Εμφάνιση 1-12 από 12
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Αρχικά καλησπέρα σας! Έχω μία απορία και θα μου ήταν πολύ χρήσιμο αν υπάρχουν απαντήσεις πάνω σε αυτό το θέμα.
    Αγόρασα μία μηχανή από έναν άνθρωπο ο οποίος χρώσταγε ένα μέρος της στην τράπεζα.Η διαδικασία έγινε ως εξής:
    1)Πήγαμε στο ΚΕΠ και μου έκανε εξουσιοδότηση οτι μπορώ να κάνω εγώ τη μεταβίβαση της μηχανής και κάναμε και τις υπεύθυνες δηλώσεις αγοράζω-πουλάω.
    2)Πήγαμε στην τράπεζα,του έδωσα τα χρήματα και αυτός επιτόπου εξόφλησε το ποσό που είχε μείνει στην τράπεζα.

Αυτός μου είπε να μην κυκλοφορήσω την μηχανή ακόμα μέχρι να του στείλει η τράπεζα το εξοφλητικό,να μου το στείλει και ύστερα εγώ να πάω στην αντιπροσωπεία που αγόρασε τη μηχανή και μετά στο υπουργείο ώστε να κάνω μόνος μου τη μεταβίβαση.

Είναι όντως αυτή η σωστή διαδικασία για να πάρω τη μηχανή στο όνομά μου?Μπορώ να κάνω κάτι εγώ ώστε να μη χρειάζεται να περιμένω?Υπάρχει φόβος να γίνει το οτιδήποτε?

(*η άδεια γράφει πάνω παρακράτηση κυριότητας).Ευχαριστώ πολύ!

Περιοχή
    Μαλακωντα Ευβοιας & Πλ. Αμερικης - Πατησια
    Downloads
    11
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    20480/1024
    ISP
    Vodafone
    DSLAM
    HOL - ΒΑΣΙΛΙΚΟ
    Router
    ZXHN H108N V2.3
    SNR / Attn
    11.3(dB) / 36,6(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Κανονικα ΟΧΙ δεν εισαι καλυμενος .
    Το μονο που σε σωζει ειναι να εχεις εσυ την μηχανη και την αδεια κυκλοφοριας στα χερια σου .
    Γιατι απλα η μηχανη ειναι ακομα στο ονομα του εξωφλημενη πλεον , αρα μπορει να την πουληση με αμεση μεταβιβαση στο ονομα οποιουδηποτε .
    Ολα τα λεφτα ειναι να εχεις και την αδεια στα χερια σου .

*Οταν με το καλο πας για αρση και μεταβιβαση να ξερεις οτι πρεπει να εχεις μαζι το ΦΕΚ που επιτρεπει στον πωλητη να κανει παρακρατηση.
    Λογικα θα του το δωσει ο πωλητης εαν οχι ζητα το
    Prima pensa, poi parla, perché parole poco pensate portano pena

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    51200/5120
    ISP
    Wind
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΓΛΥΦΑΔΑ
    Router
    ΖΤΕ
    Για να κάνεις την μεταβίβαση χρειάζεσαι την εξοφλητικη απόδειξη του παρακρατητη.
    Χωρίς αυτήν δεν κάνεις κάτι.

Περιοχή
    Downloads
    11
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    20480/1024
    ISP
    Vodafone
    DSLAM
    HOL - ΒΑΣΙΛΙΚΟ
    Router
    ZXHN H108N V2.3
    SNR / Attn
    11.3(dB) / 36,6(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από rc31 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Για να κάνεις την μεταβίβαση χρειάζεσαι την εξοφλητικη απόδειξη του παρακρατητη.
    Χωρίς αυτήν δεν κάνεις κάτι.
    Το ειπε αυτο το βημα

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από alexoik Εμφάνιση μηνυμάτων
    .....

Αυτός μου είπε να μην κυκλοφορήσω την μηχανή ακόμα μέχρι να του στείλει η τράπεζα το εξοφλητικό,να μου το στείλει και ύστερα εγώ να πάω στην αντιπροσωπεία που αγόρασε τη μηχανή και μετά στο υπουργείο ώστε να κάνω μόνος μου τη μεταβίβαση......

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Ναι,μου έδωσε την άδεια και τα 2 κλειδιά της μηχανής οπότε όλα εντάξει.Απλά δεν έχει πάρει από την τράπεζα ακόμα το αντίγραφο της εξόφλησης και πρέπει να περιμένω. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.

Περιοχή
    Downloads
    11
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    20480/1024
    ISP
    Vodafone
    DSLAM
    HOL - ΒΑΣΙΛΙΚΟ
    Router
    ZXHN H108N V2.3
    SNR / Attn
    11.3(dB) / 36,6(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από alexoik Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ναι,μου έδωσε την άδεια και τα 2 κλειδιά της μηχανής οπότε όλα εντάξει.Απλά δεν έχει πάρει από την τράπεζα ακόμα το αντίγραφο της εξόφλησης και πρέπει να περιμένω. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.
    2 κλειδια ? ποιο μηχανακι πηρες ? ( γιατι εαν εχει immo πρεπει να ειναι 3 το 1 κοκκινο )

Το avatar του μέλους sdikr
    sdikr Guest
    Αν η αδεία δεν γράφει το όνομα σου δεν είναι δίκο σου, ότι χαρτιά και να έχεις.
    Δεν έπρεπε να δώσεις τα χρήματα πριν πάτε μαζί στο μηχανολογικό και να κάνετε την μεταφορά.
    Τώρα είναι πραγματικά στο χέρι του αν θα είναι σωστός απέναντι σου

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Το θέμα είναι οτι δεν μπορούσε να γίνει η μεταβίβαση αφού δεν ήταν καν στο όνομα του και ήταν στην τράπεζα.Είναι κ μεγάλος στην ηλικία και μου φαίνεται εντάξει τύπος.Μου παρέδωσε μέχρι και τα χαρτιά που την είχε αγοράσει,τουσ φακέλους κτλ ολα.

Downloads
    7
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    102400/10240
    ISP
    COSMOTE
    Αν έχω καταλάβει σωστά, μπορείς να κάνεις όποτε θέλεις τη μεταβίβαση, αλλά η άδεια κυκλοφορίας χωρίς την εξοφλητική απόδειξη της τράπεζας θα γράφει ότι παρακρατείται η κυριότητα. Οπότε όταν πάρεις την εξοφλητικά απόδειξη από τη τράπεζα, θα ξανακάνεις τον κόπο να ξαναπάς στο μηχανολογικό για να ξανά αλλάξεις την άδεια κυκλοφορίας. Διπλός κόπος.
    Δεν ξέρω τον πωλητή, αλλά αφού έχεις τη μηχανή, την άδεια κυκλοφορίας υπογεγραμμένη για πώληση, τα χαρτιά θεωρημένα από το ΚΕΠ και την απόδειξη ότι πήρε από σένα χρήματα για τη πώληση της μηχανής, θα είναι δύσκολο έως απίθανο να αμφισβητήσει νομικά τη πώληση κάποιος. Το πρόβλημα μέχρι τη μεταβίβαση της άδειας κυκλοφορίας το έχει ο πωλητής, μην τυχόν και προκαλέσεις δυστύχημα ή κάνεις καμιά ληστεία. Γι αυτό σε παρακάλεσε να μην την κυκλοφορείς μέχρι να γίνει η μεταβίβαση της άδειας κυκλοφορίας.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Οκ,σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.

Το avatar του μέλους sdikr
    sdikr Guest
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Manolis_karas Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αν έχω καταλάβει σωστά, μπορείς να κάνεις όποτε θέλεις τη μεταβίβαση, αλλά η άδεια κυκλοφορίας χωρίς την εξοφλητική απόδειξη της τράπεζας θα γράφει ότι παρακρατείται η κυριότητα. Οπότε όταν πάρεις την εξοφλητικά απόδειξη από τη τράπεζα, θα ξανακάνεις τον κόπο να ξαναπάς στο μηχανολογικό για να ξανά αλλάξεις την άδεια κυκλοφορίας. Διπλός κόπος.
    Δεν ξέρω τον πωλητή, αλλά αφού έχεις τη μηχανή, την άδεια κυκλοφορίας υπογεγραμμένη για πώληση, τα χαρτιά θεωρημένα από το ΚΕΠ και την απόδειξη ότι πήρε από σένα χρήματα για τη πώληση της μηχανής, θα είναι δύσκολο έως απίθανο να αμφισβητήσει νομικά τη πώληση κάποιος. Το πρόβλημα μέχρι τη μεταβίβαση της άδειας κυκλοφορίας το έχει ο πωλητής, μην τυχόν και προκαλέσεις δυστύχημα ή κάνεις καμιά ληστεία. Γι αυτό σε παρακάλεσε να μην την κυκλοφορείς μέχρι να γίνει η μεταβίβαση της άδειας κυκλοφορίας.
    Αν την δηλώσει ως κλεμμένη τότε ξεκινάνε τα προβλήματα, έτσι την πάτησα και εγώ, είχα όλα τα χαρτιά κλειδιά και μηχανή αλλά δεν μπορούσα να κάνω την μεταφορά γιατί η μηχανή ήταν δηλωμένη σαν κλεμμένη.
    Ευτυχώς στην δικιά μου περίπτωση ήταν κάτι που λύθηκε με επικοινωνία με το παλικάρι που την αγόρασα, είχε γίνει δήλωση παλιότερα για κλοπή και απλά δεν είχανε πάει στην αστυνομία να δηλώσουν οτι βρέθηκε.
    Λόγω του ότι ήταν Παρασκευή όταν πήγα για την άδεια πέρασα ενα πολύ ωραία ΣΚ με αγχός το όποιο άνετα θα μπορούσε να είναι και στο τμήμα αν με είχανε σταματήσει.

Downloads
    7
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    102400/10240
    ISP
    COSMOTE
    Δεν αμφισβητώ ότι μπορεί να πέσει κάποιος σε απατεώνα. Αλλά με την ίδια λογική μπορεί να χάσει καταθέσεις, χωράφι, οικόπεδο, ακόμη και το σπίτι του που κατοικεί. Οι πιθανότητες όμως να θέλει ο απατεώνας να εμπλακεί σε δικαστήρια για λίγα χρήματα, όταν υπάρχουν βεβαιωμένες υπογραφές και μάρτυρες, είναι ελάχιστες.
    Αν τη δηλώσει ως κλεμμένη, κάτι το οποίο μπορεί να γίνει και μετά την αλλαγή της άδειας κυκλοφορίας, η μηχανή θα δεσμευθεί, έως να τελειώσει η υπόθεση, η ταλαιπωρία και των δύο θα είναι μεγάλη, όπως και τα δικαστικά έξοδα. Αν κερδίσει την υπόθεση κάτι το πολύ απίθανο, τι θα μένει κέρδος; Χώρια που είναι απάτη μιας χρήσης. Οι απατεώνες προτιμούν απάτες πολλαπλών χρήσεων αν πρόκειται για λίγα χρήματα.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Manolis_karas : 04-02-16 στις 19:19.

Παρόμοια Θέματα

1. Online αγορά φαρμάκων από το εξωτερικό
    Από cool11 στο φόρουμ Internet, web surfing και online υπηρεσίες
    Τελευταίο Μήνυμα: 23-12-20, 14:43
  2. Αγορά κινητού από 150 ως 200 Ευρό.
    Από victoras21 στο φόρουμ Android
    Τελευταίο Μήνυμα: 01-09-15, 11:36
  3. Αγορα κινητου απο το E-shop - Αποριες
    Από oriwnas007 στο φόρουμ Κινητή Ευρυζωνικότητα
    Τελευταίο Μήνυμα: 25-05-15, 06:29
  4. αγορα τηλεορασης απο σκρουτζομαγαζα
    Από jmk5 στο φόρουμ Εκτός θέματος