Γεια σας,
θα ήθελα την βοήθειά σας.
Σκεφτόμουν την αγορά ηχείων για υπολογιστή έτοιμης λύσης ή συνδυασμό ενισχυτή/ηχείων(ακριβότερη λύση, καθώς και αγορά κάρτας ήχου).
Έχω όμως και αρκετά καλά ηχεία-μίκτη, εδώ και χρόνια, από τότε που έπαιζα με καναδύο φιλαράκια σε ένα μικρό σχήμα. Απλά το χρησιμοποιούσα, και συνδέονταν οι άλλοι στο μίκτη με το μπάσο και την κιθάρα καθώς και το synth από την πλευρά μου, οπότε δεν έχω πολλές γνώσεις για τις δυνατότητές του και τις πιθανές συνδέσεις που δέχεται(θα το ψάξω όμως περισσότερο και κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη).
2 x PROEL SMTV12P8 170w
http://www.skroutz.gr/s/406851/Proel-SMTV-12P8.html
http://sounddog.kr/products/proel/pa...rt/smt12p8.htm
YAMAHA EMX66M 6-Channel Powered Mixer
http://usa.yamaha.com/products/live_...x_type/emx66m/
http://www.musiciansfriend.com/pro-a...-powered-mixer
Επειδή, λόγω δουλειάς και χρόνου, μετακόμισα και τα χρησιμοποιώ πιο σπάνια πλέον, σκέφθηκα αντί να αγοράσω άλλα(με επιπλέον κόστος) και αυτά να κάθονται, να τα συνδέσω με τον υπολογιστή μου.
Ξέρω ότι είναι η υπερβολή της υπερβολής να έχω σύστημα τόσο ακριβό για τον υπολογιστή και μόνο(και πιάνει και κάποιο χώρο γύρω μου), αλλά δεν το χρησιμποιώ συχνά για το synth και όταν θελήσω να το κάνω, είναι δουλίτσα λίγων λεπτών να τα συνδέσω στο διπλανό δωμάτιο και να κάνω την δουλειά μου.
Επίσης, θέλω κάποια στιγμή να μετατρέψω πολλές ώρες βίντεο από την παλιά μου κάμερα με κασέτα(μικρή, σαν του κασσετόφωνου) σε ψηφιακή μορφή. Δυστυχώς, δεν την έχω μαζί μου για να δώσω σύνδεσμο με το μοντέλο της, αλλά θα πάω να την πάρω τώρα στις εκλογές (θυμάμαι την σύνδεση με την τηλεόραση όταν ήθελα να δω το βίντεο, με καλώδια ασπρο-κόκκινο και κίτρινο; Δεν έχω ιδέα και πώς τα λένε, έβαζα απλώς τα χρώματα στα αντίστοιχα)
Φαντάζομαι ότι για όλα αυτά(καθώς και την σύνδεση του συστήματος με τον υπολογιστή), η ενσωματωμένη κάρτα ήχου της μητρικής (asus z97-a) είναι ανεπαρκής;
Οπότε....
- Τι θα χρειαστώ; Τι κάρτα ήχου; Η σύνδεση του υπολογιστή πώς ακριβώς θα γίνει με τον μίκτη; (τα ηχεία συνδεδεμένα στον μίκτη και αυτός με την κάρτα ήχου;;; ) ; Τι καλώδιο ακριβώς;
- Θα χρειαστώ και επιπλέον κάρτα γραφικών(εκτός της κάρτας ήχου) για την λήψη βίντεο από την κάμερα και μετατροπή σε ψηφιακή μορφή ή μόνο ένα λογισμικό θα κάνει τη δουλειά(αν μπορείτε να προτείνεται και κάποιο λογισμικό); Η 970 G1 Gigabyte που έχω κάνει ή όχι;
Ξέρω ότι έχω πολλές απορίες, αλλά ίσως σιγά-σιγά να βγάλω κάποια άκρη με την βοήθειά σας.
Ευχαριστώ.
Υ.Γ.: επεξεργασία
Εμφάνιση 1-15 από 50
-
27-08-15, 15:03 Κάρτα ήχου - βίντεο και σύνδεση ηχείων/μίκτη με υπολογιστή #1
-
27-08-15, 15:27 Απάντηση: Κάρτα ήχου - βίντεο και σύνδεση ηχείων/μίκτη με υπολογιστή #2
Η καμερα σου τι εξοδους εχει?μηπως εχει firewire?(1394IEEE)Aν εχει μπορεις να την συνδεσεις κατευθειαν με τον υπολογιστη(αν εχεις την αναλογη θυρα1394)και μεσω του ΝΕRO πχ να γραψεις σε ποιοτητα ΑVI 720X576 uncompressed η και να τα κανεις DVD απλα....αν δεν εχεις firewire και εχεις μονο rca τοτε θα χρειαστεις κατι απο αυτα τα 2 http://www.8com.gr/video-dvr-capture...io-for-ps-xbox
http://www.techstores.gr/tv-tuner-pc...apture-hd.htmlΤελευταία επεξεργασία από το μέλος gst : 27-08-15 στις 15:33.
-
27-08-15, 15:34 Απάντηση: Κάρτα ήχου - βίντεο και σύνδεση ηχείων/μίκτη με υπολογιστή #3
Καλησπέρα gst, ευχαριστώ για την απάντηση. Την κάμερα θα πάω να την πάρω σε λίγο καιρό όταν θα πάω να ψηφίσω, δεν την έχω μαζί μου. Μάλλον, θα περιμένουμε λιγάκι να δω τι χαρακτηριστικά-δυνατότητες έχει. Επίσης δεν θυμάμαι και το κωδικό του μοντέλου για να την βρω στο διαδίκτυο(μια παλιά sony είναι).
-
27-08-15, 15:37 Απάντηση: Κάρτα ήχου - βίντεο και σύνδεση ηχείων/μίκτη με υπολογιστή #4
Ok αν η καμερα ειναι 8mm η hi8 λιγο σπανιο το firewire....αν ειναι mini dv θα εχει σιγουρα,me firewire δεν χανεις ποιοτητα....με τις 2 καρτες που σου εστειλα η ποιο αξιοπιστη ειναι η 2η....τα λεμε οταν εχεις παραπανω στοιχεια...
-
27-08-15, 18:57 Απάντηση: Κάρτα ήχου - βίντεο και σύνδεση ηχείων/μίκτη με υπολογιστή #5
Φαντάζομαι ότι για τη σύνδεση του ηχοσυστήματος, ο μίκτης-ενισχυτής θα είναι απευθείας συνδεδεμένος με την κάρτα ήχου(όταν την αγοράσω);
-
28-08-15, 10:01 Απάντηση: Κάρτα ήχου - βίντεο και σύνδεση ηχείων/μίκτη με υπολογιστή #6
Το πολυ απλο που μπορω να σκεφτω αμμεσα ειναι συνδεση out(mini jack υπολογιστη)σε in του mixer και εχεις ηχο σε πρωτη φαση....αν παρεις καρτα ηχου,θα πρεπει να συνδεσεις το καθε ιn του mixer(direct out pre mix)με το καθε in τις καρτας για να κανεις πολυκαναλη ηχογραφηση.
-
28-08-15, 10:32 Απάντηση: Κάρτα ήχου - βίντεο και σύνδεση ηχείων/μίκτη με υπολογιστή #7
Δεν θα κάνω καμιά ηχογράφηση προς το παρόν, οπότε, λέω να πάρω τα καλώδια πρώτα, όταν έχω χρόνο, και να συνδέσω τον υπολογιστή με τον μίκτη από την ενσωματωμένη κάρτα(έξοδο) της μητρικής για να δω πώς ακούγεται.
Εννοείται ότι μια καλή-ποιοτική ξεχωριστή κάρτα ήχου θα πρέπει να έχει καλύτερη απόδοση, αλλά ίσως δοκιμάσω αυτό που προτείνεις πρώτα(απλή σύνδεση) .
Υ.Γ.: Ο μίκτης έχει AUX IN και 2ΤR IN. Καμιά ιδέα τι να προτιμήσω; Καλώδιο; (αν γίνεται με σύνδεσμο) .
Y.Γ2.: θα ψάξω και στο εγχειρίδιο, μήπως πάρω καμιά ιδέα.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος kogba : 28-08-15 στις 12:02.
-
28-08-15, 14:12 Απάντηση: Κάρτα ήχου - βίντεο και σύνδεση ηχείων/μίκτη με υπολογιστή #8
Το σωστοτερο ειναι mini jack σε 2rca εκει θα προσαρμοσεις καρφι rca σε μεγαλο jack και θα το βαλεις σε line θεση 5η 6 και θα ειναι και stereo.
Aντιστροφα θα παρεις το master out του μικτη και θα το δωσεις στο in της καρτας ηχου(mic) αφου δηλωσεις στην καρτα ηχου οτι περνει line σημα και θα μπορεις να γραψεις με pre mix απο τον μικτη ετσι για τον χαβαλε της αρχηςΤελευταία επεξεργασία από το μέλος gst : 28-08-15 στις 14:30.
-
28-08-15, 23:39 Απάντηση: Κάρτα ήχου - βίντεο και σύνδεση ηχείων/μίκτη με υπολογιστή #9
Σε ευχαριστώ πολύ. Αν γίνεται, θα σε παρακαλούσα να μου δώσεις και ακριβείς συνδέσμους για τα καλώδια, για να γίνει σωστή δουλειά, γιατί δεν ξέρω αν ψάχνω τα σωστά(μου είναι λίγο άγνωστα και σαν ονόματα) . Πόσες ίντσες είναι το μικρό jack, το μεγάλο.. To καρφί rca είναι ένα "μεγαλύτερο" rca;
Για το 1ο καλώδιο(mini jack σε 2rca ), εννοείς κάτι σαν αυτό;
http://www.e-shop.gr/hama-43333-audi...m-p-PER.566388
Για το 2ο (καρφι rca σε μεγαλο jack) μήπως κάτι σαν αυτό; http://www.e-shop.gr/konig-kna22940e...e-p-PER.506588
Τέλος, για τη θέση, εννοείς ή στην 5η ή στην 6η, σωστά; (όχι και στις δύο) .
-
29-08-15, 00:16 Απάντηση: Κάρτα ήχου - βίντεο και σύνδεση ηχείων/μίκτη με υπολογιστή #10
Το πρώτο σετ καλωδίων είναι οκ,απλά θα χρειαστείς και αυτάhttp://www.soundservice.gr/e-shop/pr...oducts_id=4811 επίσης, μπορείς να τα πάρεις επί 2 .Και θα συνδέσεις αντίστροφα το rec out που είναι rca σε καρφι, τέλος line in έχει μόνο στην θέση 5 και 6,βάλτο όπου δουλεύει καλύτερα. ...θεωρώ ότι η θέση 5 είναι καθαρότερη. Άρα υλικά, 2 καλώδια σαν το πρώτο σετ που βρήκες και 2 βύσματα που σου έστειλα λινκ
- - - Updated - - -
Θεωρώ πολύπλοκο να μπλέξει με τα X L R. Που έχει ο ενισχυτής και για κόστος και για άλλα θέματα με ήχο, διάφορα φάσης γείωσεις κτλ,πρόσεξε πως θα συνδέσεις τα ηχεία είδα από πίσω στη φώτο καρφιά μεγάλα και λειτουργία bridge
-
29-08-15, 00:53 Απάντηση: Κάρτα ήχου - βίντεο και σύνδεση ηχείων/μίκτη με υπολογιστή #11
Κατατοπιστικότατος! Θα πάρω τα καλώδια και τα βύσματα που μου πρότεινες * 2, λοιπόν.
-
29-08-15, 11:50 Απάντηση: Κάρτα ήχου - βίντεο και σύνδεση ηχείων/μίκτη με υπολογιστή #12
Ξεκινά με αυτά και βλέπεις, αν χρειαστεί να συνδέσεις και άλλα πράγματα στο μικτή θα βρούμε λύσεις, κοίτα το manual και μην παίξειςτον εενισχυτή σε bridge,νομίζω ότι συνήθως γυρνάει τον ήχο σε mono και κατεβάζει τα ohm...ότι θες μιλάμε. ..
-
29-08-15, 12:01 Απάντηση: Κάρτα ήχου - βίντεο και σύνδεση ηχείων/μίκτη με υπολογιστή #13
Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. Θα ξεκινήσω με αυτά και βλέπω, όπως λες.
Ναι, το εγχειρίδιο προτείνει παράλληλη σύνδεση για τα ηχεία(Α 1 ή 2 με Β 1 ή 2) και όταν χρησιμοποιείται το bridge, να ΜΗΝ υπάρχουν συνδεδεμένα στις διπλανές θύρες ηχεία(ή το ένα ή το άλλο) .
Θα αρχίσω με την ενσωματωμένη κάρτα για αρχή(που έχει ενίσχυση εξόδων λέει, και αρκετά χαρακτηριστικά) και όταν σε λίγες εβδομάδες έχω και την κάμερα, τότε μαζί με την κάρτα-δέκτη για το βίντεο που θα αγοράσω, ίσως το ξαναδούμε αν χρειαστώ ανεξάρτητη κάρτα ήχου.
-
29-08-15, 12:12 Απάντηση: Κάρτα ήχου - βίντεο και σύνδεση ηχείων/μίκτη με υπολογιστή #14
Απλά στη ενσωματωμένη κάρτα, να παίξεις φλατ χωρίς εφέ και τον ήχο να τον φτιάξει Σε από το μικτή, επισης αν έχει fire wire η κάμερα, θα βάλεις μια τέτοια στον υπολογιστή και θα γλυτώσεις και άλλα χρήματα,
-
04-09-15, 23:53 Απάντηση: Κάρτα ήχου - βίντεο και σύνδεση ηχείων/μίκτη με υπολογιστή #15
Ενημέρωση:Έχω παραγγείλει τα καλώδια και τα ανταπτοράκια εδώ και ημέρες(e-shop, έλεγε ετοιμοπαράδοτο), ακόμα δεν ήρθαν. Υπομονή...
Παρόμοια Θέματα
-
Metal μουσική. 2.0 ή 2.1; onboard κάρτα ήχου;
Από hammered στο φόρουμ Κάρτες ήχου, γραφικών, ηχεία και οθόνεςΜηνύματα: 8Τελευταίο Μήνυμα: 08-06-15, 02:04 -
usb headsets Razer 7.1 Chroma. Εχουν δικια τους καρτα ηχου?
Από zaranero στο φόρουμ Κάρτες ήχου, γραφικών, ηχεία και οθόνεςΜηνύματα: 1Τελευταίο Μήνυμα: 23-04-15, 10:14 -
Πως θα βρώ τι κάρτα ήχου θα βάλω στην μητρική;
Από katkal στο φόρουμ Κάρτες ήχου, γραφικών, ηχεία και οθόνεςΜηνύματα: 12Τελευταίο Μήνυμα: 07-04-15, 10:09 -
Συνδεση ηχειων υπολογιστη σε τηλεοραση Philips
Από patatsis στο φόρουμ DVB-T, Tηλεοράσεις, IPTVΜηνύματα: 11Τελευταίο Μήνυμα: 15-11-14, 02:10 -
Κάρτα ήχου onboard και ηχεία
Από spyrosbhta στο φόρουμ Κάρτες ήχου, γραφικών, ηχεία και οθόνεςΜηνύματα: 1Τελευταίο Μήνυμα: 04-09-14, 09:26
Bookmarks