Σελ. 122 από 128 ΠρώτηΠρώτη ... 102112117120121122123124127 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 1.816-1.830 από 1915
    Downloads
    6
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300000/150000
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΤΕΡΨΙΘΕΑ
    Router
    GL-MT6000 (+openwrt)
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από tsigarid Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μου κάνει εντύπωση που δε συζητάτε μάρκες που κυριαρχούν στις ΗΠΑ, πχ LG, Frigidaire, Friedrich... Δεν κυκλόφορούν στην Ελλάδα, ή θεωρούνται κατώτερες;
    Διαφορετική αγορά, διαφορετικά brands/διείσδυση.
    Πολλά από αυτά απλώς δεν κυκλοφορούν @EU.

@US-side ο κανόνας μέχρι πρόσφατα ήταν ο κεντρικός κλιματισμός.
    Η αγορά ήταν για χρόνια αμερικάνικη υπόθεση, μετά + Ιάπωνες, + Κινέζοι (αργότερα).

@EU-side ο κανόνας είναι/ήταν τα split.
    Μεγάλη αρχική διείσδυση οι Ιάπωνες και το φασόν τους, αργότερα ή Κινέζος ή Κινέζικο φασόν.

Απο τα (πρώην) Αμερικάνικα, μόνο τα carrier έχω δει εδώ,
    και αυτά πλέον είναι φασόν στην midea.
    H carrier έχει δώσει όλη την παραγωγή των split στον Κινέζο.
    Και οι άλλοι νομίζω το ίδιο είναι.

Οι (πρώην) Γιαπωνέζοι κυκλοφορούν ακόμα και στις δύο μεριές του Ατλαντικού,
    δεν είναι αυτοί που ήταν κάποτε, καλά πάνε λόγω ονόματος, εννοείται $ for $ δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τους Κινέζους.

Τα Lg υπάρχουν και εδώ, αλλά μετά απο μια σειρά προβλήματα αξιοπιστίας δεν έχουν και την καλύτερη φήμη.
    Disclaimer:
    Any views or opinions expressed represent the official view of the voices in my head.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    51200/5120
    ISP
    Wind
    DSLAM
    Wind - ΙΛΙΣΣΟΣ
    Router
    ZTE ZXHN H168N
    SNR / Attn
    12.2(dB) / 7.5(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Κοζανίτης Εμφάνιση μηνυμάτων
    Παλιό μοντέλο νομίζω είναι το συγκεκριμένο, atxc35d είναι το τελευταίο της σειράς sensira, αν δεν κάνω λάθος

- - - Updated - - -

Φασον και αυτά νομίζω, γενικά η toshiba δίνει 7 Εύη εγγύηση, Arata και Edge (ή νέο edge white/black) είναι εξαιρετικά μηχανήματα..

- - - Updated - - -

Γενικότερα προσέχουμε πολύ την εγκατάσταση, ειδικά από αλυσίδες με "δωρεάν εγκατάσταση"
    Όλα τα μηχανήματα θέλουν τουλάχιστον 3 μέτρα σωληνώσεις, τα toshiba 2 και μόνο η σειρά perfera της Daikin 1.5
    Φυσικά απαιτούμε να γίνει καλό κενό με χρήση αντλίας κενού από τον εγκαταστάτη!
    Το καλύτερο μηχάνημα να πάρεις, άμα δεν τοποθετηθεί σωστά, δεν θα δουλέψει ποτέ σωστά..
    Τα εξηγούν τα παιδιά πολύ αναλυτικά στο insomnia.gr στο νήμα για τα κλιματιστικά (3ο νήμα τώρα)
    Ρίξτε μια ματιά..
    Αυτο εδω πρεπει να ειναι το τελευταιο που γραφει d.
    https://www.dreamelectric.gr/%CE%BA%...-9000-btu.html

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    54999/5495
    ISP
    Cosmote
    SNR / Attn
    12(dB) / 9(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Cross95 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αυτο εδω πρεπει να ειναι το τελευταιο που γραφει d.
    https://www.dreamelectric.gr/%CE%BA%...-9000-btu.html
    Άλλη σειρά, αυτό έχει scop κάτω από 5 υπ άλλο έχει 5+, άρα αυτό που σου λέω πιο αποδοτικό είναι..
    Κοιτάμε εποχικούς δείκτες SEER/SCOP (ψύξη/θέρμανση) για τα μηχανήματα που θέλουμε να πάρουμε..
    Εγώ θα σου πρότεινα αφού θες θέρμανση, ή να πας σε ένα Toshiba edge 10αρι ή 13αρι, αλλιώς daikin Perfera 9αρι ή 12αρι..
    Και η σειρά Sensira Atxc25d(9αρι) με scop 5.78
    Αυτό που λες με Scop 4.73 σίγουρα θα καίει παραπάνω..

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    51200/5120
    ISP
    Wind
    DSLAM
    Wind - ΙΛΙΣΣΟΣ
    Router
    ZTE ZXHN H168N
    SNR / Attn
    12.2(dB) / 7.5(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Κοζανίτης Εμφάνιση μηνυμάτων
    Άλλη σειρά, αυτό έχει scop κάτω από 5 υπ άλλο έχει 5+, άρα αυτό που σου λέω πιο αποδοτικό είναι..
    Κοιτάμε εποχικούς δείκτες SEER/SCOP (ψύξη/θέρμανση) για τα μηχανήματα που θέλουμε να πάρουμε..
    Εγώ θα σου πρότεινα αφού θες θέρμανση, ή να πας σε ένα Toshiba edge 10αρι ή 13αρι, αλλιώς daikin Perfera 9αρι ή 12αρι..
    Και η σειρά Sensira Atxc25d(9αρι) με scop 5.78
    Αυτό που λες με Scop 4.73 σίγουρα θα καίει παραπάνω..
    ok καταλαβα απλα εβαλα αυτο μηπως ειναι καλυτερο επειδη εγραφε προ.
    προτιμω να παρω 12αρι να ειμαι καλυμμενος.
    https://www.skroutz.gr/s/42344446/Da...0-BTU-A-A.html
    Αυτο εδω απο οτι βλεπω εχει πιο υψηλο scop.
    Απο toshiba αυτο μου φαινεται πολυ καλο.
    https://www.skroutz.gr/s/23582081/To...A.html#reviews
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Cross95 : 22-07-23 στις 15:10.

Downloads
    16
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300/30MBPS
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΓΛΥΦΑΔΑ
    Router
    Speedport Plus 2
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από tsigarid Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μου κάνει εντύπωση που δε συζητάτε μάρκες που κυριαρχούν στις ΗΠΑ, πχ LG, Frigidaire, Friedrich... Δεν κυκλόφορούν στην Ελλάδα, ή θεωρούνται κατώτερες;
    Δεν είναι κατώτερες. LG κυκλοφορεί και στην Ελλάδα αλλά πάει η εποχή που είχε δυνατή παρουσία. Όπως και η Samsung.
    Στις ΗΠΑ τα μηχανήματα μπορεί να είναι και άλλων προδιαγραφώ, Το θέμα είναι να έχουν τεχνική υποστήριξη στην Ελλάδα.
    Πχ η Inventor που είναι φασόν η οποία κάνει παραγγελία σε εργοστάσια εξωτερικού έχει πολύ καλό service και άμεση ανταπόκριση αν χρειαστεί. Στην αρχή την είχαν πασάρει για Αμερικάνικη αλλά μούφα Αμερικάνικη ήταν.
    Inventor έλεγε USA Techmology η διαφήμιση και η Toyotomi τάχα Ιάπωνας.

Για μένα και AUX να βάλει κάποιος αν είναι τα btu σωστά για τον χώρο που το επιλέγουμε δεν θα έχει θέμα. Αρκεί η εγκατάσταση να είναι αυτή που πρέπει και να προτιμηθεί από επίσημο εισαγωγέα όχι από e-shop και τέτοια γιατί με το service θα ψάχνεται μετά.

Downloads
    6
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300000/150000
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΤΕΡΨΙΘΕΑ
    Router
    GL-MT6000 (+openwrt)
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από thourios Εμφάνιση μηνυμάτων
    Το θέμα είναι να έχουν τεχνική υποστήριξη στην Ελλάδα.
    Πχ η Inventor που είναι φασόν η οποία κάνει παραγγελία σε εργοστάσια εξωτερικού έχει πολύ καλό service και άμεση ανταπόκριση αν χρειαστεί. Στην αρχή την είχαν πασάρει για Αμερικάνικη αλλά μούφα Αμερικάνικη ήταν.
    Inventor έλεγε USA Techmology η διαφήμιση και η Toyotomi τάχα Ιάπωνας.

Για μένα και AUX να βάλει κάποιος αν είναι τα btu σωστά για τον χώρο που το επιλέγουμε δεν θα έχει θέμα. Αρκεί η εγκατάσταση να είναι αυτή που πρέπει και να προτιμηθεί από επίσημο εισαγωγέα όχι από e-shop και τέτοια γιατί με το service θα ψάχνεται μετά.
    Και ναι, και όχι.
    Το x φασόν μπορεί να είναι καλύτερο/χειρότερο απο ένα άλλο
    (^άσκηση προς επίλυση από τον υποψήφιο αγοραστή... δύσκολη άσκηση),
    αλλά το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρεις *τι* είναι μέσα.

Κάποιος πήγε στον x κινέζο και παρήγγειλε ένα μηχάνημα
    με το σασί α', τον συμπιεστή β', την πλακέτα γ', και τους εναλλάκτες δ'
    και συνήθως πολλά (φτηνά...) φρού-φρού (φίλτρα/wifi/ιονιστές/κλπ).
    Τα a/c είναι σαν lego, όταν ψωνίζεις ποσότητα σου φτιάχνουν ότι συνδυασμό θέλεις
    (και αν είσαι πολύ μεγάλος θα σου φτιάξουν το προσωπικό σου, βλέπε daikin πχ),
    και αυτός που παραγγέλνει το φασόν τυπικά το κάνει build-to-a-price.
    Ο κινέζος τυπικά έχει reference design που λέει "κλάση α/β/γ/δ = config/build α/β/γ/δ)
    αλλά ο παραγγέλνων τυπικά θα κάνει οικονομίες καθότι το reference του βγαίνει ακριβά
    (κόψε τον έναν εναλλάκτη, βάλε πιο φτηνό συμπιεστή, βάλε remote με φρού-φρού και wifi γιατί φαίνονται...)

Έστω λοιπόν ότι εγώ ψώνισα (πχ) inventor (που ακούω ότι οι άνθρωποι είναι ok) ή tesla/FU/arrieli/pitsos/%brand_name_here%,
    και έστω είναι όντως καλό, και με καλό value/$ και όλα ok.
    *Τώρα* που υπάρχει η εταιρεία έστω έχει πολύ καλό after-sales, και μπράβο και μια χαρά.

Αν/όταν ο χ AC vendor κλείσει αύριο (ή πάψει να ασχολείται με τον κλιματισμό),
    αν/όταν χρειαστώ κάτι θα ψάχνω να βρω ποιανού Κινέζου φασόν είναι το μηχάνημα,
    και τι πράγματα φοράει πάνω και σε ποια πλατφόρμα βασίζεται.
    Συνήθως γίνεται, αλλά μπορεί να είναι μπελάς, και μπορεί να χρειαστεί να φέρω τα σχετικά απ' έξω.

Αν είναι original κινέζος (με το brand του = gree/midea/galanz/tcl/etc),
    αν/όταν κλείσει ο εδώ έμπορος είτε θα αναλάβει άλλος την διανομή (το απολύτως πιθανότερο...),
    είτε θα βρώ ανταλακτικά εύκολα στην Ευρώπη διότι θα ξέρω ποιά πλατφόρμα είναι.

Παρεμπιπτόντως,
    στο φτηνό φασόν δεν θα εμπιστευόμουν αβασάνιστα το cop/scop/seer που δηλώνουν.
    Τους δίνει μια βεβαίωση ο Κινέζος ότι το χ μηχάνημα που φτιάξανε για τον x vendor είναι ίδιο με το ψ μηχάνημα τους (που έχει μετρηθεί),
    άρα πρέπει(?) να έχουν ίδιες επιδόσεις, αλλά συμβαίνει ενίοτε στην πραγματικότητα να μην είναι τόσο "ίδια".

Προσωπικά, αν είναι να ψωνίσω Κινέζικο (που δεν έχω πρόβλημα να το κάνω, οι καλές σειρές είναι ΑΑΑ),
    θα το πάρω με το όνομα του Κινέζου πάνω.
    Να ξέρω *τι* ακριβώς είναι, και θα βρώ το σχετικό parts list / workshop manual.
    Το πρόβλημα είναι ότι συνήθως θάναι αρκετά ακριβότερο.
    Disclaimer:
    Any views or opinions expressed represent the official view of the voices in my head.

Downloads
    16
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300/30MBPS
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΓΛΥΦΑΔΑ
    Router
    Speedport Plus 2
    Εγκρίνω και επαυξάνω. Τα ίδια είχε κάνει και η Samsung παλιά που είχε φτιάξει μοντέλα μόνο για τον Κώτσο (παραγγελία μέσω Φουρλή τότε) και μετά δεν έβρισκες ανταλλακτικά με τίποτα.
    Par;adeigma. Άλλαζε ένα ψηφίο στο τέλος του κωδικού πχ AX12B0457A-G αντί για AX12B0457A-C

Περιοχή
    δυο κλικ πιο κατω
    Downloads
    38
    Uploads
    0
    Άρθρα
    23
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    9500 εως 6500 /650
    ISP
    βρωμονταφον
    Router
    της hol
    SNR / Attn
    9.5(dB) / 29(dB)
    Path Level
    Interleaved
    μια και το φερατε στην συνθεση των κλιματιστικων το θεμα , μηπως ξερετε αν μπορω να συνδεσω διαφορετικου μοντελου κλιματιστικου την εξωτερικη μοναδα με την εσωτερικη μοναδα ;
    δηλαδη εχω ενα κλιματιστικο 9000 btu και εχει χαλασει η εξωτερικη μοναδα και εχω δυο αλλες εξωτερικες μοναδες απο 9000 και απο 12000 btu κλιματιστικο , υπαρχει λειτουργισημη συνδεσιμοτητα μεταξυ διαφορετικων υλοποιησεων ;
    αντεχεις να αμφιβαλεις για ολα οσα εχεις διδαχτει ;εξαιρετικη η μετριοτης !
    Cancel my subscription to the Resurrection. Send my credentials to the House of Detention
    ο φασισμος ειναι ο νομος των δουλων
    AV tip:να ακολουθεις αυτο που ψαχνεις , οχι αυτο που σε βρισκει .
    αν δεν υπαρχει δικαιοσυνη δεν υπαρχει νομιμοτητα

Downloads
    6
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300000/150000
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΤΕΡΨΙΘΕΑ
    Router
    GL-MT6000 (+openwrt)
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από badweed Εμφάνιση μηνυμάτων
    εχω ενα κλιματιστικο 9000 btu και εχει χαλασει η εξωτερικη μοναδα και εχω δυο αλλες εξωτερικες μοναδες απο 9000 και απο 12000 btu κλιματιστικο , υπαρχει λειτουργισημη συνδεσιμοτητα μεταξυ διαφορετικων υλοποιησεων ;
    Δεν είμαι ψυκτικός, αλλά υποθέτω:
    1. αν είναι ίδιο αέριο, και
    2. η εξ. μονάδα είναι ίδιας δυναμικότητας, και
    3. δεν είναι inverter
    μπορεί και να γίνεται...

Στα παλιά (on/off) ήταν σχετικά απλά τα πράγματα,
    άν είχες όρεξη έστηνες το δικό σου ψωνίζοντας εξαρτήματα.
    Τώρα με τα inverter και iq/fuzzylogic/etc είναι άλλη συζήτηση.

Ρώτα έναν ψυκτικό να πάρεις μια γνώμη,
    αλλά θεωρώ ότι την εποχή που αγοράζεις αξιοπρεπές 12άρι με 600€ μάλλον δεν αξίζει τον κόπο.
    Άσε που αν είναι παλιές μονάδες απλώς δεν θα βρίσκεις το αέριο τους.
    Disclaimer:

Περιοχή
    Άγιοι Ανάργυροι
    Downloads
    21
    Uploads
    1
    Τύπος
    Other / Άλλο
    Ταχύτητα
    300/30,1g/1g,600/120,450/
    ISP
    CosFTTH-5G, Inalan,Vod5G
    DSLAM
    ΟΤΕ - Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
    Router
    UntangleVM on esxi
    μια και το φερατε στην συνθεση των κλιματιστικων το θεμα , μηπως ξερετε αν μπορω να συνδεσω διαφορετικου μοντελου κλιματιστικου την εξωτερικη μοναδα με την εσωτερικη μοναδα ;
    δηλαδη εχω ενα κλιματιστικο 9000 btu και εχει χαλασει η εξωτερικη μοναδα και εχω δυο αλλες εξωτερικες μοναδες απο 9000 και απο 12000 btu κλιματιστικο , υπαρχει λειτουργισημη συνδεσιμοτητα μεταξυ διαφορετικων υλοποιησεων ;
    ?? Και άλλα μοντέλα κιόλας? Όχι ρε συ δεν γίνεται... Δεν ξέρω δηλαδή αν κανας ήρωας ηλεκτρονικός μπορεί να το κάνει αλλά χλωμό.

Το έχει χαλάσει η εξωτερική μονάδα, πόσο σημαντική και τι ζημιά έχει? Μήπως γίνεται να παρθεί κάποιο ανταλλακτικό από τα άλλα 2 να φτιαχτεί η σωστή εξωτερική μονάδα (πλυν πλακέτας λογικά)
    There's no substitute for experience
    CorollaClub

Περιοχή
    δυο κλικ πιο κατω
    Downloads
    38
    Uploads
    0
    Άρθρα
    23
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    9500 εως 6500 /650
    ISP
    βρωμονταφον
    Router
    της hol
    SNR / Attn
    9.5(dB) / 29(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από K1m0n Εμφάνιση μηνυμάτων
    3. δεν είναι inverter
    μπορεί και να γίνεται...

αλλά θεωρώ ότι την εποχή που αγοράζεις αξιοπρεπές 12άρι με 600€ μάλλον δεν αξίζει τον κόπο.
    το inverter φανταζομαι το διακρινεις λογο του τροπου χειρισμου του μοτερ απο το κυκλωμα (pwm) που βγρισκεται στην εσωτερικη μοναδα και ειναι ρυθμισμενη για το συγκεκριμενο μοτερ ...
    ευχαριστω !

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από BlueChris Εμφάνιση μηνυμάτων
    ?? Και άλλα μοντέλα κιόλας? Όχι ρε συ δεν γίνεται... Δεν ξέρω δηλαδή αν κανας ήρωας ηλεκτρονικός μπορεί να το κάνει αλλά χλωμό.

Το έχει χαλάσει η εξωτερική μονάδα, πόσο σημαντική και τι ζημιά έχει? Μήπως γίνεται να παρθεί κάποιο ανταλλακτικό από τα άλλα 2 να φτιαχτεί η σωστή εξωτερική μονάδα (πλυν πλακέτας λογικά)

μια εξωτερικη μοναδα που εχω υποψη μου να αλλαξω δεν εχει χαλασει ακομη αλλα εχει σαπισει απο την σκουρια (θα ανεβασω φωτο καποια στιγμη ) και ειναι και προς τιμη της το οτι λειτουργει σε αυτην την κατασταση ακομη ...

εχω και ακομη πιο πολυπλοκους συνδυασμους υποψη μου , το να συνδεσω πχ εξωτερικη μοναδα 24000 btu που αφαιρεθηκε απο ενα κλιματιστικο , με δυο κλιματιστικα των 12000 btu ...

αρχικα το εχω σαν απορια και οχι για αποφυγη εξοδων .κυριως απο τεχνικης αποψεως . θα ηθελα δηλαδη να κανω αυτες τις δοκιμες . ακομη και σε τεχνολογια inverter να εκανα ενα πειραμα , αν εχω τον χρονο και την διαθεση .

ή και να βαλω μια εξωτερικη μοναδα απο κλιματιστικο 12000 btu σε εσωτερικη μοναδα 9000 btu και να δω επιδοσεις , αποδοσεις και καταναλωσεις .

το τελειο θα ηταν να ειχα καινουρια τεμαχια και να εχω και μια πληρη εικονα της λειτουργιας τους οπως πωλουνται αλλα και σε αυτο το φασμα δοκιμων που φανταζομαι οτι μπορουν να γινουν με συνδυασμους φρανκενσταιν .
    αντεχεις να αμφιβαλεις για ολα οσα εχεις διδαχτει ;εξαιρετικη η μετριοτης !
    Cancel my subscription to the Resurrection. Send my credentials to the House of Detention
    ο φασισμος ειναι ο νομος των δουλων
    AV tip:να ακολουθεις αυτο που ψαχνεις , οχι αυτο που σε βρισκει .
    αν δεν υπαρχει δικαιοσυνη δεν υπαρχει νομιμοτητα

Downloads
    16
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300/30MBPS
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΓΛΥΦΑΔΑ
    Router
    Speedport Plus 2
    Δεν γίνεται αν δεν συνεργάζονται οι εσωτερικές με εξωτερικές πλακέτες.
    Πουλάνε κάτι πλακέτες no name on off.
    Δεν αξίζει να ασχοληθείς

Περιοχή
    GR
    Downloads
    26
    Uploads
    0
    Τύπος
    Other / Άλλο
    Ταχύτητα
    Ftth:500/250 & 4G:95/45.
    ISP
    Nova & Cosmote.
    DSLAM
    Wind - ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ
    Router
    HG8145V5 & Mr6500v.
    Path Level
    Fastpath
    Ένας φίλος πριν μερικά χρόνια έψαχνε και τελικά πήρε carrier λόγω της μάρκας, και τελικά του βγήκε φασον κινεζια του κερατά... Δουλεύει καλά μεν, αλλά χαλαστηκε λίγο όταν με κάποιο νούμερο βρίσκαμε παρόμοιες κινεζιες άλλες μάρκες... Δεν θυμάμαι τώρα περισσότερες λεπτομέρειες καθώς όπως είπα δεν είναι δικό μου το μηχάνημα..

- - - Updated - - -

Επίσης πρόσφατα συγγενικό μου πρόσωπο πήρε yuro-pro για σαλόνι και intercool leroy για δωμάτιο...
    Πρώτες εντυπώσεις οκ μεν.. Αλλά αυτό στο σαλόνι το επώνυμο σαν να μη βγάζει πολύ δροσιά στο χώρο... Το άλλο στο δωμάτιο του leroy παγώνει σαν Σιβηρία.....

- - - Updated - - -

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από K1m0n Εμφάνιση μηνυμάτων
    3. δεν είναι inverter
    μπορεί και να γίνεται...

Σε παρόμοια περίπτωση αλλά με ίδιο μηχάνημα σε 2 δωμάτια που το ένα είχε χάσει όλο το φρεον, απλά αλλάξαμε την εξωτερική μονάδα και έπαιξε το άλλο στο δωμάτιο οκ..
    Παλιό μηχάνημα βέβαια.. Και τώρα υπάρχουν 2 εσωτερικές μονάδες που δουλεύουν, η μια κάθεται, για ανταλλακτικά και μια εξωτερική παιγμενη επίσης για ανταλλακτικά...
    Αυτό στο σπίτι του συγγενή που ανέφερα... Σε άλλο δωμάτιο...

Επίσης έχω ένα συμβατικό panasonic που δουλεύει απλά τα έχει παίξει το μοτέρ του ανεμιστήρα στην εξωτερική μονάδα...
    Άραγε θα βρω ανταλλακτικό να το περάσω; Αν πετύχει η επισκευή θα μπει σε κουζίνα μετά το μηχάνημα..

- - - Updated - - -

Στα δικά μου τώρα, ακόμα τραβιέμαι με ένα samsung inverter του 2008 που πριν λίγα χρόνια μου έβγαλε communication error και..... Τέλος....
    Παλεύω με ένα φίλο μήπως βρούνε κάποια λύση με τις πλακέτες και το σώσουμε... Αλλιώς στην ανακύκλωση και καινούργιο...
    Αυτό το Samsung δούλευε πολύ η αλήθεια είναι, αλλά μια ζωή ήταν ζημιαρικο με υλικά αμφίβολης ποιότητας όπως το έβλεπα.... Και ας έκανε 800€...
    Για εμένα η Samsung σε κλιματιστικό τέλος πάντως....

Έχω άλλα στο σπίτι πανάρχαια general και ένα Panasonic inverter που δεν έχουν κάνει κιχ.... Όχι κάτι σοβαρό που δεν λύθηκε κάπως δλδ...
    Το ένα συμβατικό έχει χάσει κάπως σε απόδοση αλλά παίζει ακόμα...
    Το κακό είναι ότι καίνε τα άντερα τους και κανονικά θέλουν αλλαγή.... Αλλά όλο το σκέφτομαι και μένω στη σκέψη....

Για αντικατάσταση του Samsung πάντως κοίταζα προς tesla μεριά... Καλύτερα κινεζια του κερατά φθηνή και να τα παίξει παρά επώνυμο και να τραβάω τα μαλλιά μου όπως τώρα... Μπορεί να πέρασαν αρκετά χρόνια από το 08 που το πήρα αλλά σκέφτομαι τα χρήματα που έδωσα τότε και στραβωνω λίγο...

- - - Updated - - -

Αλήθεια, κάτι άλλο...
    Έχει παρατηρήσει κανείς ότι οι παλιές εξωτερικές μονάδες ήταν ασηκωτες ενώ οι τωρινές πιο ελαφριές;

- - - Updated - - -

Α... Και τι φάση με τους ψυκτικούς που αποφεύγουν να βάζουν τα αντικραδασμικα λαστιχακια στις εξωτερικές μονάδες;
    Μου έχει συμβεί αρκετές φορές και εγώ ήμουν αυτός που ζήτησε να τα βάλουν...
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος GregoirX23 : 22-07-23 στις 22:39.
    -GOVERNMENT ECONOMIST VIRUS: Nothing works, but all your diagnostic software says everything is fine. :x
    Gre-goir-X23.

Downloads
    6
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300000/150000
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΤΕΡΨΙΘΕΑ
    Router
    GL-MT6000 (+openwrt)
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από GregoirX23 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ένας φίλος πριν μερικά χρόνια έψαχνε και τελικά πήρε carrier λόγω της μάρκας, και τελικά του βγήκε φασον κινεζια του κερατά...
    Όλα τα split carrier midea είναι.
    Η carrier διαφοροποιείται εμπορικά προσθέτοντας κάποια extra που (συνήθως) δεν έχουν τα midea,
    αλλά midea είναι.
    Και είναι κινέζικα μέν, αλλά όχι "του κερατά" δε, ειδικά αν πάρεις καλή σειρά.

Επίσης πρόσφατα συγγενικό μου πρόσωπο πήρε yuro-pro για σαλόνι και intercool leroy για δωμάτιο...
    Πρώτες εντυπώσεις οκ μεν.. Αλλά αυτό στο σαλόνι το επώνυμο σαν να μη βγάζει πολύ δροσιά στο χώρο... Το άλλο στο δωμάτιο του leroy παγώνει σαν Σιβηρία.....
    Κανένα εκ' των δύο δεν το λές επώνυμο.
    Εκτός αν θεωρούμε επώνυμο όποιον φασονατζή διαφημίζεται έντονα τα τελευταία χρόνια.

Επίσης έχω ένα συμβατικό panasonic που δουλεύει απλά τα έχει παίξει το μοτέρ του ανεμιστήρα στην εξωτερική μονάδα...
    Άραγε θα βρω ανταλλακτικό να το περάσω;
    Κατά πάσα πιθανότητα, ναι.
    Είτε βρίσκεις το parts list και ψάχνεις με το OEM part#,
    είτε το παίρνεις ανα χείρας και πας σε μαγαζί με ανταλλακτικά a/c.
    Μπορείς κάλλιστα να βάλεις και ένα generic πάνω (γιατί αν το original είναι απο την εποχή που ήταν japan θάψει λεφτάκια).

Καλύτερα κινεζια του κερατά φθηνή και να τα παίξει παρά επώνυμο και να τραβάω τα μαλλιά μου όπως τώρα...
    Προσωπικά θα έπαιρνα καλό επώνυμο ("επώνυμο" = με το brand του OEM) κινέζικο.

Έχει παρατηρήσει κανείς ότι οι παλιές εξωτερικές μονάδες ήταν ασηκωτες ενώ οι τωρινές πιο ελαφριές;
    Γεγονός.
    Πιο φτηνή μεταφορά, λιγότερα υλικά, μονοί εναλλάκτες ελαφριάς κατασκευής(-$),
    μικρότεροι συμπιεστές (-$).
    Οι εισαγωγικές σειρές ειδικά έχουν πολλές οικονομίες.
    Παράδειγμα:
    gree aura 12K (~500€): εξ. μονάδα = 25Kg.
    gree amber 12K (~900€): εξ. μονάδα = 45Kg.
    Πέραν του ότι και τα δύο είναι ονομαστικά 12K btu
    (με την διαφορά ότι το amber είναι 12K btu και στους -20C),
    καμία σχέση ως μηχανήματα.
    Αναμενόμενα καμία σχέση και το κόστος.

Αλλά για τους περισσότερους αν τους πεις ότι θα πληρώσουν ~1000 για Κινέζικο 12άρι θα σε κοιτάξουν κάπως,
    περιμένουν να αγοράσουν daikin/mitsubishi made in japan με τόσα...

Rality check, τα καλά Κινέζικα έχουν 800-1000, άν υπήρχαν τα αντίστοιχα σε japan θάχαν x3 και βλέπουμε.
    Disclaimer:

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    51200/5120
    ISP
    Wind
    DSLAM
    Wind - ΙΛΙΣΣΟΣ
    Router
    ZTE ZXHN H168N
    SNR / Attn
    12.2(dB) / 7.5(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Εχει καποιος το toshiba edge να γραψει εντυπωσεις?
    Αξιζει τα παραπανω λεφτα που εχει σε σχεση με το sensira?

Σελ. 122 από 128 ΠρώτηΠρώτη ... 102112117120121122123124127 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. air condition και θορυβος!!!
    Από ioa_pap στο φόρουμ Εκτός θέματος
    Τελευταίο Μήνυμα: 28-09-16, 21:04
  2. Μέτρησεις κατανάλωσης Air Condition.
    Από Patentman στο φόρουμ Εκτός θέματος
    Τελευταίο Μήνυμα: 25-07-08, 17:54
  3. ΑΣΧΗΜΗ ΜΥΡΩΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ AIR-CONDITION
    Από PILALAS στο φόρουμ Εκτός θέματος
    Τελευταίο Μήνυμα: 09-07-08, 20:13
  4. Αντί air-condition
    Από lazar στο φόρουμ Εκτός θέματος