Για κάποιους που διαμαρτύρονταν εδώ μέσα ότι τους βγάλανε μαύρους στην φωτογραφία (ομοιοπαθής), πήγα και έβγαλα διαβατήριο με τσίλικη χρυσοπληρωμένη φώτο σε επαγγελματία η οποία ενώ τυπωμένη στο χαρτί ήταν άψογα φωτισμένη η εκτύπωση στο διαβατήριο με όμοια με τις ταυτότητες τεχνική με δείχνει λίγο, να το πω κομψά, ηλιοκαμένο![]()
Εμφάνιση 1.666-1.680 από 2471
-
08-06-24, 22:26 Απάντηση: Νέες Ταυτότητες. Ερωτήσεις-Απαντήσεις και Διαδικασία έκδοσης #1666
-
08-06-24, 23:37 Απάντηση: Νέες Ταυτότητες. Ερωτήσεις-Απαντήσεις και Διαδικασία έκδοσης #1667
Η εκτύπωση της φώτο στην ταυτότητα ή στο διαβατήριο δεν είναι για τον άνθρωπο αλλά για την μηχανή που θα την διαβάσει και θα επιβεβαιώσει την γνησιότητα της
Απο μακριά, οι φώτο στις ταυτότητες/διαβατήρια φαίνονται σκούρες στο ορατό φάσμα γιατί σχεδόν σε κάθε μισό χιλιοστό παρεμβάλλεται μια λεπτή μαύρη γραμμή η οποία έχω την εντύπωση ότι σε άλλα μη-ορατά μήκη κύμματος (υπέρυθρθο ή υπεριώδες) αυτή η γραμμή λάμπει. Είναι δύο φώτο τυπωμένες στην ίδια θέση, μια ορατή απο το μάτι στο ορατό φάσμα και μία ορατή από το ειδικό σκάνερ (και όχι τα σκανερ γραφείου που έχουμε).
Σχεδόν κανένας είμαι σίγουρος (συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου μέχρι πριν 5 λεπτά που το παρατήρησα) δεν έχει προσέξει οτι η φώτο έχει γυρώ-γύρω κάποια ειδικά pixels/οδηγούς ωστε (μάλλον) η μηχανή να καταλαβαίνει το περίγραμμα της φώτο και στη συνέχεια με κάποιον αλγόριθμο να παράγει ας-πούμε ένα checksum το οποίο μετά θα συγκριθεί με το checksum που υπάρχει αποθηκευμένο στο τσιπ της κάρτας.
Η εκτύπωση γίνεται με τέτοιο τρόπο και τεχνική ωστε να μην μπορεί εύκολα να αναπαραχθεί ή πλαστογραφηθεί ή να αντικατασταθεί απο μια άλλη φώτο.
ναι, το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα είναι άθλιο στο μάτι αλλά η εποχή που το όργανο κοίταζε την φώτο και μετά κοίταζε την φάτσα μας για να αποφανθεί για την γνησιότητα της ταυτότητας/του διαβατηρίου έχει περάσει
σκανάρισμα απο ένα απλό πολυμηχάνημα/σκαννερ γραφείου. στη θέση των μαύρων γραμμών το σκαννερ δεν βλέπει μαύρο αλλά random ιριδίζοντα χρώματα.
-
09-06-24, 07:37 Απάντηση: Νέες Ταυτότητες. Ερωτήσεις-Απαντήσεις και Διαδικασία έκδοσης #1668
Συμφωνώ, κάτι τέτοιο προφανώς συμβαίνει. Απλά το έγραψα για να μην κατηγορούμε τους αστυνομικούς - φωτογράφους και τρέχουμε τζάμπα σε φωτογράφους για φωτογραφίες...
-
09-06-24, 08:18 Απάντηση: Νέες Ταυτότητες. Ερωτήσεις-Απαντήσεις και Διαδικασία έκδοσης #1669
-
09-06-24, 11:09 Απάντηση: Νέες Ταυτότητες. Ερωτήσεις-Απαντήσεις και Διαδικασία έκδοσης #1670
- Περιοχή
- Ankh-Morpork, Discworld
- Downloads
- 1
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 4
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 100/40 Mbps
- ISP
- Deutsche Telekom
- Router
- FRITZ!Box 7560
Ακροδεξιός που δεν θέλει να κάνει η αστυνομία τη δουλειά της;
Πέφτω από τα σύννεφα πάλι.
-
09-06-24, 11:36 Απάντηση: Νέες Ταυτότητες. Ερωτήσεις-Απαντήσεις και Διαδικασία έκδοσης #1671
δηλαδη το παιδι πο δινει πανελληνιες η δασκαλα το ελεγχει με μηχανημα?
στα ΚΕΠ εχουν μηχανημα ?
ομαδες Διας εχουν μηχανημα ?
τραπεζα εχει μηχανημα ?
η πραξη λεει οτι δεν ισχυει αυτο
η φοτωγραφια πρεπει να διαβαζεται σε καθε περιπτωση
το οτι βγαινει μαυρη οφειλεται κατα κυριο λογο στο υλικο που εκτυπώνεται (και στον τροπο πχ το λειιζερ παντα ειναι πιο σκουρο)
-
09-06-24, 11:47 Απάντηση: Νέες Ταυτότητες. Ερωτήσεις-Απαντήσεις και Διαδικασία έκδοσης #1672
Εγώ ξέρω πως σε πολύ κόσμο είναι μια χαρά η φωτογραφία.
There's no substitute for experience
CorollaClub
-
09-06-24, 13:18 Απάντηση: Νέες Ταυτότητες. Ερωτήσεις-Απαντήσεις και Διαδικασία έκδοσης #1673
Ραντεβού πάντως δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα το προσεχές τρίμηνο. Μόνο αν υποκριθεις απώλεια ίσως σε δέχονται νωρίτερα..δεν ξέρω.
-
09-06-24, 13:50 Απάντηση: Νέες Ταυτότητες. Ερωτήσεις-Απαντήσεις και Διαδικασία έκδοσης #1674
-
09-06-24, 14:24 Απάντηση: Νέες Ταυτότητες. Ερωτήσεις-Απαντήσεις και Διαδικασία έκδοσης #1675
για να δουμε ... εκλεισα κι εγω ..
πρακτικα θελει τωρα
- να βρω φωτογραφο στη επαρχία οπου και βρήκα ραντεβού & να θελει (γιατι αρκετοι της περιοχης ηταν αντιθετοι ) να ανεβασει τη φωτογραφια στο gov
- το παραβολο στο 1894 – “Έκδοση δελτίου ταυτότητας Έλληνα πολίτη”),10,00€
- το παραβολο στο 2043 - “Η αίτηση (καρτέλα) για την έκδοση δελτίου ταυτότητας Έλληνος υπηκόου (Ένσημο ΕΛ.ΑΣ.)”, 0,5€
μετα τι ενημερωνω; Παροχους , govgr Κτλ τα περνει αυτοματα;
-
09-06-24, 15:59 Απάντηση: Νέες Ταυτότητες. Ερωτήσεις-Απαντήσεις και Διαδικασία έκδοσης #1676
ΑΑΔΕ και gov.gr ενημερώνονται αυτόματα. Όλα τα υπόλοιπα κατά περίπτωση, πχ οι τράπεζες τα τραβάνε από το μητρώο μέσω του KYC.
Πάροχοι τηλεπικοινωνιών κλπ δεν χρειάζεται, την επόμενη φορά που θα χρειαστεί δείχνεις/δίνεις την νέα.
Τι σημαίνει ότι οι φωτογράφοι "ήταν αντίθετοι"; Η δουλειά τους δεν είναι;
-
09-06-24, 16:01 Απάντηση: Νέες Ταυτότητες. Ερωτήσεις-Απαντήσεις και Διαδικασία έκδοσης #1677
-
09-06-24, 16:13 Απάντηση: Νέες Ταυτότητες. Ερωτήσεις-Απαντήσεις και Διαδικασία έκδοσης #1678
Οταν πρωτοξεκίνησε ολη η φασαρια με το myphoto , οι φωνόγραφοι που εχουμε κατω στη μικρη μας πολη (χωριο το λες πλεον με τον πληθυσμό που έμεινε ) ξεσηκωθήκαν βλεπεις δε θα μπορούσαν να χρεωσουν τα μαλιοκεφαλα τους για τη φωτογραφια και τη ΕΚΤΥΠΩΣΗ ! Για το Δίπλωμα θυμαμαι του αυτοκινήτου μου ειχαν παρει 15€ για 2 κλικ και 3 αντιγραφα
οταν δε, βγηκε και το οτι θα βγαζουν φωτογραφιες στα ΑΤ .....
Και στη εξυπηρέτηση πελατων οταν ζητανε απο το τηλ ΑΔΤ γιατι ειμαι σίγουρος πως αν δωσω τον αριθμο της καινούριας δε θα γινει η δουλεια μου ;
-
09-06-24, 17:27 Απάντηση: Νέες Ταυτότητες. Ερωτήσεις-Απαντήσεις και Διαδικασία έκδοσης #1679
Ήρθε η ώρα και για μένα να κλείσω ραντεβού. Πως κλείνουμε για όλη την οικογένεια; Πρέπει να συνδεθεί ο καθένας και να ελπίζει να βρει συνεχόμενα ραντεβού, ή μπορεί ένας να κλείσει για όλους;
-
09-06-24, 17:48 Απάντηση: Νέες Ταυτότητες. Ερωτήσεις-Απαντήσεις και Διαδικασία έκδοσης #1680
Bookmarks