Σελ. 6 από 16 ΠρώτηΠρώτη ... 4567811 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 76-90 από 235
    Περιοχή
    Παιανία
    Downloads
    1
    Uploads
    1
    Ταχύτητα
    8222/660
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΠΑΙΑΝΙΑ
    Router
    W8960N v8/C7 V5 Openwrt
    Path Level
    Interleaved
    και αυτό δεν είναι σωστό , το ψάχνεις στα αποθετήρια της διανομής σου , το βρίσκεις και το περνάς πάντα με τον package manager της διανομής σου
    Gentoo Linux, οδηγός εγκατάστασης

ASUS P8Z77-V @1908 || Intel Core i5 3570K || Windows 10 Enterprise LTSB || G.skill F3-12800CL10-16GBXL || GX-550W || GTX680-DC2T-2GD5 || SAMSUNG 830 256 GB || WDC WD1002FAEX-00Y9A0 || iHAS124 C LL0G || Hyper 612S || Define R3 Usb3.0 || HP LP1965

Περιοχή
    Χαϊδάρι
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    51200/5120
    ISP
    Vodafone
    Το synaptic εννοείς ή το δεύτερο;

Περιοχή
    Παιανία
    Downloads
    1
    Uploads
    1
    Ταχύτητα
    8222/660
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΠΑΙΑΝΙΑ
    Router
    W8960N v8/C7 V5 Openwrt
    Path Level
    Interleaved
    το apt-get είναι για την κονσόλα , ναι το synaptic είναι με γραφικό , άρα μπαίνεις σε αυτό , κάνεις ενα reload , πατάς ενα search , βρίσκεις το πακετό που θέλεις και το κάνεις install

ASUS P8Z77-V @1908 || Intel Core i5 3570K || Windows 10 Enterprise LTSB || G.skill F3-12800CL10-16GBXL || GX-550W || GTX680-DC2T-2GD5 || SAMSUNG 830 256 GB || WDC WD1002FAEX-00Y9A0 || iHAS124 C LL0G || Hyper 612S || Define R3 Usb3.0 || HP LP1965

Περιοχή
    Χαϊδάρι
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    51200/5120
    ISP
    Vodafone
    thanks!

Περιοχή
    Χαϊδάρι
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    51200/5120
    ISP
    Vodafone
    Απενεργοποίησα το kde wallet (στο Μιντ) και πλέον δεν αποσυνδέεται από το ρούτερ.

Επίσης κατέβασα το compton (στο Μιντ) , εγκαταστάθηκε μια χαρά... αλλά δεν ξέρω πως να το ενεργοποιήσω στο Kde Μόνο σε gnome και xfce βρήκα οδηγίες

Downloads
    13
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    51200/5120
    ISP
    Vodafone
    Router
    Vodafone H-300s
    Μετά από 500 χρόνια σε windows, είπα να δοκιμάσω σε Linux Mint. Υποτίθεται ήμουν και υποψιασμένος, αλλά το πολιτισμικό σοκ δεν το έχω γλυτώσει :Ρ Δεν είμαι και dual-boot ακόμα, είπα να πέσω στα βαθιά!

Σχετικά με εφαρμογές ήθελα να σας ρωτήσω:
    α) Για backup επαφών σε android κινητό τι χρησιμοποιείτε; Σε win είχα το myphone explorer χρόνια και καλυπτόμουν απόλυτα
    β) Hard disk utilities τύπου hdd tune, crystal disk info & benchmark, έχουμε να προτείνουμε;

Ευχαριστώ σας εκ των προτέρων

Περιοχή
    Παλαιό Φάληρο
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    FTTH Φως το αληθ
    ISP
    OTE
    Router
    Fritz 7590
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από yyy Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μετά από 500 χρόνια σε windows, είπα να δοκιμάσω σε Linux Mint. Υποτίθεται ήμουν και υποψιασμένος, αλλά το πολιτισμικό σοκ δεν το έχω γλυτώσει :Ρ Δεν είμαι και dual-boot ακόμα, είπα να πέσω στα βαθιά!

α) Για backup επαφών σε android κινητό τι χρησιμοποιείτε; Σε win είχα το myphone explorer χρόνια και καλυπτόμουν απόλυτα
    β) Hard disk utilities τύπου hdd tune, crystal disk info & benchmark, έχουμε να προτείνουμε;

Για την υγεία του δίσκου
    Πρόγραμμα της WD ή seagate ή ...
    http://www.smartmontools.org/
    http://gsmartcontrol.sourceforge.net/home/

google linux hdd benchmark

Για hdd https://wiki.archlinux.org/index.php/hdparm
    Για ssd https://wiki.archlinux.org/index.php/SSD_Benchmarking

Εγώ χρησιμοποιώ
    1.backup android μέσω google. Ολες τις επαφές τις έχω στο google account που με βολεύει πολύ και για backup και για συγχρονισμό επαφών ανάμεσα σε δύο dualsim android κινητά που χρησιμοποιώ.
    Νομίζω ότι το myphoneexplorer δουλεύει και μέσω wine

Αν το μηχάνημά σου έχει μνήμη, θα σου πρότεινα να εγκαταστήσεις virtualbox από το site της oracle και win μέσα στο vbox. Ετσι ότι πρόγραμμα θέλεις για win θα το τρέχεις μέσω vbox.

2. gsmartcontrol

Περιοχή
    Αθήνα
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    ISP
    HOL
    Router
    Netgear DG834G v4

Για το β το κυρίως εργαλείο είναι το smart. Συνήθως το πακέτο λέγεται smartmontools. Από εκεί και πέρα έχει κάποια γραφικά frontends, μιας και αυτό είναι εργαλείο κονσόλας. Για θερμοκρασίες υπάρχει το hddtemp.

Downloads
    13
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    51200/5120
    ISP
    Vodafone
    Router
    Vodafone H-300s
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από dimitri_ns Εμφάνιση μηνυμάτων
    Για την υγεία του δίσκου
    Πρόγραμμα της WD ή seagate ή ...
    http://www.smartmontools.org/
    http://gsmartcontrol.sourceforge.net/home/

google linux hdd benchmark

Για hdd https://wiki.archlinux.org/index.php/hdparm
    Για ssd https://wiki.archlinux.org/index.php/SSD_Benchmarking
    Οι WD, Seagate και Hitachi έχουν όλες σχετικά προγράμματα για win. Οι δύο πρώτες έχουν και bootable CDs για την ίδια δουλειά. Αλλά αυτά τα τελευταία δε με βολεύουν, μιας και πολύ συχνά πρέπει να ελέγξω HDDs γνωστών και όση ώρα τρέχουν τα διαγνωστικά, μου αχρηστεύουν τον ΗΥ. Μέσω wine ξέρει κανείς αν δουλεύουν;

Εγώ χρησιμοποιώ
    1.backup android μέσω google. Ολες τις επαφές τις έχω στο google account που με βολεύει πολύ και για backup και για συγχρονισμό επαφών ανάμεσα σε δύο dualsim android κινητά που χρησιμοποιώ.
    Έχω τα κολλήματά μου εγώ με την google και προτιμώ local storage

Νομίζω ότι το myphoneexplorer δουλεύει και μέσω wine
    Νομίζω ότι το δοκίμασα και δεν ξεκίνησε. Θα το ξαναδώ. Αλλά δε θα θέλει πάλι drivers;

Αν το μηχάνημά σου έχει μνήμη, θα σου πρότεινα να εγκαταστήσεις virtualbox από το site της oracle και win μέσα στο vbox. Ετσι ότι πρόγραμμα θέλεις για win θα το τρέχεις μέσω vbox.
    Αυτό έχει ήδη γίνει, μιας και στα win είχα το ίδιο πρόγραμμα και έχω έτοιμα αρκετά virtual PCs με win και linux. Αλλά για εφαρμογές τύπου ελέγχου των HDDs δεν κάνει.

2. gsmartcontrol
    Θα το δω

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Caret Εμφάνιση μηνυμάτων
    Για το β το κυρίως εργαλείο είναι το smart. Συνήθως το πακέτο λέγεται smartmontools. Από εκεί και πέρα έχει κάποια γραφικά frontends, μιας και αυτό είναι εργαλείο κονσόλας. Για θερμοκρασίες υπάρχει το hddtemp.
    Θα το ψάξω κάπως περισσότερο.

Ευχαριστώ και τους δυο για τη βοήθεια.

Το μεγαλύτερό μου πρόβλημα είναι με τις εφαρμογές. Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια, επειδή είχα στο μυαλό μου την αλλαγή, έψαχνα cross-platform εφαρμογές, οπότε και με Libre/Openffice και από internet είμαι καλυμμένος. Αλλά διάφορα utilities που είχα βρει στα windows και χρησιμοποιούσα αξιόπιστα εδώ και χρόνια, με δυσκολεύει που δεν τα έχω.

Περιοχή
    Παλαιό Φάληρο
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    FTTH Φως το αληθ
    ISP
    OTE
    Router
    Fritz 7590

Έχω τα κολλήματά μου εγώ με την google και προτιμώ local storage .
    Με το δεύτερο κινητό android έχω περίπου local storage. Λες να τα χάσω ή να χαλάσουν και τα δύο ταυτόχρονα? Στό κάτω κάτω πάρε ένα φθηνό τρίτο κινητό και άφηνέ το σπίτι

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από yyy;

Αυτό έχει ήδη γίνει, μιας και στα win είχα το ίδιο πρόγραμμα και έχω έτοιμα αρκετά virtual PCs με win και linux. Αλλά για εφαρμογές τύπου ελέγχου των HDDs δεν κάνει. .
    Δηλαδή, έχεις περάσει τον έλεγχο του δίσκου στο vbox και δεν τρέχουν τα διαγνωστικά των εταιρειών?

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από yyy;
    Το μεγαλύτερό μου πρόβλημα είναι με τις εφαρμογές. Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια, επειδή είχα στο μυαλό μου την αλλαγή, έψαχνα cross-platform εφαρμογές, οπότε και με Libre/Openffice και από internet είμαι καλυμμένος. Αλλά διάφορα utilities που είχα βρει στα windows και χρησιμοποιούσα αξιόπιστα εδώ και χρόνια, με δυσκολεύει που δεν τα έχω.
    Δεν μας λες ποιά utilities είναι και τι κάνουν?

Downloads
    13
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    51200/5120
    ISP
    Vodafone
    Router
    Vodafone H-300s
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από dimitri_ns Εμφάνιση μηνυμάτων
    Με το δεύτερο κινητό android έχω περίπου local storage. Λες να τα χάσω ή να χαλάσουν και τα δύο ταυτόχρονα? Στό κάτω κάτω πάρε ένα φθηνό τρίτο κινητό και άφηνέ το σπίτι
    Ιδεολογικό είναι το κόλλημα. Δεν θέλω online storage, αλλά τοπικά στον υπολογιστή μου μόνο

Δηλαδή, έχεις περάσει τον έλεγχο του δίσκου στο vbox και δεν τρέχουν τα διαγνωστικά των εταιρειών?
    Γίνεται αυτό; Μόνο virtual disks ήξερα ότι βλέπουν τα εικονικά PCs, όχι ολόκληρο physical disk.

Δεν μας λες ποιά utilities είναι και τι κάνουν?
    Να πω ποιων προγραμμάτων αντικαταστάτες θα ήθελα σε mint:
    α) τα διαγνωστικά των εταιριών δίσκων (WD, Seagate, HGST)
    β) HD Tune, για read speed benchmarking και hdd surface tests
    γ) Crystal Disk Mark & Disk Info: benchmarking & SMART info
    δ) CPUID: HWMonitor, CPU-Z, ...
    ε) MyPhone Explorer
    στ) Toucan (ένα πρόγραμμα για backup/mirror φακέλων, όπου να κρατάει τις ημερομηνίες των φακέλων όπως είναι στην αρχική τους θέση)
    ζ) ένα PDFviewer σαν το pdf x-change viewer (τα κατάφερα να τρέχει με wine, ευτυχώς)

Περιοχή
    Παλαιό Φάληρο
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    FTTH Φως το αληθ
    ISP
    OTE
    Router
    Fritz 7590
    Υπάρχουν δύο είδη vbox
    1. Αυτό που κατεβάζεις από το repo της διανομής σου (mint) και είναι open source
    2. Αυτό που κατεβάζεις από το site της oracle και έχει closed source τον έλεγχο των usb

Αυτή είναι αν δεν κάνω λάθος και η μοναδική διαφορά τους.

Αν εγκαταστήσεις το δεύτερο, τρέχεις vbox και win και από το επάνω μενού μπορείς να δόσεις τον έλεγχο όποιας συσκευής usb (στικάκια, δισκους κλπ) έχεις συνδέσει στον υπολογιστή, στο λειτουργικό που τρέχει στο vbox (win)

Tώρα που το σκέφτομαι μπορεί να σου δουλέψει και το κινητό με myphoneexplorer, αν το κολλήσεις με usb ( λες νά ... ? Ενημέρωσε)

Περιοχή
    Χολαργός
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    24000 / 4500
    ISP
    Wind
    DSLAM
    Wind - ΧΟΛΑΡΓΟΣ
    Path Level
    Interleaved
    Εγώ κάνω export τις επαφές απο το μενού του android, ανοίγω τον αποθηκευτικό χώρο του android και μεταφέρω τις επαφες σαν κάθε άλλο απλό αρχείο!!

Downloads
    13
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    51200/5120
    ISP
    Vodafone
    Router
    Vodafone H-300s
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από MitsakosGR Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εγώ κάνω export τις επαφές απο το μενού του android, ανοίγω τον αποθηκευτικό χώρο του android και μεταφέρω τις επαφες σαν κάθε άλλο απλό αρχείο!!
    Τελικά εκεί κατέληξα και εγώ! Απλά με κάποιο πρόγραμμα, όπως το myphone explorer, μπορούσα να κάνω αναζήτηση, διόρθωση κλπ όλων των επαφών και ήταν πιο βολικό.

- - - Updated - - -

Ένα άλλο πρόβλημα που μου έχει προκύψει πρόσφατα είναι το εξής:

Έχω 2 ntfs partitions. Αν θέλω να σβήσω ένα αρχείο, μου βγάζει μήνυμα ότι δεν μπορεί να πάει στο recycle bin, αλλά να σβήσει οριστικά (εικ. 1). Επίσης, όταν πάω να ανοίξω κάποια αρχεία (κυρίως txt και html), παίρνω το μήνυμα της εικ. 2. Στο ext4 partition που έχω, όλα δουλεύουν κανονικά. Επίσης, στο ntfs partition δε δουλεύουν σωστά τα icons σε dropbox και megasync (αυτά που δείχνουν αν κάποιο αρχείο είναι συγχρονισμένο ή όχι).

Έχετε καμιά ιδέα τι να φταίει;

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση. 

Όνομα:  Screenshot from 2016-05-08 08:43:19.png 
Εμφανίσεις:  2 
Μέγεθος:  16,8 KB 
ID: 170268Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση. 

Όνομα:  Screenshot from 2016-05-08 08:46:39.png 
Εμφανίσεις:  1 
Μέγεθος:  16,7 KB 
ID: 170267

Περιοχή
    Παιανία
    Downloads
    1
    Uploads
    1
    Ταχύτητα
    8222/660
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΠΑΙΑΝΙΑ
    Router
    W8960N v8/C7 V5 Openwrt
    Path Level
    Interleaved
    πως τα κάνεις mount τα partitions αυτά ;

Σελ. 6 από 16 ΠρώτηΠρώτη ... 4567811 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Μηνύματα: 10
    Τελευταίο Μήνυμα: 10-10-14, 17:08
  2. KDE for Linux Mint
    Από ianni13 στο φόρουμ Unix - Linux
    Τελευταίο Μήνυμα: 19-03-14, 21:40
  3. Linux Mint Xfce 13
    Από leros2004 στο φόρουμ Unix - Linux
    Τελευταίο Μήνυμα: 20-01-14, 02:41
  4. Linux Mint και VM
    Από Larry71 στο φόρουμ Unix - Linux