Έχει καταφέρει κανείς να βάλει ένα λογικό (60-120s) lease time για "spoofed" IP στο καινούριο firmware?
Έχω βάλει την επιλογή "Assign the public IP address of a connection to a device" και δουλεύει άψογα. Όμως όταν μου ρίχνει τη σύνδεση η Otenet (για να αλλάξει το IP address), το πισί μου μένει ξεκρέμαστο για ώρες (με το παλιό IP), επειδή δεν έχει πάρει χαμπάρι την αλλαγή φυσικά.
Δοκίμασα να αλλάξω το lease time για το dhcp_pool_1 αλλά φως δεν είδα και ακόμα το προσπαθώ.
![]()
Εμφάνιση 1-4 από 4
-
02-08-05, 01:24 DHCP Lease Time (4.3.1.5) #1
-
02-08-05, 02:23 #2
Νομίζω ότι το πέτυχα..
- Κάντε unassign τη public IP διεύθυνση (αν είναι assigned)
- Κλείστε τη σύνδεση (Broandband Connection -> Internet -> Disconnect)
- Κάντε το (Home Νetwork ->Devices->)Assign the public IP address of a connection to a device για το PC σας
- Κάντε telnet speedtouch από τη γραμμή εντολών
- Δώστε την εντολή dhcp server pool config name=dhcp_pool_1 intf=LocalNetwork leasetime=120 και μετά exit
- Ξανανοίξτε τη σύνδεση και κάντε reboot
Θεωρητικά, όταν ξαναλλάξει η εξωτερική IP διευθυνσή σας θα πάρει την ίδια και ο υπολογιστής μέσα σε 2 το πολύ λεπτά, πια.
-
12-09-05, 21:00 #3
Για όσους ενδιαφέρονται, με τις παραπάνω ρυθμίσεις έπαιζα κάνα μήνα και. Τελικά διαπίστωσα ότι όταν άλλαζε η (εξωτερική) IP το PC μου έπαιρνε κανονικά τη καινούρια διεύθυνση αλλά οι ρυθμίσεις στο NAT δεν ενημερώνονταν, με αποτέλεσμα να φαίνεται firewalled προς τα έξω.
Μετά από αρκετό παίδεμα βρήκα ότι χρειάζεται και το nat ifconfig intf=Internet translation=transparent που ουσιαστικά καταργεί το NAT (που έτσι κι αλλιώς είναι αχρείαστο). Έτσι τώρα πια, βρέξει χιονίσει, το SpeedTouch μου είναι transparent χωρίς τα overheads και τις διαδικασίες του bridged ethernet.
-
05-10-05, 14:52 Εργαλείο για assigned public IP #4
Όσοι παρακαολουθήσατε το προηγούμενο σχετικό thread θα καταλάβατε ότι η ανάθεση της public IP σε κάποιο πισί (στο firmware 4.3.x.x.) δε "δουλεύει" και τόσο καλά για δυναμικές διευθύνσεις.
Έτσι παρόλο που το κανα να δουλέψει, δεν έμεινα ικανοποιημένος με τη λύση του μικρού DHCP lease time (που σημειωτέον υλοποιούν και οι περισσότεροι routers που υποστηρίζουν DHCP spoofing). Δε μ' άρεσε δηλαδή η ιδέα να ανανεώνεται το lease κάθε ένα λεπτό, με ότι συνεπάγεται αυτό.
Τελικά έφτιαξα ένα μικρό προγραμματάκι που κάθε 5 δευτερόλεπτα κάνει ping το SpeedTouch (στη διεύθυνση 10.0.0.138). Αν το ping αποτύχει τότε κάνει release και renew το network interface. Έτσι ο υπολογιστής "ενημερώνεται" σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα χωρίς πολλά πολλά, και το lease μπορεί να είναι απεριόριστο.
Οδηγίες:
* Αν είχατε αλλάξει το lease, ξαναλάξτε το σε κάτι ικανοποιητικό (εγώ το χω πια 7 μέρες=604800 δευτερόλεπτα)
* Καταργήστε εντελώς το NAT που είναι αχρείαστο και παύει να λειτουργεί σωστά αν αλλάξει το IP:nat ifconfig intf=Internet translation=disabled
Παρόμοια Θέματα
-
Xp sp2 millenium bug εμφανίζεται σε dhcp σχεδόν infinite ip lease
Από aleex στο φόρουμ NetworkingΜηνύματα: 3Τελευταίο Μήνυμα: 01-08-08, 21:11 -
Lease time (9107)
Από mary30 στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπΜηνύματα: 2Τελευταίο Μήνυμα: 28-02-06, 12:49 -
HOL και ip lease time
Από englishman στο φόρουμ Vodafone ADSLΜηνύματα: 4Τελευταίο Μήνυμα: 08-02-05, 18:35
Bookmarks