Σκέφτομαι να αγοράσω έναν αφυγραντήρα για το σπίτι τον χειμώνα (καθώς λόγω βορινών δωματίων και υγροποίησης λόγω αναπνοών εμφανίζονται μούχλα, βρεγμένα τζάμια και σε κάποια σημεία βρεγμένοι τοίχοι) και συγκεκριμένα τον Meaco 20L Platinum. Είναι ακριβός, αλλά διαβάζω καλές κριτικές. Παλαιότερα, άφηνα 3 πόντους ανοιχτά τα τζάμια (μες στον χειμώνα!) και δεν είχα τέτοια έντονα προβλήματα, αλλά τώρα πια με την κάπνα από τα τζάκια, είναι αδύνατο (έχω και μικρά παιδιά). Ξυπνάω πια και με μπουκωμένη μύτη!
Το θέμα μου είναι ποια είναι η σωστή χρήση του και έχω κάποιες απορίες
1. Πρέπει να είναι στην πρίζα ασταμάτητα, παρόλο που σίγουρα θα απενεργοποιείται μόνος του;
2. Αν μετά από κάποιες μέρες ρίξει την υγρασία σε επιθυμητά επίπεδα, μπορώ να μην τον έχω ανοιχτό το βράδυ (λόγω θορύβου) ή οι βραδινές ώρες είναι αρκετές για να επαναφέρουν την υγρασία στα αρχικά επίπεδα; Δηλαδή, πόσο γρήγορα επανέρχεται η υγρασία αν δεν δουλεύει;
3. Αν αερίσω το σπίτι το πρωί 10 λεπτά, η υγρασία θα επανέλθει στα αρχικά επίπεδα;
4. Σε σπίτι 100τ.μ. αν τον έχω το βράδυ στη νότια άκρη του σπιτιού (κουζίνα και σελόνι) για να μην ακούγεται πολύ, θα κάνει δουλειά στα βορινά δωμάτια ή πρέπει να τον βάλω οποσδήποτε στον κεντρικό διάδρομο;
Αν κάποιος έχει εμπειρία, ας με διαφωτίσει λίγο γιατί τα λεφτά είναι πολλά...![]()
Εμφάνιση 1-15 από 20
Θέμα: Σωστή χρήση αφυγραντήρα
-
25-11-16, 09:44 Σωστή χρήση αφυγραντήρα #1
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Wizard : 25-11-16 στις 09:50.
-
25-11-16, 10:14 Απάντηση: Σωστή χρήση αφυγραντήρα #2
Αν θες καλά αποτελέσματα θα πρέπει να τον έχεις στον χώρο που έχει το πρόβλημα.
Θα πρέπει να αεριζεις τον χώρο για λόγους υγείας.
Θα τον έχεις συνέχεια στο ρεύμα και τον πρώτο καιρό θα τον αφήσεις πολλές ώρες για να ρυθμίσει την υγρασία στον χώρο.
Αν σε ενοχλεί το βράδυ μπορείς να πάρεις μια πρίζα με χρονοδιακοπτη ώστε να κλείνει αυτόματα τις ώρες που κοιμάσαι.
Να ξέρεις ότι όλοι οι αφυγραντηρες δουλεύουν σε ενιαίο χώρο καλά.
Αν έχεις δύο δωμάτια με πρόβλημα είναι καλύτερο να αγοράσεις 2 μικρότερους πάρα έναν μεγάλο.
-
25-11-16, 10:18 Re: Σωστή χρήση αφυγραντήρα #3
Η υγρασια που αφαιρει ενας αφυγραντηρας βρισκεται στον αερα.
Ενας γρηγορος αερισμος 5 λεπτου αλλαζει ΟΛΟ τον αερα του σπιτιου και φερνει την υγρασια σε οτι εχει εξω.
(σε αντιθεση με τη θερμοτητα που ειναι αποθηκευμενη στα αντικειμενα, με αποτελεσμα η θερμοκρασια να επανερχεται πολυ γρηγορα μετα απο εναν γρηγορο αερισμο)
Με αυτη τη βασικη αρχη, καταλαβαινεις οτι μαγικα δεν γινονται.
Ολα εξαρτωνται απο το ποσο καλα ειναι αεροστεγως κλεισμενο το σπιτι.
Απο κει και περα ειναι πολυ περισσοτερο μια μοδα παρα μια πραγματικη αναγκη στις περισσοτερες περιπτωσεις.
Το "σκασιμο" του παραθυρου εχει τεραστιες αφυγραντικες δυνατοτητες οπως ηδη γνωριζεις.
-
25-11-16, 11:10 Απάντηση: Re: Σωστή χρήση αφυγραντήρα #4
Καταλαβαίνω τι λέτε.
Το πρόβλημα υπάρχει τον χειμώνα στα 2 βορινά δωμάτια, τώρα πια που δεν μπορώ να ανοίγω τα παράθυρα λόγω κάπνας. Αν το βράδυ δεν έχω λίγο ανοιχτό το παράθυρο, σε συγκεκριμένα σημεία στους τοίχους και στην κολώνα εμφανίζονται νερά από την υγροποίηση των αναπνοών μας (κακή μόνωση; διαφορά θερμοκρασίας; ) με αποτέλεσμα σιγά-σιγά να εμφανίζεται μούχλα. Στο 2ο βορινό δωμάτιο (ημιυπαίθριος) τα κουφώματα είναι πολύ βρεγμένα το πρωί. Η υγρασία εκείνα τα πρωινά στα δωμάτια είναι μεταξύ 80-90%. Αν μετά αερίσω τα δωμάτια λίγη ώρα, πέφτει στο 60%. Σκεφτόμουν μήπως μου έδινε λύση ένας αφυγραντήρας μεγάλος για να μην τον έχω μέσα στο δωμάτιο το βράδυ γιατί αποκλείεται να έκλεινα μάτι λόγω θορύβου.
Κάτι απορροφητές υγρασίας στυλ Aero 360 που είχα δοκιμάσει δεν κάνανε τίποτα.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Wizard : 25-11-16 στις 11:16.
-
25-11-16, 12:33 Re: Σωστή χρήση αφυγραντήρα #5
Κλασσικη περιπτωση. Οταν η θερμομονωση δεν ειναι αρκετή, ο πιο κρυος τοιχος θα βρεθει κατω απο το σημειο δροσου, και το νερο θα υγροποιηθει.
Λυσεις 2. Η θα μειωσουμε την υγρασια στο χωρο (κατεβαζοντας το σημειο δροσου), ειτε θα αυξησουμε τη θερμοκρασια ωστε στον αερα να "χωραει " περισσοτερο νερό.
Παραδοσιακα, τα τζαμια θαμπωνουν, και υγροποιουν οταν εχει κρυο εξω για αυτο ακριβως το λογο.
Οταν ειναι διπλα (μονωμενα) λιγοτερο. Το ιδιο και οι βορινοι τοιχοι (ειδικοτερα οταν φυσαει βοριας).
Το νερο θα προτιμησει ΠΡΩΤΑ οτι κρυωνει ΠΡΩΤΟ.. Ο βορινος τοιχος λειτουργει σαν αφυγραντηρας.
Περιεγραψες την απλη λυση. Μολις αερισεις το χωρο πεφτει στο 60%.
Ενας αερισμος το βραδυ, μολις πεσει η θερμοκρασια, και αλλος ενας το πρωι, πρωτου ανεβει, κανει οτι κανει ενας αφυγραντηρας δουλευοντας υπερωριες, εφοσον δεν υπαρχουν αλλα ειδικα θεματα.
Στη θεση σου θα δοκιμαζα να τοποθετησω μικρους εξαεριστηρες φ40, χαμηλα (ωστε να μην εχουμε πολλες απωλειες θερμοτητας) με σιτες για να μην μπαινουν διαφορα, και συρτακι-πορτακι ωστε να κλεινουν.
Σε σχεση με το ανοιχτο παραθυρο μιλαμε για πολυ λιγοτερο αερα, και ετσι ισως η τζακιλα (και το κρυο) να ειναι ανεκτα.
Σε πιο high tech λυση, θα μπορουσες να δοκιμασεις μικρα ανεμιστηρακια σαν αυτα που μπαινουν στους εξαεριστηρες μπανιου, που να φερνουν φρεσκο αερα απεξω, και να τους δουλευεις με χρονοδιακοπτη.
Για την τζακιλα, θα δοκιμαζα φιλτρακια ενεργου ανθρακα, στην εισοδο του φρεσκου αερα. Το ποσο συχνα θα χρειαζονται αντικατασταση δεν το ξερω, παρολα αυτα, αν ο αερισμος γινεται τις ωρες που δεν μυριζει τζακιλα, μπορει και να μην χρειαζονται.
Αντι να κανεις ολα αυτα, περνεις εναν αφυγραντηρα, τον βαζεις στη πριζα και μετα πληρωνεις την ΔΕΗ.
-
25-11-16, 13:59 Απάντηση: Σωστή χρήση αφυγραντήρα #6
Δυστυχώς, έστω και λίγος αέρας να μπαίνει μέσα, η τζακίλα είναι ανυπόφορη. Τώρα είμαι μεταξύ 1) μεγάλου αφυγραντήρα να δουλεύει συνέχεια και 2) μελλοντικά κάποιου είδους εσωτερικής θερμομόνωσης στους προβληματικούς τοίχους. Για τον αφυγραντήρα, είμαι προβληματισμένος γιατί είναι ακριβός και πρακτικά δύσκολο να βρίσκεται μέσα στα πόδια μας όλη την ώρα και δεν είμαι και σίγουρος αν δω αποτελέσματα...
-
25-11-16, 18:28 Απάντηση: Σωστή χρήση αφυγραντήρα #7
Είχα το ίδιο πρόβλημα και λύθηκε με τον αφυγραντηρα. Αλλά όπως σου είπα ένας μεγάλος δεν μπορεί να καλύψει δύο δωμάτια αν ο χώρος δεν είναι ενιαίος.
Η σωστή και αποδοτικοτερη λύση είναι 2 μικροί. Ένας ανά δωμάτιο.
Είχα θέμα με υψηλή υγρασία σε βαθμό που τα πάντα ήταν μουσκιδι και τώρα είμαι στο 40%. Έχω 2 μικρούς της olympia spending. Έναν σε κάθε υπνοδωμάτιο και τους έχω και δουλεύουν με χρονοδιακοπτη μόνο την ημέρα, τις ώρες που κοιμάμαι είναι κλειστοί.
-
01-12-16, 09:56 Απάντηση: Σωστή χρήση αφυγραντήρα #8
Χθές το πρωί το βορινό δωμάτιο είχε υγρασία 70% χωρίς να έχω βρεγμένους τοίχους. Χθες το βράδυ άναψα καλοριφέρ για 3 ώρες μέχρι τις 21:30 και σήμερα το πρωί το βορινό δωμάτιο είχε 66% υγρασία και πολύ βρεγμένους τοίχους σε συγκεκριμένα σημεία! Αερίζω για 15 λεπτά και η υγρασία πάει 45%!
65% υγρασία σε συνδυασμό με καλοριφέρ φέρνει τέτοια αποτελέσματα; Ελπίζω να σωθώ λίγο με τον αφυγραντήραΤους δουλεύεις την ημέρα με κλειστές τις πόρτες;
-
06-12-16, 04:54 Απάντηση: Σωστή χρήση αφυγραντήρα #9
Για δωμάτιο 12 τ.μ. με αρκετή υγρασία (το πρωί παρατηρώ σταγονίδια στο κάτω μέρος του τζαμιού του παραθύρου), τί μπορώ να κάνω;
Εδώ που μένω έχει αρκετό κρύο τις τελευταίες μέρες, γύρω στον ενα βαθμό Κελσίου. Θα βοηθήσει ο αερισμός δωματίου για 5 με 10 λεπτά;
Αν στραφώ σε αφυγραντήρα, τί να κοιτάξω; Για παράδειγμα, έχω δει αφυγραντήρες με ικανότητα 250ml ανά μέρα. Για το χώρο που ανέφερα, είναι οκ ή λίγο;Πού θα πάει, πού θα πάει τούτη η ρόδα που κολλάει
κι όλο στην αρχή γυρνάει
πού θα πάει θα ξεκολλήσει
κι ο κόσμος σα σαράβαλο γι'αλλού θα ροβολήσει
-
06-12-16, 09:11 Απάντηση: Σωστή χρήση αφυγραντήρα #10
Ο αερισμός πάντα βοηθάει. Το πόσος χρόνος χρειάζεται είναι συνάρτηση της διαφοράς θερμοκρασίας μέσα-έξω, όσο μεγαλύτερη τόσο πιο γρήγορα αλλάζει ο αέρας του χώρου. Οταν έχει κρύο, τα 5 με 10 λεπτά είναι μάλλον πολλά. Μια καλή ένδειξη ότι ο αέρας έχει αλλάξει είναι όταν δεις μείωση στη θερμοκρασία του χώρου κατά 1 βαθμό, πράγμα που γίνεται σε δυο-τρία λεπτά με πολύ κρύο έξω. Μετά μόλις κλείσεις, η εσωτερική θερμοκρασία επανέρχεται σε λίγη ώρα, και η υγρασία στον αέρα έχει μειωθεί σημαντικά.
-
10-12-20, 21:18 Απάντηση: Σωστή χρήση αφυγραντήρα #11
εχω παρει εναν αφυγραντηρα της morris, κανει πολυ καλη δουλεια αλλα το ερωτημα μου ειναι, μπορω ενω εχω ανοιχτο το καλοριφερ να χρεισημοποιο και τον αφυγραντυρα?? περιμενω απαντηση ευχαριστω
-
10-12-20, 21:27 Απάντηση: Σωστή χρήση αφυγραντήρα #12
-
10-12-20, 21:36 Απάντηση: Σωστή χρήση αφυγραντήρα #13
Αρκετοί αφυγραντήρες έχουν αισθητήρα υγρασίας (όχι και πολύ ακριβείας, αλλά ικανοποιητικό).
Αν ρυθμιστεί μέχρι κάποιο κατώτατο όριο (πχ 45%) , τότε όταν η υγρασία φτάσει στο επιθυμητό σημείο ο συμπιεστής σταματάει και δεν χρειάζεται να ανησυχείς.
Όντως, το ιδανικό εύρος είναι μεταξύ 40% και 60%.Πού θα πάει, πού θα πάει τούτη η ρόδα που κολλάει
κι όλο στην αρχή γυρνάει
πού θα πάει θα ξεκολλήσει
κι ο κόσμος σα σαράβαλο γι'αλλού θα ροβολήσει
-
10-12-20, 21:49 Απάντηση: Σωστή χρήση αφυγραντήρα #14
-
10-12-20, 22:00 Απάντηση: Σωστή χρήση αφυγραντήρα #15
Μιας και το αναστήσαμε να πω πως το καλύτερο που μπορεί να κάνει κανείς σε συνδυασμό με τον αφυγραντήρα είναι ένα αξιόπιστο υγρασιόμετρο, αν ο ίδιος ο αφυγραντήρας δεν έχει ένδειξη ή αν σκέφτονται αν χρειάζονται αφυγραντήρα. Όσοι δεν είχαν μέχρι τώρα θα εκπλαγούν με τις τιμές υγρασίας που μπορεί να έχουν σπίτι τους και πόσο γρήγορα μπορεί να πέσουν με 5' αερισμό.
Παρόμοια Θέματα
-
Η Microsoft αποκαλύπτει τις ελάχιστες απαιτήσεις για χρήση VR Headset στα Windows 10
Από sdikr στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 11Τελευταίο Μήνυμα: 23-11-16, 15:49 -
Επιλογη Αφυγραντηρα
Από manolios στο φόρουμ Εκτός θέματοςΜηνύματα: 0Τελευταίο Μήνυμα: 13-11-16, 11:27 -
Aγορά αφυγραντήρα
Από yiannakos στο φόρουμ Εκτός θέματοςΜηνύματα: 4Τελευταίο Μήνυμα: 08-10-16, 05:58 -
"Δεν ηταν δυνατη η σωστη εκκινηση της εφαρμογης(0xc0000022)".
Από vaggelis7172 στο φόρουμ WindowsΜηνύματα: 4Τελευταίο Μήνυμα: 17-08-16, 19:48 -
Πονοκέφαλος με την "σωστη" σειρά των star wars
Από Kolonos στο φόρουμ Πολιτιστικό στέκιΜηνύματα: 32Τελευταίο Μήνυμα: 11-01-16, 16:50
Bookmarks