματικότητα είναι ΔΕΣΜΕΥΣΗ, όχι χρέωση, η οποία θα διαγραφεί αυτόματα μετά από λίγες μέρες.
    Μια εικονική χρέωση για να επιβεβαιώσει ότι ο αριθμός κάρτας που έδωσες υφίσταται.

Περιοχή
    Αθήνα
    Downloads
    23
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    110Mbps/11Mb
    ISP
    Vodafone
    Router
    FRITZ!Box 7530
    SNR / Attn
    6(dB) / 14(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Τραπεζα Πειραιως:

"Προσωρινή αδυναμία εκτέλεσης συναλλαγών πιστωτικών, προπληρωμένων & χρεωστικών καρτών την 16η Απριλίου Σας ενημερώνουμε ότι λόγω μείζονος αναβάθμισης των συστημάτων, την 16η Απριλίου, κατά τις ώρες 02:00-06:00 π.μ., δεν θα εκτελούνται στα συστήματά μας συναλλαγές και αγορές, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με πιστωτικές, προπληρωμένες & χρεωστικές κάρτες. Επιπλέον, δεν θα είναι διαθέσιμες οι πληροφορίες των πιστωτικών καρτών μέσω winbank & phone banking. Ευχαριστούμε για την κατανόηση."

Περιοχή
    Αλεξ/πολη
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ Forthnet Full
    Ταχύτητα
    20101/1020
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
    Router
    Linksys WAG200G
    SNR / Attn
    6(dB) / 15(dB)
    Καλησπέρα. Σήμερα άνοιξα έναν λογαριασμό στην τράπεζα πειραιώς και έβγαλα και τη χρεωστική κάρτα (visa). Κάνω λογαριασμό στο paypal, πάω να τη συνδέσω και δεν τη δέχεται λέγοντας μου:
    This credit card has been denied by the bank that issued your credit card. For details on why your card was denied, please contact your credit card issuer's customer service department. Or, you may want to try adding a different credit card.
    Ο λογαριασμός έχει χρήματα μέσα. Τα στοιχεία είναι όλα σωστά και ακριβώς όπως είναι στην κάρτα. Καμιά ιδέα για λύση του προβλήματος;

Σελ. 96 από 586 ΠρώτηΠρώτη ... 7686919495969798101106116 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Μηνύματα: 11
    Τελευταίο Μήνυμα: 24-08-08, 21:31
  2. Μηνύματα: 6
    Τελευταίο Μήνυμα: 09-05-07, 17:13
  3. Μηνύματα: 11
    Τελευταίο Μήνυμα: 11-04-07, 22:02
  4. Μηνύματα: 23
    Τελευταίο Μήνυμα: 23-12-06, 10:05
  5. REISER 4 - Πλεονεκτήματα/Μειονεκτήματα.
    Από mich83 στο φόρουμ Unix - Linux
    Τελευταίο Μήνυμα: 13-07-06, 15:30

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία