Εμφάνιση 1-9 από 9
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Καλημέρα παίδες,

Θέλω να κάνω κράτηση σε ξενοδοχεία για ένα σύντομο ταξίδι στο εξωτερικό. Μετά από έρευνα βλέπω πως τα περισσότερα ξενοδοχεία θέλουν πιστωτική κάρτα
    για να κάνουν την κράτηση (και σε οικονομική προσφορά). Δεν διαθέτω πιστωτική, αλλά μόνο VISA Debit Card ... και δεν έχω δοκιμάσει ακόμη με αυτή την κάρτα,
    παρά μόνο διαβάζω τους όρους, οι οποίο πάνω κάτω είναι παρόμοιοι στα ξενοδοχεία.

Έχετε κάνει κρατήσεις με VISA Debit Cards? (όχι προπληρωμένη, αλλά χρεωστική κάρτα λογαριασμού).
    Υπάρχουν sites εγγυημένα που μπορώ να κάνω κράτηση με την VISA Debit Card?

π.χ το Booking.com δέχεται μόνο πιστωτική. Ενώ κάπου αλλού διάβασα πως το Expedia.com δέχεται κανονικά χρεωστική ... (κάτι που ισχύει, έκανα μία δοκιμαστική κράτηση και
    ζήτησε αριθμό της VISA Debit Card).

Τελικά, η κάρτα μου, έχοντας πάνω το VISA logo ... δεν μπορεί να λειτουργήσει κ ώς "πιστωτική" εφόσον υπάρχουν μέσα τα χρήματα?

Περιοχή
    εδω
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Ελα ντε
    Καλημερα ειχα παρομοιο προβλημα πριν κανεναν μηνα
    το θεμα ειναι οτι οταν ζητανε πιστωτικη την μερα που πρεπει να κανεις τσεκ ιν στο ξενοδοχειο δεσμευουν ενα ποσο ωστε να ειναι καλυμμενοι σε περιπτωση που δεν πας και κρατανε το δωματιο χωρις λογο.
    Κατι τετοιο ειναι αδυνατο χωρις πιστωτικη μιας και χρεωστικη δεν μπορουν να χρεωσουν χωρις να εισαι εκει (και να βαλεις πιν ειτε να την περασουν στο μηχανημα).
    Αυτο που εγινε με μενα ειναι οτι αρχικα δεχοταν την κρατηση με την χρεωστικη μου αλλα την μερα που επρεπε να μπω η κρατηση ακυρωνοταν και δεν την βρισκαν γιατι στην ουσια το συστημα απερριπτε την καρτα που ειχα βαλει μιας κ δεν μπορουσε να δεσμευσει ποσο.Μπορεις να το ρισκαρεις ετσι αλλα ειναι λιγο φασαρια γιατι δεν θα εχουν την κρατηση σου στο συστημα τους

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από lefe Εμφάνιση μηνυμάτων
    Καλημερα ειχα παρομοιο προβλημα πριν κανεναν μηνα
    το θεμα ειναι οτι οταν ζητανε πιστωτικη την μερα που πρεπει να κανεις τσεκ ιν στο ξενοδοχειο δεσμευουν ενα ποσο ωστε να ειναι καλυμμενοι σε περιπτωση που δεν πας και κρατανε το δωματιο χωρις λογο.
    Κατι τετοιο ειναι αδυνατο χωρις πιστωτικη μιας και χρεωστικη δεν μπορουν να χρεωσουν χωρις να εισαι εκει (και να βαλεις πιν ειτε να την περασουν στο μηχανημα).
    Αυτο που εγινε με μενα ειναι οτι αρχικα δεχοταν την κρατηση με την χρεωστικη μου αλλα την μερα που επρεπε να μπω η κρατηση ακυρωνοταν και δεν την βρισκαν γιατι στην ουσια το συστημα απερριπτε την καρτα που ειχα βαλει μιας κ δεν μπορουσε να δεσμευσει ποσο.Μπορεις να το ρισκαρεις ετσι αλλα ειναι λιγο φασαρια γιατι δεν θα εχουν την κρατηση σου στο συστημα τους
    Ευχαριστώ για την απάντηση ...

Έκανα την κράτηση κανονικά από το επίσημο site του ξενοδοχείου (παρ όλο που αναγράφει πως δέχονται μόνο credit cards)
    και μέχρι στιγμής όλα καλά. Ήρθε κανονικά το email επιβεβαίωσης, το ποσό έχει δεσμευθεί όλο (επέλεξα προσφορά) και έχω
    ήδη επικονωνήσει με την τράπεζα να να μου επιβεβαιώσει πως δεν υπάρχει πρόβλημα και όντως έτσι είναι ...

Η συναλλαγή έχει γίνει ολοκληρωμένα, η κράτηση είναι δεδομένη.

Όπως με ενημέρωσε και η τράπεζα, πολλές VISA Debit Cards τις δέχονται κανονικά ως πιστωτικές.
    (ίσως ανάλογα δυναμικής τη κάθε τράπεζας).

Οπότε, αρχικά δεν απαιτήθηκε να κάνω χρήση τρίτων sites.

Περιοχή
    εδω
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Ελα ντε
    Α αρα αποτι καταλαβαινω στην ουσια προπληρωσες , σαν να χρησιμοποιεις την χρεωστικη για ονλινε αγορα σαν διαδικασια

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από lefe Εμφάνιση μηνυμάτων
    Α αρα αποτι καταλαβαινω στην ουσια προπληρωσες , σαν να χρησιμοποιεις την χρεωστικη για ονλινε αγορα σαν διαδικασια
    Ναι ... αυτό ήθελα να κάνω. Εξάλλου από τη στιγμή που δε διαθέτω πιστωτική, ήταν ή μόνη επιλογή για να κατοχυρώσω
    την οικονομική προσφορά, αλλιώς θα πήγαινα εκεί χωρίς κράτηση (!) για να πληρώσω μετρητά ή το πιο πιθανό θα χρησιμοποιούσα
    άλλα sites (booking.com / expedia.com) αλλά και πάλι για την ίδια προσφορά και όχι για "κανονικές" τιμές.

Δεν ξέρω αν σε μπέρδεψα με τον 1ο ποστ μου ...

Downloads
    6
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ OTE
    Ταχύτητα
    5319/861
    ISP
    Conn-x OTE
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΛΗΞΟΥΡΙ
    Router
    Thomson TG585v7 v8.2.7.7
    SNR / Attn
    9(dB) / 52(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Μου φαίνεται ότι και με τις χρεωστικές γίνεται δέσμευση του ποσού ή προέγκριση της κάρτας και το ποσό χρεώνεται μόνο όταν το ξενοδοχείο στείλει πακέτο συναλλαγών από το μηχανάκι του.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Piparas Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μου φαίνεται ότι και με τις χρεωστικές γίνεται δέσμευση του ποσού ή προέγκριση της κάρτας και το ποσό χρεώνεται μόνο όταν το ξενοδοχείο στείλει πακέτο συναλλαγών από το μηχανάκι του.
    Ναι, έτσι μου είπε η τράπεζα. Το ποσό έχει δεσμευθεί και πλέον είναι θέμα χειρισμού του ξενοδόχου πότε θα εισπράξει το ποσό.
    Εξάλλου και το email επιβεβαίωσης αναφέρει πως η κράτηση είναι ΤΕΛΙΚΗ - ΟΡΙΣΤΙΚΗ και έχει ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ, δεν μιλάμε
    για απλή κράτηση, επειδή για να έχω την προσφορά που ήθελα έπρεπε να κατοχυρωθεί άμεσα το ποσό και όχι απλά να "κρατηθεί"
    και να μεταφερθεί όταν με το καλό βρίσκομαι εκεί.

Ο ξενοδόχος έχει 15 ημέρες για να απορροφήσει τα χρήματα, αλλά μάλλον τα έχει πάρει ήδη.

Βέβαια, αν ήθελα απλά να κρατήσω ένα δωμάτιο χωρίς να προ-πληρώσω και πάλι θα ίσχυε (έτσι νομίζω)
    γιατί βλέπω πως η τράπεζά μου έχει ισχύ ... παρ όλο που η κάρτα μου είναι VISA Debit και όχι Credit Card.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Παιδια, θελω κι εγω να κανω κρατηση μεσω booking, και χρεωστικης καρτας.

Θα φροντισω κατα τη στιγμη που θα κανω την κρατηση, η χρεωστικη να εχει στον λογαριασμο το απαιτουμενο ποσο.
    Μπορει ομως να μου πει καποιος, αναφορικα με τις δυο γνωστες εννοιες των τραπεζικων λογαριασμων, υπολοιπο 'λογιστικο' και 'διαθεσιμο',
    αν το booking.com δεσμευει τα χρηματα;
    Ή απλα τσεκαρει την καρτα + την υπαρξη χρηματων, αλλα δεν τα δεσμευει;
    Αν δεν τα δεσμευει, εγω μπορω να παω να κανω αναληψη ολα τα χρηματα της χρεωστικης, μολις κανω την κρατηση.
    Τι ισχυει;

Υπάρχει ή οχι η εννοια της 'δεσμευσης', οπως πχ σε ebay και amazon (μολις κανεις παραγγελια, δεσμευει τα χρηματα, και μετα απο λιγες μερες χρεωνει οριστικα)?
    Και ποτε τελικα οριστικα χρεωνει; Ή πληρωνεις στο ξενοδοχειο μολις φυγεις;

- - - Updated - - -

Ρε παιδια, ας πει καποιος.
    Εχω παθει γερη καζουρα με το amazon, που μου ειχε δεσμευμενα χρηματα πανω απο μηνα, απο λαθος του δικου τους συστηματος, και απο τοτε εχω παρει φοβο με τις 'δεσμευσεις' χρηματων.

Περιοχή
    Στη δυτική πλευρά της Νήσου Ντάσχαν
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ
    Router
    Speedport 2
    SNR / Attn
    9(dB) / 6(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Θες κάποιον από "μέσα" να σου λύσει τις απορίες Cool. Σαν απλός χρήστης παρόμοιας υπηρεσίας (trivago) έκλεισα απλά το δωμάτιο με τη χρεωστική και δεν ασχολήθηκα ξανά. Από το ξενοδοχείο απλά μου έδωσαν την απόδειξη όταν έκανα chek-out.
    Σαν σημείωση η σελίδα είχε ένα σχόλιο πως τα χρήματα μπορεί να δευσμευτούν οποιαδήποτε στιγμή μέσα στις επόμενες 2 μέρες. Λογικά το σύστημά τους εκείνη τη στιγμή απλά τσεκάρει την κάρτα αν έχει υπόλοιπο και η δέσμευση ή κράτηση των χρημάτων γίνεται την επόμενη εργάσιμη.

Τώρα αν εσύ πας και κάνεις ανάλυψη μετά την κράτηση στη σελίδα δεν έχω ιδέα τι γίνεται. Λογικά θα σε πάρουν από το ξενοδοχείο να ενημερώσουν πως δεν έγινε η πληρωμή.
    - Albert Einstein: “Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the the universe.”

-Terry Pratchett:
    “An education was a bit like a communicable sexual disease. It made you unsuitable for a lot of jobs and then you had the urge to pass it on.”

Παρόμοια Θέματα

1. Μηνύματα: 7
    Τελευταίο Μήνυμα: 01-06-14, 00:35
  2. Πως κάνω τα site μου να "φαίνονται" στις μηχανές αναζήτησης;
    Από RyDeR στο φόρουμ Web authoring, development & web design
    Τελευταίο Μήνυμα: 06-02-14, 17:12
  3. Αγορά με VISA σε online αμερικάνικο κατάστημα Απορία.
    Από Teravibe στο φόρουμ Internet, web surfing και online υπηρεσίες
    Τελευταίο Μήνυμα: 25-12-13, 23:16
  4. Και τώρα, πώς κάνω αναβάθμιση?
    Από An4kin στο φόρουμ Motherboards, CPU και memory
    Τελευταίο Μήνυμα: 18-11-13, 00:18
  5. Eurobank[Debit Card] Σε Paypal
    Από lawgio στο φόρουμ Εκτός θέματος
    Τελευταίο Μήνυμα: 16-11-13, 20:18

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα