Εμφάνιση 1-8 από 8
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Μετα την ανακαινιση σε ισογειο (υπερυψωμενο) διαμερισμα, ο ιδιοκτητης αποφασισε να τοποθετησει καμερα. Η καμερα του στρεφεται προς την εισοδο της πολυκατοικιας, και καταγραφει οσους την χρησιμοποιουν. Δεδομενης της κλισης της εισοδου (ειναι περιπου 6 σκαλια πανω απο το πεζοδρομιο, οποτε "κοιταει" λοξα) καταγραφει και το πεζοδρομιο προφανως. Η διαταξη εχει ως εξης: εισοδος πολυκατοικιας-καμερα- εισοδος διαμερισματος.
    Προσφατα, ενοχλημενος απο το γεγονος οτι μια καμερα ιδιωτη στο σπιτι μου επι της ουσιας, καταγραφει τα μπες-βγες μου (απο την πολυκατοικια) , αλλαξα την φορα της καμερας ωστε να κοιταει προς το πατωμα, με αποτελεσμα να απολαυσω σημερα ενα ωραιοτατο σημειωμα οτι δεν εχω δικαιωμα να πειραζω τον ακριβο και ευαισθητο μηχανισμο του κυριου, και μαλιστα οτι εχω καταγραφει για αυτη την ανοσια πραξη μου!
    Εγω, χωρις να ξερω τιποτα απο νομικα, θεωρω οτι αυτη η καταγραφη ειναι παρανομη και με προσβαλει. Εχω τροπο να απιτησω να αφαιρεθει η καμερα αυτη?

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    102400/10240
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΧΑΛΑΝΔΡΙ
    Router
    Fritz!box Fon 7590
    SNR / Attn
    10(dB) / 21(dB)
    Έχεις δίκιο και αρκεί να απευθυνθείς στην αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων.
    Η παραδοχή μάλιστα ότι σε έχει καταγράψει αποτελεί ομολογία αξιόποινης πράξης.
    http://www.dpa.gr
    Θα άφηνα και εγώ ένα χαρτάκι με τα παρακάτω και αν δεν την ξήλωνε, θα έκανα προσφυγή

1. Θέλω να εγκαταστήσω σύστημα βιντεοεπιτήρησης. Είμαι υποχρεωμένος να υποβάλω γνωστοποίηση στην Αρχή;

Ναι, βάσει του άρθρου 6 του ν. 2472/1997 (εκτός αν το σύστημα λαμβάνει ή/και καταγράφει εικόνα από αποκλειστικά ιδιωτικό σας χώρο, μη επαγγελματικό – π.χ. εντός του σπιτιού σας – οπότε δεν χρειάζεται να υποβάλετε γνωστοποίηση). Η μη γνωστοποίηση δύναται να επιφέρει τόσο διοικητικές όσο και ποινικές κυρώσεις, όπως προβλέπεται στα άρθρα 20 και 22 του ν. 2472/1997. Οφείλετε επίσης να γνωστοποιείτε στην Αρχή κάθε μεταβολή στο σύστημά σας (π.χ. προσθήκη/αφαίρεση/επανατοποθέτηση καμερών).

2. Θέλω να εγκαταστήσω κάμερες στο σπίτι μου για λόγους ασφαλείας. Επιτρέπεται και με τι όρους;

Εάν οι κάμερες καταγράφουν αποκλειστικά δικό σας ιδιωτικό χώρο, τότε δεν έχετε καμία υποχρέωση προς την Αρχή (ούτε καν την υποχρέωση υποβολής γνωστοποίησης). Ωστόσο, σημειώνεται ότι απαγορεύεται να λαμβάνετε εικόνα από εξωτερικό δημόσιο χώρο (π.χ. δρόμο ή πεζοδρόμιο), καθώς και από γειτονικά κτίρια (βλ. και άρθρο 3 της οδηγίας 1/2011).

3. Διαμένω σε διαμέρισμα σε πολυκατοικία και θέλω να τοποθετήσω κάμερες για λόγους ασφαλείας. Σε ποια σημεία επιτρέπεται;

Μπορείτε να τοποθετήσετε οπουδήποτε κάμερες εντός του διαμερίσματός σας (όπου ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να λαμβάνουν εξωτερική εικόνα – π.χ. μία κάμερα στο μπαλκόνι που καταγράφει δρόμο δεν επιτρέπεται). Σε αυτή την περίπτωση, δεν χρειάζεται να υποβάλετε γνωστοποίηση στην Αρχή.

Επίσης, μπορείτε να τοποθετήσετε κάμερα σε κοινόχρηστο χώρο στάθμευσης, για επιτήρηση οχήματός σας εφόσον δεν υπάρχει τέτοιο σύστημα από την πολυκατοικία σας. Θα πρέπει όμως γι’ αυτό να ερωτηθούν οι υπόλοιποι ένοικοι, η κάμερα να εστιάζει αποκλειστικά στο όχημά σας και να τοποθετήσετε ευδιάκριτες πινακίδες. Για αυτή την επεξεργασία, πρέπει να υποβάλετε γνωστοποίηση στην Αρχή.

Σημειώνεται ότι σε κανένα άλλο σημείο δεν μπορείτε να τοποθετήσετε κάμερες (π.χ. στο διάδρομο που βρίσκεται η πόρτα του διαμερίσματός σας), διότι οι λοιποί χώροι είναι κοινόχρηστοι. Για αυτούς τους χώρους, σύστημα βιντεοεπιτήρησης μπορεί να εγκατασταθεί μόνο από την πολυκατοικία ως συλλογικό όργανο (π.χ. μέσω Γενικής Συνέλευσης) και όχι από μεμονωμένους ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές. Στην περίπτωση αυτή πρέπει να πληρούνται οι προϋποθέσεις που περιγράφονται στο Άρθρο 15 της Οδηγίας 1/2011.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος gcf : 17-10-14 στις 00:31.

Downloads
    11
    Uploads
    0
    ISP
    Nova
    Τυπωνεις το παραπανω και συμπληρωνεις οτι εαν δεν αφαιρεθει ΑΜΕΣΑ η καμερα ( δινεις 2 ημερες ), θα κληθει το 100 και θα καταγραφει η ολη περιπτωση για να τεκμηριωθει πιθανη μετεπειτα νομικη εξελιξη.

Θα την κετεβασει και σου κοψει και την καλημερα ταυτοχρονα.

Downloads
    56
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    500M/250M
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
    Router
    Speedport Plus 2
    Path Level
    Fastpath
    Αν πάει κάποιος σε δικηγόρο, τα της αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων είναι τόσο διάτρητα όσο κι ένα σουρωτήρι για μακαρόνια. Τα βασικά ερωτήματα στον φίλο κοντινό είναι τα εξής:

-H τοποθέτηση έγινε σε κοινόχρηστο χώρο;
    -Αν ναι, πάρθηκε με απόφαση της γενικής συνέλευσης;
    -Έχεις δει video από την camera; Στα σύγχρονα καταγραφικά μπορείς να έχεις μια κάμερα στραμμένη σε ένα Χ σημείο αλλά να επιλέξει να καλύψεις συγκεκριμένα σημεία ώστε να μην εμφανίζονται. Επίσης μπορείς να επιλέξεις motion detection για συγκεκριμένο χώρο.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Η τοποθετηση ειναι σε τοιχο κοινοχρηστου διαδρομου.
    Αποφαση της γ.σ. δεν υπαρχει.
    Δεν εχω δει βιντεο, αλλα κατα την αλλαγη της γωνιας της καμερας, βρισκομουν στο διαδρομο, ακριβως μπροστα απο την πορτα της εισοδου της πολυκατοικιας, οπου και καταγραφηκα προφανως.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος kontinos : 17-10-14 στις 00:49.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    102400/10240
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΧΑΛΑΝΔΡΙ
    Router
    Fritz!box Fon 7590
    SNR / Attn
    10(dB) / 21(dB)
    Να και πολύ σχετική απόφαση

Downloads
    56
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    500M/250M
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
    Router
    Speedport Plus 2
    Path Level
    Fastpath
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από kontinos Εμφάνιση μηνυμάτων
    Η τοποθετηση ειναι σε τοιχο κοινοχρηστου διαδρομου.
    Αποφαση της γ.σ. δεν υπαρχει.
    Δεν εχω δει βιντεο, αλλα κατα την αλλαγη της γωνιας της καμερας, βρισκομουν στο διαδρομο, ακριβως μπροστα απο την πορτα της εισοδου της πολυκατοικιας, οπου και καταγραφηκα προφανως.
    Εφόσον δεν υπάρχει απόφαση έχει κάνει τεράστιο φάουλ. Θα έπρεπε να το κοινοποιήσει και να παρθεί απόφαση. Επίσης έχεις δικαίωμα να ζητήσεις αντίγραφο από video ή στατική εικόνα με το τι καταγράφει αν θεωρείς ότι καταγράφει κοινόχρηστο χώρο.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Δεν θεωρω, προφανως καμερα που στοχευει εξω απο διαμερισμα σε διαδρομο πολυκατοικιας, στοχευει σε κοινοχρηστο χωρο! Και ποσο μαλλον στην εισοδο της πολυκατοικιας, δηλαδη στα εξωτερικα σκαλακια τα οποια βρισκονται εκτος ελεγχου υπο την εννοια οτι δεν κλειδωνονται, και λογω της κλισης, καταγραφει και το πεζοδρομια, μιας και η εισοδος ειναι τζαμοπορτα. Αποφαση δεν υπαρχει σιγουρα.

Παρόμοια Θέματα

1. [Other] Προτάσεις εξοπλισμού για εξωτερική 3g κάμερα
    Από bugyman στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπ
    Τελευταίο Μήνυμα: 17-08-14, 17:39
  2. δίκτυο στην πολυκατοικία με 2 tomson
    Από xaris_cd στο φόρουμ Networking
    Τελευταίο Μήνυμα: 01-06-14, 22:55
  3. Κοινοχρηστο internet σε πολυκατοικια
    Από arclord στο φόρουμ Networking
    Τελευταίο Μήνυμα: 14-02-14, 23:43
  4. Μηνύματα: 11
    Τελευταίο Μήνυμα: 07-01-14, 00:20
  5. Κάμερα CCTV+ TV BNC Composite + Monitor LCD 17"
    Από 29gk στο φόρουμ Προσφορά
    Τελευταίο Μήνυμα: 31-12-13, 11:45