Σελ. 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 1-15 από 26
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    6536
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    SNR / Attn
    10(dB) / 42.9(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Έψαξα αλλά δεν υπήρχε ανάλογο θέμα για αυτή τη δυνατότητα. Απ' ότι έχω καταλάβει με τη συγκεκριμένη λειτουργία, αν αυξηθεί ο θόρυβος -> πέσει το snr, τότε αλλάζει η ταχύτητα συγχρονισμού για να μην πέσει η σύνδεση. Το δοκίμασα με σύνδεση οτέ. Είχα ρίξει το snr στο 3 για να έχει σκαμπανεβάσματα. Για 8 ώρες λοιπόν το snr ανεβοκατέβαινε +-1 αλλά η ταχύτητα συγχρονισμού έμενε στάσιμη. 3 φορές έπεσε η σύνδεση και μόνο τότε συγχρόνισε το router σε λίγο διαφορετική ταχύτητα. Θα ανέβαζα και screenshots, αλλά τα windows 10 αποφάσισαν να τα εξαφανίσουν. Οπότε ή έχω καταλάβει λάθος τι είναι αυτή η λειτουργία ή δεν το προσφέρει ο οτέ. Έχει κάποιος κάποια εμπειρία με το συγκεκριμένο θέμα?

Περιοχή
    Κερκυρα
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    10 / 1 Mbps
    ISP
    T-COSMOTE
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΓΑΡΔΕΛΑΔΕΣ
    Router
    Διαφορα
    SNR / Attn
    10(dB) / 37(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Εξαρταται εγω ξερω οτι υπαρχουν 2 εκδοχες

μια την οποια αναφερες & παιζει ρολο και αν υπαρχει κατι αναλογο στο δσλαμ και φανταζομαι πρεπει να ειναι και ιδια τεχνολογια τσιπακια για να καλυτερη συννενοηση

και η δευτερη το μοντεμ δημιουργει dynamic data transfer (δηλαδη στελνει τα πακετα με ειδικο τροπο) προς αποφυγη θορυβου ωστε να βοηθησει να μην πεσει η συνδεση και δεν παιζει ρολο αν υπαρχει στο dslam, απλος μπορει να δημιουργησει προβλημα ο τροπος που στελνει τα δεδομενα

πιστευω στην δευτερη εκδοχη να ειναι πιο πραγματικη...δεν πιστευω προσωπικα το SRA να παρκολουθει το snr η την ταχυτητα αν ειναι σταθερη η οχι, μου ακουγεται πολυ πολυπλοκο για μια απλη ρυθμιση, οποτε πιστευω απλα αλλαζει το transfer rate το πως το μοντεμ στελνει τα πακετα

οποια εκδοχη και να ειναι σωστη υπαρχουν καποια ορια, δεν θα κρατησουν την συνδεση για παντα αν ο θορυβος ειναι παρα πολυ αρκετος για μεγαλο χρονικο διαστημα

Περιοχή
    KV G434
    Downloads
    23
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    310/155
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΕΡΜΟΥ
    Router
    RB5009UGSIN ONT: G-010G-R
    Διάβασε αυτό:
    ~ Seamless Rate Adaption (SRA)

Seamless Rate Adaption (SRA) is a method which dynamically adapts your line rate /sync speed on the fly depending upon the current condition of your line without having to perform a full retrain or resync.

Normally when your SNR Margin falls too low for your router to 'hear' the signal from the exchange your connection will drop and you lose synchronisation with the exchange. The router then has to re-negotiate a lower sync speed causing a small period of time without connectivity.

With SRA, line conditions are constantly monitored and any increases/decreases in SNR result in an increase/decrease in the line connection speed without having to go through the initialisation process.

Line speed will always be at the highest possible rate depending upon your set target SNR, which is particularly useful if you have had a low synch and line conditions later improve, as SRA will ensure that your line speed will increase in line with the better conditions.

Both the router and DSLAM need to be able to support SRA.
    Presently the only ISP in the UK that supports SRA is UKOnline on their adsl 2+ LLU exchanges.
    [http://www.kitz.co.uk/adsl/adsl_technology.htm#SRA]
    | "Anyone can build a fast CPU.
    | The trick is to build a fast system."
    |____________Seymour Cray...

Περιοχή
    Εξάρχεια
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    17.864/1024
    ISP
    Vodafone
    DSLAM
    HOL - ΚΩΛΛΕΤΗ
    Router
    Thomson TG789vn
    SNR / Attn
    6,1(dB) / 13,0(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Μάλιστα.. πολύ ενδιαφέρον.. πρακτικά δεν έχουμε αποσυγχρονισμούς έτσι..

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από freebil Εμφάνιση μηνυμάτων
    ...Το δοκίμασα με σύνδεση οτέ. Είχα ρίξει το snr στο 3 για να έχει σκαμπανεβάσματα. Για 8 ώρες λοιπόν το snr ανεβοκατέβαινε +-1 αλλά η ταχύτητα συγχρονισμού έμενε στάσιμη. 3 φορές έπεσε η σύνδεση και μόνο τότε συγχρόνισε το router σε λίγο διαφορετική ταχύτητα....
    Ρίξε και άλλο το SNRM γύρω στο 0 και παίρνε συνέχεια ping /t να δεις αν θα έχεις συνέχεια connectivity κατά την μετάβαση.

- - - Updated - - -

α.. τώρα είδα, είπες ότι έπεσε η σύνδεση.. οπότε δεν το υποστηρίζει!

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    6536
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    SNR / Attn
    10(dB) / 42.9(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Το θέμα είναι κατα τη γνώμη μου αν αλλάζει έστω και λίγο η ταχύτητα με τη διακύμανση του snr. Το δοκίμασα και με άλλο ρούτερ και έριξα το snr στο 0, αλλά και πάλι σε οποιαδήποτε διακύμανση του snr, η ταχύτητα συγχρονισμού έμενε ίδια. Καταλήγω λοιπόν στο συμπέρασμα ότι δεν προσφέρει ο οτέ αυτή τη λειτουργία, στο δικό μου αστικό κέντρο τουλάχιστον..

Περιοχή
    Κερκυρα
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    10 / 1 Mbps
    ISP
    T-COSMOTE
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΓΑΡΔΕΛΑΔΕΣ
    Router
    Διαφορα
    SNR / Attn
    10(dB) / 37(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Βαλε και την αλλη εκδοχη που ειπα οτι το SRA στελνει μονο data σε ειδικη μορφη που βοηθαει να μην πεσει το σνρ και χοι να το παρακολουθει

Seamless Rate Adaptation (SRA)

SRA software allows modems to make seamless data transfer rate changes to avoid dropping a connection. Modems are affected by cross talk from adjacent lines, as well as by other interference such as temperature changes and radio signals. Any interference on the connection can cause a modem to retrain on another connection and drop the existing connection. SRA makes dynamic data transfer rate changes to accommodate temporary noise conditions on the line thus preventing dropped connections.

Modems that are reportedly compatible with SRA include:

• Belkin 7633
    • Billion 740x series
    • Billion 7800N
    • Dynalink RTA1025W
    • Dynalink RTA1046VW
    • Dynalink RTA1320
    • Dynalink RTA1335
    • SpeedTouch
    http://whirlpool.net.au/wiki/sra

και εξαρτατε απο το μοντεμ πως εχουν κατασκευασει το SRA

πχ στο ασος που εχεις αν βαλεις το mouse επανω στο SRA (administration > dsl settings) θα δεις οτι με το ασος το SRA ειναι φταιγμενο μαλλον για την δευτερη επιλογη που σου λεω

for consider data transfers rates
    Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση. 

Όνομα:  asos sra.png 
Εμφανίσεις:  49 
Μέγεθος:  19,0 KB 
ID: 147440
    ταιριαζει στην δευτερη εκδοχη

Εγω πιστευω οτι αναλογα το τσιπακι-δσλαμ το SRA ειναι διαφορετικο
    πχ το broadcom πιστευω δουλεθει με τον τροπο που ειπατε
    αλλα μοντεμ δουλεθεουν με το dynamic data transfer χωρις να παρακολουθει το σνρ και να βοηθαει να σθνχρονισει ψηλα ....
    το ασος ασ πουμε σαν παραδειγμα που εχεις δειχνει οτι το ΣΡΑ ειναι με data tranfer
    επιδη εισαι σε αλλο διαφορετικο dslam απο το dsl τσιπκακι του ασος προφανως να μην δουλεψει
    Ομως Αγγλια οταν το ανοιγα (απο το ασος dsl n55u)σε infineon dslam επαιρνα 2 ms ping λιγοτερο, καθαρα ηταν θεμα πως εστελνε τα πακετα και οχι παρκολουθηση του σνρ η να βοηθησει να συνχρονισει πιο ωηλα γιατι κλειδωνε 2 mbos πιο λιγο απο τoυ παροχου και τα draytek

αλλα το ασος το λεω σαν παραδειγμα ... και τα draytek που εχω αν θυμαμαι καλα το SRA ειναι με αλλαγη data transfer που απλα αλλαζει την μεταφορα δεδωμενων για πιο σταθεροτητα και οχι να συνχρονιζει ψηλα και να παρακολουθει το σνρ ... αυτο νομιζω ισχυει μονο στα broadcom based chipsets
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος babis3g : 23-11-14 στις 00:52.

Περιοχή
    Εξάρχεια
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    17.864/1024
    ISP
    Vodafone
    DSLAM
    HOL - ΚΩΛΛΕΤΗ
    Router
    Thomson TG789vn
    SNR / Attn
    6,1(dB) / 13,0(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Αυτά που τα διάβασες, ή τα λες έτσι;

Περιοχή
    Κερκυρα
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    10 / 1 Mbps
    ISP
    T-COSMOTE
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΓΑΡΔΕΛΑΔΕΣ
    Router
    Διαφορα
    SNR / Attn
    10(dB) / 37(dB)
    Path Level
    Fastpath
    εκανα edit το πιο πανω ποστ μου,
    αναφερω δοκιμες σε infineon dslam
    εχω link
    & screenshot απο το ασος και οταν βαλω το draytek θα βαλω τι εξηγηση δινει και αυτο για το SRA

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    6536
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    SNR / Attn
    10(dB) / 42.9(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Μα dynamic data transfer rate changes που λέει και στο whirpool είναι η ταχύτητα αποστολης και λήψης. Εγώ το δοκίμασα και με το asus dsl-ac68u και με το tp-link 8960 που έχει broadcom και η ταχύτητα δεν άλλαξε.

Περιοχή
    Κερκυρα
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    10 / 1 Mbps
    ISP
    T-COSMOTE
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΓΑΡΔΕΛΑΔΕΣ
    Router
    Διαφορα
    SNR / Attn
    10(dB) / 37(dB)
    Path Level
    Fastpath
    μα αυτο λεω
    αλλα μοντεμ φτιαχνουν το SRA διαφορετικα και eπισης σε dslam

μερικα καινουρια μοντεμ me vdsl φτιαχνουν το SRA δουλευει διαφορετικα (δες παραγραφο 4.5 αλλη εκδοχη) και ειναι για εξαλειψει errors...
    το δραυτεκ εχει & dynamic SoS (παραγραφο 4.6) πλεον που βοηθα στην αποσυνδεση και η draytek το εχει στην επιλογη μεσα μαζι με το SRA (στο τελνετ μεσα) και ετσι το εχουν και τα broadcom (το dynamic sos me to SRA)

http://www.broadband-forum.org/marke...ocs/MR-180.pdf

δεν εχει να κανει παντα με την ταχυτητα να συνχρονισει ψηλα η τελος παντων να του αλλαξει ταχυτητα τουλαχιστον σε μερικα μοντεμ

επ ευκαιριας μιας και ξερω που εχεις και εσυ το ασος δες και την παραγραφο 4.4, 4.3, 4.1.2 που τα εχει και το dsl ac68u

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    6536
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    SNR / Attn
    10(dB) / 42.9(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Ευχαριστώ για το link. Έχει πολυ ενδιαφέροντα πράγματα μέσα.

Πάντως το 4.5 που το διάβασα δεν λέει κάτι διαφορετικό από αυτό που λέω νομίζω.. Έτσι κι αλλιώς SRA, είναι το rate adaption, δηλαδή προσαρμογή ταχύτητας. Το λέει το όνομα του. Μπορεί να έχεις δίκιο σε αυτά που λες αλλά δεν βρήκα κάπου να λέει αυτά που υποστηρίζεις.. Το SoS είναι άλλο πράγμα..

Περιοχή
    Κερκυρα
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    10 / 1 Mbps
    ISP
    T-COSMOTE
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΓΑΡΔΕΛΑΔΕΣ
    Router
    Διαφορα
    SNR / Attn
    10(dB) / 37(dB)
    Path Level
    Fastpath
    καπου μπορει να μην καταλαβα και εγω στο ολο θεμα, οποτε να μπερδευτικα εγω ... αλα μιας και ανοιξαμε τετοιο θεμα ... καλες ειναι και αλλες πληροφοριες

στο λινκ με το kitz λεει αν καταλαβα καλα οτι η ταχυτητα με το sra ανεβαινει (θεωρικα ναι αν καταφερει να μειωση τον θορυβο ... αλλα επειδη εχω δοκιμασει πολλα μοντεμ δεν νομιζω να το κανει η τουλαχιστον με επιτυχια απο μονο του το SRA ... μονο που τωρα υπαρχει και το dynamic sos που ειναι σε συνδυασμο και οπως ειπα τα draytek (Lantiq) το εχουν μαζι σαν υποκατηγορια του SRA ... τωρα αν ειναι διαφορετικα δεν ξερω παντος στα draytek ειναι μαζι στην ιδια κατηγορια τελνετ εντολης
    αν το βαλω επανω θα ποσταρω
    εχει καπως ετσι (απο οτι θυμαμαι)
    SRA 1 (disable,2 (on),3 (dynamic),4 (where 4 is dynamic sos)

και η εντολη παει adsl optn sra 4

τα broadcom το εχουν χωριστα

adsl configure [--dynamicD <on|off>] [--dynamicF <on|off>] [--SOS <on|off>]

τα ασος οπως ειπα ειναι κατι σαν dynamic Linear rate που νομιζω ειναι λιγο διαφορετικο, και επισης δεν υπαρχει υποστηριξη sos, oποτε δεν περιμενω να δουλεψει με επιτυχια σε ολα τα dslam ... αλλαζει απλα την μεταφρα δεδομενων να βοηθησει τον θορυβο
    σε infineon με adsl πηρα παραπνω πινκ σε broadcom νομιζω κανει χαλαστρα (αν η αποσταση με το κεντρο ειναι μακρυα) η τιποτα

δειγμα για πληροφορια μονο που σχετιζει το sos με το SRA παραγραφο 4.6
    After a successful SOS procedure, if the noise condition improves, SRA can be used to gradually
    increase the data rate; if the noise condition reaches the same level as right before the severely
    degraded condition that led to the SOS procedure, SRA can be used to fully recover the data rate
    before the SOS procedure. Therefore, compared with a full retrain, the combination of SOS and
    SRA can survive a sudden noise event without interruption of service. SOS is supported only in
    VDSL2 and as a recent enhancement to the Recommendation certain legacy equipment may not
    support the feature.
    οπως ειπα μπορει να μην καταλαβα καλα το θεμα αλλα ας μεινουν οι πληροφοριες
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος babis3g : 23-11-14 στις 02:12.

Περιοχή
    Εξάρχεια
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    17.864/1024
    ISP
    Vodafone
    DSLAM
    HOL - ΚΩΛΛΕΤΗ
    Router
    Thomson TG789vn
    SNR / Attn
    6,1(dB) / 13,0(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Μάλλον δεν το κατάλαβες καλά το όλο θέμα Μπάμπη.. και μάλιστα το κατάλαβες από την ανάποδη.. αλλά δεν έχει σημασία πως λειτουργεί αλλά αν έχει πρακτική εφαρμογή εδώ στην Ελλάδα με τους εδώ ISPs.
    Αν δεν λειτουργεί εδώ.. τότε απλά είναι διακοσμητικό!
    ----
    * Πρόσεχε λιγάκι σε παρακαλώ την γραφή σου.
    Αυτή η εναλλαγή ελληνικά με ελληνοποιημένα Αγγλικά είναι κουραστική.
    Είπαμε να γράφουμε Ελληνικά, μην πάμε στην άλλη άκρη.. αυτό το 'ασος' με τρελαίνει!

- - - Updated - - -

Καλοπροαίρετα στα λέω πάντα αλλά πραγματικά δυσκολεύομαι να παρακολουθήσω τα post σου.
    Αν χρησιμοποιείς Firefox μπορείς να προσθέσεις addons που κάνουν έλεγχο ορθογραφίας.
    Εγώ χρησιμοποιώ το Greek speeling dictionary

Περιοχή
    Κερκυρα
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    10 / 1 Mbps
    ISP
    T-COSMOTE
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΓΑΡΔΕΛΑΔΕΣ
    Router
    Διαφορα
    SNR / Attn
    10(dB) / 37(dB)
    Path Level
    Fastpath
    εννοω οτι δεν καταλαβα το θεμα εδω, τι θελει να πετυχει ο φιλος με το SRA , ταχυτητα η σταθεροτητα η και τα 2
    το πως δουλευει το SRA ξερω πολυ καλα και αναφερω οτι υπαρχει και το dynamic sos σαν βοηθημα και οτι διαφορετικα μοντεμ πιστευω το SRA ειναι σχεδιασμενο διαφορετικα στο καθε μοντεμ
    Επισης εχω αγορασει αρκετα δικα μου και δεν ειναι ολα στην υπογραφη γιατι αλλα τα εχασα και αλλα τα εδωσα
    Ημουν δοκιμαστης μοντεμ 2 παροχων στη Αγγλια ( o ενας ειχε καλωδιακο μοντεμ - αλλη τεχνολογια) και στην draytek εχω βοηθησει και τωρα στην Αsus που μου εστειλαν το ac68u και τους ευχαριστω

Ξερω οτι μερικες ρυθμισεις (πχ vector, dynamic sos ειναι σχεδιασμενα για vdsl, αλλα και σε αδσλ φερουν καποια μικρα αποτελεσματα, αποδεδειγμενα)

Οσο για τα Ελληνικα με Αγγλικα δεν νομιζω να υπαρχει θεμα, αφου μερικε ςορολογιες ειναι βασικες στα ξενα
    τωρα για το Ασος γιατι να μην το γραψω Ελληνικα, απο Ελληνικο ονομα το πηραν (απο το Pegasos / Πηγασος) οπως τα Nike απο την Νικη

EDIt
    Ααα οκ εχεις δικιο μερικα τα γραφω γρηγορα, εχω το Αγγλικο πληκτρολογιο και στην αλλαγη γλωσσας με μπερδευουν τα πληκρα οταν γραφω γρηγορα

συγνωμη και εγω δεν αντιλεγω, καλοπροαιρετα ... δινω οτι πληροφοριες εχω και λεω την γνωμη μου επειδη δοκιμασα πολλες ρυθμισεις απο πλευρας θεμα γραμμης

Ευχαριστω κρατησα το λινκ γιατι κανω και κανα λαθακι που και που
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος babis3g : 23-11-14 στις 02:48.

Περιοχή
    Εξάρχεια
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    17.864/1024
    ISP
    Vodafone
    DSLAM
    HOL - ΚΩΛΛΕΤΗ
    Router
    Thomson TG789vn
    SNR / Attn
    6,1(dB) / 13,0(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Δεν βλέπω κίνηση στο θέμα.. να προσθέσω εγώ λοιπόν ότι το ρούτερ της Hol H168N έχει το SRA Enabled

- - - Updated - - -

Βέβαια δεν ξέρω αν το χρησιμοποιεί στην πράξη!

Σελ. 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Μηνύματα: 52
    Τελευταίο Μήνυμα: 21-12-14, 15:39
  2. Level1 usb wireless adapter WNC-0305USB W7 driver
    Από johnyb98 στο φόρουμ Laptop, tablet και mobile computing
    Τελευταίο Μήνυμα: 25-09-14, 11:03
  3. Περίεργο πρόβλημα με wireless adapter
    Από PaZzZaRoNNi στο φόρουμ Laptop, tablet και mobile computing
    Τελευταίο Μήνυμα: 10-03-14, 13:23
  4. Omnivoice ATA Adapters
    Από Michael.89 στο φόρουμ Voice over IP (VoIP) Sip/Iax Hardware