και αυτό δεν είναι σωστό , το ψάχνεις στα αποθετήρια της διανομής σου , το βρίσκεις και το περνάς πάντα με τον package manager της διανομής σου
Εμφάνιση 76-90 από 235
-
25-10-14, 20:36 Απάντηση: Linux Mint θεματάκια προς επίλυση... #76Gentoo Linux, οδηγός εγκατάστασης
ASUS P8Z77-V @1908 || Intel Core i5 3570K || Windows 10 Enterprise LTSB || G.skill F3-12800CL10-16GBXL || GX-550W || GTX680-DC2T-2GD5 || SAMSUNG 830 256 GB || WDC WD1002FAEX-00Y9A0 || iHAS124 C LL0G || Hyper 612S || Define R3 Usb3.0 || HP LP1965
-
25-10-14, 23:04 Απάντηση: Linux Mint θεματάκια προς επίλυση... #77
Το synaptic εννοείς ή το δεύτερο;
-
26-10-14, 00:42 Απάντηση: Linux Mint θεματάκια προς επίλυση... #78
το apt-get είναι για την κονσόλα , ναι το synaptic είναι με γραφικό , άρα μπαίνεις σε αυτό , κάνεις ενα reload , πατάς ενα search , βρίσκεις το πακετό που θέλεις και το κάνεις install
Gentoo Linux, οδηγός εγκατάστασης
ASUS P8Z77-V @1908 || Intel Core i5 3570K || Windows 10 Enterprise LTSB || G.skill F3-12800CL10-16GBXL || GX-550W || GTX680-DC2T-2GD5 || SAMSUNG 830 256 GB || WDC WD1002FAEX-00Y9A0 || iHAS124 C LL0G || Hyper 612S || Define R3 Usb3.0 || HP LP1965
-
26-10-14, 01:15 Απάντηση: Linux Mint θεματάκια προς επίλυση... #79
thanks!
-
27-10-14, 15:28 Απάντηση: Linux Mint θεματάκια προς επίλυση... #80
Απενεργοποίησα το kde wallet (στο Μιντ) και πλέον δεν αποσυνδέεται από το ρούτερ.
Επίσης κατέβασα το compton (στο Μιντ) , εγκαταστάθηκε μια χαρά... αλλά δεν ξέρω πως να το ενεργοποιήσω στο KdeΜόνο σε gnome και xfce βρήκα οδηγίες
-
29-11-14, 20:52 Απάντηση: Linux Mint θεματάκια προς επίλυση... #81
Μετά από 500 χρόνια σε windows, είπα να δοκιμάσω σε Linux Mint. Υποτίθεται ήμουν και υποψιασμένος, αλλά το πολιτισμικό σοκ δεν το έχω γλυτώσει :Ρ Δεν είμαι και dual-boot ακόμα, είπα να πέσω στα βαθιά!
Σχετικά με εφαρμογές ήθελα να σας ρωτήσω:
α) Για backup επαφών σε android κινητό τι χρησιμοποιείτε; Σε win είχα το myphone explorer χρόνια και καλυπτόμουν απόλυτα
β) Hard disk utilities τύπου hdd tune, crystal disk info & benchmark, έχουμε να προτείνουμε;
Ευχαριστώ σας εκ των προτέρων
-
29-11-14, 21:23 Απάντηση: Linux Mint θεματάκια προς επίλυση... #82
Για την υγεία του δίσκου
Πρόγραμμα της WD ή seagate ή ...
http://www.smartmontools.org/
http://gsmartcontrol.sourceforge.net/home/
google linux hdd benchmark
Για hdd https://wiki.archlinux.org/index.php/hdparm
Για ssd https://wiki.archlinux.org/index.php/SSD_Benchmarking
Εγώ χρησιμοποιώ
1.backup android μέσω google. Ολες τις επαφές τις έχω στο google account που με βολεύει πολύ και για backup και για συγχρονισμό επαφών ανάμεσα σε δύο dualsim android κινητά που χρησιμοποιώ.
Νομίζω ότι το myphoneexplorer δουλεύει και μέσω wine
Αν το μηχάνημά σου έχει μνήμη, θα σου πρότεινα να εγκαταστήσεις virtualbox από το site της oracle και win μέσα στο vbox. Ετσι ότι πρόγραμμα θέλεις για win θα το τρέχεις μέσω vbox.
2. gsmartcontrol
-
29-11-14, 21:38 Απάντηση: Linux Mint θεματάκια προς επίλυση... #83
-
30-11-14, 11:07 Απάντηση: Linux Mint θεματάκια προς επίλυση... #84
Οι WD, Seagate και Hitachi έχουν όλες σχετικά προγράμματα για win. Οι δύο πρώτες έχουν και bootable CDs για την ίδια δουλειά. Αλλά αυτά τα τελευταία δε με βολεύουν, μιας και πολύ συχνά πρέπει να ελέγξω HDDs γνωστών και όση ώρα τρέχουν τα διαγνωστικά, μου αχρηστεύουν τον ΗΥ. Μέσω wine ξέρει κανείς αν δουλεύουν;
Εγώ χρησιμοποιώ
1.backup android μέσω google. Ολες τις επαφές τις έχω στο google account που με βολεύει πολύ και για backup και για συγχρονισμό επαφών ανάμεσα σε δύο dualsim android κινητά που χρησιμοποιώ.
Νομίζω ότι το myphoneexplorer δουλεύει και μέσω wine
Αν το μηχάνημά σου έχει μνήμη, θα σου πρότεινα να εγκαταστήσεις virtualbox από το site της oracle και win μέσα στο vbox. Ετσι ότι πρόγραμμα θέλεις για win θα το τρέχεις μέσω vbox.
2. gsmartcontrol
Θα το ψάξω κάπως περισσότερο.
Ευχαριστώ και τους δυο για τη βοήθεια.
Το μεγαλύτερό μου πρόβλημα είναι με τις εφαρμογές. Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια, επειδή είχα στο μυαλό μου την αλλαγή, έψαχνα cross-platform εφαρμογές, οπότε και με Libre/Openffice και από internet είμαι καλυμμένος. Αλλά διάφορα utilities που είχα βρει στα windows και χρησιμοποιούσα αξιόπιστα εδώ και χρόνια, με δυσκολεύει που δεν τα έχω.
-
30-11-14, 11:35 Απάντηση: Linux Mint θεματάκια προς επίλυση... #85
Με το δεύτερο κινητό android έχω περίπου local storage. Λες να τα χάσω ή να χαλάσουν και τα δύο ταυτόχρονα? Στό κάτω κάτω πάρε ένα φθηνό τρίτο κινητό και άφηνέ το σπίτι
Αρχικό μήνυμα από yyy;
Αρχικό μήνυμα από yyy;
-
30-11-14, 17:18 Απάντηση: Linux Mint θεματάκια προς επίλυση... #86
Ιδεολογικό είναι το κόλλημα. Δεν θέλω online storage, αλλά τοπικά στον υπολογιστή μου μόνο
Δηλαδή, έχεις περάσει τον έλεγχο του δίσκου στο vbox και δεν τρέχουν τα διαγνωστικά των εταιρειών?
Δεν μας λες ποιά utilities είναι και τι κάνουν?
α) τα διαγνωστικά των εταιριών δίσκων (WD, Seagate, HGST)
β) HD Tune, για read speed benchmarking και hdd surface tests
γ) Crystal Disk Mark & Disk Info: benchmarking & SMART info
δ) CPUID: HWMonitor, CPU-Z, ...
ε) MyPhone Explorer
στ) Toucan (ένα πρόγραμμα για backup/mirror φακέλων, όπου να κρατάει τις ημερομηνίες των φακέλων όπως είναι στην αρχική τους θέση)
ζ) ένα PDFviewer σαν το pdf x-change viewer (τα κατάφερα να τρέχει με wine, ευτυχώς)
-
30-11-14, 20:38 Απάντηση: Linux Mint θεματάκια προς επίλυση... #87
Υπάρχουν δύο είδη vbox
1. Αυτό που κατεβάζεις από το repo της διανομής σου (mint) και είναι open source
2. Αυτό που κατεβάζεις από το site της oracle και έχει closed source τον έλεγχο των usb
Αυτή είναι αν δεν κάνω λάθος και η μοναδική διαφορά τους.
Αν εγκαταστήσεις το δεύτερο, τρέχεις vbox και win και από το επάνω μενού μπορείς να δόσεις τον έλεγχο όποιας συσκευής usb (στικάκια, δισκους κλπ) έχεις συνδέσει στον υπολογιστή, στο λειτουργικό που τρέχει στο vbox (win)
Tώρα που το σκέφτομαι μπορεί να σου δουλέψει και το κινητό με myphoneexplorer, αν το κολλήσεις με usb ( λες νά ... ? Ενημέρωσε)
-
30-11-14, 23:41 Απάντηση: Linux Mint θεματάκια προς επίλυση... #88
-
08-05-16, 08:49 Απάντηση: Linux Mint θεματάκια προς επίλυση... #89
Τελικά εκεί κατέληξα και εγώ! Απλά με κάποιο πρόγραμμα, όπως το myphone explorer, μπορούσα να κάνω αναζήτηση, διόρθωση κλπ όλων των επαφών και ήταν πιο βολικό.
- - - Updated - - -
Ένα άλλο πρόβλημα που μου έχει προκύψει πρόσφατα είναι το εξής:
Έχω 2 ntfs partitions. Αν θέλω να σβήσω ένα αρχείο, μου βγάζει μήνυμα ότι δεν μπορεί να πάει στο recycle bin, αλλά να σβήσει οριστικά (εικ. 1). Επίσης, όταν πάω να ανοίξω κάποια αρχεία (κυρίως txt και html), παίρνω το μήνυμα της εικ. 2. Στο ext4 partition που έχω, όλα δουλεύουν κανονικά. Επίσης, στο ntfs partition δε δουλεύουν σωστά τα icons σε dropbox και megasync (αυτά που δείχνουν αν κάποιο αρχείο είναι συγχρονισμένο ή όχι).
Έχετε καμιά ιδέα τι να φταίει;
-
08-05-16, 09:08 Απάντηση: Linux Mint θεματάκια προς επίλυση... #90
πως τα κάνεις mount τα partitions αυτά ;
Gentoo Linux, οδηγός εγκατάστασης
Παρόμοια Θέματα
-
Ξέρει κανείς αν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα για merge videos files mts σε linux mint??
Από stathopon στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 10Τελευταίο Μήνυμα: 10-10-14, 17:08 -
KDE for Linux Mint
Από ianni13 στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 12Τελευταίο Μήνυμα: 19-03-14, 21:40 -
Linux Mint Xfce 13
Από leros2004 στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 28Τελευταίο Μήνυμα: 20-01-14, 02:41 -
Linux Mint και VM
Από Larry71 στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 6Τελευταίο Μήνυμα: 06-11-13, 19:32
Bookmarks